ضرورت اخذ پروانه ساختمانی «پلاسکو» توسط بنیاد مستضعفان
ضرورت اخذ پروانه ساختمانی «پلاسکو» توسط بنیاد مستضعفان

    دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران به بیان آخرین مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص ساختمان پلاسکو پرداخت و از اختصاص ساختمان پروانه به عنوان بخشی از پارکینگ مورد نیاز پلاسکو خبر داد. فرزانه صادق مالواجرد به بیان آخرین تصمیمات این شورا در خصوص ساختمان پلاسکو پرداخت و گفت: بنابر […]

 

 

دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران به بیان آخرین مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص ساختمان پلاسکو پرداخت و از اختصاص ساختمان پروانه به عنوان بخشی از پارکینگ مورد نیاز پلاسکو خبر داد.
فرزانه صادق مالواجرد به بیان آخرین تصمیمات این شورا در خصوص ساختمان پلاسکو پرداخت و گفت: بنابر آخرین مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران، میزان تراکم این ساختمان باید بر اساس حقوق مکتسبه افراد انجام شود.
او افزود: مطابق آخرین گزارش بنیاد مستضعفان به شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص آخرین اقدامات انجام‌شده در ساختمان پلاسکو، دو مساله تامین پارکینگ و اخذ پروانه ساختمانی بر سر راه بازسازی این ساختمان قرار داشت.
صادق مالواجرد بیان کرد: با توجه به اینکه هر اقدام اجرایی حتما باید فرآیند قانونی اخذ پروانه ساختمانی را طی کند، شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران تاکید کرد، بنیاد مستضعفان هر چه سریع‌تر این اقدام قانونی را انجام دهد و پروانه ساختمانی پلاسکو را اخذ کند.
او همچنین در خصوص تامین پارکینگ مورد نیاز ساختمان پلاسکو گفت: با بررسی‌های انجام‌شده، تامین پارکینگ در خود ساختمان پلاسکو امکان‌پذیر نبود و زیربنای در نظرگرفته شده، تنها پاسخگوی حقوق مکتسبه و یادمان شهدای آتش‌نشان است؛ بنابراین فراهم‌کردن پارکینگ در خود ساختمان امکان‌پذیر نبود. همچنین ساخت پارکینگ در اراضی خالی مجاور ساختمان پلاسکو به دلیل ملاحظات تاریخی و ثبت این اراضی در وزارت میراث فرهنگی میسر نبود.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران گفت: بنابراین شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران ساختمان موسوم به پارکینگ پروانه را که مورد تایید شهرداری تهران و بنیاد مستضعفان است برای تامین بخشی از پارکینگ ساختمان پلاسکو تعیین کرد و مقرر شد بنیاد مستضعفان نسبت‌به مقاوم‌سازی و ایمن‌سازی این ساختمان اقدام کند.
او با اشاره به ضرورت تعیین محدودیت‌هایی برای تردد خودرها در بافت‌ مرکزی شهرها و ملاحظات شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در این خصوص، بیان کرد: بر اساس مصوبات شورا مقرر شده است شهرداری تهران، نسبت‌به اصلاح ضوابط و مقررات تامین پارکینگ‌ در بافت مرکزی شهر تهران و تسهیل حمل و نقل عمومی اقدام و ضوابطی را در قالب بسته‌ای ویژه در این خصوص تدوین کند.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، شهرداری تهران باید این ضوابط را پس از تایید در کمیسیون ماده پنج به دبیرخانه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران ارئه کند.
لزوم تسریع شهرداری ها برای صدور پروانه
و پایان کار مساکن مهر
هشتادمین جلسه شورای مسکن استان تهران با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران وبه صورت ویدیو کنفرانس با سایر ادارت کل خدمات رسان و همچنین مدیران عامل شهرهای جدید پرند و پردیس وفرمانداران استان تهران برگزار شد.
خلیل محبت خواه مدیر کل راه و شهرسازی استان در این جلسه که دو ساعت به طول انجامید اظهار داشت : از ۱۰۰۲۱۱ واحد مسکن مهر مرتبط با اداره کل راه و شهرسازی استان تهران، ۹۷ درصد تکمیل و تحویل متقاضیان شده است .
وی درباره سه درصد باقیمانده گفت: در حال حاضر از این ۳ درصد ۷۵۲ واحد در پیشوا در حال ساماندهی متقاضیان بوده که پیشرفت فیزیکی پروژه مذکور ۶۰ درصد است. همچنین کار روی ۱۵۳۴ واحد در پروژه خود مالک و ۵۶۰ واحد پروژه وزارت دفاع در دست اجرا قرار دارد. کار در این پروژه ها سرعت گرفته و ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
محبت خواه افزود: از ۳۱۸ هزار واحد سهم مسکن مهر استان تهران بیش از ۲۴۳هزار واحد یعنی قریب به ۸۰درصد افتتاح و تحویل شده است و ۲۰ درصد افتتاح نشده که به سرعت و با تمام قوا در شهرهای جدید پرند و پردیس در حال تکمیل و تحویل هستند. در این جلسه محبت خواه خطاب به اداره کل تعاون و عقب ماندگی در حوزه مسکن مهر گفت: در رباط کریم و پیشوا تعاونی هایی که تسهیلات گرفته اند اما هنوز واحدهای مسکن مهر را تحویل نداده اند. وی افزود: تعداد این واحدها ۲۱۰۲ است که حتما اداره کل تعاون هر چه سریعتر باید گزارش خود را در این زمینه به دفتر فنی استانداری تهران و اداره کل راه و شهرسازی ارائه و زمان بندی اتمام پروژه را اعلام کند.
محبت خواه همچنین در راستای صادر شدن سند برای ساکنان مسکن مهر به عنوان حق شهروندی ساکنان گفت: شهرداران شهرهای استان تهران نیز در صدور پروانه و تسریع در پایان کار اقدامات لازم را بعمل آورند .
مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران در ادامه درباره طرح اقدام ملی تولید مسکن گفت: برنامه استان تهران در این طرح ۷۳۰۸۵ واحد مسکن است که شامل شهرهای جدید پرند، پردیس، هشتگرد، ایوانکی و سایر شهرهای استان تهران می شود.
وی افزود: بسیاری از پروژه ها در مراحل اجرایی قرار گرفته اند و بعضی از پروژه ها نیز در مرحله عقد قرارداد هستند که برآورد قیمت ساخت توسط شهر جدید پردیس و بنیاد مسکن آماده شده و برای تصمیم گیری نهایی در شورای فنی استانداری تهران در هفته آتی به جمع بندی نهایی خواهیم رسید.
محبت خواه در پایان تاکید کرد: پروژه های طرح های اقدام ملی مسکن در شهرهای پاکدشت ، ورامین، پیشوا، قرچک، دماوند، فیروزکوه، اسلامشهر، رباط کریم و صفا دشت و در شهرهای جدید استان شامل پرند و پردیس با مجموع تقریبی ۶۶ هزار واحد در حال عملیاتی شدن است که به یاری خداوند منان در سال ۱۴۰۰ به بهره برداری خواهند رسید.
در این جلسه محمد تقی زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران از مدیران عامل شهرهای جدید پرند و پردیس خواست تا ضمن سرعت بخشیدن به پیگیری زیر ساخت ها و انشعابات در پردیس و پرند در تحویل مدارس نیز به اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس بکوشند.