حمل کالای اساسی از طریق حمل‌و‌نقل ریلی در اولویت قرار گرفت
حمل کالای اساسی از طریق حمل‌و‌نقل ریلی در اولویت قرار گرفت

مدیرعامل راه‌آهن با اشاره به تفاهم وزرای راه و جهاد در مورد حمل کالاهای اساسی گفت: با حمایت دو طرف برای اولویت قرار دادن حمل کالای اساسی از طریق حمل و نقل ریلی، بهره‌برداران و سرمایه‌گذاران در سفارش‌گذاری خود به سمت واگن‌های فله‌بر و لبه‌بلند حرکت کرده‌اند. ‌سید میعاد صالحی‌ اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ […]

مدیرعامل راه‌آهن با اشاره به تفاهم وزرای راه و جهاد در مورد حمل کالاهای اساسی گفت: با حمایت دو طرف برای اولویت قرار دادن حمل کالای اساسی از طریق حمل و نقل ریلی، بهره‌برداران و سرمایه‌گذاران در سفارش‌گذاری خود به سمت واگن‌های فله‌بر و لبه‌بلند حرکت کرده‌اند.

‌سید میعاد صالحی‌ اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ رکورد تولید داخلی ناوگان هم به لحاظ تعداد و هم ارزش شکسته شد که بخش قابل ملاحظه‌ای از آن مربوط به نیمه دوم سال قبل بود.
وی افزود: در سال ۱۴۰۱ و بنا به نامگذاری امسال یکی از مهمترین مصادیق این شعار، حوزه حمل و نقل ریلی است که هم با اشتغال زایی عجین است و هم با نفوذ فناوری می تواند جهش خوبی پیدا کند.
مدیرعامل راه‌آهن تصریح کرد: در دولت سیزدهم، نگاه به توسعه حمل و نقل ریلی است و همانطور که بارها در بیانات رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی شاهد بوده ایم، بر موضوع توسعه حمل و نقل ریلی تاکید شده و از این حوزه نیز حمایت‌های خوبی انجام داده اند.
رئیس هیات مدیره راه‌آهن ادامه داد: به دلیل حمایت‌های خوب رئیس جمهور‌ و وزیر‌ راه و شهرسازی، توانستیم کمی از نقطه‌ای که در سال ۱۴۰۰ تحویل گرفتیم، بهبود و توسعه داشته باشیم. وی گفت: در کنار این موضوع، بخشی از حوزه ناوگان با توجه به بدهی‌های سنگین چند هزار میلیارد تومانی، علاوه بر فرسودگی، زمین‌گیر شده و تعمیرات اساسی نیز جا مانده بود و لازم بود این عقب ماندگی ها را جبران کنیم.
صالحی بیان کرد: با توجه به حمایت‌های رئیس‌ سازمان برنامه و بودجه و وزیر راه و شهرسازی توانستیم بخشی از این بدهی را که به جا مانده از گذشته بود تسویه کنیم و البته بخشی نیز هنوز باقی مانده است.
به گفته صالحی، در کنار این مسائل، موضوع توسعه ناوگان و حمایت از تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی نیز از طریق تسهیلات قانونی از جمله استفاده هدفمند از تبصره ۱۸ قانون بودجه سالیانه و ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر در دستور کار بوده و هست. همچنین با برگزاری جلسات مختلف سعی کردیم بروکراسی را کاهش داده و تلاش‌های خوبی صورت گرفت تا امکان و تسهیل هدفمندتر به تولیدکنندگان داخلی و سرمایه گذاران تعلق پیدا کند و بازگشت این سرمایه نیز به نحو بهتری تضمین شود.
مدیرعامل راه‌آهن با اشاره به تفاهم انجام شده بین وزیر راه و شهرسازی و وزیر جهاد کشاورزی در مورد حمل کالاهای اساسی گفت: با حمایت‌های وزرای راه و جهاد برای اولویت قرار دادن حمل کالاهای اساسی از طریق حمل و نقل ریلی، بهره‌برداران و سرمایه‌گذاران در سفارش‌گذاری خود به سمت واگن‌های فله بر و لبه بلند حرکت کرده‌اند.
وی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم رشدی که در سه ماهه اول امسال در جهت تولید ناوگان ریلی صورت گرفته و ۱۵۰ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل داشتیم، را در فصول دیگر سال هم داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ترانزیت ریلی اشاره و بیان کرد: دو هفته قبل، اولین قطار ترانزیتی از مبدا قزاقستان به ترکیه راه اندازی شد و امیدواریم در دولت سیزدهم با توجه به دیپلماسی حمل و نقل، بتوانیم کریدورهای شمال- جنوب و شرق- غرب را فعال کنیم و با توجه به حمایت‌های دولت‌ از همه ظرفیت‌ها برای توسعه حمل و نقل ریلی استفاده کنیم که بخشی از این ظرفیت‌، رکن حمل و نقل خصوصی است.
مدیرعامل راه آهن ادامه داد: در همین راستا به‌زودی با انجمن تولید کنندگان حمل و نقل ریلی جلسه‌ای برای کاهش بروکراسی و افزایش حداکثری تولید ناوگان برگزار خواهیم کرد. وی ادامه داد: یکی از گلوگاه‌های ما علاوه بر حوزه ناوگان مسافری که در طول سال‌های گذشته، کمتر به آن پرداخته شده و در زمان کرونا نیز آسیب دیده، موضوع لکوموتیو است.
مدیرعامل راه‌آهن اظهار امیدواری کرد: در فصل آتی بتوانیم تعداد ناوگانی که اضافه می‌کنیم به‌ویژه لکوموتیو افزایش یابد.
وی اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم از همه ظرفیت‌های بخش خصوصی در کنار استفاده از بودجه‌های دولتی و سایر امکاناتی که وجود خواهد داشت، استفاده کنیم تا طلیعه خوبی برای رشد حمل و نقل ریلی داشته باشیم.

 

 

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی:
باید از طریق صادرات و ترانزیت کالا شرایط را برای رونق بنادر آبادان فراهم کنیم

معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه باید از طریق صادرات و ترانزیت کالا شرایط را برای رونق هرچه بیشتر بنادر آبادان فراهم کنیم، گفت: ظرفیت‌های خوبی در بندر آبادان ایجاد شده که می‌توانیم گام‌های موثری در حوزه صادرات کالا برداریم.

صفایی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: تجارت سه هزار تن کالا در طول یکسال در شان بندر اروندکنار نیست و باید ترافیک این بندر افزایش یابد تا رونق اقتصادی و اشتغال در آن صورت گیرد.
علی اکبر صفایی در بازدید از بنادر سه گانه آبادان بیان کرد: وضعیت ظاهری بندر اروندکنار نامطلوب است و تلاش می شود با احداث اسکله جدید طرح جامع بندر اروندکنار ،وضعیت ظاهری این بندر ارتقا یابد. مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با انتقاد از عدم فعالیت بازارچه مرزی اروندکنار گفت: محل بازارچه متعلق به سازمان بنادر است و از مجموعه استانداری خوزستان انتظار می‌رود روند فعالیت این بازارچه را تسریع بخشد در غیر اینصورت برای نگهداری کالا تحویل بندر شود. صفایی در خصوص تسهیل تجارت در بندر اروندکنار گفت: فرآیند صادرارت، واردات، تخیله و بارگیری این بندر بررسی می شود و مشکلاتی که در استان خوزستان قابل حل نیست از مرکز پیگیری خواهد شد تا با سود بازرگانی رشد تجاری در این بندر صورت گیرد. وی وضعیت بندر چوئبده آبادان را مناسب ارزیابی کرد و گفت: سرعت فعالیت تجاری در بندر چوئبده وضعیت خوبی دارد اما نیاز است این سرعت افزایش یابد. مدیرعامل سازمان بنادر ور دریانوردی به مشکل سوخت شناورهای تجاری در بنادر سه گانه آبادان اشاره کرد و گفت: از سوی دولت تسهیلاتی برای صادرات مواد غذایی اعطا خواهد شد تا میزان صادرات در بنادر افزایش یابد.
وی اظهار داشت: دولت و مجلس از صادرات غیرنفتی از بنادر کشور حمایت می‌کنند و با پیگیری‌های انجام شده به منظور رونق صادرات، تردد شناورها و تاجران در بنادر تسهیل خواهد یافت. صفایی خواستار تسریع در روند احداث اسکله بندر چوئبده شد و گفت: محوطه سازی و ساخت انبار در این بندر جز اولویت‌هاست و تا مهرماه جاری انبار و سیستم اطفا حریق در این اسکله به بهره برداری خواهد رسید.
مدیرعامل سازمان بنادر کشور در خصوص لایروبی بندر چوئبده گفت: کارشناسان بنادر در استان خوزستان نوع لایروبی این بندر را بررسی خواهند کرد و ابعاد آن اعلام خواهد شد تا پس از عملیات لایروبی ظرفیت ورودی شناورها در بندر چوئبده افزایش یابد.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانودری کشور صبح روز چهارشنبه وارد استان خوزستان شد و از بنادر خرمشهر، آبادان، اروندکنار و چوئبده بازدید کرد.

 

 

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها تاکید کرد؛
اعتماد به توان داخلی شرکت‌های دانش بنیان و تمرکز بر اولویت‌های مورد نیاز فرودگاه‌ها
مديران ارشد شرکت فرودگاه‌ها و ناوبري هوايي ايران و ستاد ويژه توسعه فناوري ‌نانو رياست جمهوري درباره گسترش همکاري هاي دانش بنيان و استفاده از محصولات فناورانه و خلاق بر پايه تکنولوژي نانو گفت و گو کردند.
به گزارش روابط عمومی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران، حمیدرضا سیدی معاون وزیر، رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی، هادی یوسف‌پور آذری، مشاور وزیر، عضو هیات مدیره و راهبر حوزه برنامه‌ریزی، نظارت و امور اقتصادی و امیرحسین تابع‌جماعت معاون برنامه‌ریزی، نظارت و امور اقتصادی از نمایشگاه دستاوردهای ستاد فناوری‌های نانو ریاست جمهوری بازدید کرد و ضمن آشنایی با محصولات ایجاد شده با قابلیت استفاده در صنعت فرودگاهی بر ضرورت همکاری هرچه بیشتر میان شرکت فرودگاه‌ها و ستاد فناوری‌های نانو تاکید کردند. همچنین پیش از این بازدید جلسه هماهنگی و تشریح فرصت های راهبردی فناوری نانو در صنعت فرودگاهی با حضور دبیر و مدیران ارشد ستاد ویژه توسعه فناوری ‌نانو ریاست جمهوری برگزار شد و طرفین درباره گسترش همکاری های دانش بنیان و استفاده از محصولات فناورانه و خلاق بر پایه تکنولوژی نانو به گفت و گو پرداختند. سیدی و هیات همراه از نمونه محصولات تولید شده در حوزه‌های احداث، نگهداری و بهسازی ابنیه، سطوح پروازی و هوشمندسازی با قابلیت صرفه‌جویی در هزینه و طول عمر بالا نیز بازدید کردند. مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها در حاشیه این بازدید بر اعتماد به توان داخلی شرکت‌های دانش بنیان، حفظ استانداردهای بین‌المللی در تولید محصولات و تمرکز بر اولویت‌های مورد نیاز فرودگاه‌ها تاکید کرد. گفتنی است؛ معاونت برنامه‌ریزی شرکت فرودگاه‌ها پیش از این، طی یک فراخوان از کليه شرکتهاي دانش‌بنيان، پژوهشکده ها، دانشگاهها و پارکهاي علم و فناوري فعال و توانمند در حوزه توليد و عرضه محصولات فرودگاهي و هوانوردي دعوت به همکاري کرده است.