وزیر بهداشت با اشاره به آغاز فاز دوم واکسیناسیون کادر درمان از روز سهشنبه، افزود: تولید واکسن ملی از اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در کشور آغاز میشود. سعید نمکی وزیر بهداشت، در آئین ره پویش سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران، ابراز امیدواری کرد تولید واکسن ملی از اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در کشور آغاز […]
وزیر بهداشت با اشاره به آغاز فاز دوم واکسیناسیون کادر درمان از روز سهشنبه، افزود: تولید واکسن ملی از اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در کشور آغاز میشود.
سعید نمکی وزیر بهداشت، در آئین ره پویش سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران، ابراز امیدواری کرد تولید واکسن ملی از اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در کشور آغاز شود.
وی با اشاره به اینکه مراحل تولید واکسن کرونا در کشور به خوبی پیش میرود، گفت: پیش بینی میکنیم تولید واکسن ملی را از اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در کشور آغاز کنیم و بتوانیم علاوه بر تأمین نیاز داخل، به صادر کننده واکسن در منطقه تبدیل شویم.
وزیر بهداشت با اشاره به آغاز فاز دوم واکسیناسیون کادر درمان از روز سه شنبه، افزود: ۲۵۰ هزار دوز واکسن دیگر به زودی وارد میشود و امیدواریم تا پایان سال، علاوه بر کادر درمان، گروههای آسیب پذیر نیز واکسینه شوند. بعد از کادر درمان، سراغ خانههای سالمندان و گروههای آسیب پذیر میرویم و امیدواریم تا پایان سال جاری، این گروهها واکسینه شوند.
آمریکاییها به دنبال این بودند بگویند کانون کرونا ایران بود
وی گفت: در حال حاضر حدود ۱۳ ماه از گرفتاری همکارانم با کووید-۱۹ میگذرد. البته وقتی میگویم ۱۳ ماه، این برای افراد کج خیال و بدفهم رفرنس نشود که اینها آخرین روزهای بهمن ماه اولین مواردشان را اعلام کردند، اما خودشان میگویند ما ۱۳ ماه است که گرفتاریم. اولا به کسانیکه ادعا میکنند وزارت بهداشت قبل از پایان بهمن مواردی از کووید-۱۹ داشت، اما اعلام نکرد، اگر یک مورد توانستند ادعایشان را ثابت کنند، به آنها جایزه میدهم.
نمکی با بیان اینکه ۲۳۰۰ تا ۲۴۰۰ نمونه ای که از دی ماه و آذر ماه سال قبل از آنفلوآنزا نگه داشته بودیم، را یک بار دیگر تست کردیم افزود: برایم روشن بود برخی آمریکاییها و به خصوص اسراییلیها به دنبال این بودند که بگویند کانون کرونا ایران بود و عده ای هم اینجا پای بیرقش سینه زدند. بر همین اساس این نمونهها را مجددا تست کردیم و به جز سه نمونه در سراسر کشور، که از ۲۳ بهمن به بعد بود، هیچ موردی از کووید در نمونههایی که برای آنفلوآنزا گرفتیم، دیده نشد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: نمیدانم برخی چطور با کمال بیانصافی برای سوار شدن بر یک موج سیاسی تبلیغاتی به راحتی یافتهها و گفتههای مملکتشان را زیر سوال میبرند. اگر کسی توانست یک مورد از کرونا را قبل از این تاریخ اثبات کند، نه تنها به او جایزه میدهیم، بلکه هزار بار از او عذرخواهی می کنیم.
اجازه یاوهگویی نمیدهم
وی تاکید کرد: در عین حال برای دفاع از حیثت عزیزانی که طی این این مدت خودشان را به آب و آتش زدند، هیچ یاوهگویی که بخواهد سلامت این مجموعه را زیر سوال ببرد، رها نخواهم کرد و به هیچ وجه اجازه نخواهم داد.
نمکی ادامه داد: ۱۳ ماه را از این نظر گفتم که به محض اینکه در ووهان گزارش ویروس را شنیدیم همهمان آماده شدیم و بلافاصله مرزها را بستیم و در تمام مبادی نفر برای کنترل گذاشتیم. شروع به طراحی کیت کردیم. وقتی ۵۷ نفر از دانشجویان ووهان را آوردیم، با چه کیتی تست کردیم؟ با کیتی که در پاستور طراحی شده بود. کسی به ما کیت نداد. وقتی قم شدید گرفتار شد و بعد گیلان، تازه یکی از همکارانمان دستی مقداری کیت برایمان آورد. ما ونتیلاتور و ماسک و گان را خودمان طراحی کردیم و تنها در این اقیانوس با دستهای بسته شنا کردیم.
ویروس جدید قدرت مرگ چندبرابری دارد
نمکی توضیح داد: من از مدتها قبل در ویدیوکنفرانس و نامه اعلام می کنم که خودتان را برای یکی از سخت ترین یورش های ویروس جهش یافته آماده کنید. امروز دیگر ویروس موتاسیون یافته منحصر به یک نقطه نیست، بلکه همه جا می شود آن را یافت. دیشب دو کیس جدید از بیرجند گزارش شد . خیلی جاها دارند مرتب گزارش می دهند. همکاران من کاملا آماده اند. مردم شریف باید بدانند که این ویروس علی رغم حرف انگلیسیها، هم قدرت سرایت و هم قدرت مرگزایی چند برابری دارد و هم جوانترها را بیشتر گرفتار می کند. سه روز قبل در خوزستان کودک ۱ و ۹ ساله بر اثر کووید-۱۹ فوت کرد.
مجوزی برای تردد به سمت عتبات ندادیم
وزیر بهداشت افزود: ما کی برای تردد از مرزها به سمت عتبات و برگشتش مجوز و اجازه دادیم؟ چه کسی از من نامه دارد در این زمینه. کدام یک از همکارانم با برخی از این ترددها موافقت کردند؟. اتوبوسی می آید و آن را در مرز تست می کنیم که فرد مثبت از آن بیرون می آید. این فرد مثبت پیاده می شود و اتوبوس تا فلان شهرستان می رود. ردیابی می کنیم و تازه موارد مثبت در آنجا پیدا می شوند. تا کجا باید همکاران من تاوان ندانم کاری برخی را بدهند. ما چه گناهی کردیم که در ۱۳ ماه مدام باید موج ایجاد شود، موج را بشکنیم و شهید دهیم!.
نمکی گفت: خدا شاهد است که داغ این شهدای سلامت دارد مرا نابود می کند. نابترین بچههای نظام سلامت را از دست دادم. داغی برای هیچ فرماندهی بالاتر از این نیست که افسران ارشد و سربازانش را از دست بدهد آن هم به دلیل ندانم کاری و سهل انگاری دیگران. من وزیر خبر ندارم چه کسی می آید و بیرون می رود.
وی با با شاره به آمار مرگ و میر روزانه کرونا گفت: نام مرا به جای وزیر بهداشت بگذارید مدیرکل مرده شور خانه! این درد بزرگی است. ویروس، ویروس مهاجمی است. فکر نکنید، انگلیس یکی از ساختارهای ضعیف سلامت جهان را دارد. انگلیس یکی از نظام های سلامت مقتدر جهان را دارد.
نمکی هشدار داد: آلمان کشور کمی نیست در مقابل مسایل بهداشتی درمانی، اما به زانو درآمد. نه گستردگی اقلیم ما را دارند و نه کم بضاغتی اقتصادی ما را دارند. ما داریم فریاد میزنیم که اپیدمی گرفتارمان میکند، چرا گوش نمی کنید؟. اینطور که نمی شود مملکت اداره کرد. چقدر باید فریاد بزنم و بگویم. چقدر باید خجالت بکشم از پزشک و پرستار و علوم آزمایشگاهی و بقیه.
وزیر بهداشت تاکید کرد: نمی شود که من ناگهان باخبر شوم که بدون اطلاع ما یک گروه آمد و گروهی رفت. آن هم در کشوری که رهبر انقلاب وقتی می خواهد نشست مجازی بگذارد، می گوید باید از وزارت بهداشت اجازه بگیریم. رییس جمهور می خواهد برود مرقد امام (ره) می گوید از وزارت بهداشت بپرسید به چه صورت باشد. این نمی شود که بقیه رعایت نکنند. بزرگان نظام رعایت می کنند، اما عده ای اصلا حواسشان به این چیزها نیست.
ما برای موج شکنی خلق نشدیم و دیگران برای موج آفرینی
وی ادامه داد: وقتی هم اپیدمی آمد و کشتار کرد، میگویند در فلان جا غلظت اکسیژن کم بود. طبق گزارشات واصله در فلان جا بیمار را دیر رسیدگی کردند و همه این سوالات شروع می شود، اما یک نفر نمیگوید که در پیک قبلی خوزستان که پروتکلشکنی ما را گرفتار کرد، چه کسی این را جمع کرد، چه کسی شب تا صبح نخوابید، چگونه اکسیژن رسید، چرا یک نفر نیامد در خیابان فریاد بزند که ما امکانات نداریم. چه کسانی این آتش را خاموش کردند. اما اگر خدایی نکرده ۵ دقیقه دارویی دیر شود، هزار قلم و هزار شبکه اجتماعی راه می اندازند. اینطور نمی توان مملکت اداره کرد. من مکتوب هم نوشتم. دیگر برای ما و همکارانمان بیش از این صبوری میسر نیست. ما برای موج شکنی خلق نشدیم و دیگران برای موج آفرینی. این را همه باید بدانند. محکم هم باید بدانند.
هنوز مردم جلوی بیمارستانها چادر میزنند!
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: هنوز هم بیمارستان های تهران بیمارستان های مرجع در کشورند و بارها دیدهایم که مردم در ماشین و در چادر در جلو بیمارستانهایی مانند امام و شریعتی، بیتوته کرده اند. بر این ساس باید تهران را با نگاهی دیگر بنگریم. این باور و یقین که تهران می تواند راهگشای مشکلات بهداشت و درمانی موارد پیچیده باشد هنوز نتوانستیم در ذهن مردم حل کنیم و باید به نوعی این رجعت و عطش مراجعه به تهران را به نحوی مدیریت کرده و پاسخگو باشیم.
وی تاکید کرد: بارها گفته ام که من وزیر بهداشت پولدار و فقیر، اصول گرا و اصلاح طلب، شیعه و سنی، زرتشتی، کلیمی و حتی لامذهب و حتی زندانی محکوم به اعدام هستم. اما این به این معنی نیست که وظیفه خودم را در زمینه نقش حاکمیت برای تهیدستان فراموش کنم. اگر منابع عمومی قرار است صرف شود، اول باید صرف جوان و نوجوانی شود که با فقر و تهیدستی از دورترین روستای کشور، افتخار کسب کرده و می تواند روی صندلی پزشکی تهران بنشیند تا پدر و مادرش دغدغه این را نداشته باشند که شب بچه ام کجا می خوابد. بنابراین حتی اگر یک تخت اضافه کنیم، افتخار بزرگی است که در این دانشگاه توانستند ۱۲۰۰ تخت خوابگاهی ایجاد کنند. بر همه شما این کار بزرگ مبارک باشد.
وزیر بهداشت ادامه داد: اگر یک دختر روستایی، دانشجو و متعلق به یک فرهنگ ساده و پاکیزه آمد در تهران آواره شد، علاوه بر مسائل اقتصادی به مسائل حاشیهای هم نگاه کنید. پدر و مادری که عزیز و پاکیزهای را به ما تحویل می دهد، چه تحویل خواهد گرفت. مرا یک روز مجبور کردند که به تهران بیایم. مسؤول علوم پزشکی کاشان بودم و مجبور شدم که به تهران بیایم همانطور که در داستان وزارت هم مجبور شدم و در آن زمان هم با اینکه معاون وزیر بودم، غربتنامه سرودم. چه رسد به دانشجویی که از دورترین نقطه به تهران می آید. بنابراین سقف مهربانانه و متولی داشتن دانشجو برای خانواده دانشجویی که با خون دل او را به ما تحویل دادند، دلگرمی بزرگی است.
انتقاد از مهاجرت دانشجویان
چرا روستا زاده عاشق سرزمین، بعد از دو سال فیلش هوای هندوستان، استرالیا، انگلیس و کانادا و… می کند؟. چرا نخبههای این مملکت دارند میروند؟. چرا اینها می روند و بانک ژنتیک جاهای دیگر دنیا را تقویت می کنند؟. چرا بازنمیگردیم و این فاجعه ملی که دارد اتفاق میافتد را بازنگری نمی کنیم؟. پسر من دانشجوی شریف است و میگوید یکی از دانشجویان هم آماده ماندن نیست و متاسفانه اساتید هم پل می شوند برای این عبور. این خون دل دارد که سرمایههای عظیم ملی که با سختی تربیت شدند، دارند می روند. اگر این غفلت ادامه یابد، در آینده جزو تهیدستترین کشورها از نظر منابع انسانی میشویم.
وی گفت: قراردادی را با بیمه تامین اجتماعی تنظیم کردیم تا مجموعه دستیاری و دانشجوهای دکترا و کارشناسی ارشد در زمان تحصیل به عنوان پایهای از بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند و بتوانند در آینده کاری آنرا ادامه دهند.
استاندار تهران خواستار ممنوعیت ورود پروازهای اروپایی شد
استاندار تهران اعلام کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونای جدید در کشورهای اروپایی خواستار لغو حداقل دو هفته از ورود این پروازها به تهران هستیم.
انوشیروان محسنی بندپی عصر دوشنبه در جلسه ستا مبارزه با کرونا استان تهران گفت: علاوه بر ویروس کرونای انگلیسی در برخی کشورهای اروپایی شیوع ویروس کرونا رو به افزایش است و باید تمامی پروازهای اروپایی به تهران لغو شود.
وی اظهار داشت: ویروس جهش یافته موسوم به ویروس انگلیسی در کشور ردیابی شده که در استان خوزستان زیاد است، اما در تهران و سایر استان ها نیز در حال چرخش است، لذا پیشنهاد ما لغو پرواز از کشورهای اروپایی است.
استاندار تهران تاکید کرد: روزهای گذشته میزان ابتلای افراد زیر ۲۰ سال از ۵ درصد به ۹.۱ دهم درصد افزایش پیدا کرده و امیدواریم که پیشنهاد لغو پروازهای اروپایی مورد توجه قرار بگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: از سوی دیگر باید افزایش جریمه کسانی که قرنطینه را رعایت نمی کنند در دستور کار قرار بگیرد که البته همه امکانات موردنیاز برای رهگیری و قرنطینه افراد در طرح شهید سلیمانی فراهم شده لذا فردی که با علم و آگاهی از بیماری خود وارد جامعه می شود نیاز است که جرائم بیشتری برای وی در نظر گرفته شود.
هیچ انتخابات اصنافی برگزار نمی شود
محسنی بندپی با بیان اینکه در تهران اجازه برگزاری انتخابات سراسری به اصناف و اتحادیه ها داده نخواهد شد، گفت: شلوغی بازار دراین روزها به دغدغه تبدیل شده که مقرر شد اتحادیه های صنفی و اصناف، تذکر به واحدهای تجاری را در دستور کار خود قرار دهند.
وی تاکید کرد: شلوغی بازار در این روزها به دغدغه تبدیل شده که مقرر شد اتحادیه های صنفی و اصناف، تذکر به واحدهای تجاری را در دستور کار خود قرار دهند و مراکز بهداشت و درمان نیز نظارت و راهنمایی های لازم را انجام دهند که یکی از مسائلی که باید جدی گرفته شود رهگیری و قرنطینه بیماران است و بر اساس پیشنهاد ارائه شده، مقرر شده تا تمام آزمایشگاهها و مطب های خصوصی نتایج تست های پی سی آر خود را به دانشگاه علوم پزشکی ارسال کنند.
به گفته استاندار تهران، در خصوص اعمال جریمه های منع تردد شبانه نیز گفت: ما استثناهای زیادی در خصوص تردد شبانه داریم که بر همین اساس نیروی انتظامی با مشکل مواجه است با کمک شهرداری ها تلاش کردیم در خصوص پایش ها از ابزارهای الکترونیک استفاده کنیم تا نیروی انتظامی بتواند اعمال قانون بهتری را داشته باشد و بر اساس آمار اعلام شده نیروی انتظامی شب گذشته یک هزار و ۸۸۰ خودرو را از ساعت ۹ شب تا ۳ صبح جریمه کرده است.
وی تاکید کرد: در خصوص دستفروشان جلسات بسیاری داشتیم و مقرر شد در مناطق ۱ و ۴ و ۱۱ شهرداری محل های بازی را در نظر بگیرد. بی تردید اگر نسبت به بازار شب عید و دستفروشان رعایت پروتکل ها را نداشته باشیم برای همه شهروندان ایجاد خطر خواهد شد.
نمایشگاه بهاره برگزار نمی شود
استاندار تهران با بیان اینکه در ماه رجب اعتکاف لغو شده و در ایام پایانی سال نمایشگاه های بهاره نیز نخواهیم داشت تاکید کرد: هرگونه تجمعی که رعایت فاصله گذاری در آن انجام نشود متوقف خواهد شد آنچه که در درون استان تهران مقرر است انجام شود باید با رعایت پروتکل های بهداشتی پس از اعلام و بررسی توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: ما نگران هستیم، چرا که بیماران سرپایی در طول نیمه دوم بهمن رو به افزایش بوده لذا پیش بینی می شود هنگامی که این افزایش رخ می دهد در مرحله بعدی تعداد بستری ها و بعد فوتی ها افزایش پیدا می کند.
استاندار تهران در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه جلسات منظم و هفتگی ستاد مبارزه با کرونا استان تهران با مشارکت آگاهانه و منظم اعضای این ستاد برگزار می شود خاطرنشان کرد: در این جلسات روسای دانشگاه های علوم پزشکی نقطه نظرات کارشناسانه خود را ارائه می کنند و در یک جمع کارشناسانه تصمیم گیری می کنیم.
وی در خصوص دورکاری کارمندان دولت نیز گفت: تا پایان اسفندماه دورکاری کارمندان دولتی برقرار است و طبق قانون این دورکاری ادامه خواهد داشت.
کرونا جان ۸۹ نفر دیگر را در ایران گرفت
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۵۸۲ هزار و ۲۷۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۸۹ نفر از بیماران مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در ایران به ۵۹ هزار و ۵۷۲ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری روز دوشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (چهارم اسفند ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیص هشت هزار و ۲۶۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۷۴۱ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۵۸۲ هزار و ۲۷۵ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۳۵۱ هزار و ۳۹۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین سه هزار و ۶۸۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۰ میلیون و ۵۰۱ هزار و ۴۱۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری گفت: هم اکنون ۱۱ شهرستان قرمز، ۵۲ شهرستان نارنجی، ۲۱۷ شهرستان زرد و ۱۶۸ شهرستان آبی هستند و شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
وی ادامه داد: روند ابتلا و بستری در خوزستان به شدت در حال افزایش و نگران کننده است و با توجه به گردش ویروس جهش یافته در خوزستان و تعدادی از استانهای دیگر، ادامه روند بی توجهی به پروتکل های بهداشتی در کشور فاجعه بار است.
لاری افزود: امیدوارم با رعایت شیوه نامه بهداشتی توسط همه مردم شامل استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری فیزیکی و شست و شوی مداوم دستها و پرهیز از حضور در تجمعات و آیین های عروسی و عزا شاهد توقف روند نگران کننده بیماری در خوزستان و کل کشور باشیم.
مجوز مصرف اضطراری مشروط واکسن کرونا سینوفارم صادر شد
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از صدور مجوز ورود و مصرف اضطراری مشروط واکسن کرونا چینی با عنوان سینوفارم خبر داد.
کیانوش جهانپور روز دوشنبه در حساب توییتر خود نوشت: صدور مجوز ورود و مصرف اضطراری مشروط واکسن شرکت سینوفارم چین از سوی سازمان غذا و دارو ایران صادر شد.
همچنین وی درباره «مشروط بودن» مجوز اضطراری این واکسن گفت: بر این اساس، تولید کننده لازم است در فواصل زمانی منظم، نتایج مطالعات بالینی و نیز هر گونه عارضه ناخواسته غیرمنتظره جدی را به اطلاع سازمان غذا و دارو ایران برساند.
جهانپور ادامه داد: همچنین تولید کننده لازم است نتایج مطالعات پایداری دراز مدت را به سازمان غذا و دارو ایران اطلاع دهد.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت اظهار کرد: تولید کننده لازم است واکسن را از محل تولید مندرج در این سند برای ایران تامین کند و لازم است مستندات توزیع را برای هر «بچ» (شماره سری ساخت) ارسال کند.
به گزارش ایرنا، پیش از این چهار واکسن کرونا شامل اسپوتنیک وی روسیه، کوواکسین ساخت باهارات هند، آسترازنکا آکسفورد ساخت R-pharm روسیه و واکسن آسترازنکا آکسفورد ساخت شرکت SKBio کره جنوبی در کشور مجوز مصرف اضطراری دریافت کرده بودند. با این حساب، ۵ واکسن کرونا در کشور مجوز مصرف اضطراری دریافت کردهاند.
واکسیناسیون کرونا از روز ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ با اولویت کادر درمان بخشهای مراقبت ویژه کرونا آغاز شده است. واکسیناسیون کرونا در کشور بر اساس سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹ مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا انجام میشود.
بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، پیش بینی شده که تا قبل از نوروز ۱۴۰۰ حداقل یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از افراد آسیب پذیر مانند کادر بهداشت و درمان واکسینه شوند.