قرارداد مستاجران به طور خودکار تمدید می‌شود
قرارداد مستاجران به طور خودکار تمدید می‌شود

وزیر راه و شهرسازی گفت: بر اساس مصوبات قراردادهای مستأجران و موجران به طور اتوماتیک تمدید می‌شود و سقف نرخ افزایش در تهران و کلان‌شهرها ۲۵ درصد و در سایر شهرها ۲۰ درصد خواهد بود. رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی، با حضور در شبکه خبر ضمن اشاره به نگرانی مستأجران در موضوع تامین مسکن […]

وزیر راه و شهرسازی گفت: بر اساس مصوبات قراردادهای مستأجران و موجران به طور اتوماتیک تمدید می‌شود و سقف نرخ افزایش در تهران و کلان‌شهرها ۲۵ درصد و در سایر شهرها ۲۰ درصد خواهد بود.

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی، با حضور در شبکه خبر ضمن اشاره به نگرانی مستأجران در موضوع تامین مسکن گفت: امسال به دلایل متعدد نرخ اجاره افزایش قابل توجهی یافته که ما به منظور ساماندهی این مسئله بسته پیشنهادی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای حل مسئله به سران قوا و هیات دولت ارائه کردیم.
وزیر راه و شهرسازی در بیان شاه‌کلید بسته پیشنهادی وزارت راه گفت: بر اساس مصوبات قراردادهای مستأجران و موجران به طور اتوماتیک تمدید می‌شود و سقف نرخ افزایش در تهران و کلانشهرها ۲۵ درصد و در سایر شهرها ۲۰ درصد خواهد بود.

é قرارداد همه مستاجران به طور خودکار تمدید خواهد شد
وی ادامه داد: هیچ مستأجری واحد مسکونی خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تخلیه نمی‌کند و قراردادها به طور کلی تمدید خواهد شد.
قاسمی با اشاره به اینکه ابزار نظارتی برای این بازار در نظر گرفته شده است، گفت: از موجرانی که پیش از مصوبه دولت نسبت به تمدید قرارداد مستاجران خود در سقف اعلام شده اقدام کردند تشکر می‌کنم و به عنوان خدمتگزار مردم از سایر موجران تقاضا دارم تا مصوبه دولت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اجرا کنند.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: البته استثنائاتی برای این منظور در نظر گرفته شده است، مثلا اگر موجری بخواهد فرزند تازه ازدواج کرده خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در واحد مسکونی ساکن کند با مراجعه به شورای حل اختلاف این مسائل رفع خواهد شد.
قاسمی در پایان گفت: ابزارهای مهمی طراحی کردیم تا ضمانت اجرای این قانون ارتقا یابد که در روزهای آتی رسانه‌ای خواهد شد.

é سامانه کد رهگیری مشاوران املاک از صمت به راه و شهرسازی منتقل شد
وزیر راه و شهرسازی در نشست با اصناف حوزه مسکن از الزامی شدن کد رهگیری برای تمامی معاملات مسکن به عنوان شرط قانونی بودن معاملات خبر داد.
رستم قاسمی در ساختمان دادمان با اصناف حوزه مسکن برای کنترل بازار مسکن بعد از اخذ مصوبه سران قوا تشکیل جلسه داد.
وزیر راه و شهرسازی در این نشست بر اجرای مصوبات سران قوا برای ساماندهی بازار مسکن تاکید و اعلام کرد: موضوع اجاره و ارایه کدرهگیری با صنف اتحادیه املاک و زیر نظر وزارت صمت بوده است. اما به دلیل اتفاقاتی که در کشور به دلیل گرانی‌های اخیر رخ داد از سوی وزارت راه و شهرسازی پیشنهادات و بسته‌هایی را به مجموعه حاکمیت ارایه کردیم تا مشکلات و معضلات موجود را تا جایی که ممکن است در خصوص مشکلات مربوط به مسکن خانوارها حل کنیم.
عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: مصوبات سران قوا در خصوص ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها مصوب شده است و طبق این مصوبه مستاجران می‌توانند در واحدهای مسکونی که سکونت دارند ساکن باشند و موجران نیز نهایت همکاری را داشته باشند و حداکثر در تهران و سایرکلانشهرها تا ۲۵ درصد و در سایر شهرها تا ۲۰ درصد افزایش نرخ اجاره‌بها را مجاز هستند.
قاسمی با یادآوری اینکه برای تسهیلات ودیعه مسکن از سوی دولت ۴۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی بانکی پیش‌بینی شده که پرداخت می‌شود رقم این تسهیلات را برای خانوارهای مستاجر واجد شرایط در تهران ۱۰۰ میلیون تومان در سایر کلانشهرها و مراکز استان‌ها ۷۰ میلیون تومان و در سایر شهرها ۴۰ میلیون تومان برشمرد.
وی توضیح داد: نرخ سود تسهیلات ودیعه اجاره مسکن ۱۸ درصد است که ۵ درصد این ۱۸ درصد با سوبسید و ۱۳ درصد توسط مردم پرداخت می‌شود. از طریق این روش پیش‌بینی می‌شود تا بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون خانوار مستاجر از تسهیلات ودیعه مسکن بتوانند بهره ببرند.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: چهارشنبه در جلسه هیات دولت در خصوص دیگر پیشنهادهای وزارت راه و شهرسازی در خصوص ساماندهی بازار مسکن که در اختیار دولت است تصمیم‌گیری می‌شود.
قاسمی در عین حال نشست با اتحادیه مشاوران املاک و اصناف این حوزه را مهم خواند و گفت: نمایندگان و اصناف حوزه مسکن و مشاوران املاک در نشست مشترک قول دادند تا کمک‌های لازم را برای اجرای مصوبه سران قوا در خصوص ساماندهی بازار اجاره‌بها در خصوص دو تصمیم افزایش سقف اجاره‌بها و همچنین تداوم اسکان مستاجران در واحدهای مسکونی عملیاتی کنند.
وی از موجران و مالکان درخواست کرد تا در شرایط حاکم کشور به مردم ومستاجرانی که برخی مستاصل هستند کمک کنند و در اجرای مصوبه سران قوا همکاری لازم را داشته باشند.
قاسمی ضمانت اجرایی مصوبات سران قوا را در خصوص ساماندهی بازار مسکن دستگاه قضایی عنوان کرد و تاکید کرد: در مصوبه اعلام شده است که شوراهای حل اختلاف و در نهایت دستگاه قضایی در خصوص بروز اختلاف همکاری داشته باشند که امیدواریم موجر و مستاجر با توافق مشکلات احتمالی
را حل کنند.
وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: مقرر شده تا ارایه کد رهگیری به وزارت راه و شهرسازی منتقل شود و همه معاملات در سامانه املاک و اسکان ثبت و قابل پیگیری باشد.
قاسمی ادامه داد: چنانچه معاملات در سامانه املاک و اسکان ثبت نشود به عنوان خانه خالی تلقی خواهد شد. تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار خانه خالی شناسایی و به سازمان امور مالیاتی معرفی شده است که تاکنون از این تعداد معرفی شده ۶۰ هزار نفر نسبت به خالی بودن خانه خود اعتراض داشتند که در حال بررسی اعتراض‌های موجود هستیم.

 

 

رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده‌ای اعلام کرد؛
بار عدم توسعه‌یافتگی حمل‌ونقل ریلی و هوایی بر دوش حمل‌ونقل جاده‌ای

رئیس سازمان راهداری با اشاره به جابجایی ۸۰ درصد بار و مسافر کشور از طریق حمل‌ونقل جاده‌ای گفت: فقط ۲۰ درصد اعتبارات مورد نیاز نگهداری راهها تامین می‌شود.
داریوش امانی معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده‌ای با یادآوری این‌که امروز ۸۰ درصد جابه‌جایی بار و مسافر(۵۵۰ میلیون تن کالا و حدود ۱۰۰ میلیون نفر مسافر) از طریق جاده انجام می‌شود، ‌اظهار کرد:‌ سرمایه گذاری بسیار عظیمی که در بخش توسعه و نگهداری شبکه راه‌ها انجام می‌شود، اما با وجود اهمیت بالای حمل‌ونقل جاده‌ای، فقط ۲۰ درصد اعتبارات مورد نیاز نگهداری راه‌ها تامین می‌شود.
وی با بیان اینکه وظیفه انتقال و حمل و نقل کالا و مسافر به دلیل عدم توسعه صحیح و کافی سایر شیوه‌های حمل و نقل از جمله ریلی، هوایی و دریایی به دوش حمل و نقل جاده‌ای افتاده است، اظهار کرد: با وجود تحریم‌های ظالمانه در سال‌های اخیر شاهد رشد چشمگیر سازمان در بحث‌های دانش بنیان و هوشمندسازی فعالیت‌های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای بوده‌ایم، به طوری که هم اکنون این سازمان به عنوان یکی از سازمان‌های پیش‌رو در به کارگیری تفاهم نامه‌های دانش بنیان به شمار می‌رود.
وی تاکید کرد: با گسترش صنعت حمل و نقل در آینده، در آستانه ایجاد یک روش ترکیبی و نقطه عطف در ارتباط با حمل‌ونقل هستیم که بر اساس پیش‌بینی متخصصان تا چند سال آینده تحولی در شیوه حمل و نقل ایجاد می‌شود که مفاهیمی نظیر تاکسی هوایی و خودرو پرنده از نمونه‌های برجسته در این حوزه هستند. وی افزود: در کنار آن راهکارهای ویژه از جمله تجهیزات راهداری پیشرفته و گشت‌های نظارت قابل تصور است.

 

وزیر کشور:
رعایت سقف اجاره بها الزامی است
وزیر کشور گفت: رعایت سقف افزایش اجاره بها برای بنگاه‌های معاملات ملکی الزامی است و با مشاوران املاک که این سقف را رعایت نکنند برخورد می شود.
احمد وحیدی در حاشیه جلسه ستاد تنظیم بازار که با حضور وزرای جهاد، صمت، دادگستری و راه در وزارت کشور برگزار شد گفت: سقف افزایش اجاره بها در کلان شهرها ۲۵ درصد و در شهرهای کوچک ۲۰ درصد است که این حدود باید رعایت شوند.وزیر کشور گفت: تنظیم بازار و کنترل قیمت‌ها در دستور کار وزارت خانه‌های مربوطه قرار دارد و با هرگونه افزایش قیمت بی‌ضابطه برخورد تعزیراتی میشود.وحیدی گفت: واحدهای صنفی که خلاف مقررات قیمت گذاری عمل کنند جریمه‌های سنگین می‌شوند و حتی ممکن است کسب و کارشان تعطیل شود.
وی خاطرنشان کرد: تا وقتی کالابرگ‌ها آماده توزیع شوند واریز یارانه به شکل نقدی ادامه دارد.

رئیس شورای شهر تهران خبر داد؛
اختصاص سهم شهرداری‌ها از مالیات بر ارزش افزوده به وزارت راه و شهرسازی
رئیس شورای شهر تهران نسبت به بررسی طرحی در مورد اختصاص سهم شهرداری‌ها از مالیات بر ارزش افزوده به وزارت راه و شهرسازی برای مسکن سازی خبر داد.
مهدی چمران در جلسه شورای شهر تهران در واکنش به تذکر قائمی در مورد عدم توانایی سازمان امور مالیاتی و وزارت شهرسازی در اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی گفت: در شورای سران قرار بود موضوعی مطرح شود که خدا کند این اتفاق نیفتد و به آقای زاکانی هم در این خصوص اعلام کردیم که قرار بود یک چهارم مالیات بر ارزش افزوده شهرداری‌های کشور که اکثر آنها فشل هستند و حتی توانایی پرداخت حقوق ندارند، به وزارت راه و شهرسازی تعلق گیرد تا بتواند مسکن‌سازی داشته باشد.
وی با بیان این‌که هر ساله هجومی به این مبلغ برده می‌شود چرا که قبلا هم می‌خواستند وزارت بهداشت را در این رقم شریک کنند، اضافه کرد: از رئیس مجلس شورای اسلامی که به خوبی به شرایط شهرسازی‌ها واقف است و همچنین رئیس قوه قضاییه درخواست دارم که اجازه ندهند که سهم شهرداری‌ها آسیب ببیند. چمران با بیان این‌که در دوره دوم و سوم مدیریت شهری زمین‌های خالی به شهرداری عوارض پرداخت می‌کردند، ادامه داد: این زمین‌های بایر به زباله‌سازی تبدیل می‌شدند و به همین دلیل به شهرداری‌ها عوارض پرداخت می‌کردند که حالا این عوارض حذف شده و به مالیات بر ارزش افزوده تبدیل شده و حالا می‌خواهند این سهم را از شهرداری‌ها بگیرند. رئیس شورای شهر تهران با بیان این‌که شورای عالی استان‌ها وارد شود و اجازه ندهد که این سهم دچار خدشه شود، ادامه داد: اگر شهرداری‌ها آسیب ببینند، مردم آسیب خواهند دید و دود آن به چشم همه خواهد رفت و باید شهرداری‌ها بتوانند سهم مالیات بر ارزش افزوده خود را دریافت کنند و حالا این سهم پرداخت نمی‌شود و انتظار می‌رود که شهر را اداره کنیم و وقتی این کارها انجام نمی‌شود آن وقت می‌گوییم که شهر اتوبوس ندارد.