بانک مرکزی پنجم بهمن پارسال تمام تراکنشهای بانکی فاقد «کد شهاب» در ساتنا را برگشت زد و افراد حقیقی یا حقوقی که کدملی یا شناسه ملی خود را به بانک اظهار نکرده باشند، نمیتوانند از این خدمت بهرهمند شوند. حال معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در صفحه شخصی توییر خود اعلام کرده که از ششم […]
بانک مرکزی پنجم بهمن پارسال تمام تراکنشهای بانکی فاقد «کد شهاب» در ساتنا را برگشت زد و افراد حقیقی یا حقوقی که کدملی یا شناسه ملی خود را به بانک اظهار نکرده باشند، نمیتوانند از این خدمت بهرهمند شوند.
حال معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در صفحه شخصی توییر خود اعلام کرده که از ششم اردیبهشت، تراکنشهای بدون کد ملی شخص حقوقی و شناسه ملی شخص حقوقی در «پایا» برگشت میخورد.
به گفته مهران محرمیان، این اقدام تاثیری بر فعالیت مشتریانی که اطلاعات هویتی ایشان نزد بانکها موجود است، نخواهد داشت. بدین منظور بانکها برای ثبت کد شهاب و ثبت حسابها در بانک مرکزی اقدام کنند.
پایا و ساتنا چیست؟
گفتنی است؛ پایا یک سیستم تبادل اطلاعات بانکی است که به بانکها اجازه میدهد تمامی تبادلات بین بانکی مشتریان خود را به صورت الکترونیکی انجام دهند. کاربرد اصلی این سامانه، مکانیزه کردن پرداختهای خرد بین بانکی با تعداد انبوه برای مشتریان است که پس از تکمیل مراحل پیاده سازی، ارائه خدمات از طریق اینترنت را نیز میسر میسازد و به کمک این سامانه، بانکهای عضو آن میتوانند بنا به درخواست مشتری، دستور واریز و یا برداشت وجوه در حسابهای سایر بانکها صادر کند.
بانک مرکزی با پیاده سازی این سامانه، امکان حواله الکترونیکی پول از حسابی در یک بانک به حسابی در بانک دیگر (بین بانکی) را فراهم کرده است و مشتریان بانکها با استفاده از پایا میتوانند پول را از حساب خود به حسابی در بانک دیگر به صورت الکترونیکی حواله کنند.
همچنین، ساتنا سامانهای الکترونیکی است که پردازش و تسویه تراکنشهای بین بانکی و دستور پرداختهای فوری را به صورت انفرادی و آنی انجام میدهد.