وی اضافه کرد: کلیه قراردادهای گذشته خاتمه یافت و طرح جایگزین پیشنهاد گردید. لذا در همین راستا جلسات متعددی با مسئولین مربوطه، کارشناسان خبره، اساتید و نخبگان دانشگاهی و … برگزار شد تا نهایتا شرح خدمات، دستورالعمل اجرایی، مطالعات نیمه تفصیلی و تعیین کاربریهای جنگلهای شمال تهیه و تدوین شد.کاربریهای مربوط به […]
وی اضافه کرد: کلیه قراردادهای گذشته خاتمه یافت و طرح جایگزین پیشنهاد گردید. لذا در همین راستا جلسات متعددی با مسئولین مربوطه، کارشناسان خبره، اساتید و نخبگان دانشگاهی و … برگزار شد تا نهایتا شرح خدمات، دستورالعمل اجرایی، مطالعات نیمه تفصیلی و تعیین کاربریهای جنگلهای شمال تهیه و تدوین شد.کاربریهای مربوط به جنگل تعیین و ۸۰ درصد اقدامات طرح جایگزین انجام شد. برای اجرایی شدن در جنگل هم نیاز به اعتبارات لازم داشت. لذا در این فاصله بین تعطیلی طرحهای جنگلداری تا شروع طرح جایگزین سازمان دستور داد تا قرارداد حفاظتی منعقد شود.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری، عنوان کرد: این اداره کل با انعقاد ۱۳ قرارداد حفاظتی، ۷۰۰ هزار هکتار از عرصهها را حفاظت میکند وی خاطرنشان کرد، در ادامه این روند، حوزههای آبخیز مشخص شد و مدیر و ناظر حفاظتی تعیین و بلوک بندیهای مربوطه صورت گرفت. ۳۶ حوزه آبخیز زیر مجوعه این اداره کل با ۱۲ مدیر حوزه و ۴۰ ناظر حفاظتی که با احتساب نیروهای شرکتها و قرق بانان، بیش از ۱۲۰۰نیروی حفاظتی، مدیریت و حفاظت میشودکه به محض مشاهده هرگونه تخلف، تصرف، تجاوز، قاچاق چوب و یا آتش سوزی در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع به اداره منابع طبیعی شهرستان اطلاع داده و اقدامات لازم را انجام خواهند داد.
اسحاق عطایی اظهار کرد: یکی دیگر از اقداماتی که از سال گذشته شروع شد و دستور رئیس محترم جمهور و سازمان جنگلها نیز بوده است، بحث اجرای زراعت چوب است. زراعت چوب در زمینهای اشخاص و ملی که قابلیت اجرای طرح زراعت چوب را داشته باشد میتواند کمک حال خوبی در روند تولیدات چوبی، صنایع سلولزی و غیر سلولزی باشد. لذا اقدامات آن صورت گرفت و با دستگاههای مرتبط از جمله آب منطقهای و بسیج، تعاملات و تفاهم نامههای مشارکتی منعقد شد تا عرصههای حاشیه آببندانها هم شناسایی و اجرایی شود.
ایشان افزود: ۱۰۰۰ هکتار عرصه برای اجرای طرح زراعت چوب با مختصات و آدرس دقیق و کامل شناسایی شد که ان شاا… پس از خزان نهال، شروع به کشت و زراعت چوب در آن انجام میشود که فواید بسیاری هم برای مردم شریف و هم در کاهش بهره۲برداری از جنگلها در پی خواهد داشت. البته هماهنگیهایی هم صورت گرفته که شرکتهای سلولزی در راستای تعامل با مردم، نهال رایگان به آنان توزیع و پس از حصول نتیجه، از خود مردم خریداری نمایند.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری، ضمن تقدیر و تشکر از رئیس کل محترم دادگستری استان و دادستان مرکز استان و شهرستان ی تابعه، تصریح کرد: از ابتدای سال تا ۲۰/۸/۹۹ در راستای اجرای احکام قضایی ۲۳۸ هکتار از عرصههای منابع ملی که در مجموع ۱۸۳ فقره پرونده بوده است، قلع و قمع و آزادسازی صورت گرفت و علاوه بر این احکام که اجرا شد، ۱۲۸ هکتار از عرصهها نیز مطابق با تبصره ذیل ماده ۵۵ آزاد شد و همچنین در روشنکوه شهرستان ساری نیز ۱۱ هکتار تبصره ذیل ماده ۵۵ با دستور قضایی رفع تصرف شد.
در این خصوص لازم به ذکر است که این اداره کل، بر اساس وظایف قانونی محوله که در راس آن حفظ انفال و اراضی ملی است با متصرفین اراضی ملی و جنگلی فارغ از دین، مذهب و آیین اشخاص برخورد قانونی انجام میدهد. لذا طرح مسائل حاشیهای و تخطئه فعالیتهای حفاظتی مجموعه منابع طبیعی از طریق نسبتهای ناروا یا اعمال تبعیض دینی و عقیدتی در برخوردها، نادرست و فاقد وجاهت قانونی و عقلی است. مضافاً کلیه اشخاص براساس ماده ۵۶ قانون حفاظت و بهرهبرداری حق اعتراض به تشخیص منابع ملی و طرح دعوی در محاکم قضایی را داشته و در صورت صدور رای قطعی مبنی بر غیرملی بودن عرصه، این اداره تبعیت از آراء صادره را وظیفه خود میداند.
عطایی در پایان گفت: از کلیه شهروندان عزیز تقاضا میشود در صورت مشاهده تخلفات قطع درخت و تخریب و تصرف اراضی ملی مراتب را از طریق شماره تماس ۱۵۰۴ به یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری اطلاعرسانی نمایند.