سفارت سوئیس در تهران با انتشار تصاویری به تفاوت و شباهت پیستهای اسکی در ایران و سوئیس پرداخته است. سوئیس به بهشت اسکیبازان در اروپا معروف است. هرچند که اسکی در آن فعالیتی گران به حساب میآید، برخلاف ایران که پیستهای اسکی ارزان آن برای اسکیبازان جهان چندان شناختهشده نیست. البته سفارت سوئیس در […]
سفارت سوئیس در تهران با انتشار تصاویری به تفاوت و شباهت پیستهای اسکی در ایران و سوئیس پرداخته است.
سوئیس به بهشت اسکیبازان در اروپا معروف است. هرچند که اسکی در آن فعالیتی گران به حساب میآید، برخلاف ایران که پیستهای اسکی ارزان آن برای اسکیبازان جهان چندان شناختهشده نیست. البته سفارت سوئیس در پیامی که به تازگی منتشر کرده به مقایسه هزینه اسکی در دو کشور اشارهای نکرده، بلکه نوشته است: «برف، کوه و آسمان آبی در سوئیس و ایران مشترک است، اما فقط در پیستهای اسکی در ایران ناهار دلمه، کوکو و کوفته تبریزی میتوانید بخورید.» کوههای آلپ اروپا با ۲۰۸۴ استراحتگاه (resorts)، بیش از یکسوم پیستها و استراحتگاههای اسکی جهان را تشکیل میدهد و در فصل اسکی به طور معمول ۲۸ میلیارد یورو درآمد کسب میکند؛ تقریباً یکسوم درآمد اسکی کل جهان و تقریبا ۷ درصد ارزش کلی بازار گردشگری اتحادیه اروپا که در دوران کووید ۱۹ متحمل آسیب و بیکاریهای گسترده شد. در سوئیس ۳۳۹ سایت و استراحتگاه اسکی وجود دارد که با تصمیم دولت این کشور، علیرغم فشار همسایگان اروپاییاش برای تعطیلی پیستهای اسکی در دوران کرونا، همه آن پیستها را برای تعطیلات سال نو با احتیاط باز کرد. در ایران نیز نزدیک به ۲۰ پیست اسکی وجود دارد که بیشتر آنها با وجود کرونا، مشغول به کار هستند. ورودیه پیستهای اسکی معمولا بین ۱۳۰ تا ۱۶۰ هزار تومان است که با درنظر گرفتن هزینههای جانبی مثل استفاده از تلهکابین یا بالابر، کرایه لباس و تجهیزات، مربی و آموزش، فعالیتی گران برای مردم ایران و ارزان برای گردشگران خارجی به حساب میآید.
بحران گردشگری در آفریقای جنوبی
گردشگری آفریقای جنوبی همچنان بر اثر شیوع ویروس کرونا تحت فشار است و با اجرای محدودیتهای جدید امیدها برای احیای دوباره این گردشگری کمرنگتر شده است.
تنها چند روز پیش از آغاز سال نو میلادی رئیسجمهور آفریقای جنوبی اعلام کرد بار دیگر قرنطینه سراسری در کشور اجرا خواهد شد.
۷۲۲هزار شهروند آفریقای جنوبی که شغلهایی مرتبط با حوزه گردشگری دارند از جمله افرادی بودند که مطلع شدن از این خبر برایشان بسیار سخت بود. مدت کمی بود که این افراد پس از ماهها قرنطینه در کشور و محدودیتهای مسافرتی به شغلهایشان بازگشته بودند و حالا بار دیگر باید از آن دست میکشیدند. در اوایل ماه نوامبر مرزهای آفریقای جنوبی برای نخستینبار از زمان شیوع ویروس کرونا به روی مسافران باز شده بود. «لیزل متیوس» که یکی از مالکان آژانسهای مسافرتی آفریقای جنوبی است میگوید: «شمار مسافران ورودی به کشور همچنان بسیار پایین است و این آمار به نسبت سال گذشته تا ۹۰ درصد کاهش داشته است.» «متیوس» در چهارماهه نخست قرنطینه، تمام زمانش را صرف موکول کردن تاریخ رزروها از سال ۲۰۲۰ به ۲۰۲۱ کرده است. «لینا هندریک» هم که مدیر یک مهمانخانه در شهر «کیپ» است میگوید به دلیل قوانین سختگیرانه قرنطینه آفریقای جنوبی در اوایل ۲۰۲۰ حتی نتوانسته با کمک گردشگران داخلی درآمدی داشته باشد.
به گفته «هندریک» در شرایط عادی پس از ماه مارس شمار گردشگران خارجی این منطقه کاهش پیدا میکند با این حال گردشکران داخلی از این منطقه بازدید میکنند. اما در سال ۲۰۲۰ با وجود شیوع کرونا و به دلیل قرنطینه برای ماهها مردم در خانههایشان ماندند. «هندریک» که با شنیدن خبر اجرای محدودیتهای جدید کرونایی از تکرار شدن وضعیت سال گذشته نگران است میگوید: «این وحشتناک است. روز پس از اعلام خبر اجرای قرنطینه جدید، ما پنج مورد لغو رزرو داشتیم.»
ایران طاق کسرا را مرمت می کند
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از موافقت سازمان برنامه و بودجه برای مرمت طاق کسرا میراث مشهور بر جای مانده از دوران ساسانیان خبر داد.
علی اصغر مونسان درباره ریختن بخشی از دیوار طاق کسرا که در کشور عراق قرار دارد، گفت: به دلیل اهمیت تاریخی این آثار باستانی با آقای نوبخت در دولت صحبت هایی انجام و موافقت ایشان برای پرداخت هزینه مرمت اعلام و قرار شد، پس از برآوردهای مالی، سازمان برنامه و بودجه اعتباراتی برای احیا و مرمت این اثر تاریخی در نظر بگیرد و در اختیار وزارت میراث فرهنگی قرار دهد.
وی با بیان این که نامه رسمی این درخواست نیز به سازمان برنامه ارسال شده، گفت: کارشناسان میراث فرهنگی ایران به محض تحقق اعتبارات با هماهنگی همتایان عراقی به محوطه طاق کسرا اعزام و عملیات مرمت و احیا را آغاز می کنند.
مونسان درخصوص برآوردهای مالی اولیه برای مرمت طاق کسرا گفت: بر اساس عکس ها و تصاویر ارسالی، برای مرمت به اعتباری حدود ۶۰۰ هزار دلار نیاز است که به محض تامین شدن آن، کارشناسان به کشور عراق اعزام می شوند.
در روزهای گذشته، برخی افراد فعال در شبکههای اجتماعی عراق تصاویری از طاق کسری در بغداد منتشر کرده و نوشته اند که همزمان با آغاز سال ۲۰۲۱ بخشی از سقف این بنای تاریخی فرو ریخت. برخی از شبکههای اجتماعی در کشور عراق، خبر دادهاند که بخشی از سقف بنای معروف و باستانی، طاق کسری، در منطقه المدائن بغداد فرو ریخته است. مدائن شهری در عراق است؛ که آثار تاریخی ارزشمندی از امپراتوری ساسانیان را در خود جای داده که از آن جمله میتوان به کاخ ساسانی «ایوان مدائن» یا «طاق کسری» اشاره کرد. ایوان مدائن در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر بغداد، پایتخت عراق و ساحل رود دجله واقع شده و مهمترین اثر تاریخی برجایمانده از ساسانیان محسوب میشود. طاق اصلی این کاخ که بلندترین طاق خشتی ساختهشده به دست انسان است، ۳۵ متر ارتفاع، ۲۵ متر پهنا و ۵۰ متر طول دارد.