سخنگوی کمیسیون عمران گفت: طبق گزارشهای ارائه شده حدود ۶۰۰ هزار نفر از جامعه ایثارگری کشور فاقد مسکن بوده که حدود ۱۸۰ هزار نفر از آنها نیز حتی توان تامین آورده اولیه مسکن را هم ندارد. عبدالجلال ایری، در تشریح نشست امروز (سه شنبه ۲۰ دی ماه )کمیسیون عمران مجلس از حضور رئیس بنیاد شهید […]
سخنگوی کمیسیون عمران گفت: طبق گزارشهای ارائه شده حدود ۶۰۰ هزار نفر از جامعه ایثارگری کشور فاقد مسکن بوده که حدود ۱۸۰ هزار نفر از آنها نیز حتی توان تامین آورده اولیه مسکن را هم ندارد.
عبدالجلال ایری، در تشریح نشست امروز (سه شنبه ۲۰ دی ماه )کمیسیون عمران مجلس از حضور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در کمیسیون متبوع خود خبر داد و گفت: آقای قاضی زاده هاشمی به همراه معاونان خود با حضور در نشست کمیسیون عمران مجلس گزارشی از وضعیت کلی فعالیتهای بنیاد شهید، وضعیت مسکن ایثارگران و خانواده شهدا و ساماندهی مزار و گلزار شهدا ارائه کرد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: طبق گزارشهای ارائه شده حدود ۶۰۰ هزار نفر از جامعه ایثارگری کشور فاقد مسکن بوده که حدود ۱۸۰ هزار نفر از آنها نیز حتی توان تامین آورده اولیه مسکن را هم ندارد لذا دولت حتما باید در زمینه رفع مشکلات این افراد اهتمام لازم را داشته باشد.
وی اظهار کرد: همچنین از حدود ۱۹ هزار گلزار شهدای موجود در کشور حدود ۳ هزار گلزار شهدا نیازمند ساماندهی هستند که برای تامین اعتبارات آنها در لایحه بودجه پیش بینیهای صورت خواهد گرفت. همچنین تعداد کمی از املاک تحت اختیار بنیاد به دلیل اینکه در تصرف دستگاههای اجرایی هستند، امکان مولدسازی و فروش را دارند.
سخنگوی کمیسیون عمران عنوان کرد:طبق گزارش معاون تعاون بنیاد شهید طرحی برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی توسط بنیاد و با زمین ها تحت تملک این مجموعه تدوین و اقداماتی انجام شده که برای تامین منابع مالی و پرداخت تسهیلات به کمک دولت نیازمند است. از این رو مقرر شد جلسه مشترکی میان وزارت راه و بنیاد شهید برای رفع مشکلات تامین زمین جامعه ایثارگران برگزار شود. اعضای کمیسیون عمران نیز آمادگی دارند برای رفع مشکلات عمرانی و مسکن جامعه ایثارگری کمال همکاری را با بنیاد
شهید داشته باشد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: تعداد زیادی از ایثارگران فاقد مسکن هستند و بخشی از این افراد حتی توانایی تامین آورده اولیه برای طرح نهضت ملی مسکن را هم ندارند.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگری پس از نشست مشترک با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: موضوعات مختلفی در نشست امروز با کمیسیون عمران مجلس مطرح شد. از جمله ساماندهی گلزارها و مزارهای شهدا در سراسر کشور، که بخشی از این گلزارها علی رغم گذشت زمان طولانی هنوز ساماندهی نشده و خانواده شهدا انتظار دارند هر چه سریعتر عملیات ساماندهی این گلزارها به پایان برسد. لذا در این نشست از اعضای کمیسیون خواهش کردیم کمک کنند تا فرآیند کار
تسریع شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگری با بیان اینکه مباحث پیرامون مسکن ایثارگران و اجرای قانون جهش تولید مسکن برای این اقشار تصریح کرد: تعداد زیادی از ایثارگران فاقد مسکن هستند و بخشی از این افراد حتی توانایی تامین آورده اولیه برای طرح نهضت ملی مسکن را هم ندارند، لذا مقرر شد با جلساتی که کمیسیون عمران برگزار میکند، تدابیری برای تامین مسکن این افراد طی دو الی سه سال آینده صورت بگیرد. از طرفی تعدادی پروژه عمرانی در سطح کشور داریم که به ایثارگران در استانها خدمت رسانی میکنند از جمله، در حوزه درمانی، بیمارستانی، آسایشگاه و خدمات توان بخشی که نیازمند تامین منابع مالی است. از این رو مقرر شددر بخش های مختلفی که کمیسیون کار میکند، کمک به تکمیل این پروژه ها نیز مد نظر قرار بگیرد.
وی در خصوص آخرین وضعیت خدمات درمانی جامعه ایثارگری ادامه داد: عمده خدمات درمانی بنیاد شهید تحت عنوان بیمه تکمیلی است البته عقب افتادگی و بدهی طولانی مدت در این حوزه وجود داشت که اخیرا با کمک سازمان برنامه و بودجه بخشی از آن مرتفع شده و هم اکنون پرداخت ها در سراسر کشور سه الی ۴ ماه عقب است که به نسبت سایر بیمه ها وضعیت مطلوبی است و امیدواریم تا پایان سال با کمک سازمان برنامه بتوانیم سایر بدهی ها در این خصوص را نیز بروز کنیم.
در همین راستا، در آستانه ارائه برنامه هفتم توسعه توسط دولت به مجلس شورای اسلامی مشاور مدیرعامل شرکت فرودگاهها ناوبری هوایی ایران در امور ایثارگران و رئیس فراکسیون فرهنگ ایثار و شهادت مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کردند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی رضا علامه زاده مشاور ایثارگران شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و حسن نوروزی ریاست فراکسیون ایثار و شهادت مجلس در مورد احکام قابل طرح در لایحه برنامه هفتم توسعه دیدار و گفتگو کردند.
در این دیدار که در دفتر نماینده مردم شریف رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی صورت گرفت نوروزی اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی،به ویژه فراکسیون ایثار و شهادت مجلس از تمامی ظرفیت خود برای تمدید احکام برنامه ششم و اصلاح وارتقاء برخی از مواد مرتبط با ایثارگران، برای تطبیق با جامعه هدف آنان تأکید میکند.
وی همچنین ازپیشنهادات مشاور امور ایثارگران شرکت فرودگاه ها برای لحاظ در برنامه هفتم و اصلاح برخی از مواد قانون جامع تشکر و قدردانی کرد.
علامه زاده نیز توجه به شرایط سنی، مسائلی مانند کهولت سن، هزینه نگهداری، دارو ودرمان، اشتغال فرزندان، رفاه و بهبود معیشت را از مهمترین چالشهای پیش روی جامعه ایثارگری عنوان کرد و برنامه هفتم توسعه را یک فرصت استثنایی برای مجلس بهعنوان یکی از مهمترین ارکانهای تصمیم گیری کشور برای بهبود وضعیت ایثارگران و خانواده آنان دانست.
مشاور معاون وزیر خواستار توجه جدی فراکسیون ایثار و شهادت مجلس به مباحث مهمی چون تجدید نظر در خصوص سوابق جبهه بعد از قطعنامه به دلیل تهدیدات بالقوه آن دوران حداقل تا پایان سال ۶۹ که اراضی ایران تحت اشغال رژیم بعث بود، آلوده بودن مناطق و خطوط مقدم جبهه، شهید و مجروح شناخته شدن رزمندگان حاضر در آن مناطق بعداز قطعنامه، موضوع اشتغال فرزندان ورفع برخی خلأ های موجود در بند«و» تبصره ۲۰ بودجه سال ۱۴۰۱شد.
علامه زاده اصلاح ماده ۲۱ قانون جامع ولحاظ همسران جانبازان زیر ۲۵درصد و همسر و فرزندان آزادگان زیر یک سال سابقه اسارت جهت تبدیل وضعیت استخدامی آنان در دستگاهها وهمچنین تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران،توجه به نقش کارکنان فرودگاهای مناطق مرزی بهعنوان یکی از ارکان اصلی پشتیبانی از جنگ مانند استقرار ستاد تخلیه مجروحان، انتقال سریع تجهیزات ونیرو، عملیاتی نگهداشتن فرودگاه در زیر آتش مستقیم وبمباران های مکرر، رفع تبعیض برای لحاظ سوابق حضور در جبهه میان کارکنان نیروهای مسلح و کارکنان فرودگاه را ضروری دانست.
در پایان نوروزی از تشکیل جلسه ای با حضور تشکلهای ایثارگران بهمنظور جمع بندی پیشنهادات برای ارائه به صحن مجلس، در آینده نزدیک خبر داد.