دو اشتباه مدیر پرسپولیس!
دو اشتباه مدیر پرسپولیس!

  مهرداد هاشمی عضو هیأت مدیره باشگاه پرسپولیس و مدیرعامل سابق باشگاه سایپا با دست پر به برنامه فوتبال برتر رفت و با تسلط کامل روی مسائل مربوط به باشگاه و مدیریتش رودرروی مجری برنامه نشست تا از کمبودها، مشکلات و مسائل پیرامون مدیریت باشگاهش بگوید. هر چند صحبت‌های صریح هاشمی در خصوص فقدان منابع […]

 

مهرداد هاشمی عضو هیأت مدیره باشگاه پرسپولیس و مدیرعامل سابق باشگاه سایپا با دست پر به برنامه فوتبال برتر رفت و با تسلط کامل روی مسائل مربوط به باشگاه و مدیریتش رودرروی مجری برنامه نشست تا از کمبودها، مشکلات و مسائل پیرامون مدیریت باشگاهش بگوید. هر چند صحبت‌های صریح هاشمی در خصوص فقدان منابع مالی در باشگاه و اطلاع‌رسانی شفاف برای بازیکنان باعث شده مشکلات حاشیه‌ای تازه و خطرناکی در تیم پرسپولیس به وجود بیاید اما آنچه در این حضور حدوداً مفصل در تلویزیون بیرون زد نگاه از بالا به پایین این مدیر باسابقه و اعتبار بخشیدن به دانش مدیریتی‌اش بود تا جایی که مجری برنامه را وا داشت تا بگوید: «اینجا دو واحد مدیریت را پاس کردیم.»
فعلاً به مسائل کلی و مباحث اصلی مثل اینکه مدیریت در باشگاه سایپا با منابع مالی مشخص، حاشیه‌ها و مسائل حساسیت‌برانگیز بسیار کمتر و پشتوانه دولتی با مدیریت در پرسپولیس تفاوت‌های اساسی دارد، نمی‌پردازیم و به دو گاف در میان صحبت‌های او اشاره می‌کنیم که ناشی از کمبود اطلاعات ایشان از مسائل مدیریتی و فوتبالی است.
هاشمی در بخشی از صحبت‌هایش به این نکته اشاره کرد هر قراردادی که با باشگاه پرسپولیس وجود داشته باشد که امضای مدیرعامل و یکی از اعضای هیأت مدیره در آن وجود نداشته باشد فاقد وجاهت قانونی است و ما می‌توانیم از آن مدیر و طرف قرارداد شکایت کنیم.
هاشمی در حالی ادعای تدریس مدیریت دارد که این ادعای او خلاف قانون است. ماده ۱۳۵ لایحه اصلاح قانون تجارت مصوب ۱۳۴۷ می‌گوید: «کلیه اعمال و اقدامات مدیران و مدیرعامل شرکت در مقابل اشخاص ثالث نافذ و معتبر است و نمی‌توان به عذر عدم اجرای تشریفات مربوط به طرز انتخاب آنها اعمال و اقدامات آنها را غیرمعتبر دانست.» در واقع این ماده قانونی می‌گوید در هر قراردادی که مدیرعامل باشگاه امضا می‌کند، شخص مدیرعامل به عنوان نماینده باشگاه شناخته می‌شود و شرکت یا باشگاه تنها می‌تواندعلیه آن نماینده طرح دعوی کرده و نمی‌تواند یقه طرف مقابل را بگیرد. در واقع چنانچه مدیرعامل باشگاه حتی یک دستمال کاغذی را امضا کند و تعهد بدهد، این تعهد پابرجاست و شما می‌توانید علیه آن مدیر اقامه دعوی کنید اما علیه طرف دیگر قرارداد نمی‌توان دعوایی را مطرح کرد که نمونه آرای آن در کتب مربوط به قانون تجارت وجود دارد.
اما گاف دوم هاشمی فوتبالی است و از اطلاعات ناقص او نشأت می‌گیرد. هاشمی در حالی اعلام کرد در قضیه دعوای باشگاه سایپا با ورنر لورانت این باشگاه برنده شده و تنها پرونده‌ای بوده که فوتبال ایران در فیفا پیروز شده تا ارزش مدیریت خود را بالا ببرد که این ادعا صحت ندارد. واقعیت این است که فوتبال ایران در دادگاه عالی ورزش (CAS) که نهاد بالادستی کمیته انضباطی فیفاست در دعوای دو پرونده برنده شده و این چیزی است که حداقل با استناد به مدارک و آرای این نهاد از آن باخبریم. اولین مورد مربوط به پرونده برونو سزار مهاجم برزیلی سابق سپاهان است که با فسخ یکطرفه قراردادش سر از تیم النصر امارات درآورد اما در نهایت با رأی دادگاه عالی ورزش محکوم به پرداخت ۳۱۳ هزار دلار به عنوان جبران خسارت به سپاهان شد.
پرونده دوم مربوط به پرونده مارینکو ماریچ بازیکن سابق صبای قم است که با طرح بیماری و اینکه باشگاه به او رسیدگی نکرده از باشگاهش شکایت و تقاضای غرامت کرد اما نهایتاً باشگاه ایرانی در CAS پرونده را برد.
مهرداد هاشمی مدیر باسابقه و مطلعی است که طی یک سال واندی حضورش در هیأت مدیره باشگاه پرسپولیس به جهت زوایایی که با مدیران وقت یا سیستم اداره باشگاه داشته در دوران مدیریت ایرج عرب و محمدحسن انصاری فرد تقریباً هیچ نقشی در امور اساسی باشگاه ایفا نکرده که می‌توان با استناد به صحبت‌هایش در برنامه دوشنبه شب این نکته اساسی را بیرون کشید. حالا هاشمی مدعی است او و همراهانش در تیم مدیریتی باشگاه که طی یک ماه و نیم اخیر زمام امور را در دست گرفته‌اند همه مسائل مدیریتی و حقوقی را بی حرف و با بالاترین دقت و دانش پیش خواهند برد و در مورد تمام آنها جوابگوهستند اما با در نظر گرفتن همین دو گافی که به آنها اشاره شد باز هم باید امیدوار باشیم پرسپولیس از ناحیه کمبود دانش مدیرانش دچار خسران بیشتری نشود.