در ایستگاه بریکس
در ایستگاه بریکس
محمود رضا کبیری یگانه در گفت و گو با خبرنگار ما، اظهار کرد: در روزهای اخیر فرصتی فراهم شد تا رئیس شورای شهر تهران با دعوت رسمی در ششمین مجمع بین المللی شهرهای کشورهای عضو بریکس در روسیه حاضر شود، مجمع بین المللی شهرهای کشورهای عضو بریکس (BRICS IMF) یک رویداد اقتصادی تجاری با هدف توسعه و ایجاد همکاری های شبکه ای در موضوعات مختلف با کشورهای آسیایی، خاورمیانه آمریکای لاتین و آفریقا است و از سال ۲۰۲۰ رویداد BRICS IMF در تقویم رسمی رویدادهای کشورهای شرکت کننده در انجمن بین المللی بریکس گنجانده شده است.

به گزارش روزنامه جمله، وی افزود: در این مجمع حدود ۵۰۰۰ نماینده از بیش از ۱۰۰ کشور و ۸۰ منطقه روسیه در این رویداد شرکت داشتند. علاوه بر برنامه اصلی، نمایشگاهی با حضور شرکت کنندگان و شرکای کلیدی نیز در حاشیه مجمع به شکل B2B و B2G، کنفرانس‌های تجاری، رویدادهای مطبوعاتی، ارائه سخنرانی از سوی شهرهای عضو بریکس و سایر شرکت کنندگان برگزار شد.
معاون ارتباطات و امور بین‌الملل اداره کل اداری‌ و اجرایی شورای شهر تهران در ادامه هدف اصلی این مجمع را توسعه همکاری‌ های بین المللی میان شهری و میان پارلمانی و تغییر شیوه‌های نوآورانه در توسعه پایدار سیاست‌های کلان دانست و خاطرنشان کرد: بریکس ( BRICS) در واقع نام گروهی از کشورها به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور است و عنوان آن از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی آن کشورها یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی ساخته شده است.
وی تصریح کرد: نام این گروه بریک نام داشت اما پس از پیوستن آفریقای جنوبی، به بریکس تغییر نام یافت. در ادامه نیز شش کشور آرژانتین، اتیوپی، امارات متحده عربی، ایران، عربستان سعودی و مصر به جمع این گروه اضافه شدند.
ایران در دولت سیزدهم به صورت جدی خواهان پیوستن به این گروه شد تا اینکه در شهریور ۱۴۰۲ رسما خبر اعلام عضویت ایران در گروه بریکس همزمان با سفر آیت الله رئیسی به آفریقای جنوبی در رسانه ها منتشر شد و به عنوان دستاوردی از دولت شهید رئیسی در حوزه سیاست خارجی ماندگار شد.
کبیری یگانه در ادامه عنوان کرد: در باب اهمیت و جایگاه بریکس می توان گفت نمایانگر نیمی از جمعیت جهان است و ۲۸٪ قدرت اقتصادی دنیا را در اختیار دارد. در سال ۲۰۱۸ ترکیب‌بندی اسمی تولید ناخالص داخلی این گروه، حدود ۵۷ تریلیون دلار آمریکا بود. وی بیان کرد: امروزه بر همگان آشکار است که چالش‌های جهانی نظیر تغییرات اقلیمی، بحران‌های انسانی و نابرابری‌های اقتصادی، نیازمند پاسخ‌های مبتنی بر تجربیات محلی و تلفیق آن با دیپلماسی شهری است فلذا این هدف تنها از طریق همکاری نزدیک و تبادل دانش و تجربیات ممکن است. معاون ارتباطات و امور ببن الملل در ادامه اظهار کرد: باید تجربیات و اندوخته های خود را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم و از دستاوردهای یکدیگر بهره‌برداری کنیم تا بتوانیم به یک آینده بهتر برای شهرهای خود دست یابیم.
کبیری یگانه در پایان گفت: این مجمع، به عنوان یک نهاد بین‌المللی برجسته، فرصتی مغتنم برای ارتقاء همکاری‌های جهانی و تبادل تجربیات میان شهرها و پارلمان‌های شهری فراهم می‌آورد. این تعاملات نه تنها به تقویت روابط فرهنگی و اقتصادی کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ساز نوآوری و تبادل بهترین شیوه‌های مدیریتی خواهد بود، به‌ویژه در زمینه‌های توسعه شهری پایدار، اقتصاد دیجیتال، و مقاوم‌سازی در برابر بحران‌ها، این تبادل تجربیات می‌تواند به‌عنوان محرکی برای پیشرفت عمل کند.