اولین نشست قرارگاه صدور سند اراضی کشاورزی به ریاست وزیر جهاد کشاورزی صبح امروز سه شنبه ۵ بهمن ماه تشکیل شد. سید جواد ساداتی نژاد در اولین جلسه قرارگاه صدور سند اراضی کشاورزی با تأکید بر اهمیت سنددار شدن اراضی کشاورزان در کشور، گفت: با سنددار شدن اراضی کشاورزی، الگوی کشت معنی […]
اولین نشست قرارگاه صدور سند اراضی کشاورزی به ریاست وزیر جهاد کشاورزی صبح امروز سه شنبه ۵ بهمن ماه تشکیل شد.
سید جواد ساداتی نژاد در اولین جلسه قرارگاه صدور سند اراضی کشاورزی با تأکید بر اهمیت سنددار شدن اراضی کشاورزان در کشور، گفت: با سنددار شدن اراضی کشاورزی، الگوی کشت معنی پیدا میکند و تجمیع اراضی نیز امکانپذیر خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ما متولی صدور سند برای کشاورز هستیم، تصریح کرد: در این زمینه باید تمام توان خود را بکار گیریم و نهایت همکاری را از سازمانهای مرتبط بخواهیم. وی ادامه داد: سازمان نقشهبرداری کشور از جمله سازمانهای تسهیلگر برای سایر امور توسعهای در کشور و مبنای نقشهبرداری است. این مقام مسئول با اشاره به تأکید رئیسجمهور در بحث کاداستر و سنددار کردن اراضی، افزود: ضرورت دارد سنددار کردن اراضی تا پایان دولت سیزدهم انجام شود. وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر این که با فعالیت کنونی برای صدور اسناد اراضی ۳۵ سال زمان لازم است، تصریح کرد: تا آن زمان تمام اراضی کشورمان تبدیل به باغچه و باغ ویلا خواهد شد؛ لذا باید فراتر از فرآیند جاری پیش برویم تا بتوانیم به مقصد برسیم. وی تاکید کرد: از هفته آینده در تمام استانها قرارگاه صدور اسناد اراضی تشکیل شود و حضور نمایندگان تاماختیار از طرف سازمانهای مرتبط با این موضوع در جلسات الزامی است.
ساداتینژاد در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع رفع تداخلات اراضی اشاره کرد و گفت: کمیسیون رفع تداخلات باید با سختگیری پیگیری شود، زیرا این کمسیون ستون فقرات طرح صدور سند اراضی کشاورزی است.
سازمان حمایت تنها مرجع قیمتگذاری ادوات مکانیزاسیون کشاورزی است
رئیس سازمان حمایت گفت: بر اساس مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار و بر اساس تأکید رئیسجمهور، سازمان حمایت مرجع قیمتگذاری ادوات مکانیزاسیون کشاورزی است.
عباس تابش در مراسم افتتاحیه هفدهمین نمایشگاه بینالمللی کشاورزی (ادوات، ماشینآلات و مکانیزاسیون، نهادهها، سیستمهای آبیاری و تجهیزات گلخانهای) در مشهد اظهار داشت: تنظیم قیمتها نیز بر عهده ستاد تنظیم بازار است و سامانه ۱۲۴ نیز برای بررسی قیمتها قابلقبول است. وی در پاسخ به وضعیت قیمت گذاری ادوات کشاورزی توسط وزارت جهاد و مرکز توسعه مکانیزاسیون این وزارتخانه بیان کرد: به دلیل اختلاف بین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حمایت در خصوص درج قیمت، ادوات کشاورزی مشمول قیمت گذاری تثبیتی نیست. تابش افزود: به همین دلیل مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی سامانه ۱۲۴ را بهعنوان مرجع قانونی تعیین قیمت و بانک کشاورزی را مرجع تسهیلات ادوات کشاورزی تعیین کرد. وی در مورد سیاست درج قیمت بر روی کالاها بیان کرد: بر اساس بند ۲۳سیاست کلی اقتصاد مقاومتی ما مکلف به شفافسازی در فرآیند تأمین و توزیع هستیم، بهگونهای که مشخص شود کالاها از درب واحد تولیدی تا انتها که به دست مصرفکننده میرسد چقدر هزینه دارد.
تابش ادامه داد: عدد درجشده بر روی کالا بهعنوان قیمت تولیدکننده، مبنای مالیات برای دریافتکنندگان مالیات و همچنین فاکتور فروش برای مصرفکنندگان، توزیعکنندگان و بازرسان است. وی افزود: در این شرایط محاسبه تخلف برای بازرسان ما و اصناف و همچنین وزرات جهاد کشاورزی آسانتر است و مردم نیزمی توانند با مقایسه قیمت درجشده بر روی بسته توسط عرضهکننده نسبت به پرداخت قیمت اطمینان حاصل کنند.
تابش در مورد گروهبندی کالایی در کشور بیان کرد: مردم باید بدانند که در کشور هیچ کالایی خارج از دو گروهبندی مصرفی و سرمایهای نداریم و هیچ کالای مصرفی در کشور بالای ۳۰درصد و هیچ کالای سرمایهای بیش از ۲۰ درصد سود ندارد. وی ادامه داد: متأسفانه شاهد فروش کالاها با سود بیش از ۱۲۰درصد در کشور بودهایم. تابش در مورد نقش قانون در قیمتگذاری ماشینآلات کشاورزی عنوان کرد: ماشینآلات کشاورزی مشمول قیمتگذاری پیشین نیستند اما این کالاها مشمول ضوابط هیات تثبیت قیمتها هستند. وی افزود: بر اساس یک فرمول کالاها قیمتگذاری می شوند و به فروش میرسند که اگر ما بهعنوان سازمان حمایت از حقوق مصرفکننده متوجه شویم که ضوابط قیمتگذاری هیات تثبیت قیمتها رعایت نشده و مصرفکننده متضرر شده و یا شاکی خصوصی داشته باشند، شدیداً برخورد میکنیم. تابش همچنین گفت: افزایش قیمت بهصورت غیرمنطقی و خارج از ضوابط تعیینشده، قیمت نهایی کالای کشاورزی را بالا میبرد و نهایتاً منجر به ضایع شدن حقوق مصرفکننده میشود. وی در مورد قیمت تراکتور بیان کرد: تراکتور هم مشمول قیمتگذاری پیشین نیست و افزایش قیمت تراکتور اگر خارج از ضوابط هیات تثبیت قیمتها باشد، باید هزینه اضافی به سازمان حمایت عودت داده شود. تابش در رابطه با ظرفیت واحدهای تولیدی گفت: متأسفانه واحدهای تولیدی ادوات کشاورزی ما تنها با ۵۰ درصد ظرفیت تولید مشغول به کار هستند که میتوانیم از ۵۰درصد دیگر برای صادرات و کاهش قیمت تمامشده کالاها در کشور استفاده کنیم.
کشت گندم در ۵.۷ میلیون هکتار از مزارع کشور
شرکت بازرگانی دولتی ایران اعلام کرد که کشت گندم در کشور تاکنون به ۵ میلیون و ۷۱۲ هزار هکتار رسیده است. در همین زمان میزان بارش نسبت به سال گذشته رشد ۲۲.۲ درصدی داشته است. تاکنون با این مقدار کشت ۹۵ درصد برنامه کشاورزی گندم در بخش کاشت در کشور محقق شده است.
برنامهریزی شده است تا ۶ میلیون هکتار از اراضی کشور به کاشت گندم دیم و آبی اختصاص یابد که تا پنجم بهمن، ۹۵ درصد برنامه آبی و دیم عملیاتی شده است. بر این اساس، نسبت به سال گذشته در همین زمان ۵ درصد کمتر از سال گذشته گندم زیر کشت رفته که امید است با توجه به سازوکارهای طراحی شده تشویقی برای گندمکاران این میزان به مقدار سال گذشته برسد. از ۵.۷ میلیون تن گندم کشت شده تاکنون حدود ۱.۹ میلیون تن به گندم آبی و ۳.۸ میلیون تن گندم دیم در کشور اختصاص داده شده است. آنچه که در خصوص گندمهای دیم اهمیت دارد، میزان بارشها است که تاکنون بیش از ۹۸ میلیمتر بوده که نسبت به زمان بلندمدت (۵ ساله) ۱.۳ درصد و نسبت به سال گذشته میزان بارشها ۲۲.۲ درصد افزایش دارد.