بانک‌های خصوصی نقش مؤثری در حمایت از سیاست‌های دولت دارند
بانک‌های خصوصی نقش مؤثری در حمایت از سیاست‌های دولت دارند

    سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در ديدار نوروزي با مديران عامل بانك‌هاي خصوصي بر همگرايي و تلاش حداكثري بانك‌هاي خصوصي براي حمايت از سياست‌هاي دولت تأكيد كرد. خاندوزی در این دیدار که به مناسبت آغاز سال نو برگزار شد، با بیان این که مردم، شبکه بانکی را یکپارچه می بینند […]

 

 

سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در ديدار نوروزي با مديران عامل بانك‌هاي خصوصي بر همگرايي و تلاش حداكثري بانك‌هاي خصوصي براي حمايت از سياست‌هاي دولت تأكيد كرد.

خاندوزی در این دیدار که به مناسبت آغاز سال نو برگزار شد، با بیان این که مردم، شبکه بانکی را یکپارچه می بینند و یک نوع قضاوت می کنند، یادآور شد: انتظار رییس جمهور نیز این است که همه نظام، یکسان باشند و نظام بانکی هم باید عملکرد یکسان و یکپارچه داشته باشد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: بانک‌های خصوصی نقش موثری در حمایت از سیاست‌های دولت دارند و انتظار می‌رود در سالی که نقشه اقتصاد کشور بر تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین تمرکز دارد، بانک‌های خصوصی به‌عنوان بازوهای اجرایی نظام اقتصادی با تدوین سیاست‌ها و برنامه‌های هدفمند، دولت را در تحقق اهداف و شعار سال، بیش از پیش یاری کنند.

وی افزود: باید با برگزاری نشست‌های منظم هم اندیشی و گفت و گو محور به راهکارهای مناسب برای رفع مشکلات دست یابیم.

 

تامین ارز در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۵۷ میلیارد دلار رسید  

 

رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ارز در سال ۱۴۰۰ با افزایش ۵۷ درصدی در مقایسه با سال ۱۳۹۹ به بیش از ۵۷ میلیارد دلار رسید.

دکتر علی صالح آبادی با تاکید بر اینکه وضعیت بازار ارز کشور مطلوب، روان و متعادل است گفت: تامین ارز انجام شده در سال ۱۳۹۹ مجموعا ۳۶٫۵ میلیارد دلار بوده است اما این رقم در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۵۷ میلیارد دلار افزایش یافت.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین با اشاره به افزایش بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور تاکید کرد: مجموع عرضه ارز توسط صادرکنندگان در سامانه نیما در طول سال ۱۴۰۰ نیز ۲۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بود که از رشد ۶۶ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۹ برخوردار است.

دکتر صالح آبادی ضمن تشریح تحولات بازار ارز کشور در سال گذشته افزود: میزان خرید و فروش اسکناس دلار در بازار متشکل معاملات ارزی با افزایش ۱۷۶ درصدی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با سال ۱۳۹۹ به رقم  یک میلیارد و ۶۹۴ میلیون دلار رسید. نرخ اسکناس دلار در این بازار در ابتدای دوره ۲۴٫۷۵۴ تومان و در پایان دوره ۲۴٫۸۱۴ تومان بود.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، خرید و فروش اسکناس یورو نیز در بازار متشکل معاملات ارزی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با سال ۱۳۹۹ با افزایش ۱۸۶ درصدی به رقم ۲۹۹ میلیون یورو رسید. این میزان در سال های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به ترتیب ۸ و ۸۰ میلیون یورو بوده است.

دکتر صالح آبادی با بیان اینکه میانگین نرخ دلاری معاملات در سامانه نیما در ابتدای دوره سال ۱۳۹۹ با رقم  ۱۳٫۸۱۸ تومان آغاز شده و این رقم در پایان دوره این سال به رقم ۲۳٫۰۲۳ تومان رسیده است،‌ افزود: این در حالی است که میانگین نرخ دلاری معاملات در سامانه نیما در ابتدای سال ۱۴۰۰ با رقم ۲۳٫۲۰۰ تومان شروع و با میانگین معاملات ۲۳٫۸۹۱ تومان به پایان رسیده است.

 

 

افتتاح حساب همه دستگاه‌های اجرایی نزد 

بانک مرکزی

 

بخشنامه خزانه‌داری کل کشور برای الزام دستگاه‌های اجرایی به انتقال حساب‌های خود به خزانه‌داری و مسدود سازی حساب‌های سایر بانک‌ها ابلاغ شد.

خزانه‌داری کل کشور در بخشنامه‌ای اعلام کرد: همه دستگاه‌های اجرایی مکلف به افتتاح حساب‌های خود (درآمدی و هزینه‌ای) صرفاً از طریق خزانه‌داری کل کشور و نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هستند. این دستگاه‌ها تا پایان فروردین ماه نسبت به مسدود کردن حساب‌های فرعی نزد سایر بانک‌ها اقدام کنند.

این بخشنامه در راستای اجرای اصل ۵۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و مفاد بند (الف) تبصره ۷ و بند (و) تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور است که همه دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه مکلف به اجرای آن هستند.

در این بخشنامه همچنین بیان شده است که در راستای استقرار حساب واحد خزانه (TSA) از ابتدای سال جاری همه وجوه درآمدی دستگاه‌های اجرایی به واسطه شناسه واریز یکتا به حساب‌های مربوطه خزانه واریز می‌شود.