مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: مصوبه جدید شورا برای صادرات دام زنده توسط وزیر جهاد ابلاغ و مقرر شده است طی دو هفته سقف و نوع دام صادراتی توسط معاونت امور دام به شرکت پشتیبانی اعلام شود. افشین صدردادرس با بیان اینکه در نهایت نیز خرید حمایتی دام سبک از دستور کار شورای قیمت […]
مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: مصوبه جدید شورا برای صادرات دام زنده توسط وزیر جهاد ابلاغ و مقرر شده است طی دو هفته سقف و نوع دام صادراتی توسط معاونت امور دام به شرکت پشتیبانی اعلام شود. افشین صدردادرس با بیان اینکه در نهایت نیز خرید حمایتی دام سبک از دستور کار شورای قیمت گذاری خارج شد، افزود: مصوبه جدید شورا برای صادرات دام زنده توسط وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ و مقرر شده است ظرف مدت دو هفته سقف و نوع دام صادراتی توسط معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی به شرکت پشتیبانی امور دام اعلام شود. شنیدهها حاکی از این است که ۵٠٠ هزار رأس دام زنده از کشور صادر میشود. وی افزود: با توجه به شرایط کشور برای کمک به خروج رکود حاکم بر بازار گوشت و در عین حال تعادل قیمتها در بازار صادرات باید در کنار خرید حمایتی داخلی و اعطای تسهیلات ارزان قیمت و تخصیص نهادههای یارانه ای به دامداران برای ممانعت از ارسال دامهای مولد و برههای لاغر به کشتارگاهها انجام شود لذا این مصوبه نیاز به تکمیل دارد که بر همین اساس اتحادیه مرکزی دام سبک کشور پیشنهاد تکمیلی خود را در قالب یک بسته حمایتی به وزارت جهاد کشاورزی و اعضای شورا ارائه کرده که امید است مورد توجه واقع شود.
خدمات پس از فروش لوازم خانگی صادراتی ضعیف است
معاون وزیر صمت با بیان اینکه به دنبال توسعه صادرات لوازم خانگی به ویژه در کشورهای هدف هستیم، گفت: متاسفانه خدمات پس از فروش برای لوازم خانگی صادر شده بسیار ضعیف است. علیرضا پیمان پاک اظهار کرد: ما برنامه ریزی کرده ایم که طی چهار سال آینده صادرات کشور به ۳۵ میلیارد دلار افزایش یابد و در این راستا یک اولویت بندی برای کشورهای هدف انجام دادیم که با توجه به محدودیت منابع بتوانیم روی این کشورها تمرکز کنیم. رئیس سازمان توسعه تجارت ایران افزود: همچنین از طریق توسعه لجستیک، تعرفههای ترجیحی، اصلاح قوانین و مقررات و اصلاح ساختارها در بخش رایزنها سعی میکنیم که به توسعه صادرات کمک کنیم. وی ادامه داد: رایزنهای ما در کشورهایی که سابقه صادرات داشتیم مانند عراق و سوریه الگوی اولیه را مشخص کردند و قرار شده با کمک ذینفعان بخش لوازم خانگی این برنامه تکمیل شود. وی ادامه داد: بر اساس بررسیهای انجام شده از سوابق صادراتی مشخص شد قیمت و کیفیت لوازم خانگی ایرانی در کشورهای هدف مناسب است اما در بخش خدمات پس از فروش موفق نبوده ایم و در این بخش ضعیف هستیم. پیشنهاد شده که برای توسعه بازار بحث برندینگ و اعتبار خریدار لحاظ شود.
آغاز ترخیص ۱۵ هزار تن برنج
معاون فنی گمرک گفت: ترخیص ۱۵ هزار تن برنج روز شنبه آغاز میشود و همچنین مرغ و تخم مرغ هم به اندازه کافی وارد کشور شده و در انبارها و سردخانههای مورد تأیید وزارت جهاد کشاورزی موجود است. مهرداد جمال ارونقی افزود: با توجه به جلسه ستاد تنظیم بازار برای ترخیص اقلام اساسی، قرار است ارز ترجیحی مورد نیاز در وزارت جهاد کشاورزی تعیین شود و وزارت نفت و بانک مرکزی برای تأمین ارز این کالاها اقدام کنند تا هم کالاهایی که به گمرک میرسد یا دپو شده است، ترخیص شود و هم ۱۰ درصدهایی که به صورت درصدی در گمرک است و نگه داشتیم ترخیص شود و طی یک تا دو ماه آینده دیگر مشکل رسوب در خصوص این کالاها نخواهیم داشت. ارونقی درباره تسهیل روند ترخیص کالاها از بنادر هم گفت: در موضوع ترخیص اقلام اساسی از گمرکات که ۲۵ گروه کالایی است امسال ۱۴.۹ میلیون تن کالای اساسی را ترخیص کردیم و طی این دو ماه این روند ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است و در سال گذشته حدود ۱۲.۷ میلیون تن را در این مدت ترخیص کرده بودیم و فقط کالاهای اساسی که ارز ترجیحی به آنها تعلق میگیرد صاحبان کالا دغدغه تأمین ارز آن را داشتند.
تورم اجارهنامههای تمدیدی به ۴۷ درصد رسید
مرکز آمار اعلام کرد تورم اجارهنامههای تمدیدی در تابستان امسال به ۴۶.۹ درصد رسیده است؛ این در حالی است که ستاد کرونا سقف افزایش اجاره بها در تمدیدها را در تهران ۲۵ درصد تعیین کرده بود. در این فصل استان لرستان با ۲۷.۵ درصد بیشترین و استان سیستان و بلوچستان با ۲.۵ درصد کمترین نرخ تورم فصلی را در بین استانهای کشور داشتهاند. درصد تغییرات شاخص قیمت اجاره بها در فصل تابستان ١۴٠٠ نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه)، ۲۴.۷ درصد است که نسبت به فصل بهار ١۴٠٠ (٢٩.١ درصد)، ۴.۴ واحد درصد کاهش نشان میدهد. در این فصل بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه با ۴١.٨ درصد مربوط به استان لرستان و کمترین نرخ تورم نقطه به نقطه با ١٣.١ درصد مربوط به استان خراسان رضوی است. به عبارتی در فصل تابستان ١۴٠٠ خانوارهای استان لرستان به طور متوسط ١٧.٢ واحد درصد بیشتر از میانگین کل کشور و خانوارهای استان خراسان رضوی به طور متوسط ۱۱.۵ واحد درصد کمتر از میانگین کل کشور در بخش اجاره بها هزینه کردهاند. همچنین در فصل تابستان ١۴٠٠ متوسط افزایش هزینه اجاره بها برای کل خانوارهایی که تمدید قرارداد داشتهاند، برابر با ۴۶.۹ درصد بوده است.
آغاز ثبتنام مرحله نخست طرح ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی از هفته آینده
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی از آغاز نخستین مرحله از ثبتنام طرح ساخت چهار میلیون واحد مسکونی خبر داد و گفت: ثبتنام در تمام ۳۱ استان از هفته آینده انجام خواهد شد. «محمود محمودزاده» افزود: تعهد دولت ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی است که نخستین مرحله از ثبت نام آن در هفته آینده آغاز می شود. وی درباره تفاوت شرایط ثبت نام مسکن ملی و مسکن ۴ میلیون واحدی نیز گفت: میزان آورده اولیه در طرح مسکن ملی ۴۰ میلیون تومان و میزان وام دریافتی متقاضیان ۱۵۰ میلیون تومان بود؛ پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی در این طرح این است که عدد تسهیلات و کارمزد آن متفاوت باشد، بر این اساس، گروه درآمدی و توان خانوارها تنظیم شده است. معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: بر این اساس قرار است پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی درباره میزان آورده متقاضی و تسهیلات اعطایی بانک تا چند روز دیگر با وزرای عضو شورای عالی مسکن بررسی و رفع ابهام شود. محمودزاده گفت: در اولین مرحله از ثبت نام مسکن ۴ میلیون واحدی، تمام ۳۱ استان و شهرهایی که زمین در آنها تامین شده است و امکان ثبت نام وجود دارد شرکت داده خواهند داشت.