زهرا ایرانشاهی/ مراسم آغاز دوره آموزشی برای ۳۲ نفر از فراگیران افغانستانی در شرکت راهآهن ایران که با حضور وزیر راه و شهرسازی، مدیرعامل شرکت راه آهن، نماینده وزارت خارجه از میز افغانستان و سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در ایران، در شرکت راه آهن برگزار شد، روز گذشته انجام شد. وزیر راه و […]
زهرا ایرانشاهی/
مراسم آغاز دوره آموزشی برای ۳۲ نفر از فراگیران افغانستانی در شرکت راهآهن ایران که با حضور وزیر راه و شهرسازی، مدیرعامل شرکت راه آهن، نماینده وزارت خارجه از میز افغانستان و سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در ایران، در شرکت راه آهن برگزار شد، روز گذشته انجام شد.
وزیر راه و شهرسازی کشورمان در این مراسم با بیان اینکه امیدواریم خط آهن خواف-هرات به مزارشریف متصل شود، گفت: ما به افغانستان گفتیم با چه شرایطی میتوان با سازماندهی قدرتمند پروژه را اجرا کرد و به قندهار، کابل و مرزهای جنوبی و شرقی افغانستان رسید، اعلام آمادگی کردیم در صورت موافقت افغانستان این مسیر را اجرا کنیم.
عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: یکی از سیاستهای پایدار ایران این است که صلح پایدار در منطقه وجود داشته باشد و دست بیگانگان از دخالت در سرنوشت ملت ها کوتاه شود و کشورها خود سرنوشت خود را بدون دخالت بیگانگان تعیین کند.
محمد اسلامی در ادامه اظهار داشت: صلح و امنیت کشورهای منطقه و همسایه در واقع صلح و امنیت ایران است و هرگونه خلل در پیرامون ما برای همه ما است و همزمان پیشرفت کشورهای همسایه با توسعه و پیشرفت ایران گره خورده است.
اسلامی بیان کرد: توسعه و پیشرفت برای بهبود کیفیت زندگی مردم ضروری است، ما همواره آماده کمک و پشتیبانی از ملت افغانستان بوده و هستیم تا یک هم پیوندی فرهنگی و تاریخی در همه سرفصلها متجلی شود و به جهان نشان دهیم ملتهای همفرهنگ میتوانند با ثروتهای انسانی و ذخایر خدادادی کشور خود را در ریل توسعه قرار دهند.
وی تاکید کرد: امیدواریم فراگیران افغانستانی از این فرصت به خوبی استفاده کنند و آینده سازان صنعت راه آهن افغانستان باشند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: در کنار حضور فراگیران افغانستانی امیدواریم تجار و فعالان اقتصادی استفاده از خط موجود و مسیر ترانزیتی موجود (خواف-هرات) را هرچه سریع تر در دستور کار قرار دهند تا این سرمایهگذاری به خوبی بهره برداری شود.
پیوستگی کشورها به یکدیگر از طریق شبکه ریلی درواقع نماد عروق یک بدن است
مدیرعامل راه آهن ج.ا.ا در این مراسم اظهار داشت: ایران و افغانستان دو کشور همسایه، هم دین و هم زبان هستند که مناسبات فرهنگی عمیقی دارند.
سعید رسولی افزود: از سوی دیگر ایران و افغانستان از طریق شبکه ریلی به یکدیگر متصل شدهاند و پیوستگی کشورها به یکدیگر از طریق شبکه ریلی درواقع نماد عروق یک بدن است.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: راه آهن ایران میزبان ۳۲ نفر از فراگیران افغانستانی است که تلاش کرده ایم سطح خدمات و آموزش عالی باشد و در انتخاب مطالب و محتوای آموزشی به دقت توجه شده است؛ امروز تجربه ای طولانی از حیات راهآهن ایران در اختیار فراگیران افغانستان قرار میگیرد.
رسولی اظهار داشت: وزیر راه و شهرسازی اخیراً در نامهای به افغانستان پیشنهاد توسعه ای برای مشارکت حداکثری در توسعه راهآهن داده است و این نویدبخش روزهای خوب در حوزه ریلی است.
وی اظهار داشت: دفتر منطقهای اتحادیه بین المللی راه آهن ها (UIC) در شرکت راهآهن ایران مستقر است، ما پیشنهادی به UIC دادهایم و به زودی سهشنبههای ریلی به سه شنبه های ریلی خاورمیانه تبدیل میشود.
مدیرعامل شرکت راه آهن تصریح کرد: همچنین ایران به اتحادیه بین المللی راه آهن ها (UIC) پیشنهاد داده است شورای هماهنگی حمل و نقل ریلی در چارچوب اتحادیه بین المللی راه آهن ها تشکیل شود که به زودی انجام خواهد شد.
رسولی اظهار کرد: در سفر هفته گذشته به ترکیه، در اسناد همکاری که داشتیم، یکی از اصلیترین محورها ترانزیت کالا بین افغانستان و ترکیه بود؛ در افتتاح راه آهن خواف-هرات قطار حامل کالای صادراتی افغانستان به سمت ترکیه حرکت کرد و به مقصد رسید و بر این اساس، در تلاشیم تا این همکاری های منطقه ای را افزایش دهیم.
شبیه سازی لکوموتیو ایران در خاورمیانه
مدیرکل مرکز توسعه، آموزش و فناوری راه آهن نیز در مراسم افتتاح دوره آموزشی کارکنان راهآهن افغانستان با اشاره به اینکه در کرج ظرفیت ۳ سیمیلاتور آلستوم، GM و GE را داریم، بیان کرد: سیمیلاتور راه آهن ما در کرج، در منطقه خاورمیانه بی نظیر است.
زهرا قیومی ادامه داد: کلاسهای ۳۲ فراگیر افغانستانی در سه دوره متصدی ترافیک، سوزنبان و بازرس فنی برگزار می شود و برای سال ۹۹ تعداد یک هزار و ۷۰۰ دوره آموزشی طبق سند تحول راه آهن را پیشبینی کردهایم که ۹۵ درصد این دورهها تاکنون برنامهریزی و برگزار شده است و برنامههای آموزشی متوقف نشده است.
مدیرکل مرکز توسعه، آموزش و فناوری راه آهن افزود: آموزش حضوری، آموزش از راه دور، آموزش جوار کار و آموزش دیجیتال را در دوره های آموزشی دنبال میکنیم.
وی با اشاره به اینکه در کرج ظرفیت ۳ سیمیلاتور آلستوم، GM و GE داریم، بیان کرد: سیمیلاتور راه آهن ما در کرج، در منطقه خاورمیانه بی نظیر است، در حوزه ظرفیت کارگاه آموزشی، ۴ کارگاه آموزشی موتور، ترمز، بوژی، برق و تهویه داریم.
قیومی بیان کرد: ۱۷ هزار متر مربع فضای آموزشی در ستاد و مناطق راه آهن داریم، ۴۵۴ نفر مدرس تخصصی داریم که در حال تنظیم کارت مدرسان تخصصی هستیم.
این مقام مسئول در شرکت راه آهن ایران با اشاره به برگزاری این دوره برای ۳۲ نفر از فراگیران افغانستانی تا ۲۰ بهمن گفت: برنامه بازدید از کنترل مرکزی راه آهن و بازدید از کارخانجات و مرکز سیمیلاتور کرج را برای این فراگیران افغانستانی در نظر گرفتهایم.
وی افزود: بازدید از CTC و کنترل علائم الکترونیک در اداره کل راه آهن کرج و پنج روز آموزش در راه آهن طبس از دیگر برنامه های آموزشی برای فراگیران افغانستانی است همچنین بازدید از مراکز فرهنگی گردشگری و مذهبی به درخواست فراگیران صورت خواهد گرفت.
گشایش بیشتر در روابط ایران و افغانستان با گسترش مسیرهای ریلی
سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در ایران که امروز برای حضور در مراسم افتتاح دوره آموزشی کارکنان راه آهن افغانستان در راهآهن ایران حضور یافته است، در سخنانی اظهار داشت: خوشحالم که روز در مرکز جهادی پیشرفت راهآهن حضور دارم ضمن آنکه بابت پذیرایی از کارکنان راه آهن افغانستان از شما قدردانی می کنم.
عبدالغفور لیوال ادامه داد: چند روز پیش با همکاری دوستان در قالب سفری ریلی با قطار به همراه خانواده سفری به بندرعباس داشتم و پیش بینی می کنم که با احتساب روابط دو کشور، پس از افتتاح راه آهن خواف-هرات در آینده با وجود راههای مختلف زمینی و ریلی فصل تازهای از مناسبات دو کشور باز شود.
لیوال افزود: باور دارم در آینده مناسبات ایران و افغانستان از لحاظ تاریخی-اقتصادی و همچنین اقتصاد و منفعت محور برای هر دو کشور به دو فصل تقسیم میشود که شامل تاریخ روابط قبل از افتتاح راه آهن خواف-هرات و مناسبات اقتصادی پس از افتتاح راه آهن خواف-هرات خواهد بود.
سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در ایران ادامه داد: خط آهن خواف-هرات حلقه وصل چند حوزه بشری در جنوب آسیا، آسیای مرکزی، شرق میانه و حتی به نظر من شرق دور است.
وی بیان کرد: یکی از شعارهایی که رئیس جمهور افغانستان دارد این است که افغانستان حلقه وصل آسیا شود؛ ایجاد خط آهن خواف-هرات اقدام مهمی در انتقال تجارب دو کشور است.
سفیر افغانستان در ایران گفت: در افغانستان تصور بر آن بود که راه آهن این کشور جوان است اما من این را میگویم که این پیر صد ساله دوباره در افغانستان جوان شده است؛ ما در استقلال افغانستان پس از سال ۱۹۱۹ اولین خط آهن را در کابل داشتیم که آغاز به کار کرد و دارالامان از طریق خط آهن به کابل وصل شد.
این مقام مسئول افغان در ایران اظهار داشت: در آستانه دهه های قرن ۲۱ این خطآهن پیر صد ساله را جوان ساختیم و با همکاری ایران و ازبکستان اولین خطوط راهآهن را وصل کردیم تا افغانستان حلقه وصل آسیا شود.
وی اظهار کرد: راه آهن افغانستان در آینده بسیار شبیه به راه آهن ایران خواهد شد ما ارزش های مشترک فرهنگی زیادی داریم و راهآهن هم به آن اضافه میشود.
لیوال در پایان با بیان اینکه به خاطر میزبانی از همکاران ما در راه آهن ایران از شما قدردانی می کنم، اضافه کرد: امیدوارم متخصصان ایرانی در آینده به افغانستان بیایند و با اداره جوانان راهآهن افغانستان همکاری کنند.