هیئت دولت در مصوبهای حقوق ورودی واردات انواع گوشت قرمز بهنرخ ارز در سامانه نیما را ۴درصد تعیین کرد که نسبت به قبل یکسوم شده است. بر اساس مصوبه جدید هیئت دولت برای تنظیم بازار گوشت، واردات انواع گوشت قرمز با حقوق ورودی چهار درصد (۴%) و ارز بهنرخ سامانه نیما مجاز شد. گفتنی است، […]
هیئت دولت در مصوبهای حقوق ورودی واردات انواع گوشت قرمز بهنرخ ارز در سامانه نیما را ۴درصد تعیین کرد که نسبت به قبل یکسوم شده است. بر اساس مصوبه جدید هیئت دولت برای تنظیم بازار گوشت، واردات انواع گوشت قرمز با حقوق ورودی چهار درصد (۴%) و ارز بهنرخ سامانه نیما مجاز شد. گفتنی است، یک سال قبل هیئت دولت حقوق ورودی واردات گوشت گوساله (سرد و منجمد) را به ۱۲ درصد کاهش داده بود. در روزها و هفتههای اخیر بازار گوشت قرمز با چالشهایی روبهرو شد که بر اثر کمبود عرضه در این بازار شاهد شکلگیری صفهای طولانی برای تهیه گوشت قرمز بودیم. آخرین جزییات پرونده گوشتهای وارداتی نشان میدهد در حال حاضر ۱۷ هزار تن گوشت قرمز در منطقه ویژه شهید رجایی دپو شده است که وزیر اقتصاد نیز این مطلب را تأیید کرده است.
گرانی تقاضای پارچه را کاهش داد
رئیس اتحادیه بنکداران و طاقه فروشان گفت: بازار پارچه در حال حاضر با هیچ کمبودی روبرو نیست و نیاز این بازار از طریق تولید داخلی و واردات رفع میشود. امیر قدیمی نژاد ادامه داد: در زمینه واردات پارچه در پی نوسانات نرخ ارز و سیاستگذاریهای تجاری کشور، ممنوعیتی لحاظ نشد و واردات با دریافت ارز نیمایی و ارز آزاد به کشور انجام شد که نرخ ارز نیمایی و آزاد تفاوت چندانی با یکدیگر نداشت. وی یادآور شد: تقاضا برای پارچه از سوی مردم در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افت همراه بوده و دلیل این امر افزایش هزینههای خانوار و کاهش قدرت خرید افراد است. وی گفت: عموم مردم کیفیت و قیمت محصولات را بررسی میکنند و آنچنان به دنبال نام برند و کشور تولیدکننده آن نیستند.
بازار مسکن مسدود نیست
رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه در بازار مسکن خرید و فروش انجام میشود و مسدود نشده است گفت: اگر قیمتها با قدرت خرید خانوارها تناسب داشته باشد هم خانههای کوچک و هم خانههای بزرگ، مشتری خود را خواهد داشت. مصطفیقلی خسروی اظهار کرد: با وجود برخی گمانهزنیها از رکود کامل در بازار مسکن باید این نکته را یادآور شوم که اقتصاد مسکن مسدود نشده و هنوز هم خرید و فروش وجود دارد؛ کما اینکه در ۱۵ روز ابتدای بهمن ماه ۱۳۹۷ معاملات ۱۳۰۰ فقره نسبت به ۱۵ روز ابتدای دیماه افزایش یافت. با این حال اوضاع چندان مطلوب نیست که آن هم به کاهش قدرت خرید متقاضیان مربوط میشود. وی افزود: نوسانات نرخ ارز طی سالهای اخیر اثر منفی در بازار مسکن ایجاد کرده و تولید به اندازهی نیاز کشور نیست.
درصد خوداتکایی گندم به ۱۰۵ درصد رسید
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: درصد خوداتکایی کشور در تولید گندم از ۶۵ درصد در سال ۹۲ به ۱۰۵ درصد در سال ۹۷ افزایش یافته است. عباس کشاورز اظهار کرد: درصد خوداتکایی کشور در تولید گندم از ۶۵ درصد در سال ۹۲ به ۱۰۵ درصد در سال ۹۷ افزایش یافته است. وی افزود: هم اکنون این میزان به ۹۱ درصد ارتقا یافته است. کشاورز با اشاره به این که درصد خوداتکایی در تولید برنج از ۴۹ درصد در سال ۹۲ به ۶۰ درصد رسیده است، بیان کرد: درصد خوداتکایی در تولید حبوبات از حدود ۷۰ درصد در سال ۹۲ به ۸۸ درصد افزایش یافته است. وی تصریح کرد: خوداتکایی کشور در تولید گندم با کاهش ۴۶۰ هزار هکتاری سطح زیرکشت و افزایش بهرهوری و عملکرد در واحد سطح حاصل شده است.
مردم کمفروشی پمپبنزینها را گزارش دهند
کمفروشی در برخی از جایگاههای سوخت موضوعی است که سالهاست آفت این حوزه شده و صدای اعتراض بسیاری از مردم را بلند کرده است؛ در این راستا، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران از مردم تقاضا کرده که تخلفات جایگاهها را به این شرکت گزارش کنند. موسویخواه توضیح داد: اگر مردم در هر جایگاهی، تخلفی دیدند، به شرکت ملی پخش اطلاع دهند و منتظر بمانند. این شرکت تیم نظارتی خود را با تجهیزات کنترل کمی به جایگاه مذکور اعزام میکند و چنانچه تخلف جایگاه اثبات شود، به شدیدترین شکل ممکن جریمه خواهد شد. موسویخواه در پایان تاکید کرد: مردم کمفروشی را با شماره ۰۹۶۲۷ اطلاع دهند که در حضور خودشان تخلف پیگیری شود. در همه جایگاهها، تابلوهای اضطراری نصب شده است که یک شماره مربوط به همین موضوع است.