شکست بزرگ جامعه‌ی فوتبال در مقابله با کرونا
شکست بزرگ جامعه‌ی فوتبال در مقابله با کرونا

  علی کمانگری / امروز دقیقاً ۴۷‌امین روزی است که از تعطیلی کامل رقابت‌های فوتبال در کشورمان می‌گذرد. در ۴۷ روز اخیر احتمالاً بسیاری از مردم و اهالی رسانه منتظر بودند تا تیم‌ها و مسئولانشان حرکتی را در راستای کمک به کادر درمان برای مقابله با ویروس کرونا انجام دهند. مواردی مثل کاهش دست‌مزد بازیکنان […]

 

علی کمانگری /

امروز دقیقاً ۴۷‌امین روزی است که از تعطیلی کامل رقابت‌های فوتبال در کشورمان می‌گذرد. در ۴۷ روز اخیر احتمالاً بسیاری از مردم و اهالی رسانه منتظر بودند تا تیم‌ها و مسئولانشان حرکتی را در راستای کمک به کادر درمان برای مقابله با ویروس کرونا انجام دهند. مواردی مثل کاهش دست‌مزد بازیکنان و کادر‌فنی تیم‌ها و اختصاص آن برای مقابله با ویروس کرونا، از بدیهی‌ترین اتفاقاتی بود که می‌توانستیم شاهدش باشیم، همان‌طور که مشابه آن را در اکثر کشور‌های اروپایی دیده‌ایم. هم‌چنین در این کشور‌ها شاهد تشکیل کمپین‌هایی بودیم که در آن مبالغ چند صد هزار و میلیون یورویی برای مقابله با ویروس کرونا به کادر درمان توسط فوتبالیست‌ها و تیم‌ها کمک می‌شد، اما در فوتبال خودمان به جز اخباری که پیرامون کمک ستارگانی مثل سید جلال حسینی و علی کریمی شنیده‌ایم، اخبار دیگری نبوده است و چیزی شبیه پویش در بین اهالی فوتبال شکل نگرفته است. به جایش، هر روز یک مصاحبه است که توسط یک بازیکن، مربی یا سرپرست در مورد تعیین قهرمان لیگ روی خبرگزاری ها و جلد روزنامه‌ها کار می‌شود. در این مدت مجموعه‌ی باشگاه سپاهان از حیث تعداد مصاحبه‌ها رکورددار بوده است. آن‌ها که در یکی از غیر‌حرفه‌ای‌ترین حرکات تاریخ لیگ برتر حاضر به برگزاری بازی بدون تماشاگر مقابل پرسپولیس نشدند( در حالی که درست در همان روز‌ها تیم یوونتوس در شرایطی مشابه مقابل اینترمیلان به میدان رفت و اتفاقاً پیروز هم شد)، هر روز نسخه‌ی جدیدی را پیرامون تعیین قهرمان می‌پیچند. در تازه‌ترین مورد هم امید نور‌افکن در اظهارنظری شگفت اعلام کرده که اگر قرار است جام را به تیم پرسپولیس بدهند، باید یک مسابقه‌ی رودررو بین آن‌ها و پرسپولیس برگزار شود تا صلاحیت سرخ‌ها برای قهرمانی تعیین شود! این‌جور مصاحبه‌‌ها البته تنها محدود به باشگاه سپاهان نیست و در تیم پرسپولیس هم هر چند روز یک‌بار، فردی پیدا می‌شود تا ادعای قهرمانی این تیم در لیگ امسال را مطرح کند. حدس این‌که بیشتر این مصاحبه‌ها هم توسط چه کسی انجام می‌گیرد، کار سختی نیست. آقای سرپرست پیش‌‌تر هم نشان داده که گویی یکی از وظایفش دفاع از حق باشگاه در برابر سایر تیم‌ها در رسانه‌ها است. فقط این وسط کسی نمی‌داند که دیگر مدیر روابط عمومی در باشگاه پرسپولیس چه نقشی دارد!
اما آیا هیچ کدام از این دوستان تاکنون از خود پرسیده‌اند که با چه هدفی این مصاحبه‌ها را انجام می‌دهند؟ آیا تصمیم‌گیری در خصوص تعیین قهرمان لیگ در حوزه‌ی اختیارات آن‌ها است؟ آیا اصلاً قرار است که مسئولان لیگ یک کشور در این مورد تصمیم‌گیری کنند یا فیفا قرار است یک تصمیم کلی را برای همه‌ی لیگ‌ها بگیرد؟ آیا هدف این دوستان چیزی جز دل‌ربایی از هواداران نوجوان تیم هایشان است؟ حقیقت آن است که جامعه‌ی فوتبال در مقابله با ویروس کرونا متحمل شکستی بزرگ در حوزه‌ی مسئولیت‌های اجتماعی شده است. مجموعه‌ای از مصاحبه‌های بی‌ارزش آن‌ هم در روز‌هایی که تمام فوتبال‌دوستان سراسر دنیا مشغول کمک به مقابله با این ویروس هستند و هیچ کس به خود اجازه نمی‌دهد در چنین روز‌هایی در مورد تعیین قهرمان لیگ اظهار نظر کند. این جا ایران است، صدای ما را از کشوری می‌شنوید که اکثریت اهالی فوتبالش فراموش کرده‌اند که این تنها یک «بازی» است و برد و‌ باخت در این بازی، کوچکترین اهمیتی در برابر برد و باخت در مصاف با یک ویروس کشنده ندارد!