به گزارش «جمله» کیانوش جهانپور درباره تعداد کل مبتلایان به کرونا در ایران هم از شناسایی ۲۵۱۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور خبر داد و گفت مجموع بیماران کرونایی در ایران به ۱۵۱ هزار و ۴۴۶ نفر رسیده است. آمار وزارت بهداشت درباره وضعیت کرونا در حالی منتشر میشود که پیش […]
به گزارش «جمله» کیانوش جهانپور درباره تعداد کل مبتلایان به کرونا در ایران هم از شناسایی ۲۵۱۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور خبر داد و گفت مجموع بیماران کرونایی در ایران به ۱۵۱ هزار و ۴۴۶ نفر رسیده است.
آمار وزارت بهداشت درباره وضعیت کرونا در حالی منتشر میشود که پیش از این برخی از نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر وزارت بهداشت را به پنهانکاری درباره آمار جانباختگان و مبتلایان به کرونا متهم کردهاند.
مرکز پژوهشهای مجلس نیز پیش از این در گزارشی تعداد جانباختگان را دو برابر و تعداد مبتلایان را ۸ تا ۱۰برابر آمار وزارت بهداشت برآورد کرد.
سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری روز گذشته همچنین از بهبودی ۱۱۸ هزار و ۸۴۸ نفر از بیماران خبر داد و گفت ۲۵۲۷ نفر از بیماران، تحت مراقبت ویژه قرار دارند.
زنگ خطر در آذربایجان غربی
محمد علوی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفته است از ۲۸ شهرستان استان خوزستان، ۲۰ شهرستان از نظر شیوع کرونا در «وضعیت قرمز» هستند.
به گزارش ایرنا او از «تجمعات مردم قبل از عید فطر و حضور در بازار» به عنوان عوامل اصلی شیوع کرونا در این استان نام برده و گفته است طبق نظر مقامهای استانی اگر «شرایط بدتر شود، دوباره محدودیتها را اعمال خواهیم کرد».
خبرگزاری ایرنا همچنین به نقل از جواد آقازاده، رئيس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی نوشته است که «زنگ خطر پیک دوم» کرونا در این استان به صدا درآمده است.
این مقام محلی آماری از وضعیت شیوع کرونا ارائه نداده و گفته است: «طی حدود یک هفته گذشته، مبتلایان به بیماری کرونا در استان افزایش قابل توجهی» داشته است.
از سوی دیگر، مرادعلی تاتار، فرماندار قصر شیرین نیز با اشاره به افزایش «نگرانکننده» مبتلایان به بیماری کرونا، گفته است: «طی روزهای گذشته با خیز بیماری کرونا در کشور مواجه شدهایم و بعضی از استان ها از جمله کرمانشاه در وضعیت هشدار قرار دارد».
۵۷ درصد مردم فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت میکنند
انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران نیز به خبرگزاری ایلنا گفته است در سطح کشور به طور میانگین ۸۲ درصد مردم فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کردهاند ولی در تهران این میزان «۵۷ درصد» است.
او همچنین از کمبود امکانات در پایتخت اشاره کرده و گفته است این استان «به لحاظ امکانات بهداشتی و درمانی شاخصها از متوسط کشوری پایینتر» بود.
به گفته استاندار تهران، با وجود چنین مشکلاتی درصد بهبودیافتگان از میانگین کشوری «بالاتر است» و میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در تهران نسبت به میانگین کشوری «پایینتر است».
بزرگترین ترس ما، عادی شدن کرونا است
دکتر علیرضا رئیسی در ارتباط ویدیوکنفرانسی با خبرنگاران، در ارتباط با آخرین وضعیت بیماری کرونا در کشور، ضمن تشکر از هموطنانی که نکات بهداشتی مقابله با این بیماری را رعایت میکنند، گفت: «البته میزان شیوع بیماری از شهری به شهر دیگر و حتی در مناطق مختلف شهرها متفاوت است؛ چراکه برخی به خوبی به نکات بهداشتی مقید هستند و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت میکنند».
وی با تاکید بر اینکه گرمای هوا منجر به از بین رفتن ویروس نمیشود، ادامه داد: «اکنون میبینیم که مناطق گرمسیر ما نیز به این بیماری گرفتار شدهاند. اکنون مشاهده میکنیم در سطح دنیا رتبه دوم و سوم ابتلا به کرونا مربوط به برزیل و روسیه است؛ برزیل منطقه گرم و مرطوب است و روسیه نیز منطقهای سرد است. بنابراین ارتباط معناداری بین دمای هوا و ویروس نیست. خواهشم آن است که مردم رعایت کنند».
رییسی در ادامه صحبتهایش با تاکید بر لزوم استفاده از ماسک نیز گفت: «باید بپذیریم که هر کسی از خانه بیرون میآید باید ماسک داشته باشد. بنابراین بهتر است هر کسی از خانه میآید بیرون ماسک داشته باشد اما لازم است که هر کسی در مکان سربسته و جمع حضور مییابد، از ماسک استفاده کند؛ ثابت شده که استفاده از ماسک در کاهش انتقال بیماری و قطع زنجیره انتقال موثر است».
وی ادامه داد: «در این راستا به هیچ وجه نیاز نیست که از ماسکهای N۹۵، سه لایه و غیره استفاده شود، حتی میتوان از یک پارچه ساده هم استفاده شود. همه میتوانند با روشهای ساده ماسکهای قابل شستشو و قابل ضدعفونی داشته باشند. بنابراین تاکید ما استفاده از ماسک بویژه در جمعهاست». رییسی با اشاره به بازگشایی مساجد، پاساژها و فضاهای کسب و کار، ادامه داد: «با بازگشاییهای صورت گرفته رعایت نکات بهداشتی بیش از پیش مورد نیاز است. استفاده از ماسک در مترو، تاکسی، وسایل حمل و نقل عمومی، مساجد و …لازم است و به این ترتیب خطر انتقال را کاهش میدهد». معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه ویروس کرونا نه ضعیف شده و نه از بین رفته است، گفت: «ویروس همچنان وجود دارد و با همان قدرت کار خود را میکند. اگر هم نسبت به مدیریت بیماری در کشور اطمینانی حاصل شده، این موضوع به دلیل رعایت مردم است و اگر به این موضوع خدشهای وارد شود و رعایت موارد بهداشتی کم رنگ شود، ویروس مجددا بازمیگردد و گرفتاری ایجاد میکند. به طور جد از هموطنان میخواهیم که موارد را رعایت کنند».
ادعای چین درباره زمان عرضه واکسن کرونا به بازار
برخی گزارش ها حاکی از آن است، واکسن مشترک آزمایشگاه بیولوژیک ووهان، کانون شیوع اولیه ویروس کرونا و یک موسسه تحقیقاتی پکن نسبت به سایر واکسنها پیشرفت بیشتری دارد و احتمالا تا پایان سال جاری میلادی روانه بازار خواهد شد.
این واکسن که اکنون در فاز دوم آزمایش قرار دارد تا کنون بر روی دو هزار نفر آزمایش شده و ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰ هزار میلیون دوز را دارد. آزمایشهای بالینی واکسنها روی انسان باید سه مرحله را پشت سر بگذارد، مرحله اول عمدتا آزمایش در دامنه کوچک انجام میشود و افراد سالم و عمدتاً سنین جوان و میانسال متمرکز میشود.
در مرحله دوم آزمایشهای بالینی، دامنه سنی گسترش مییابد و تعداد افراد داوطلب هم بیشتر میشود این داوطلبان پیوسته تحت پیگیری و نظارت پزشکی قرار دارند تا محققان شرایط و زمان به وجود آمدن پادتن بعد از تزریق واکسن و مدت دوام ایمنی در افراد را یادداشت و بررسی کنند.هنگامی که ایمنی و اثربخشی واکسن در این دو مرحله تایید شد میتوان آن را در مرحله سوم آزمایش بالینی وارد کرد یعنی در این مرحله تعداد داوطلبان دریافت واکسن به میزان قابل توجهی، در حد هزاران یا حتی دهها هزار نفر افزایش مییابد.
شیوع ویروس کرونا معروف به «کووید ۱۹» برای نخستین بار اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین بعد از انجام یک سری تحقیقات، در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
بسیاری از تحلیلگران اعتقاد دارند رژیم کمونیستی چین با هدف تسلط بر اقتصاد جهان ویروس کرونا را عامدانه منتشر کرده و از مدت ها قبل واکسن آن را نیز تهیه کرده است. برخی رسانه های آزاد پیش تر در خصوص اهداف تجاری و سیاسی چین از ویروس کووید-۱۹ گزارش هایی منتشر کرده بودند.
بر اساس آمارهای رسمی این ویروس تا کنون افزون بر ۶ میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده است.