جشنواره های گلی که ایران  به راه انداخته است بمب باران  در زمین فوتبال!
جشنواره های گلی که ایران  به راه انداخته است بمب باران  در زمین فوتبال!

حسین علیرضایی/ روزنامه نگار در سال های اخیر بعضاً شاهد نمایش های جذاب از سوی تیم ملی فوتبال ایران در یک تئاتر فوتبالی بوده ایم اما این بار یک نمایش بی نظیر از سوی بازیکنان ایران اکران شد که آن ها در دیدار روز پنجشنبه با ۱۴ گل حریف خود کامبوج را با شکست بدرقه […]

حسین علیرضایی/ روزنامه نگار
در سال های اخیر بعضاً شاهد نمایش های جذاب از سوی تیم ملی فوتبال ایران در یک تئاتر فوتبالی بوده ایم اما این بار یک نمایش بی نظیر از سوی بازیکنان ایران اکران شد که آن ها در دیدار روز پنجشنبه با ۱۴ گل حریف خود کامبوج را با شکست بدرقه کرد. تفسیر جذابی از نمایش های ایران و بردهای پرگل تاریخ تیم ملی کشورمان را بررسی خواهیم کرد دیدارهایی را که ایران در آن حریف گل خود را گل باران کرده است.

ایران – کامبوج / ۱۸ مهر ماه ۱۳۹۸
۱۸ مهر ماه یک روز خاطره انگیز و باشکوه برای تمامی هواداران تیم ملی فوتبال ایران بود چرا که در این روز دو اتفاق مهم برای فوتبال ایران رخ داد. اولین اتفاقی که جهان را تحت تاثیر خود قرار داد تا همه با یک نگاه دیگر به تماشای فوتبال ایران بنشینند حضور بانوان ایرانی در ورزشگاه آزادی بود. حسرتی که بالاخره برای بانوان فوتبال دوست ایرانی به پایان رسید تا پس از کش و قوس های فراوان بالاخره بتوانند فوتبال را در آزادی بدون مشکل تماشا کنند. آن هم چه فوتبالی دیداری که برای آن ها با چهارده گل ایران همراه بود. تیم ملی فوتبال ایران پس از مدت که حریفی را به این شکل نبرده بود موفق شد کامبوج را در یک دیدار کاملاً یکطرفه شکست دهید. در این دیدار پرگل که اهالی فوتبال را تحت تاثیر قرار داد تیم حریف حرفی برای گفتن نداشت تا مربی جوان آن ها در برابر ایران سنگین ترین شکست تاریخ این تیم را به ثبت برساند.
در این سال ها علاقه مندان تیم ملی عادت به بردهای تیم ملی در برابر حریف های آسیایی را داشتند اما یک برد با این نتیجه کمی غیر قابل پیش بینی بود که حتی واکنش های خبری از سوی سایت های خارجی هم داشت. با این حال این نتیجه هم برای مردم شادی بخش بود و هم برای بالا بردن روحیه بازیکنان تیم ملی ایران یک عامل اثر بخش بود.

ایران – مالدیو / ۱۲ خرداد ۱۳۷۶
یک بازی خاطره انگیز برای فوتبال ایران در ورزشگاه عباسین دمشق برگزار شد. دیدار در مرحله مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ انجام شد. تیم ملی ایران در اولین بازی خود در مرحله اول مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ مقابل حریف ناشناخته ای قرار گرفت و این تیم را گلباران کرد. کریم باقری مرد اول این بازی بود که رکورد بیشترین گل زده در یک بازی ملی را با ۷ گل به نام خود ثبت کرد. بر خلاف انتظار، علی دایی فقط دو گل در این بازی به ثمر رساند و حمید استیلی نیز هت تریک کرد. خداداد عزیزی(۲گل)، شاهرودی، میناوند و مهدوی کیا دیگر گل های ایران را به ثمر رساندند.
این بازی یکی از دیدارهای به یاد ماندنی تاریخ فوتبال ایران است که در بحث های فوتبالی معمولاً از جایگاه ویژه برخوردار می باشد.

ایران – گوام / ۴ آذر ۱۳۷۹
ورزشگاه باغشمال تبریز برگزار کننده پرگل ترین دیدار تاریخ فوتبال ایران است ورزشگاهی که در آن دیدار دو تیم ایران و گوام در مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ برگزار شد. سالی که در نهایت ایران نتوانست راهی جام جهانی شود اما در آن یک اتفاق بی نظیر رقم خورد. تداعی یک خاطره خوش برای ما ایرانی ها رقم خوردن نتیجه ۱۹ بر صفر مقابل گوام است دیداری که ملی پوشان ایران تا جایی که انرژی داشتند دروازه حریف را باز کردند تا این نتیجه بهترین بازی باشد که در تاریخ فوتبال ایران به ثبت می رسد.
تیم ایران  بعد از شکست در جام ملتهای آسیا و کناره گیری جلال طالبی، براگا دستیار برزیلی او هدایت تیم ملی را موقتاً بر عهده گرفت و رکورد بهترین پیروزی تاریخ تیم ملی به نام او و شاگردانش نوشته شد. ایران در تبریز مقابل یک حریف گمنام قرار گرفت و رکورد بهترین پیروزی خود را پس از برد ۱۷ گله مقابل مالدیو ارتقا داد. کریم باقری بازهم مرد اول این بازی بود و ۶ گل به تنهایی وارد دروازه گوام کرد. علی کریمی ۴ گل زد و علی دایی و فرهاد مجیدی نیز هت تریک کردند. سهراب بختیاری زاده دو گل و نیکبخت واحدی نیز دیگر گل های ایران را به ثمر رساندند.
این بازی جذاب نمایشی بود از توانایی های ستارگانی که در آن زمان برای فوتبال ایران توپ می زدند.
اما در تاریخ فوتبال ایران دیدار های پر گل دیگری به ثبت رسیده است اما این سه بازی که در ابتدا به آن اشاره شد تنها دیدارهای است که تیم ملی ایران موفق شده است تا حریف خود دو رقمی کند. اما اگر بخواهیم به دیگر دیدارهای که ایران در آن حریف های خود را گل باران کرده است اشاره کنیم می توانیم نتایج زیر را شرح بدهیم:
ایران ۹- مالدیو ۰ (مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸)، ۲۳ خرداد ۱۳۷۶- ورزشگاه آزادی تهران
ایران ۷- قرقیزستان ۰ (مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸)، ۱۴ خرداد ۱۳۷۶- ورزشگاه عباسین دمشق
ایران ۷- لائوس ۰ (مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶)، ۱۲ فروردین ۱۳۸۳- ورزشگاه ملی وین تیان
ایران ۷- لائوس ۰ (مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶)، ۲۷ آبان ۱۳۸۳- ورزشگاه آزادی تهران
ایران ۶- تایوان ۰ ( مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۴)، ۴ تیر ۱۳۷۲- ورزشگاه آزادی تهران
ایران ۶- تایوان ۰ ( مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۴)، ۱۳ تیر ۱۳۷۲- ورزشگاه عباسین دمشق
ایران ۶- بحرین ۰ (مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۴)، ۱۹ مهر ۱۳۹۰- ورزشگاه آزادی تهران
هر چند این نتایج ذکر شده دیدارهای مهمی بوده است که ایران در آن به این برتری های یکطرفه دست پیدا کرده است وگرنه تیم ملی ایران نتایج زیادی را به این گونه ثبت کرده است. که دیدار برابر تیم کامبوج بدل به سی و هشتمین برد بالای پنج گل فوتبال ایران باشد.
این امیدواری حالا در دل ایرانی ها زنده شده است تا شاگردان ویلموتس بار دیگر بتوانند در بازی بعد خود مقابل بحرین یک بازی پرگل را پشت سر بگذارند و یک برتری جذاب دیگر را در این مرحله بدست برسانند.
دیدار دو تیم فوتبال ایران و بحرین قرار است روز سه شنبه ساعت ۲۰ به وقت تهران در ورزشگاه تیم ملی بحرین برگزار شود.