حسن صانعی پور / فرهنگ آموزش و فقدان روش های صحیح پرداختن به آن، جامعه مدنی ایران را دچار انحرافاتی کرده است. به عقیده شهید مطهری؛ عناصر تشکیل دهنده یک نظام تربیتی، به صورت نظامدار و منطقی با هم ارتباط دارند. و چیستی انسان و ارزش های انسانی دو عنصر اساسی در نظام تربیتی […]
حسن صانعی پور /
فرهنگ آموزش و فقدان روش های صحیح پرداختن به آن، جامعه مدنی ایران را دچار انحرافاتی کرده است. به عقیده شهید مطهری؛ عناصر تشکیل دهنده یک نظام تربیتی، به صورت نظامدار و منطقی با هم ارتباط دارند. و چیستی انسان و ارزش های انسانی دو عنصر اساسی در نظام تربیتی می باشند. مقوله ای که در ورزش و فوتبال به شدت به فراموشی سپرده شده است.
بازی با نام استراماچونی
از زمان ورود آندره آ استراماچونی، مربی جوان ایتالیایی به ایران که منجر به موفقیت های او با تیم استقلال شد. هجمه عجیبی بر علیه او و باشگاه استقلال براه افتاد. مدیران وقت استقلال که موفقیت این باشگاه در اولویت برنامه های آنان نبود، کاملا ساده و آماتوری از کنار هشدارهای او گذشتن و در نهایت او را فراری دادند. از طرفی فدراسیون فوتبال نیز در ماه های آخر سال ۹۸ با کناره گیری تاج و مطرح شدن بحث اساسنامه و مخالفت های فیفا بدترین دوران خود در سال های اخیر را سپری کرد. انتخاب نبی به عنوان دبیر کل نیز چاره مناسبی برای گذر از بحران نبود. با وجود این مشکلات، مطرح شدن نام سرمربی سابق استقلال جهت هدایت تیم ملی در حالی که هنوز اسکوچیچ برنامه خود را ارایه نداده است. و زمان برگزاری مسابقات ملی مشخص نیست، بازی روانی و غیر اخلاقی بعضی از رسانه ها و شاید دلالان برای متشنج تر کردن اوضاع است. استراما با تکذیب این خبر و حمایت از سرمربی تیم ملی، به این جریان مخرب پایان داد.
موسوی و گذشتن از مرز واقعیت ها
عضو سابق هیات مدیره استقلال، برای هواداران و باشگاه استقلال خط و نشان کشیده است. او به مدیران استقلال برای پرداخت طلب وی، فرصت داده و در فضای مجازی نیز با ادبیات نامناسب با هواداران برخورد کرده است. انتخاب سعادتمند و دوری موسوی از مدیریت استقلال، دلیل عمده این رفتار موسوی تلقی شده وبه نظر می رسد کمک های ایشان به استقلال نیز انگیزه هایی غیر از هواداری داشته است. گذشتن از مرزهای واقعیت توسط موسوی عجیب به نظر می رسد. زیرا درک شرایط استقلال و بدهی های کلان این باشگاه در مقایسه با کمک ایشان و مطالبه آن، نشانی از دلبستگی و یا هواداری ندارد.
وضعیت عادل فردوسی پور
علیرغم گذشت یک سال از تعطیلی برنامه نود، فعالیت فردوسی پور در صدا و سیما با برنامه فوتبال ۱۲۰ ادامه پیدا کرده است. توانایی های عادل در عرصه برنامه های ورزشی به خصوص فوتبال انکار ناپذیراست. و محدود کردن وی به خواندن نریشن های برخی از آیتمهای برنامه مذکور نیز عادلانه به نظر نمی رسد. عادل در این مورد می گوید؛ خواندن کتاب و ترجمه را جایگزین برنامه های تلویزیونی کرده است. هرچند هیچ چیزی برای او جای فوتبال را پر نخواهد کرد. انتقادی که بر کار فردوسی پور وارد می باشد این است که او بیشترسلایق شخصی را در کار خود دخالت داده، و با وجود تسلط کامل در گزارشات تلویزیونی همواره سعی داشت اعتقادات خود را بر بیننده تحمیل نماید. با این حال خلع برنامه نود در فوتبال ایران همچنان باقی مانده است.
آرش برهانی و مدیران استقلال
آرش برهانی معتقد است؛ «هر کسی مدیرعامل استقلال میشود، فقط دو سه ماه آینده خود را میبیند و میگوید به هر طریقی به باشگاه پول بیاورم و این مدت را بگذرانم تا دهن بچههای تیم و کادر فنی بسته شود و مدتی تماشاگران را سمت خودم بیاورم، اما کسی نمیگوید که این پول را چطور و از کجا آوردید و چطور خرج کردید؟» منابع مالی باشگاه و تامین اعتبارات، احتیاج به فرصت کافی و داشتن مشاوران و متخصصان دارد. اینکه بعد از رفتن هر مدیری بدهی های باشگاه افزایش می یابد و مدیران قبلی نیز پاسخگوی آن نیستند، ریشه در شیوه مدیریت و نحوه انتخاب آنان داشته و بدیهی است که اختیارات مدیران تا حدی نیست که قادر به انجام کارهای زیر بنایی شده و یا بعد از اخراج ملزم به پاسخگویی باشند. برهانی در این خصوص می گوید؛ مطمئن باشید هر جای دنیا بود، آن مدیر متخلف در باشگاه محاکمه میشد. برخی ازمدیران آنقدر در باشگاه استقلال خرابکاری کردند که باید به زندان میرفتند و بخاطر بدهیهایی که روی دست باشگاه گذاشتند، محاکمه میشدند.