انجام ۹ درصد از ترانزیت زمینی کشور از مرزهای آذربایجان‌غربی
انجام ۹ درصد از ترانزیت زمینی کشور از مرزهای آذربایجان‌غربی

    مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی گفت: بالغ بر ۹ درصد از کل ترانزیت زمینی کشور از طریق مرزهای زمینی آذربایجان غربی انجام می‌گیرد. ارسلان شکری، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی گفت: بر اساس آمارهای رسمی ۹۰ درصد واردات جاده‌ای کالاهای حجمی غیرنفتی و ۲۵ درصد صادرات […]

 

 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی گفت: بالغ بر ۹ درصد از کل ترانزیت زمینی کشور از طریق مرزهای زمینی آذربایجان غربی انجام می‌گیرد.
ارسلان شکری، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی گفت: بر اساس آمارهای رسمی ۹۰ درصد واردات جاده‌ای کالاهای حجمی غیرنفتی و ۲۵ درصد صادرات جاده‌ای کالاهای حجمی غیرنفتی کشور از طریق مرزها و پایانه‌های مرزی استان آذربایجان غربی انجام می‌شود که این میزان ترانزیت، ضرورت توجه به توسعه زیرساخت‌های دسترسی به پایانه‌های مرزی و اختصاص اعتبارات استانی و ملی را نشان می‌دهد.
وی افزود: توسعه کریدورهای دسترسی به پایانه‌های مرزی به‌ویژه کریدور بندر امام خمینی(ره) به پایانه مرزی بازرگان با اعتبار دو هزار میلیارد ریال به‌صورت مشارکتی توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، اداره کل راه و شهرسازی و منطقه آزاد تجاری ماکو در حال پیگیری و انجام است. این مقام مسئول با اشاره به رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی در پایانه‌های مرزی استان و ضدعفونی در گیت‌های ورودی و خروجی و مکاتبات با اداره بهداشت و درمان استان و استقرار نماینده این اداره جهت کنترل موارد بهداشتی در پایانه‌های مرزی افزود: اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی آمادگی همکاری برای فراهم کردن شرایط معاینه و تست سلامت بهداشتی رانندگان و اجرای مقررات و پروتکل‌های بهداشتی کشورهای مقابل با همکاری اداره بهداشت و درمان استان را دارد. شکری با اعلام اعتبار هزار و ۳۰۰ میلیارد ریالی برای توسعه زیر ساخت‌های پایانه‌های مرزی استان گفت: توسعه سالن تجاری پایانه مرزی بازرگان، تکمیل سالن مسافری و محوطه‌‌سازی پایانه مرزی سرو، احداث و تکمیل پایانه‌های تجاری و مسافری و محوطه‌سازی در پایانه‌های مرزی رازی و تمرچین و پروژه‌های مسیر دسترسی به بازارچه «شیخ‌سیلو» و «پیر احمد» و نیز سالن موقت تجاری در «کیله» سردشت از جمله عملیات توسعه‌ای انجام‌شده در پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی محسوب می‌شود.
این در حالی است که ناظر گمركات استان آذربايجان شرقي گفت: ۶۱ هزار تن كالا به ارزش يك‌هزار ميليارد ريال از گمركات استان در ۱۱ ماهه گذشته ترانزيت شده است.
رحمان شريفي امروز در جمع خبرنگاران افزود: ترانزيت اين مقدار كالا در قالب دو هزار و ۶۳۸ دستگاه واگن بوده كه به كشورهاي مختلف ترانزيت شده و اين ميزان در مقايسه با مدت مشابه‌ سال قبل به طور چشمگيري افزايش داشته و از رشدي معادل ۱۱۴درصد در وزن و ۵۳ درصد در ارزش ريالي برخوردار است. وي همچنين به ميزان صادرات گمركات استان آذربايجان شرقي اشاره كرد و اظهار داشت: در ۱۱ ماهه گذشته ميزان صادرات كالا از گمركات استان بالغ بر ۱۶۵ هزار تن به ارزش بيش از ۲۰۱ ميليون دلار بوده كه اين مقدار در مقام مقايسه با مدت مشابه سال قبل از حيث وزن ۱۴ درصد و از حيث ارزش دلاري ۶ درصد رشد نشان مي‌دهد. شريفي خاطر‌نشان كرد: در اين مدت بيش از ۱۴ قلم كالا شامل خشكبار و مواد غذايي، كالاهاي صنعتي، وسائط نقليه، خشكبار ،پوشاك و البسه، ميوه هاي تازه و فرش دستبافت و غيره به ۱۲ كشور دنيا صادر شده است. ناظر گمركات استان آذربايجان شرقي همچنين ميزان واردات كالا را در همين مدت بالغ بر ۴۸هزار تن به ارزش بيش از ۷۹ ميليون دلار ذكر كرد و اظهار داشت: اين ميزان در مقايسه با مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد از نظر وزن و ۲۲۶ درصد از نظر ارزش دلاري افزايش دارد . شريفي تصريح كرد: در اين مدت بيش از ۱۰ نوع كالا شامل مواد اوليه پلاستيك، ماشين‌آلات صنعتي و مكانيكي،كاغذ و مقوا، چوپ و اشياي چوبي، سيگار و … از۷ كشور به گمركات استان آذربايجان شرقي‌ وارد و پس از انجام تشريفات گمركي ترخيص شده است.