حمله به سفارت عربستان و انگلیس خدمت بزرگی به رقبای ایران بود
حمله به سفارت عربستان و انگلیس خدمت بزرگی به رقبای ایران بود

    مجلس اصولگرای یازدهم تا چندی بعد تشکیل خواهد و گمانه‌زنی‌ها درباره نوع عملکرد آن بالاگرفته است؛ خاصه در حوزه سیاست خارجی که مشخص نیست منتقدان برجام و سیاست مذاکره با کشورهای غربی که اکنون در جایگاهی نمایندگی مجلس نشسته‌اند مانند گذشته سیاستی ضدمذاکره در پیش خواهند گرفت یا آنکه در جایگاه تازه خود […]

 

 

مجلس اصولگرای یازدهم تا چندی بعد تشکیل خواهد و گمانه‌زنی‌ها درباره نوع عملکرد آن بالاگرفته است؛ خاصه در حوزه سیاست خارجی که مشخص نیست منتقدان برجام و سیاست مذاکره با کشورهای غربی که اکنون در جایگاهی نمایندگی مجلس نشسته‌اند مانند گذشته سیاستی ضدمذاکره در پیش خواهند گرفت یا آنکه در جایگاه تازه خود رویکردشان نسبت به سیاست خارجی را تغییر می‌دهند؛ این احتمالات درحالی است که اخیرا خبرگزاری «فارس» در خبری اعلام کرد: «علی لاریجانی جدی‌ترین گزینه دبیری شورای عالی امنیت ملی است و احتمالا لاریجانی می‌خواهد پرونده مذاکره با آمریکا را در مدت مانده از دولت روحانی به سرانجام برساند».
حشمت‌ا… فلاحت‌پیشه، نماینده مجلس درباره رویکرد احتمالی مجلس یازدهم گفت: «من تصور می‌کنم که آقای قالیباف و جریان نزدیک به او در مجلس آینده در معرض انتقادهای تند اصولگرایان افراطی قرار خواهند گرفت زیرا او و نزدیکانش به سمت اصولگرایان میانه‌رو و اعتدالی گرایش پیدا می‌کنند. در مجلس آینده تندروها سعی می‌کنند که رانت‌ها را به شکل قانونی دربیاروند و این تهدید بزرگی برای مجلس و حتی کشور است. من امیدوارم چالش‌های انتخابات هیئت‌رئیسه منجر به دوری نمایندگان از مشکلات مردم نشود زیرا واقعیت این است که دیگر برای مردم مهم نیست که چه رئیس مجلس بشود و آنچه در مقطع کنوین اهمیت دارد حل مشکلات معیشتی است».
او ادامه داد: «بخش مهم کنش‌های نمایندگان به سیاست خارجی بازمی‌گردد. واقعا در شرایط کنونی نمی‌توان زمام سیاست خارجی به دست جریان‌های افراطی داده شود زیرا سیاست‌مداران هنوز مشغول دادن هزینه‌های ویرانگری تندروها در حوزه سیاست خارجی هستند که بخشی از این ویرانگری‌ها را در حمله به سفارت‌ها دیدیم. دقت داشته باشید که حمله به سفارت عربستان و انگلیس چه خدمت بزرگی به رقبای ایران بود. زمانی که عبرستان در پی اعدام شیخ نمر زیر فشار شدید افکار عمومی جهانی قرار داشت، عده‌ای با تسخیر سفارت این کشور، موضع بین‌المللی عربستان را از ظالم به مظلوم تغییر دادند یا وقتی انگلیس دخالت‌های آشکار در کشور ما می‌کرد و از این جهت به شدت محکوم بود، عده‌ای با حمله به سفارت این کشور مطالبه‌گری ایران را به حاشیه بردند و اکنون هم غرامت آن رفتار افراطی باید از بیت‌المالی پرداخت شود».
فلاحت‌پیشه با تأکید بر ضرورت آرامش در حوره دیپلماتیک تصریح کرد: «ما به آرامش نیاز داریم و این آرامش محقق نمی‌شود مگر با تنش‌زدایی در ابعاد بین‌المللی. هیچ کشوری به اندازه ایران دشمن ندارد و این بابت ایجاد دشمن باید به افراطی‌ها جایزه داد! در دنیایی که سرمایه‌گذاری خارجی و مبادلات بین‌المللی تعیین‌کننده هستند، هر دوی اینها در معرض محدودیت قرار گرفته‌اند. اگر نمایندگان مجلس یازدهم بخواهند با مشی افراطی نمایندگی کنند، کشور تاوان سنگینی می‌پردازد. من باور دارم که نباید همه مشکلات اقتصادی امروز را ناشی از تحریم‌ها دانست اما به هر حال یک اقتصاددان در تحلیل وضعیت موجود نمی‌تواند شرایطی که تحریم‌ها ایجاد کرده را نادیده بگیرد. ویران کردن سیاست خارجه ساده است اما ساختن آن سال‌ها طول می‌کشد. ممکن است در مدت یک ساعت همه چیز ویران شود اما ترمیم و ساخت آن شاید در دو دهه هم انجام نشود. به هر حال امیدوارم نمایندگان مجلس آینده در پی ویران‌کردن نباشند که هزینه آن را در سال‌های متمادی مردم باید بپردازند».
فلاحت‌پیشه در پایان گفت: «کشور نیازمند تنش‌زدایی است و دنیا هم تحمل تنش‌های فزاینده را ندارد؛ در چنین شرایطی تندروی نماینده‌های مجلس بعدی یا بر حجم تحریم‌ها می‌فزایند یا ایران را به جنگ نزدیک می‌کند؛ یعنی افراطی‌گری نتیجه‌ای جز دوراهی جنگ و تحریم ایجاد نمی‌کند. مجلسی‌های آینده باید بپذیرند که در قبال مردم و کشور مسئولند و نمی‌توانند با سلایق شخصی و گروهی سرنوشت یک ملت و یک کشور را به بازی بگیرند».