رئیس بنیاد مسکن با بیان اینکه توان فنی ساخت سالانه یک میلیون مسکن در کشور وجود دارد، گفت: ناهماهنگی بین بنیاد، سازمان برنامه، وزارت راه و بانک مرکزی باعث وقفه در پرداخت وام مسکن روستایی ۲۰۰ میلیون تومانی شد. اکبر نیکزاد با اشاره به با لزوم پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی، اظهار […]
رئیس بنیاد مسکن با بیان اینکه توان فنی ساخت سالانه یک میلیون مسکن در کشور وجود دارد، گفت: ناهماهنگی بین بنیاد، سازمان برنامه، وزارت راه و بانک مرکزی باعث وقفه در پرداخت وام مسکن روستایی ۲۰۰ میلیون تومانی شد.
اکبر نیکزاد با اشاره به با لزوم پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی، اظهار کرد: در جلسه ۲۵ آبان سال ۱۴۰۰ با توجه به تورم، گرانی مصالح ساختمانی و افزایش دستمزدها مطابق با گزارش شورای عالی مسکن در حضور رئیس جمهور وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی مصوب شد.
وی ادامه داد: متاسفانه عدم هماهنگی میان بنیاد مسکن، سازمان برنامه و بودجه، وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی موجب وقفه در پرداخت وام مسکن روستاییان شد. پرداخت این وام منوط بر این بود که سازمان برنامه ما به التفاوت سود ۱۳ درصدی مسکن روستایی را پرداخت کند.
وی افزود: با توجه به اینکه در برخی از مناطق کشور برای ساخت و ساز ۶ ماه بیشتر فرصت نبوده و بعد از شهریور ماه به دلیل بارش باران، برف و سرما امکان اجرای عملیات نیست از سازمان برنامه درخواست کردیم این ما به التفاوت سود مسکن روستایی را پرداخت کند تا مشکل روستائیانی که به شدت پیگیر این وام هستند، حل شود. رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به توانمندیهای ایران برای ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی اظهار کرد: توان فنی و تولید مصالح ساختمانی مورد نیاز و نیروی انسانی برای ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی در ایران وجود دارد اما یک دستگاه به تنهایی توانایی انجام چنین پروژه عظیمی را نداشته و تحقق این موضوع نیازمند هماهنگی میان همه دستگاههای عضو شورای عالی مسکن است هر چند تاکنون ناهماهنگی میان این دستگاهها مشاهده نشده است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران خبر داد؛
معرفی ۱۶ هزار و ۵۰۰ واحد برای دریافت تسهیلات نوسازی در بافتهای فرسوده
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از معرفی ۱۶ هزار و ۵۰۰ واحد برای دریافت تسهیلات نوسازی به بانک خبر داد و تاکید کرد: شرکت بازآفرینی شهری ایران در پروژههای مرتبط با شرکت بازآفرینی شهری به طور مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۴۵ هزار واحد را در دست نوسازی دارد.
محمد آئینی درخصوص روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن و نوسازی سالانه ۱۵۰ هزار واحد در بافت فرسوده گفت: شرکت بازآفرینی شهری ایران در حوزه حمایت از نوسازی و تولید مسکن در محلات هدف بازآفرینی شهری در پروژههای مرتبط با شرکت بازآفرینی شهری به طور مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۴۵ هزار واحد را در دست ساخت دارد.
وی درخصوص پیشرفت فیزیکی واحدهای در حال نوسازی اظهار داشت: بیش از ۲۰ هزار واحد پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد، ۵ هزار واحد پیشرفت فیزیکی بین ۶۰ تا ۹۰ درصد، یک هزار و ۵۰۰ واحد پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۴۰ درصد، و ۱۵ هزار واحد بین ۱۰ تا ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در مجموع میانگین پیشرفت فیزیکی پروژههای در دست اجرای بازآفرینی شهری در محلات هدف ۵۰ درصد است. آئینی با تاکید بر اینکه در دو ماه اخیر نوسازی محلات هدف بازآفرینی شهری روند رو به رشد و مناسبی داشته است، تصریح داد: از ۱۵ اسفند تاکنون که سامانه و اعتبارات جدید برای نوسازی محلات هدف فراهم شده تاکنون بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ واحد به بانک معرفی شده است و بر اساس گزارشی که از بانک اعلام شده بیش از ۱۱ هزار واحد هماکنون به شعب بانکها در سراسر کشور ارسال شده که در حال انعقاد قرارداد هستند.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی تشریح کرد؛
شناسایی ۱.۶میلیون واحد مسکونی مشکوک
به خالی در کشور
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی از شناسایی ۱.۶میلیون واحد مسکونی مشکوک به خالی خبر داد و گفت: بر اساس قانون وزارت راه باید حدود ۲۵میلیون خانوار را به سازمان امور مالیاتی معرفی میکرد.
پروانه اصلانی با اشاره به ورود یکمیلیون و ۵۹۴ هزار نفر به سامانه املاک و اسکان اظهار کرد: از این تعداد حدود ۵۶۸ هزار نفر خوداظهاری اقامتگاه و ۴۶۰ هزار نفر خوداظهاری مالکیت داشتهاند.
وی ادامه داد: همه این افراد دارای خانه خالی نبودهاند و نوع سکونت خود را اعلام کردهاند.
وی افزود: بر اساس قانون وزارت راه و شهرسازی باید حدود ۲۵ میلیون خانوار را به سازمان امور مالیاتی معرفی میکرد که این صورت خوشی نخواهد داشت.
وی تأکید کرد: از این رو ناچار بودیم که از بانکهای اطلاعاتی موجود در کشور برای شناسایی و احصای خانههای خالی استفاده کنیم، در این راستا وزارت راه و شهرسازی با تمام امکانات کم که در اختیار داشت از ۱۵ بانک اطلاعاتی، اطلاعات را احصا کرد. مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: با این اقدامات یکمیلیون و ۱۶۴هزار واحد مشکوک به خانه خالی احصا شده است.
اصلانی با یادآوری اینکه از سال ۹۴ اجرای قانون اخذ خانههای خالی باید اجرا میشد، گفت: به هر دلیلی که در دولتهای قبل بوده این اتفاق روی نداده است.