کرمانشاه – الهه فرهادی / رئیس هیات ورزش روستایی و بازی های بومی محلی استان کرمانشاه گفت: تاکنون ۱۱۰ بازی بومی و محلی را در استان شناسایی و به ثبت رساندهایم. بهرام بهروش در مراسم تجلیل از خبرنگاران ورزشی استان کرمانشاه که در روستای شبانکاره شهرستان روانسر برگزار شد از تدوین دائرةالمعارف بازیهای […]
کرمانشاه – الهه فرهادی /
رئیس هیات ورزش روستایی و بازی های بومی محلی استان کرمانشاه گفت: تاکنون ۱۱۰ بازی بومی و محلی را در استان شناسایی و به ثبت رساندهایم.
بهرام بهروش در مراسم تجلیل از خبرنگاران ورزشی استان کرمانشاه که در روستای شبانکاره شهرستان روانسر برگزار شد از تدوین دائرةالمعارف بازیهای بومی محلی در استان خبرداد و گفت: از حدود چهار سال پیش که ریاست هیات بومی محلی استان را برعهده گرفتم تلاش کردم تا بتوانم با ثبت بازیهای بومی محلی استان به حفظ این میراثهای معنوی ارزشمند کمک
کنم.
بهروش با بیان اینکه بازیهای بومی و محلی یکی از نمادهای فرهنگ، آداب و سنن هر منطقه محسوب میشوند، اظهار کرد: در این راستا تدوین دائرةالمعارف بازیهای بومی محلی را آغاز کردیم که ۷۰ درصد کارهای مربوط به آن انجام شده و تاکنون ۱۱۰ بازی را که در سطح روستاهای استان شناسایی شده در این دائرةالمعارف به ثبت رساندهایم.
رئیس هیات ورزش روستایی و بازی های بومی محلی استان کرمانشاه، از وجود ۲۰۰ خانه ورزش روستایی در سطح استان کرمانشاه خبرداد و اظهار کرد: در سه سال گذشته که خانههای ورزش در روستاهای مختلف استان راه اندازی شد، شاهد توسعه ورزش بین اهالی روستاها بودهایم.
بهروش تصریح کرد: انشالله بعد از فروکش کردن بیماری کرونا قصد داریم لیگ خانههای ورزش روستایی را در استان برگزار نماییم تا استعدادهای ورزشی را در دورترین نقاط استان کشف و برای قهرمانی پرورش دهیم.
سرپرست انجمن زوران کشور در ادامه از تلاش برای شروع عملیات اجرایی احداث گود زوران در کرمانشاه خبرداد و اظهار کرد: زوران ورزشی ریشه دار و تاریخی در غرب کشور است و علیرغم اینکه چند استان متقاضی ثبت آن به نام خودشان بودند خوشبختانه چندسال پیش به نام کرمانشاه ثبت ملی شد.
بهروش به ضرورتهای احداث گود زوران در کرمانشاه اشاره کرد و گفت: برای اینکه بتوانیم ورزش زوران را به نام کرمانشاه ثبت جهانی کنیم، باید ابتدا یک گود زوران استاندارد احداث کنیم تا زمینه ثبت جهانی شدن آن را فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه برای احداث این پروژه ورزشی به بیش از شش میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم اظهار کرد: تحقق این مهم حمایت خیرین ورزش یار و مسئولان استان را میطلبد که البته اخیرا در دیداری که با استاندار کرمانشاه داشتیم، مشکلات پیش روی اجرای این پروژه را مطرح کردیم و استاندار هم حمایت خود را از اجرای آن اعلام
کرد.
بهروش با اشاره به اینکه احداث هر گود زوران زمینی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع نیاز دارد تصریح کرد: در حال حاضر شهرستانهای کنگاور، اسلام آبادغرب و کرمانشاه متقاضی احداث این گود زوران هستند که در نهایت یکی از این سه شهرستان را انتخاب خواهیم کرد.
وی گام بعدی برای ثبت جهانی زوران را تدوین قوانین و طراحی لباس رسمی برای آن عنوان کرد و اظهار کرد: در این رابطه تاکنون کارهایی انجام شده، به طوری که در بحث طراحی لباس از همه دانشگاهها و مراکز فرهنگی استان درخواست کردهایم تا برای طراحی لباسی که علاوه بر حفظ اصالت این رشته، متناسب با شرایط امروز باشد، ما را یاری دهند.