به گزارش جمله از اصفهان، همزمان با ایام افتتاح شرکت فولاد مبارکه مدیر عامل این شرکت در نشست خبری به سوالات خبرنگاران رسانههای مختلف پاسخ داد. حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل فولاد مبارکه در مورد کاهش تامین گاز مورد نیاز در این شرکت گفت: مصرف گاز فولاد مبارکه در شرایط عادی روزانه ۱۰ میلیون […]
به گزارش جمله از اصفهان، همزمان با ایام افتتاح شرکت فولاد مبارکه مدیر عامل این شرکت در نشست خبری به سوالات خبرنگاران رسانههای مختلف پاسخ داد.
حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل فولاد مبارکه در مورد کاهش تامین گاز مورد نیاز در این شرکت گفت: مصرف گاز فولاد مبارکه در شرایط عادی روزانه ۱۰ میلیون متر مکعب است ولی در شرایط فعلی به علت سرما، نصف این میزان توسط شرکت گاز برای فولاد مبارکه تامین میشود و این باعث کاهش تولید در فولاد مبارکه شده است.
عظیمیان علت این کاهش تولید را عدم امکان جایگزینی سوختهای دیگری به جای گاز طبیعی در واحدهایی مانند واحد احیاء مستقیم برشمرد و گفت: در این زمینه با مقامهای استانی و کشوری مذاکرات زیادی صورت گرفته است تا از کاهش تولید چشمگیری که به دلیل کاهش گاز مورد نیاز در فولاد مبارکه به وجود خواهد آمد جلوگیری شود.
در تعیین قیمت ورق صد در صد تابع تصمیمات دولت هستیم
وی در مورد قیمت ورق گفت: ما در تعیین قیمت ورق صد در صد تابع تصمیمات دولت هستیم و شرکت فولاد مبارکه در این حوزه منافع خاصی ندارد و تا مردادماه که ستاد تنظیم بازار اجازه فروش محصولاتمان را در بورس و همچنین در قالب سیستم مچینگ داده بود ما طبق این روش پیش میرفتیم و زمانی که نحوه فروش جدید اعلام شد، وزارت صمت تصمیم گرفت همه محصولات داخل بورس عرضه شود و حتی تختال هم برای اولین بار در بورس به فروش برسد، فولاد مبارکه همچنان تابع این تصمیمات بوده و دستورالعملهای جدید را دقیقا اجرا کرده و تخلفی در این خصوص از سوی فولاد مبارکه وجود نداشته است. عظیمیان در ادامه گفت: در چند هفته اخیر مجلس هم با هدف آرامش بازار فولاد طرحی را آماده کرده ولی معتقد هستیم اگر هر بخشی به مسئولین اصلی آن بخش سپرده شود خودشان بهتر میتوانند بازار را کنترل کنند.
عدم تامین نیاز مصرف کنندگان نشان از اخلال در مدیریت مصرف است
عظیمان در مورد مشکل عدم تامین نیاز مصرف کنندگان فولاد خاطر نشان کرد: اینکه چرا فولاد به مصرف کنندگان واقعی نمیرسد سوالی است که خود ما هم داریم زیرا ما ۲۵ میلیون تن محصولات فولادی در کشور تولید میکنیم و با وجود آنکه مصرف داخلی فقط ۱۶ میلیون تن است، این بازار همچنان تا این اندازه آشفته و مسئله دار است و عدم تامین نیاز مصرف کنندگان نشان از اخلال در مدیریت مصرف است نه تولید کننده زیرا ما محصولمان را در بورس تحویل میدهیم و حتی حمل و نقل هم با خریدار است و اتفاقات بعد از تولید در حیطه مسئولیتی فولاد مبارکه به عنوان تولید کننده نیست.
اجرای پروژه استراتژیک گوره – جاسک از افتخارات فولاد مبارکه است
مدیرعامل فولاد مبارکه درمورد طرح بومی سازی تولید اسلب گازترش گفت: این پروژه توسط معاونت بهرهبرداری فولاد مبارکه طراحی شد و با کمک دو گروه مشاوران رومانیایی و کمک کارشناسان مجرب وزارت نفت در یک اقدام سه جانبه در سال گذشته به موفقیت نهایی رسید و موفق شدیم برای اولین بار اسلب گاز ترش را در کشورمان تولید کنیم تا دستور مقام معظم رهبری برای پروژه استراتژیک گوره – جاسک به طول هزار کیلومتر به سرانجام برسد. مدیرعامل فولاد مبارکه در این خصوص افزود: در حال حاضر ۹۵ درصد از پروژه خط لوله انتقال نفت از گوره به جاسک اجرایی شده و تا اواخر امسال یا اوایل سال آینده به بهرهبرداری میرسد و به سرانجام رسیدن این پروژه با مشارکت تاثیرگذار فولاد مبارکه جزو افتخارات این شرکت است. عظیمیان در ادامه یاد اور شد: تولید اسلب گازترش برای شرکت فولاد مبارکه چندان اقتصادی نیست اما از آنجا که در نظر گرفتن وظایف ملی و حاکمیتی جزو اولویتهای فولاد مبارکه است در این پروژه و تولید تختالهای مورد نیاز مشاکت داشتهایم.
نگاههای متعصبانه منطقهای به صلاح وحدت و امنیت ملی ما نیست
مدیر عامل فولاد مبارکه در ادامه گفت: ایران سال ۵۷ با یک میلیون تن تولید و ۴ میلیون تن واردات در جایگاه ۳۵ تولید فولاد جهان قرار داشت و قطعا اگر همکاری همه دولتها، مدیران و استانها نبود نمیتوانستیم بعد از ۴۰ سال به مقام دهم دنیا و به این حجم تولید برسیم که بتوانیم بین ۹ تا ۱۰ میلیون تن صادرات انجام دهیم. لذا این اتفاق با همدلی و همکاری رخ داده است و تکرار اخبار مقایسهای بین استانها با نگاههای منطقهای و متعصبانه به صلاح وحدت و امنیت ملی ما نیست. مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به بومی بودن کارکنان این شرکت گفت: تقریبا همه کارکنان فولاد مبارکه در خود شرکت بومی هستند.
شاهکار فولاد مبارکه، تولید اسلب ۳۰۰ میلیمتری
عظیمیان در زمینه تولید محصولات جدید در این شرکت گفت: تولید فولاد مبارکه در یک حرکت دسته جمعی در تمام سالها رو به جلو بوده است و در زمینه توسعه و اجرای پروژهها هم همیشه پیشرو بوده و در حال حاضر نزدیک به ۹ پروژه به مبلغ ۵۰ هزار میلیارد را در دستورکار خودش قرار داده است. تولید محصول جدید یکی از مواردی است که ما خیلی روی آن اصرار داریم و من باید بگویم فولاد مبارکه یکی از شاهکارهای خودش را دیروز به بازار عرضه کرد و برای اولین بار در ایران اسلب با عرض ۳۰۰ میلیمتر در فولاد مبارکه تولید شد.
از حق پرسش و پاسخها و ظرفیتهای قانونی مجلس استقبال میکنیم
مدیرعامل فولاد مبارکه در پاسخ به سوالات مطرح شده توسط یکی از نمایندگان مجلس در ماههای اخیر گفت: همه نمایندگان مجلس حق سوال و پرسش و تحقیق راجع به تمام مسائل کشور را دارند و میتوانند از ظرفیت قانونی خودشان استفاده کنند. ما هم به این سوالها پاسخ دادهایم و ایشان درخواست تحقیق و تفحص دادند که حق قانونی ایشان است ما هم استقبال کردیم و اعلام کردهایم اگر مجلس بخواهد تحقیق و تفحص کند ما ۱۰۰ درصد از آن استقبال میکنیم. وی افزود: ما سرمایهگذاریهای زیادی در خصوص کنترل آلایندهها در فولاد مبارکه انجام دادیم که حدود یک هزار میلیارد تومان طی ده سال گذشته در این بخش هزینه شده است. ما همچنین هزینههای زیادی برای بازچرخانی و تصفیه آب انجام دادهایم و هم مصرف آب را کم کردیم هم جلو آسیب به منابع زیرزمینی را گرفتیم. فضای سبز وسیع فولاد مبارکه و مجموعه فعالیتهایی که انجام میدهیم در راستای دغدغه این شرکت در زمینه حفظ محیط زیست است.
چشم انداز فولاد چابهار مطلقا
مصرف داخلی ندارد
عظیمیان در پاسخ به آخرین وضعیت پروژه ۱۰ میلیون تنی فولاد چابهار گفت: فولاد چابهار با مدیریت ایمیدرو و مشارکت فولاد مبارکه، چادرملو، گل گهر و شرکت ملی فولاد ایران در مرحله تأسیس است و مبالغ اولیه شرکت در حال پرداخت است و هیئت مدیره آن تعیین شده است و مشاوری برای این پروژه گرفته شده است. چون چابهار از بازار مصرف ایران دور است اولویتی که برای این منطقه در نظر گرفته شده این است که مواد اولیه از خارج بیاید انجا در یک پلنت ۱۰ میلیون تنی به محصول تبدیل شود و و محصول پس از تولید صادر شود. اصل طراحی با این رویکرد به خاطر منابع گاز و برق و نقطه استراتژیک چابهار بوده است. این پروژه در حال حاضر در مرحله ثبت و تاسیس شرکت است.
نورد گرم ۲ در زمینه مصرف آب کم مصرفترین پروژه توسعهای فولاد مبارکه است
عظیمیان در پاسخ به سوالی درمورد ضرورت توسعه فولاد مبارکه خارج از استان اصفهان به دلایل زیست محیطی گفت: از ۹ پروژههای طرحهای توسعه فولاد مبارکه فقط یکی از آن ها یعنی ابرپروژه نورد گرم ۲ در اصفهان است و سایر پروژهها در خوزستان، هرمزگان، چهارمحال و بختیاری، یزد، خراسان رضوی تعریف شده است. پروژه نورد گرم هم مجوزش قبلا در دهه ۸۰ گرفته شده است و در بین همه این پروژهها به لحاظ مصرف آب کم مصرفترین و کم مسئلهترین در ایجاد آلودگی است و بسیار با شرایط زیست محیطی سازگار است زیرا آب مصرفی در این پروژه کاملا بازچرخانی و تصفیه میشود. عظیمیان در پاسخ به سوالی به تحول دیجیتال فولاد مبارکه پرداخت و گفت: ذوب آهن اصفهان نسل دوم تکنولوژی است و فولاد مبارکه نسل سوم تکنولوژی را در اختیار دارد. نسل چهارم تکنولوژی به معنای هوشمند سازی است و اگر سازمانی به شکل هوشمند اداره شود دستاورد بزرگی برای آن سازمان محسوب میشود. فولاد مبارکه قصد دارد تا سال ۱۴۰۴ به یک کارخانه هوشمند تبدیل شود و نسل چهارم تکنولوژی کاهش هزینهها و افزایش درآمدها برای فولاد مبارکه به همراه خواهد داشت.