آزمایش یا راستی‌آزمایی؟
آزمایش یا راستی‌آزمایی؟

    حمیدرضا عرب/ به مجرد آنکه باشگاه استقلال اعلام کرد ۸ بازیکنش مبتلا به کرونا هستند و تعدادی دیگر نیز مشکوک به این ویروس بودند و از سفر به بوشهر سر باز زد، سازمان لیگ موضعی خصمانه در برابر باشگاه استقلال گرفت و اعلام کرد تست‌ها باید مورد راستی آزمایی قرار بگیرد. جو حاکم […]

 

 

حمیدرضا عرب/

به مجرد آنکه باشگاه استقلال اعلام کرد ۸ بازیکنش مبتلا به کرونا هستند و تعدادی دیگر نیز مشکوک به این ویروس بودند و از سفر به بوشهر سر باز زد، سازمان لیگ موضعی خصمانه در برابر باشگاه استقلال گرفت و اعلام کرد تست‌ها باید مورد راستی آزمایی قرار بگیرد.
جو حاکم در ساعات اولیه امتناع باشگاه استقلال از سفر به بوشهر به حدی به ضرر این باشگاه بود که حتی هواداران استقلال هم نسبت به تست‌های انجام شده تردید داشتند و شاید تصور می‌کردند تیم پزشکی باشگاه استقلال تست‌ها را به سود این باشگاه مثبت اعلام کرده است. این بدبینی تا جایی پیش رفت که حتی خبر اعلام شکست استقلال در صورت منفی بودن تست‌ها نیز منتشر شد.
در عین حال نیز مصاحبه‌هایی که هومن افاضلی انجام داد عرصه را بیش از پیش برای باشگاه استقلال تنگ کرد. ذهنیت دستکاری در تست‌های بازیکنان استقلال به شکلی باور نکردنی در حال گسترش بود که واکنش‌های تند مسئولان باشگاه استقلال تا حدی توازن را در فضای رسانه‌ای برقرار کرد. مصاحبه‌های محکمی که سعید رمضانی و پیامدش فرهاد مجیدی انجام دادند نشان می‌داد که مو لای درز تست‌های انجام شده از سوی باشگاه استقلال نمی‌رود و جریان بی‌دلیل در پی مقصر جلوه دادن باشگاه استقلال است.
بعد از گذشت چند روز و در حالی که تصاویر غمباری از وضعیت وریا غفوری،کاپیتان استقلال منتشر شد و پیامدش نتیجه اولین راستی آزمایی نیز به اطلاع عموم رسید، مشخص شد که باشگاه استقلال نه تنها در این راستا اقدامی خلاف اخلاق و عرف انجام نداده، بلکه به درستی از سفر به جم سرباز زده‌ است. تصور کنید اگر باشگاه استقلال اقدام به انجام تست‌های کرونا نمی‌کرد. آیا اکنون مجموعه‌ای از بازیکنان تیم پارس جم نیز به ویروس کرونا مبتلا نبودند و تعداد تیم‌هایی که احتمالاً قادر به شرکت در رقابت‌های لیگ برتر نیستند، بیشتر نمی‌شد و سازمان لیگ برای به جریان انداختن ادامه بازی‌ها مصائب بیشتری را پیرامون خود نمی‌دید؟
یقیناً آزمون‌هایی که باشگاه استقلال با دقت و حساسیت از بازیکنان و اعضای کادرفنی خود انجام داده نقشی انکارناپذیر در کاستن از ابتلای بیشتر مجموعه بازیکنان لیگ برتر به این ویروس داشته و باید اقدامی که در این راستا انجام شده را ستود. فضای ایجاد شده بعد از اعلام نخست باشگاه استقلال اما به حدی منفی بود که افکار عمومی باورش شده بود که این تست‌ها واقعی نیست اما راستی‌آزمایی اخیر نشان داد باشگاه استقلال نه تنها در این ماجرا دروغی نگفته بلکه نتایج بر اساس صحت و درستی اعلام شده است.
تصمیم‌گیران در سازمان لیگ اما باید از اتفاقات اخیر در راستای ایجاد سلامت بیشتر میان تیم‌ها درس بگیرند و به جای آنکه نقش کارآگاهی بازی کرده و به سرعت برای راستی آزمایی وارد شوند و باشگاه‌ها را زیر سؤال ببرد خود در نقش آزمایش‌کننده تیم‌های پزشکی مجربی را در باشگاه‌ها مستقر کنند تا بازیکنان و اعضای کادرفنی هر یکی، دو روز یک بار مورد آزمون قرار بگیرند. سازمان لیگ که به واقع بعد از اطلاعیه باشگاه استقلال درباره مثبت اعلام شدن تست ۷ بازیکن چنین واکنشی را نشان می‌دهد باید در راستای اقدام‌های عملی نیز پیشقدم باشد و تنها نقش کارآگاه‌گونه نداشته باشد.
درحقیقت از برگزار کنندگان لیگ برتر انتظار است با توجه به شیوع دوباره ویروس کرونا در ایران به جای آنکه تست‌های انجام شده از سوی باشگا‌ه‌ها را زیر سؤال ببرند خود با حساسیت بالا این آزمون‌ها را انجام دهند تا فوتبال با سلامت بیشتری انجام شود و مجموعه عظیمی از تیم‌ها گرفتار این ویروس نشوند.
حتی اگر لازم است لیگ باید برای مقطعی کوتاه تعطیل شود تا خدای ناکرده جان ورزشکاران بابت برگزاری مسابقات به مخاطره نیفتد اما به نظر می‌رسد اصرار به برگزاری لیگ در اولویت کاری سازمان لیگ‌نشین‌ها قرار دارد و آنها می‌خواهند هر طور شده لیگ نوزدهم به پایان برسد.