تشکیل ۶ هزار صندوق خرد زنانه در بافت روستایی و عشایری
تشکیل ۶ هزار صندوق خرد زنانه در بافت روستایی و عشایری

  رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی گفت: تشکیل صندوق‌های خرد زنانه در بافت روستایی و عشایری از مهمترین اقدامات انجام شده در این حوزه است. علی‌اکبر مویدی در مراسم امضای تفاهم‌نامه بین معاونت امور زنان و خانواده و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم افزود: در حال حاضر ۱۰ میلیون زن روستایی و عشایری […]

 

رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی گفت: تشکیل صندوق‌های خرد زنانه در بافت روستایی و عشایری از مهمترین اقدامات انجام شده در این حوزه است. علی‌اکبر مویدی در مراسم امضای تفاهم‌نامه بین معاونت امور زنان و خانواده و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم افزود: در حال حاضر ۱۰ میلیون زن روستایی و عشایری داریم که تا حدود زیادی امنیت غذایی کشور را تضمین می‌کنند و از این تعداد بیش از ۷۳ درصد باسوادند. او گفت: بیش از ۷۰ درصد فعالیت دام و طیور، ۴۰ درصد زراعت و دامداری و ۸۰ درصد زنجیره فرآوری محصولات کشاورزی به روش سنتی بر عهده زنان عشایر و روستایی است. وی افزود: این افراد در تولید محصولات سالم و استاندارد در قالب باغچه‌های خانگی اقدامات خوبی انجام دادند و با مشارکتی که قرار است با معاونت امور بانوان انجام شود امکان ایجاد فرصت اشتغال بیشتر خواهد شد. وی گفت: در حال حاضر ۱۴۳۰ مرکز خدمات کشاورزی داریم که به صورت سیستمی در ارتباط با کشاورزان هستند و در صورت توانمندسازی زنان می‌توانیم این مراکز را گسترش دهیم. مویدی گفت: احیای هنرستان‌های کشاورزی از سال گذشته کلید خورده و برخی از آن‌ها ویژه دختران برنامه‌ریزی شده و قرار است بیش از هزار نفر از دختران در این حوزه‌ها آموزش ببینند.

طرح‌های احیای دریاچه ارومیه تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد

معاون وزیر نیرو با اشاره به تشکیل جلسه احیای دریاچه ارومیه با حضور معاون اول رئیس‌جمهور گفت: در این جلسه گزارش‌ها داده شد و در پایان جمع‌بندی آقای مخبر این بود که وزارت نیرو باید تا پایان سال طرح‌هایی که در آن منطقه است را به پایان برساند. قاسم تقی‌زاده خامسی ادامه داد: از جمله این طرح‌ها تونل آبی زاب است که یکی از بلندترین تونل‌های ایران به طول ۳۶ کیلومتر است و آب را از دریاچه کانی‌سیب به دریاچه ارومیه می‌رساند. ظرفیت این تونل ۵۵۰ میلیون مترمکعب است. خوشبختانه از این تونل فقط ۲۰۰ متر پایانی باقی مانده که به علت سختی منطقه طول کشیده و پیش‌بینی‌ها این است که تا دو ماه آینده حفاری‌ها به پایان برسد. معاون وزیر نیرو افزود: پس از آن دو ماه هم فرصت داده شد تا دستگاه‌های حفاری و ریل‌ها جمع شوند و تا پایان بهمن ماه آب این تونل به دریاچه می‌رسد. وی گفت: این تصفیه‌خانه‌ها هر کدام سالی ۲۰ و ۹۴ میلیون مترمکعب پساب را تصفیه و منتقل می‌کنند و وعده داده شد که تا پایان سال نیز این موارد به بهره‌برداری برسد. وی در پایان گفت: به طور کلی برای این طرح‌ها ۶۵ هزار میلیارد مترمکعب هزینه شده و ان‌شاءالله تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد.

فقط یک چهارم واردات کالا با ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست مردم رسید

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت که اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالا سبب شد تا از هر یکهزار واحد ۷۵۰ واحد آن به رانت خواری و تنها ۲۵۰ واحد آن به دست مصرف کننده واقعی برسد. محمدرضا پورابراهیمی افزود: در واقع فقط یک چهارم واردات کالا با ارز ۴۲۰۰ تومانی بر سر سفره مردم آمده و مابقی به دست رانتخواران افتاده است. نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی یادآورشد: برای تحقق عدالت اجتماعی باید ارز ترجیحی به جای واردات به مصرف خانوارها اختصاص یابد، زیرا دولت دوازدهم ارز ۴۲۰۰ تومان را برای واردات در نظر گرفت که کالای ارزان قیمت به دست مردم برسد در حالی که کالاهای وارداتی با قیمت های گرانی به دست مصرف کنندگان رسید. رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد که دولت باید با تغییر روش های اختصاص ارز برای واردات کالاهای اساسی، با تعریف سامانه ای مردم خریدهای خود را از طریق این سامانه انجام دهند تا سفر مردم بیشتر کوچک نشود. رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت : وجود ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالا سبب شد که رانتخواران با اخذ میلیاردها دلار به جای واردات کالای اساسی ، کالای دیگری را وارد کردند و یا اصلا وارداتی انجام نشد.

سازمان مالیاتی افراد را بدون اطلاع ممنوع الخروج نمی‌کند

معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی گفت: معمولا ممنوع الخروج کردن افراد که از اختیارات سازمان امور مالیاتی نیز محسوب می‌شود، با اطلاع قبلی صورت گرفته است. محمود علیزاده در پاسخ به ایراد مطرح شده از سوی رئیس دستگاه قضا مبنی بر ممنوع الخروج کردن افراد بدهکار توسط سازمان امور مالیاتی، اظهار کرد: طبق ماده ۲۰۲ قانون مالیات‌های مستقیم اگر هر شخصی به عنوان مودی، بدهی مالیاتی داشته باشد و سقف آن از رقم مشخص شده بیشتر باشد و اقدام به پرداخت بدهی نکند، سازمان امور مالیاتی این اختیار را دارد که فرد را ممنوع الخروج کند. او در ادامه تصریح کرد: آقای اژه‌ای نسبت به فرآیند انجام این حکم قانونی ایراداتی را مطرح کرده بودند؛ مبنی بر اینکه سازمان امور مالیاتی قبل از ممنوع الخروج کردن اشخاص، به نحو مطلوب و مقتضی به اطلاع این حکم را به اطلاع آن‌ها نمی‌رساند؛ بنابراین موضوع مورد نظر آقای اژه‌ای همین مورد بوده و نه اینکه سازمان امور مالیاتی اختیار ممنوع الخروجی افراد بدهکار را نداشته باشد. علیزاده ادامه داد: ممنوع الخروج کردن هر شخص یعنی محرومیت از حقوق شهروندی و بنابراین فرد قبل از این حکم باید از آن مطلع باشد و آگاهی داشته باشد که بخشی از حقوق شهروندی اش از او گرفته می‌شود.

تغییر راهبرد توسعه، نیاز اساسی کشور استتغییر راهبرد توسعه، نیاز اساسی کشور است

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: اولین گام دربرنامه توسعه هفتم و بودجه۱۴۰۱، این است که راهبردتوسعه باید تغییر کند. اجازه ندهیم منابع درجایی قرار گیرد که منجر به افزایش رشد اقتصادی نشود. سید مسعود میرکاظمی با اشاره به راهبرد توسعه‌ای نادرست در چند دهه گذشته افزود: مأموریت سازمان برنامه و بودجه کلان نگری در کشور است. علی رغم سرمایه‌گذاری سنگین که در بخش تولید و خدمات شد به دلیل در نظر نگرفتن شرایط رقابتی و سایر مولفه‌ها، منجر به تولید ملی، رشد اقتصادی و افزایش بهره وری نشد. معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه تغییر راهبرد توسعه نیاز اساسی کشور است، گفت: اولین گام در برنامه توسعه هفتم و بودجه ۱۴۰۱، این است که راهبرد توسعه باید تغییر کند. اجازه ندهیم منابع در جایی قرار بگیرد که منجر به افزایش تولید ملی و رشد اقتصادی نشود. رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: برای اصلاح راهبرد نادرست گذشته، بخش‌هایی به بخشنامه بودجه ۱۴۰۱ اضافه شد که در بردارنده توجه به خوشه‌ها و زنجیرهای صادراتی است به گونه‌ای که حمایت‌های مالی و یارانه‌هایی که تخصیص می‌یابد در راستایی باشد که این واحدها به بازارهای صادراتی وصل بشوند. وی همچنین جایگاه استان و شهرستان‌ها را در تغییر راهبرد توسعه مهم ارزیابی کرد.