برای تشخیص اومیکرون مشکلی نداریم
برای تشخیص اومیکرون مشکلی نداریم

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برای تشخیص اومیکرون در کشور مشکلی نداریم و بزودی با تولید کیت تشخیصی اومیکرون دست ما برای انجام تست‌های بیشتر باز می شود. محمدمهدی گویا در یک نشست خبری با اشاره به اینکه اکنون کیت تشخیصی اومیکرون به اندازه کافی وجود ندارد، افزود: دستورالعمل […]

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برای تشخیص اومیکرون در کشور مشکلی نداریم و بزودی با تولید کیت تشخیصی اومیکرون دست ما برای انجام تست‌های بیشتر باز می شود. محمدمهدی گویا در یک نشست خبری با اشاره به اینکه اکنون کیت تشخیصی اومیکرون به اندازه کافی وجود ندارد، افزود: دستورالعمل تست اومیکرون تهیه و به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده و بر اساس این دستورالعمل، تست انجام می‌شود و برای تشخیص اومیکرون مشکلی نداریم و قرار نیست هر کسی خودش خواست این تست را انجام دهد.
وی تصریح کرد: سویه جدید اومیکرون می‌تواند در زمان بسیار کوتاه جمعیت زیادی را درگیر کند و احتمالا مراجعات و بستری‌ها در آی سی یوها در روزهای آینده ممکن است افزایش یابد و دچار مشکل شویم. گویا اظهار داشت: باید بسیار دقیق و با هوشیاری کامل با اومیکرون مقابله کنیم، چون هنوز نمی‌دانیم چه اتفاقی در آینده ممکن است بیافتد و مقابله با آن شاید دشوار باشد. وی تصریح کرد: وقتی موارد ابتلا به اومیکرون بیشتر شود کار سخت و دشوار می‌شود و جز یک یا دو داروی تحقیقاتی، درمان قطعی برای بیماری وجود ندارد و این برای کنترل بیماری کافی نیست. وی در مورد مرگ ناشی از امیکرون در کشور، ادامه داد: تاکنون گزارش مرگ ناشی از اومیکرون در کشور نداشتیم و موارد مرگ ناشی از این سویه در کشور و حتی در کشورهایی که تعداد زیادی مبتلا داشتند کم بوده است. وی با تاکید بر افزایش پوشش واکسیناسیون اظهار داشت: پوشش کنونی واکسیناسیون در کشور هنوز ما را قانع نکرده و توجه به شیوه نامه های بهداشتی بسیار حائز اهمیت است.
گویا ادامه داد: با افزایش پوشش واکسیناسیون موارد ابتلا به کرونا در کشور کاهش یافته و موارد مرگ ناشی از آن بسیار کم شده و باید اقدامات کنترلی خود را بهتر برای مهار کرونا انجام دهیم .
گویا ادامه داد: تنها مرجع علمی که درباره نوع واکسن و استفاده از آن تصمیم می‌گیرد، کمیته ملی واکسن متشکل از برجسته‌ترین اساتید کشور است. وی افزود: کمیته علمی مرجع کشوری واکسن، کمیته‌ای است که برنامه واکسیناسیون کووید۱۹ را مطالعه و بررسی کرده و توصیه‌های خو را به وزارت بهداشت ارائه داده و در دست اجراست. این مقام مسوول در وزارت بهداشت تصریح کرد:۵ تا ۶ میلیون نفر در کشور نوبت اول و دوم واکسن کرونا را دریافت نکردند و این موضوع ما را نگران کرده است. به گفته گویا، پوشش نوبت سوم هم هنوز کامل نشده و ما برای این نوبت، زمان داریم، توصیه می کنیم مردم زمان را از دست ندهند، باید نوبت سوم واکسن را تزریق کنند.
وی تاکید کرد: مشاهدات نشان می دهد تزریق دز سوم واکسن شانس ابتلا به کرونا را کاهش داده و احتمال بستری به خصوص در بخش‌های مراقبت ویژه را بسیار کم می‌کند.
وی افزود: حدود ۹ تا ۱۰ میلیون نفر در کشور دز سوم را دریافت کردند و این ما را قانع نمی‌کند و هنوز باجمعیت ۶۰ تا ۷۰ میلیونی که باید این دز را دریافت کنند، فاصله داریم. اگر فردی این دز را به هر دلیلی نزده ، زمان را برای دریافت آن از دست ندهد. به گفته گویا، مردم کشورمان از اهمیت واکسیناسیون کاملا مطلع هستند و می‌دانند که این واکسن چقدر در حفظ ایمنی آنها موثر بوده و وزارت بهداشت برای اعتماد مردم اهمیت ویژه‌ای قایل است. وی اظهار داشت: تاکنون حدود ۱۲۴ میلیون دز واکسن در کشور تزریق شده و این نشان می دهد که مردم به ما اعتماد کردند و اگر مشکل دیگری هم باشد، می توانیم با تعامل با مردم آن را حل کنیم. گویا گفت: افرادی که ۲ نوبت واکسن را زده باشند ، بعد از مدتی سطح آنتی‌بادی‌شان کاهش پیدا می‌کند و باید دز سوم را تزریق کنند. وی تاکید کرد: زمان دریافت نوبت سوم واکسن متفاوت است، ماموران بهداشتی ما توضیحات لازم را برای مراجعه‌کنندگان ارائه می دهند. وی در مورد واکسیناسیون افراد زیر ۱۲ سال اظهار داشت: این موضوع در کمیته ملی واکسن مورد بررسی قرار گرفته و نظر بر آن بوده که باید این واکسیناسیون انجام شود.
وی ادامه داد: موضوع واکسیناسیون افراد زیر ۱۲ سال به ستاد ملی کرونا ارائه شده و کمیته ستاد ملی کرونا مستندات بیشتری را از کمیته علمی واکسن خواسته تا تصمیم نهایی را بگیرد.
گویا در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس گفت: وزارت بهداشت دستورالعمل اینکه یک دانش‌آموز چگونه به مدرسه مراجعه کند و پروتکل‌هایی مانند اینکه اگر دانش‌آموزی واکسن تزریق نکرده بود، چه اقداماتی باید انجام و غیره را ابلاغ کرده و مدارس کشور بر اساس این دستورالعمل که مورد تایید ستاد ملی کرونا قرار گرفته‌اند، عمل می‌کنند.