دزفول به عنوان شهر کپوی ایران معرفی شد
دزفول به عنوان شهر کپوی ایران معرفی شد

    با برگزاری آئینی و با حضور مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان، شهرستان دزفول به عنوان شهر ملی کپو معرفی شد. در آئینی و با حضور مدیرکل میراث فرهنگی استان خوزستان و جمعی از مسئولان محلی دزفول، این شهرستان از لوح نام‌گذاری دزفول به عنوان شهر کپوی ایران که توسط وزیر میراث فرهنگی صادر شده […]

 

 

با برگزاری آئینی و با حضور مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان، شهرستان دزفول به عنوان شهر ملی کپو معرفی شد. در آئینی و با حضور مدیرکل میراث فرهنگی استان خوزستان و جمعی از مسئولان محلی دزفول، این شهرستان از لوح نام‌گذاری دزفول به عنوان شهر کپوی ایران که توسط وزیر میراث فرهنگی صادر شده بود، رونمایی شد.
بدین ترتیب دزفول به طور رسمی به عنوان شهر کپوی ایران معرفی شد. با رأی نهایی سومین شورای راهبردی انتخاب شهر و روستاهای ملی، شهر دزفول از استان خوزستان به عنوان شهر ملی کپوبافی اعلام و لوح ثبت شهر ملی صنایع‌دستی از «علی اصغر مونسان» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به شهردار دزفول تقدیم شد.
پس از این آئین، با حضور مدیرکل میراث فرهنگی استان خوزستان و مسئولان محلی دزفول، میدان بین تالار جام جام و اردوگاه شهید رجایی در مسیر شهیون به نام میدان کپو نام‌گذاری شد.
«کپو» در لغت دزفولی به سر یا کله و اصطلاحاً به هر شی‌ء کروی، گرد یا چمباتمه زده گفته می‌شود و در تعریف، به مصنوعات حصیری که از برگ خرما یا «کرتک» به شکل ظروف دردار کروی بافته می‌شود، اطلاق می‌شود.

 


بقایای دست‌ساخته‌های سنگی عصر پارینه‌سنگی در تخت رستم نکا کشف شد

سرپرست کاوش باستان‌شناسی محوطه تخت رستم شهرستان نکا از کشف بقایای دست‌ساخته‌های سنگی عصر پارینه‌سنگی در این محوطه تاریخی خبر داد.
حسین رمضان‌پور گفت: کاوش‌های باستان‌شناسی در این منطقه به‌منظور تعیین عرصه حریم و این محوطه انجام ‌شده است.
او با اشاره به این مطلب که بقایایی از دست‌ساخته‌های سنگی متعلق به دوره پارینه‌سنگی یافت شده افزود: محوطه تخت رستم به دلیل ویژگی زمین‌شناختی و وجود سازندهای آهکی و سنگ‌های چرت، جذابیت بسیار بالایی در جذب جمعیت‌های انسانی در خود داشته است. رمضان‌پور با بیان اینکه در دوره پارینه‌سنگی از این محوطه به‌عنوان کارگاهی برای تولید ابزارهای سنگی استفاده‌ شده است بیان کرد: بنا بر بررسی‌های همایون خوش‌روان بر روی رسوبات زمین‌شناسی، این محوطه دارای رسوباتی متعلق به دریای مازندران در ۲ میلیون سال قبل است که به‌عنوان یک اثر میراث طبیعی، واجد ارزش بالایی است.
او در ادامه تصریح کرد: این رسوبات را نمی‌توان در تمام ساحل جنوب دریای مازندران مشاهده کرد و برای دست یافتن به این رسوبات باید تا عمق چند صد متری زمین کاوش کرد، اما با توجه به رخدادهای تکتونیکی این رسوبات، امروز بر روی سطح زمین قابل‌مشاهده هستند و به لحاظ ژئوتوریسم از ارزش بالایی برخوردارند.
محوطه باستانی تخت رستم در غرب شهرستان نکا قرار دارد. این محوطه در سال ۱۳۸۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.