آمریکا ۳۳ اثر تاریخی غارت‌شده را به افغانستان بازگرداند
آمریکا ۳۳ اثر تاریخی غارت‌شده را به افغانستان بازگرداند

  دولت ایالات متحده آمریکا ده‌ها اثر تاریخی ‌غارت‌شده را به سفیر افغانستان تحویل داد. در طول نیم قرن در پی جنگ و ناآرامی در افغانستان ده‌ها هزار اثر تاریخی که قدمت برخی از آن‌ها به بیش از ۱۸۰۰ سال می‌رسد از این کشور خارج شده است. به گفته یکی از مسوولان موزه بریتانیا، بسیاری […]

 

دولت ایالات متحده آمریکا ده‌ها اثر تاریخی ‌غارت‌شده را به سفیر افغانستان تحویل داد.
در طول نیم قرن در پی جنگ و ناآرامی در افغانستان ده‌ها هزار اثر تاریخی که قدمت برخی از آن‌ها به بیش از ۱۸۰۰ سال می‌رسد از این کشور خارج شده است. به گفته یکی از مسوولان موزه بریتانیا، بسیاری از این آثار در دهه ۹۰ میلادی از بازارهای غربی سردرآوردند و تمامی‌ آن‌ها تقریبا به طور کامل به صورت غیرقانونی از افغانستان خارج و یا ربوده شده‌اند. روز دوشنبه ۳۳ مورد از این آثار تاریخی به ارزش ۱.۸ میلیون دلار به سفیر افغانستان در نیویورک بازگردانده شدند.
آثاری که بازگردانده شدند بخشی از ۲۵۰۰ اثر تاریخی به ارزش ۱۴۳ میلیون دلار بودند که طی ده‌ها عملیات پلیس در فاصله سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ در مجموعه یک خریدار آثار هنری که اکنون به جرم قاچاق و سرقت در زندان است کشف و ضبط شدند.
آثاری که روز دوشنبه به سفیر افغانستان تحویل داده شدند درنهایت در موزه ملی کابل به نمایش گذاشته خواهند شد.

 

 

یونان محدودیت‌های گردشگری را کم می‌کند
یونان قرنطینه برای مسافران برخی از نقاط جهان را که نتیجه آزمایش آن‌ها منفی است و یا واکسینه شده‌اند لغو کرد. مقام‌های یونان در تصمیمی که از آن به عنوان قدم‌های اولیه برای بازگشت به شرایط عادی گردشگری یاد می‌کنند قرنطینه را برای مسافران کرونا منفی و واکسینه‌شده چند منبع گردشگری اصلی این کشور یعنی اروپا، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا لغو کردند.
با اجرای این قوانین جدید این نخستین‌باری است که یونان از مارس ۲۰۲۰ به روی مسافران آمریکایی باز می‌شود. بر اساس این قوانین مسافرانی که از اتحادیه اروپا، بریتانیا، صربستان، اسرائیل، ایالات متحده و امارات قصد سفر به یونان را دارند و نتیجه آزمایش کرونای ۷۲ ساعت قبل آن‌ها منفی است و یا واکسینه شده‌اند می‌توانند بدون سپری کردن قرنطینه وارد این کشور شوند.
وزیر گردشگری یونان در گفت‌وگو با «سی ان ان» بیان کرد این تصمیم مقدمه‌ای برای پذیرش کامل گردشگران در ۱۴ می است.
گردشگری بیش از ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی یونان را در برگرفته است و حدود ۲۵درصد از نیروهای کار این کشور را شامل می‌شود. تصمیم جدید یونان مورد استقبال شهردار «میکونوس» یکی از جزیره‌های محبوب یونان قرار گرفته است. به گفته شهردار این جزیره، درآمد حاصل از گردشگری «میکونوس» در سال ۲۰۲۰ حدود ۳۰ درصد سال گذشته بوده است. حتی با وجود این‌که روند واکسینه شدن شهروندان یونان با سرعت زیادی همراه نیست، انتظار می‌رود در هفته‌های منتهی به ۱۴ می محدودیت‌های بیشتری لغو شود.
تا ماه آینده گروه‌های آسیب‌پذیر واکسینه خواهند شد و انتظار می‌رود کارکنان حوزه گردشگری نیز گروه بعدی دریافت‌کننده واکسن باشند. در حال حاضر تمام جمعیت ده‌ها جزیره کوچک با کمتر از هزار ساکن دو دوز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند. اکنون برنامه واکسینه‌شدن در حال توسعه در جزیره‌های بزرگتر این کشور است. مسوولان با این کار امیدوارند جزیره‌ها بتوانند به عنوان نقاط بدون کرونای یونان مورد استفاده قرار بگیرند.

هند به فهرست قرمز مسافرتی بریتانیا اضافه شد
هند به فهرست قرمز مسافرتی بریتانیا اضافه شد تا از این پس ورود اغلب مسافران این کشور به بریتانیا ممنوع شود.
ساعاتی پس از لغو سفر «بوریس جانسون»، نخست‌وزیر بریتانیا به هند، وزارت بهداشت بریتانیا اعلام کرد در پی نگرانی‌ها از شیوع نوع جدیدی از ویروس کرونا، هند نیز به فهرست قرمز مسافرتی این کشور اضافه شده است. ورود اغلب مسافران از کشورهای این فهرست به بریتانیا ممنوع است. قرار است از بامداد ۲۳ آوریل این ممنوعیت به اجرا گذاشته شود. مسافران دارای گذرنامه بریتانیایی یا ایرلندی و یا مسافران دارای حقوق شهروندی بریتانیا می‌توانند وارد شوند اما باید ۱۰ روز در یک هتل مورد تایید دولت در قرنطینه بمانند.
تاکنون حدود ۱۰۳ مورد از ابتلا به نوعی از کرونا که نخستین‌بار در هند مشاهده شده در سراسر بریتانیا به ثبت رسیده است و «مت هنکاک» وزیر بهداشت بریتانیا معتقد است بخش زیادی از موارد گزارش‌شده به سفرهای بین‌المللی مرتبط هستند. «هنکاک» همچنین اعلام کرد با توجه به این‌که هند با روند افزایشی شیوع ویروس کرونا مواجه است، دانشمندان بریتانیایی درحال بررسی میزان سرعت انتقال نوع جدید ویروس کرونا و یا مقاومت آن نسبت به واکسن کرونا هستند.
سازمان حمایت به شرکت‌های هواپیمایی گرانفروش تذکر داد
سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در نامه‌ای به انجمن‌های شرکت‌های هواپیمایی و دفاتر خدمات مسافرت هوایی، نسبت به فروش بلیت هواپیما گرانتر از نرخ مصوب تذکر داد.
سید محمد حسین مولاخواه سرپرست اداره کل نظارت بر خدمات سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در نامه‌ای به یونس دقیق کیا و حرمت الله رفیعی رؤسای انجمن‌های شرکت‌های هواپیمایی و دفاتر خدمات مسافرت هوایی، نسبت به رعایت نرخ مصوب بلیت پروازهای داخلی هشدار داد.
در این نامه آمده: در ایام نوروز و پس از آن، طبق اخبار واصله، قیمت فروش بلیت هواپیما در برخی مسیرهای داخلی پر تردد شامل کیش، قشم و مشهد بالاتر از نرخ اعلامی از سوی سازمان هواپیمایی کشوری به فروش رسیده است. سازمان حمایت از مدیران تشکل‌های صنفی ایرلاین‌ها و آژانس‌های هواپیمایی خواسته تا طبق قانون تعزیرات، نظارت بیشتری بر نرخ‌های فروش بلیت پروازهای داخلی از سوی شرکت‌های عضو این دو تشکل صنفی اعمال شود. خبرگزاری مهر ۱۴ فروردین ماه از ترفند تازه برخی شرکتهای هواپیمایی برای گرانفروشی بلیت هواپیما خبر داده و نوشته بود: برخی شرکت‌های هواپیمایی با تمسک به برخی بهانه‌های جدید از جمله چارتری بودن پرواز، رزرو یک شب هتل و…، در حال گرانفروشی بلیت هواپیما در مسیرهای پرتردد هستند.