رییس سازمان حج و زیارت همزمان با تصمیم عربستان برای برقراری دوباره عمره گفت: ازسرگیری عمره زائران ایرانی منوط به پذیرش شروط جمهوری اسلامی از سوی عربستان است. علیرضا رشیدیان درباره برقراری دوباره عمره از سوی عربستان پس از یک دوره توقف تحت تاثیر پاندمی کووید ۱۹ گفت: بر اساس اعلام عربستان […]
رییس سازمان حج و زیارت همزمان با تصمیم عربستان برای برقراری دوباره عمره گفت: ازسرگیری عمره زائران ایرانی منوط به پذیرش شروط جمهوری اسلامی از سوی عربستان است. علیرضا رشیدیان درباره برقراری دوباره عمره از سوی عربستان پس از یک دوره توقف تحت تاثیر پاندمی کووید ۱۹ گفت: بر اساس اعلام عربستان از سیزدهم مهرماه مراسم عمره دوباره برقرار میشود. بنا بر تصمیمی که دولت عربستان برای بازگشایی عمره گرفته، حضور زائران در سه مرحله شامل اتباع داخلی، اتباع خارجی مقیم عربستان و دیگر کشورهای مسلمان است، در مجموع برای عمره امسال جمعیتی در حدود یک میلیون و ۵۶۰ هزار نفر پیشبینی شده است. وی افزود: شروط جمهوری اسلامی ایران اول تضمین امنیت، آرامش و کرامت زائران ایرانی و راهاندازی کنسولگری یا دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران برای حمایتهای کنسولی از اتباع ایرانی در حین اقامت در کشور عربستان سعودی است وتا زمان تحقق این شروط، اعزام سفر عمره انجام نمیشود. به گفته رشیدیان در حال حاضر ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در نوبت عمره هستند.
ایران زیباست؛ عشایر ایل «سنگسر»
شهر مهدی شهر (سنگسر سابق) مرکز شهرستان مهدیشهر، در استان سمنان خاستگاه ایل سنگسری است که خانوارهای عشایری در مناطق ییلاقی آن سکونت دارند، عشایر ایل سنگسریها شاخصترین کوچندگان دامنههای البرز هستند. آنها طولانیترین مسیر کوچ جهان را طی میکنند بهطوریکه فاصله دورترین نقطه ییلاقی و قشلاقی آنان به بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر میرسد. برنارد هوکارد محقق مشهور اروپایی نیز معتقد است عشایر ایل سنگسری طولانیترین مسیر کوچ رو جهان را دارا هستند و معتقد است اردوهای تابستانی (خیلهای) سنگسریها به لحاظ وسعت و تجمل، از شکوه و جلوه خاصی برخوردار است. دکتر مرتضی فرهادی، جامعهشناس ایرانی نیز معتقد است خط تولید پنیر و روغن در بین عشایر سنگسری به قدری تکامل یافته و متنوع است که لازم است کارخانههای نوین لبنیاتسازی ایران از آن درس بگیرند. شغل اصلی عشایر ایل سنگسری دامداری و کشاورزی است و سیاه چادر(گوت) همان خانه عشایر ایل سنگسر در دوره ییلاق است.
امروزه بخشهایی از مراتع استانهای سمنان، تهران، قزوین، قم، مرکزی، مازندران، گلستان، گیلان، خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی، و اصفهان همچنان در اختیار عشایر ایل سنگسر قرار دارد، اما خاستگاه اصلی این عشایر شهرستان مهدیشهر در استان سمنان است.