رییس سازمان هواپیمایی کشوری اظهار داشت: اگر فرصتی فراهم شود، نوسازی و بازسازی ناوگان هوایی از این مسیر جزو دستورات نظام است و همه این موضوع و روند را قبول دارند اما شرط ایران برای بازگشت به قرارداد ایرباس، اصلاح قرارداد قبلی است وزارت راه و شهرسازی دولت گذشته با مدیریت «عباس آخوندی» در فرصت […]
رییس سازمان هواپیمایی کشوری اظهار داشت: اگر فرصتی فراهم شود، نوسازی و بازسازی ناوگان هوایی از این مسیر جزو دستورات نظام است و همه این موضوع و روند را قبول دارند اما شرط ایران برای بازگشت به قرارداد ایرباس، اصلاح قرارداد قبلی است
وزارت راه و شهرسازی دولت گذشته با مدیریت «عباس آخوندی» در فرصت برجام با صدور مجوز اوفک (اداره کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانه داری آمریکا) توانست وارد قرارداد مستقیم با سه شرکت قدر سازنده هواپیما از جمله ایرباس، بویینگ و ای تی آر شود. برای نوسازی ناوگان شرکت ایرانایر به عنوان ایرلاین حامل پرچم کشورمان قرارداد خرید هواپیماهای نو با این شرکتها منعقد شد که این قراردادها برای خرید ۲۰۰ فروند هواپیما شامل ۱۰۰ فروند انواع ایرباس، ۸۰ فروند انواع بوئینگ و ۲۰ فروند ای تی آر ۷۲-۶۰۰ به امضا رسید. در مدت کوتاه فرصت برجام وزارت راه و شهرسازی توانست ۲ فروند ایرباس A۳۳۰-۲۰۰، یک فروند ایرباس A۳۲۱ و ۱۳ فروند ای تی آر وارد ناوگان ایرانایر (هما) کند. هر چند مجوز اوفک تا ۲۰۲۰ اعتبار داشت و تیم مذاکرکننده در وزارت راه و شهرسازی در حال تامین منابع مالی و تعیین فاینانس کننده برای خرید و تحویل مابقی ایرباسها و عملیاتی کردن قرارداد با بویینگ بودند اما با ورود ترامپ به کاخ سفید، مجوز اوفک در ۸ می ۲۰۱۸ لغو شد. در نهایت سهم ایران ایر در قرارداد خرید ۲۰۰ فروند هواپیما، ۱۶ فروند هواپیمای نو بود. حالا دوباره با جدی شدن بحث توافق در مذاکرات و احیای برجام سازمان هواپیمایی کشوری اعلام میکند با شروطی پایبند به همان قرارداد منعقد شده با شرکت ایرباس است. «محمد محمدیبخش»، رییس سازمان هواپیمایی کشوری در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با اشاره به تمایل ایران به بازگشت به قرارداد با ایرباس اظهار داشت: سیاست نظام درباره قرارداد ایرباس تغییری نکرده است و با توجه به سیاست کلی نظام قرارداد با ایرباس را لغو نکردیم و قراردادهای منعقد شده پا برجا است اما با توجه به گذر زمان قرارداد حتما باید بازنگری و اصلاح شود. وی ادامه داد: اگر فرصتی فراهم شود، نوسازی و بازسازی ناوگان هوایی از این مسیر جزو دستورات نظام است و همه این موضوع و روند را قبول دارند اما شرط ایران برای بازگشت به قرارداد ایرباس، اصلاح قرارداد قبلی است. اگر شرکت ایرباس به تعهدات خود در قرارداد پایبند باشد که البته تا به امروز به تعهدات خود پایبند نبوده ما به درخواست خود در قرارداد با ایرباس پایبند هستیم و خواهیم بود اما به طور قطع در متن قرارداد باید اصلاحاتی انجام میشود و با انجام اصلاحاتی به این قرارداد پایبند و موافق ادامه قرارداد با ایرباس هستیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که ایرباس به کدام یک از تعهدات خود پایبند نبوده و چه بخشی از قرارداد باید مورد اصلاح قرار بگیرد، گفت: پشتیبانی قطعات، تامین قطعات و به روز رسانی نشریات و واگذاری هواپیماهای بعدی طبق قرارداد، از مواردی بوده که ایرباس به آنها متعهد نبود و علیرغم اینکه تمام این موضوعات در قرارداد دیده شده، ایرباس به اجرای آن پایبند نبود.
محمدیبخش با اشاره به خرید هواپیماهای کارکرده اما جوان در شرایط احتمالی احیای برجام افزود: توسعه ناوگان چند وجهی است و هر ایرلاینی براساس شرایط خود و براساس مقررات وضع شده، نسبت به نوسازی ناوگان شرکت اقدام میکند که یکی از وجوه و مسیرهای توسعه و نوسازی ناوگان، خرید مستقیم از شرکتهای سازنده هواپیما است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی خبر داد؛
سفرهای اربعین و عتبات عالیات از بنادر مسافری خرمشهر و آبادان
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تاکید کرد: زیربناهای لازم برای سفرهای زیارتی اربعین و عتبات عالیات از بنادر مسافری خرمشهر و آبادان با هماهنگی ستاد اربعین در حال انجام است.
علیاکبر صفایی در حاشیه بازدید از بنادر خوزستان گفت: پروژههای خوبی در بنادر خوزستان تعریف شده که یکی از پروژههای توسعهای در بندر اروندکنار است، بر این اساس بهرهبرداری از اسکله این بندر و محوطهسازی در دستورکار است.
وی با بیان اینکه تجهیزات و امکانات مورد نیاز بندر چوئبده تامین خواهد شد، اظهار داشت: در زمینه لایروبی و دسترسی بندر چوئبده تصمیمهای جدیدی اتخاذ شده است، در این میان بندر شادگان از وضعیت تقریباً خوبی برخوردار است، این بندر پروژهای به ارزش ۸۰ میلیارد تومان در حال اجرا دارد که امیدواریم در هفته دولت به بهرهبرداری برسد. معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه درخصوص تردد دریایی بندر خرمشهر اقدامات خوبی صورت گرفته و برنامههای جدیدی نیز تعریف شده است، تصریح کرد: یکی از تصمیمهای اتخاذ شده با هماهنگی ستاد اربعین، ایجاد زیربناهای لازم برای سفرهای زیارتی اربعین و عتبات عالیات از بنادر مسافری خرمشهر و آبادان است. صفایی با بیان اینکه بنادر تابعه خوزستان ساماندهی خواهند شد تا شاهد رونق اقتصادی آنها باشیم، خاطرنشان کرد: از این طریق شرایط را برای اشتغالآفرینی و بهبود وضعیت معیشتی و رفاهی مردم منطقه فراهم خواهیم کرد. وی با بیان اینکه پروژههای بزرگی در بندر امام در دست ساخت است و در هفته دولت بیش از دو هزار میلیارد تومان پروژه به بهرهبرداری میرسد، ابراز داشت: در حوزه کالاهای اساسی ظرفیتهای جدیدی در بندر امام ایجاد خواهد شد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور:
فرودگاههای کشور سنددار میشود
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به ضرورت تثبیت و مستندسازی املاک دولت گفت: تعویض اسناد دفترچهای به حدنگار و صدور سند برای فرودگاههای کشور از اولویتهای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است که این موضوع از همین امروز اجرایی خواهد شد.
به گزارش روزنامه جمله حسن بابایی در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مشترک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و وزارت راه و شهرسازی با موضوع قانون حدنگار که با حضور رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی برگزار شد با تاکید همکاری همه ادارات ثبت نسبت به صدور سند در راستای طرح نهضت ملی مسکن و قانون جهش تولید مسکن افزود: در راستای سیاست نهضت خدمت رسانی قوه قضاییه، سازمان ثبت وظیفه خود میداند که جهت تسریع در طرح نهضت ملی مسکن اقدامات و همکاری لازم را با وزارت راه و شهرسازی داشته باشد.
وی با اشاره به تبصره یک ماده ۱۰ قانون جهش تولید اظهارداشت: «چنانچه دستگاههای موضوع این ماده ظرف مدت ۲ ماه از تاریخ درخواست وزارت راه و شهرسازی نسبت به واگذاری و تحویل زمین و تسلیم اسناد و مدارک آن اقدام نکنند، ادارات ثبت اسناد و املاک موظف هستند به درخواست وزارت راه و شهرسازی، ظرف مدت یک ماه وفق قانون اقدام و سند مالکیت جدید را به نام دولت با نمایندگی وزارت راه و شهرسازی صادر کنند.» همه ادارات ثبت در سراسر کشور مکلف به همکاری با وزارت راه و شهرسازی هستند.
معاون رئیس قوه قضاییه با اشاره به امضای این تفاهمنامه افزود: مسلما این تفاهم نامه می تواند گام بلندی در راستای تثبیت و مستند سازی املاک دولتی باشد.
بابایی خاطرنشان کرد: شناسایی، تثبیت و صدور اسناد املاک دولتی نقش بسزایی در کاهش زمین خواری و جلوگیری از دست اندازی سودجویان به این املاک خواهد داشت که سازمان ثبت وظیفه خود می داند و آمادگی کامل دارد با مستند سازی و تثبیت املاک دولتی مانع از مفسدههای موجود در این اراضی شود.