رونمایی از سامانه «ساطح»  در حوزه حمل و نقل همگانی
رونمایی از سامانه «ساطح»  در حوزه حمل و نقل همگانی

سامانه ملی ارزیابی طرح‌های توسعه و عمران شهری بر اساس اصول توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی (TOD) با عنوان «سامانه ملی ساطح» و همچنین «آئین نامه طراحی معابر شهری» با حضور وزیر راه و شهرسازی رونمایی شد. در این برنامه که با حضور نمایندگان سایر دستگاه‌ها، معاونان وزارت راه و شهرسازی، مدیران شهری، […]

سامانه ملی ارزیابی طرح‌های توسعه و عمران شهری بر اساس اصول توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی (TOD) با عنوان «سامانه ملی ساطح» و همچنین «آئین نامه طراحی معابر شهری» با حضور وزیر راه و شهرسازی رونمایی شد.
در این برنامه که با حضور نمایندگان سایر دستگاه‌ها، معاونان وزارت راه و شهرسازی، مدیران شهری، واحدهای استانی، مهندسان مشاور حوزه حمل و نقل و شهرسازی، متخصصان و علاقه مندان این حوزه، به صورت ترکیب حضوری و مجازی برگزار شد، دو دستاورد مهم حوزه توسعه شهری و حمل و نقل که توسط معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی حاصل شده بود، تبیین شد.
رویکرد توسعه مبتنی بر حمل‌ونقل همگانی (TOD)، یکی از جدیدترین رویکردهایی است که در طرح‌های توسعه‌ای شهرها مورد ملاحظه جدی قرار می‌گیرد که در آن سعی می‌شود تا نحوه ارتباط حمل‌ونقل و کاربری زمین به نحوی تنظیم شود که از اثرات نامطلوب زیست‌محیطی، اقتصادی و اجتماعی حمل و نقل بر شهر کاسته شود.
بر این اساس معاونت حمل‌ونقل در سال ۱۳۹۹ دستورالعمل اجرایی و سامانه نرم افزاری مربوطه را طراحی کرد و این سامانه قادر است گزارش تحلیل دقیق و شفافی را از وضعیت شاخص‌های تعریف شده ۴۲ گانه در زمینه TOD در طرح‌های توسعه شهری ارائه کند.
دستگاه‌های مرتبط با موضوع توسعه شهری، مشاورین حوزه شهرسازی و حمل و نقلی طرح‌های جامع، می‌توانند میزان انطباق طرح پیشنهادی را با اصول TOD کنترل و بنا بر نیاز اصلاحات مورد نظر را بر روی طرح‌های توسعه شهری اعمال کند.
«آئین‌نامه طراحی راه‌های شهری» نیز که به عنوان یک مرجع واحد و مبنای مشخص به منظور طراحی و ارزیابی طرح‌های مرتبط با شبکه معابر شهری نظیر طرح‌های توسعه و عمران (جامع) شهری، طرح‌های هادی، تفصیلی و … است، در سال ۱۳۷۳ در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مورد تصویب قرار گرفت.
در این مراسم «محمد اسلامی» وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت هماهنگی بین طرح‌های شهرسازی و طرح‌های حمل و نقلی و ترافیکی و نیز با تبیین ارتباط کم رنگ حاضر در روند حاکم بر تهیه طرح‌های جامع حمل‌ونقل و شهرسازی، سامانه ساطح را ابزاری جهت همگرایی و هماهنگی هرچه بهتر طرح‌های این دو حوزه دانست.
اسلامی ضمن بیان ضرورت تغییر نگرش از طراحی معابر بر اساس ظرفیت جابه‌جایی خودرو به طراحی بر مبنای ظرفیت جابه جایی انسان و نگاه انسان محورانه به مقوله توسعه شهری و حمل و نقل، خواستار تمهید تدارکات لازم توسط همه دستگاه‌های مسئول در خصوص تحقق پذیری سیاست‌ها، خط مشی‌ها و معیارها و الزامات آئین نامه و توسعه بر مبنای حمل و نقل همگانی شد.
در این مراسم از سامانه ساطح در قالب پرتال نرم افزاری و نسخ ۱۲ جلدی آئین نامه طراحی معابر شهری رونمایی شد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای همدان خبر داد؛
حمل بیش از ۴ میلیون تن کالا از استان همدان
همدان، خبرنگار روزنامه جمله
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای همدان گفت: در چهار ماهه نخست امسال در بحث تناژ حمل کالا بیش از ۴ میلیون کالا حمل شده که تقریباً مساوی کل تناژ سال قبل بوده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای همدان، صفر صادقی راد در نشست با عوامل نیروی انتظامی و پلیس راه استان اظهار داشت: در چهار ماهه نخست امسال در بحث تناژ حمل کالا بیش از ۴ میلیون کالا حمل شده که تقریباً مساوی کل تناژ سال قبل بوده است.
وی افزود: استان همدان از لحاظ جابجایی کالا از جمله چهار استان موفق در کشور است که بیشترین میزان حمل نهاد‌های دامی را از بنادر جنوبی به داخل استان داشته است.
صادقی راد ادامه داد: این استان از جمله حاملان بسیار مهم بار از مبدا بنادر به دیگر استان‌های کشور بوده چنانچه از ابتدای آغاز طرح تاکنون ۱۲۰۰ دستگاه تنها بار مورد نیاز را به داخل استان حمل کرده است.
مدیرکل راهداری استان همدان یادآور شد: ما حتی به ۵ تا ۶ شرکت باربری استان مجوز فعالیت حمل مستقیم بار از مبدا بنادر جنوبی داخل استان را داده‌ایم که تعرفه حمل نهاده‌های دامی و کالا‌های اساسی به طور مثال از خوزستان مستقیماً و توسط همین شرکت‌های باربری به صورت سریع و سیر به استان همدان انجام پذیرفته است.
این مسئول در ادامه در خصوص اقدامات گسترده این اداره کل در چهار ماهه نخست سال جاری مطالبی را بیان کرد و افزود: از آن جمله می‌توان در حوزه راهداری، به نصب علائم راهنمایی و رانندگی و هشدار دهنده و جاده‌ای اشاره کرد.
صادقی راد گفت: حراست و نگهداری از اقدامات جاده‌ای با همکاری مشترک گشت کنترل و نظارت به شکل مستمر در حال برگزاری است که از طریق این اداره کل و پلیس راه انجام می‌شود.
وی ادامه داد: همکاری بسیار خوبی در این زمینه در حال انجام است که با تشکیل کمیسیون ایمنی راه‌های استان به شکل ماهانه این بحث تکمیل‌تر می‌شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای همدان همچنین به طرح ایمن سازی مدارس حاشیه جاده‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: این موضوع فرهنگ سازی لازم را می‌طلبد، زیرا حاشیه راه‌ها و دانش آموزان این حواشی در معرض خطر هستند.
صادقی راد تأکید کرد: طرح ارتقاء ایمن سازی مدارس حاشیه جاده‌ها همچنان در دست اقدام است و کمیسیون‌های ماده ۱۱ رانندگان به موضوع رسیدگی کرده است.
در پایان این نشست، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای همدان با اهداء لوح از مجموعه پلیس راه استان قدردانی کرد.