لزوم واگذاری شرکت های زیرمجموعه با حفظ ارزش دارایی های بانک در برابر تورم
لزوم واگذاری شرکت های زیرمجموعه با حفظ ارزش دارایی های بانک در برابر تورم

مدیرعامل بانک ملی ایران با تاکید بر اینکه کنار گذاشتن برخی شرکت ها در بحث های مدیریتی و آزادسازی منابع آنها می تواند به خلق بنگاه های جدید بیانجامد، گفت: ایده ما واگذاری شرکت ها به بخش خصوصی با حفظ ارزش دارایی های بانک در برابر تورم و سرمایه گذاری منابع آنها در بخش های […]

مدیرعامل بانک ملی ایران با تاکید بر اینکه کنار گذاشتن برخی شرکت ها در بحث های مدیریتی و آزادسازی منابع آنها می تواند به خلق بنگاه های جدید بیانجامد، گفت: ایده ما واگذاری شرکت ها به بخش خصوصی با حفظ ارزش دارایی های بانک در برابر تورم و سرمایه گذاری منابع آنها در بخش های جدید است. ضمن اینکه تغییرات گروه توسعه ملی بر مبنای الزامات بانکداری شرکتی و تغییر در استراتژی ها در قالب فروش بخشی از بنگاه های زیرمجموعه است.

در نشست دکتر فرزین با اعضای هیات مدیره گروه توسعه ملی که قائم مقام مدیرعامل بانک، مدیر امور حوزه مدیریت و روابط عمومی و مدیر امور حراست نیز حضور داشتند، بهروز مرادی به عنوان عضو غیر موظف در هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی به نمایندگی از بانک ملی ایران منصوب شد.
مدیرعامل بانک ملی ایران در این مراسم با بیان اینکه سال گذشته تلاطم هایی را در بخش مدیریت گروه توسعه ملی شاهد بودیم، گفت: برخی تغییرات ناخواسته بود اما از همان ابتدا تمام تلاش ما بر آن بود که اقدامات انجام شده بر اساس الزامات بانکداری شرکتی باشد.
وی افزود: در گروه توسعه ملی به دنبال ایجاد یک تغییر در الگوها، استراتژی ها و فرهنگ سازمانی بودیم که فروش بخشی از بنگاه های زیرمجموعه و ایجاد بنگاه های جدید در قالب همین تغییر
استراتژی هاست.
فرزین تاکید کرد: در بانک به علت ساختار دولتی نمی توان شرکت ها را به خوبی مدیریت کرد و در این بخش، ایده ما واگذاری این بنگاه ها به بخش خصوصی است. ضمن اینکه در صورت ورود بانک به سرمایه گذاری حقوقی، این فرآیند می تواند توسط گروه توسعه ملی صورت گیرد چرا که از دانش کافی برخوردار بوده و بانک نیز می تواند صرفا به امورات بانکداری خود بپردازد.
وی با تاکید بر اینکه ارتباط مستمر بانک و گروه توسعه ملی باید ادامه دار باشد، بیان کرد: امیدوارم با انتخاب آقای مرادی در این سمت و حضور ایشان در گروه توسعه ملی شاهد تقویت فروش مجموعه ها در این شرکت و همچنین رشد سودآوری ها با سرمایه گذاری های جدید باشیم. ایشان بخش های بزرگی را در عرصه های اقتصادی کشور، مدیریت کرده اند و از طرفی گروه توسعه ملی نیز در صنعت هلدینگ داری دارایی های ارزشمندی دارد بنابراین باید افراد دارای استراتژی این بخش را
مدیریت کنند.
همچنین ابوالفضل نجارزاده قائم مقام مدیرعامل بانک ملی ایران در این نشست گفت: آقای مرادی در بخش های مختلف و سطوح بالای اجرایی کشور منشاء خیر و برکت بوده و امیدواریم با این ترکیب جوان، شاهد رشد و توسعه هر چه بیشتر گروه توسعه ملی باشیم.
اکبر شبانی مدیر امور حراست نیز با بیان اینکه استفاده از مدیران پاکدست و اصلاح ساختار گروه توسعه ملی دو نکته مهم و ضروری است، گفت: خوشبختانه مدیران جدید در گروه توسعه ملی توجه ویژه ای به این دو اصل دارند. ضمن اینکه اگر اصلاح ساختارها صورت گیرد، هم مدیریتی تخصصی تر را شاهد خواهیم بود و هم اینکه در کنار مقابله با فساد، بهره بیشتری برای نظام و کشور حاصل خواهد شد.
در پایان، بهروز مرادی عضو غیر موظف در هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی نیز ضمن قدردانی از مدیرعامل بانک ملی ایران به جهت حسن اعتماد در تصدی خود گفت: این انتخاب موجبات افتخار و فصلی جدید در زندگی بنده خواهد بود و امیدوارم بتوانم دیدگاه دکتر فرزین که یک نگاه نو در بحث شرکت داری و تفسیری از اصل ۴۴ قانون است را پیاده کنم.

 

 

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران:
توجه ویژه به شرکت های دانش بنیان صادراتی

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران، آینده بهتر کشور را در گرو صادرات محصولات و کالای دانش بنیان دانست و از توجه ویژه این بانک به شرکت های دانش بنیان صادراتی
خبر داد.
دکتر سیدعلی حسینی در هفته دولت، ضمن معرفی شعبه بلوار کشاورز به عنوان شعبه تخصصی دانش بنیان گفت: فارغ از مقرراتی که سازمان ها را ملزم به حمایت از شرکت های دانش بنیان می کند، جامعه از خدمات دانش بنیان ها در بخش هایی چون حمل و نقل، آموزش و بانکداری بهره مند می شود که نقطه اتکا مطلوبی بوده و قابل حذف نیستند.
حسینی با اشاره به اینکه صنعت بانکداری بیشترین استفاده را از شرکت های دانش بنیان کرده است، افزود: جایگاه و سهمی که بازار سرمایه و سیستم پرداخت از خدمات دانش بنیان دارد، حساسیت و توجه بیشتر را بر این بخش توجیه می کند.
وی اظهار داشت: بانک توسعه صادرات ایران، ارائه خدمات ویژه به شرکت های دانش بنیان را در شعبه بلوار کشاورز با رویکرد تغییر نگرش کارکنان، مدیریت شعبه و تغییر رویکرد اعتباری به این حوزه آغاز کرده است و بر این باورم که باید برای تعامل سازنده با شرکت های دانش بنیان، حلقه های مفقوده در کوتاه ترین زمان ممکن شناسایی شوند.
حسینی، توسعه فعالیت های تخصصی در حوزه دانش بنیان را یک سیاست قطعی در سراسر کشور دانست و یادآور شد: انتظار می رود تغییر رویکرد بانک نسبت به بخش دانش بنیان، ملموس، کارآمد و موثر باشد.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران تاکید کرد: حضورصندوق پژوهش شریف، تامین سرمایه تمدن، بانک مشترک ایران و ونزوئلا و دیگر شرکت های زیرمجموعه درکنار بانک توسعه صادرات ایران، این بانک را به یک گروه مالی توسعه ای قدرتمند تبدیل کرده که می تواند خدمات بسیار خوبی را به شرکت های دانش بنیان ارائه کند.
حسینی با اشاره به اهمیت معرفی شعبه تخصصی دانش بنیان به جامعه هدف، اظهار داشت: مشتریان دانش بنیان باید بدانند این شعبه آماده ارائه خدمات متنوع و تخصصی بوده و پاسخگوی نیاز آنهاست.
وی، برخورداری از روحیه برونگرایی را در مسیر تعامل با شرکت های دانش بنیان، یک نیاز اساسی برای همکاران بانکی دانست و گفت: ماهیت دانش بنیان ها ایجاب می کند برای تعامل سازنده و حرفه ای با این دست مشتریان، ارتباط محکمی با ساختارهایی چون پردیس های علم و فناوری، دانشگاه ها و معاونت علمی ریاست جمهوری شکل بگیرد و این به معنای برونگرایی حرفه ای است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران، تامین نیروی انسانی تخصصی و مسلط به حوزه دانش بنیان را برای ارائه خدمات ویژه به مشتریان این حوزه ، ضروری خواند و گفت: شرکت های دانش بنیان، ماهیت متفاوتی با شرکت های تجاری دارند و لازم است همه عوامل و امکانات مورد نیاز برای مشتریان دانش بنیان در شعبه فراهم شود.
حسینی با ذکر این مهم که آموزش یکی از نیازهای کلیدی همکاران برای ارائه خدمات تخصصی به مشتریان دانش بنیان است، خاطرنشان کرد: به منظور ارتقا دانش کارشناسان بانکی، تفاهم نامه ای با دانشکده تجارت دانشگاه تهران به امضا رسیده که طی آن همکاران می توانند با بهره گیری اساتید مجرب و افراد کلیدی فعال در حوزه دانش بنیان، آموزش های لازم را کسب و بسیاری از چالش ها و ابهامات این حوزه را
رفع کنند.

 

 

مدیرعامل پست‌بانک ایران در شورای اداری مدیریت شعب استان هرمزگان:
کارانه پرداختی مرداد ماه سال جاری برابر با پنج ماه کارانه پرداختی در سال ۱۴۰۰ بود

مدیرعامل پست‌بانک ایران در جلسه شورای اداری مدیریت شعب استان هرمزگان با تبریک روز بانکداری اسلامی با اشاره به اینکه اقتصاد ایران یک اقتصاد بانک محور است، گفت: اگر رشد اقتصادی، حمایت از کسب‌وکار و تولید در کشور وجود دارد بخش عمده آن به تلاش کارکنان صنعت بانکی کشور و همکاران پست‌بانک ایران معطوف است.
بهزاد شیری با تأکید بر اینکه در ابتدای سال ۱۳۹۸ کل تراکنش‌های بانکی پست‌بانک ایران در استان هرمزگان ۳۴۰ هزار تراکنش بوده که در مرداد ماه سال جاری به سه میلیون و ۶۰۰ هزار تراکنش رسیده و نشان‌دهنده این است که گستره خدمات بانک در استان توسعه‌یافته است، ادامه داد: بخش مهمی از این خدمات در مناطق روستایی و مناطق محروم انجام‌شده و ارائه این خدمات برای مردم این مناطق که از خدمات اجتماعی و مالی محروم هستند بسیار ارزشمند است.
مدیرعامل بانک با بیان اینکه راه‌کارهای اقتصادی برای رفع محدودیت‌ها و محرومیت‌‌زدایی گسترش پیدا کرده است، گفت: در کنار خدمات فراوان انجام‌شده‌، کمبودهایی وجود دارد که باید برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه موضوع معیشت همکاران یکی از دغدغه‌های مدیران ارشد بانک است، تصریح کرد: به محدودیت‌های موجود در این زمینه آگاهی داریم و تلاش کردیم به همکاران در این زمینه در شرایط تورمی کمک کنیم و در این حوزه کارانه پرداختی مرداد ماه به همکاران برابر با پنج ماه کارانه پرداختی در سال ۱۴۰۰ بود. بااین‌وجود پرداخت کارانه نیز با محدودیت‌هایی روبرو است.شیری با تأکید بر منابع ۱۳ هزار میلیارد ریالی استان هرمزگان گفت: در اهداف کمی پایش و پویش ابلاغی سال ۱۴۰۱ اعلام کردیم اگر استانی به اهداف این برنامه رسید، در صورت تمایل می‌تواند با واحد برنامه‌ریزی مذاکره کند و درصد اهداف کمی استان را افزایش دهد و معادل آن کارانه استان افزایش پیدا می‌کند و ۱۰۰ درصد تحقق اهداف کارانه‌ای ۱۳۵ ساعت اضافه‌کاری هر کارمند را افزایش می‌دهد و اگر ۳۰ درصد اهداف کمی پایش و پویش را افزایش دهید، ۳۰ درصد به کارانه افزوده می‌شود درصورتی‌که این عدد در سال گذشته ۶۵ ساعت بود که درصدی از آن پرداخت می‌شد.وی با اشاره به مزایای فراوان شفافیت، تصریح کرد: باید واقعیت‌ها را به‌صورت شفاف از منابع مطلع مانند روابط عمومی و نیروی انسانی بانک دریافت کرد و به شایعه‌ها دامن نزد.
بالاترین مقام اجرایی با بیان اینکه آنچه از درآمدهای مشاعی در بانک به دست می‌آید به سهام‌دار پرداخت نمی‌شود و دوباره به سپرده‌گذاران برمی‌گردد، اظهار کرد: علی‌الحساب سود قطعی ۳۲ میلیارد تومانی سال گذشته بین سپرده‌گذاران تقسیم شد.
شیری باجه‌های بانکی را شرکای استراتژیک بانک اعلام کرد و افزود: باجه‌ها رقبای ما نیستند و بخش قابل‌توجهی از منابع بانک را تأمین می‌کنند و دغدغه آنان نیز مانند شما، افزایش کارکنان شعب برای تسریع خدمات بانکی است که نتیجه آن افزایش درآمد و سود در شعب و بانک است و در نتیجه پست‌بانک ایران با باجه‌ها شراکت استراتژیک دارد و باید به آن‌ها کمک کنیم و بنابراین قاعده بازی در این دو مجموعه متفاوت از هم است ولی رشد یکی، به رشد و توسعه دیگری کمک می‌کند.
مدیرعامل بانک با تأکید به واگذاری خدمت ساتنا به تمام باجه‌های بانکی و تشکیل پرونده تسهیلاتی در چهار استان به‌صورت آزمایشی خاطرنشان کرد: مجموع این واگذاری‌ها به کم شدن کار همکاران شعب منتج می‌شود و همه این برنامه‌ریزی‌ها توجه به کمبود نیروی انسانی در شعب را نشان می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه باید ارزش خالص حال دارایی‌های همکاران در موسسه صندوق رفاه و تأمین آتیه کارکنان مشخص شود، تصریح کرد: در سال‌های گذشته دارایی صندوق وجه نقد و سهم هر کارمند از آن مشخص بود ولی امروز پرتفوی صندوق متنوع‌تر و ارزش دارایی‌ها متفاوت شده است و در جلسه دیروز هیات امنای صندوق با محاسباتی که برای تعیین ارزش به‌روز دارایی‌ اعضا تا پایان ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ انجام داده و مقرر شد صندوق این محاسبات را برای پایان شهریور نیز انجام دهد و محمل‌های قانونی مشخص شود تا در مهرماه آتی همه اعضای صندوق به‌تناسب دوره سرما‌یه‌گذاری محاسبه و زمان پرداختی به آنان نیز معلوم شود.
شیری با تأکید بر اینکه دولت یکی از ذی‌نفعان بانک است و باید در پرداخت تسهیلات تکلیفی در اولویت برنامه‌های بانک باشد و شعب برای پرداخت آن باید برنامه‌ریزی داشته باشند، اظهار کرد: در پنج‌ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۱۰ برابر بیشتر تکالیف دولتی را انجام داده‌ایم که رضایت دولت برای ارائه خدمات در مناطق کم برخوردار را به همراه داشته است.وی در پایان به تجدیدنظر در ساختار اداری اشاره کرد و افزود: این موضوع در برنامه‌های آتی بانک قرار دارد و به دنبال دریافت مصوبات آن هستیم تا آن را به نتیجه مطلوب برسانیم.