علی لاریجانی، در موضع خود نشست و مطالعه کرد و نوشت و گاه با اظهارنظرهای خود، نقشه بدخواهان را که نزد مردم نیز کارنامهای مشکوک دارند، به هم ریخت مانند کنایه ظریف و ماندگار «خالصسازان» که به طیف جبهه پایداری زد و تا سالها مانند داغ بر پیشانی آنان باقی و برقرار خواهد ماند.
آخرین اقدام علی لاریجانی از این دست کارهای ماندگار، انتشار کتاب «عقل و سکون در حکمرانی» است که در این کتاب تلاش کرد از نگاه عقلِ عملی به مفهومی به نام «توسعه ملی» و حکمرانی خوب «good governance»که دغدغه چند نسل انسان معاصر ایرانی است، نگاه کند نه آرمانهای پوشالی و گزارههایی که پایهای در واقعیتهای سیاسی «real politics» ندارد.
این فیلسوفِ سیاستمدار طی چند دهه حضور در سپهر سیاست در جمهوری اسلامی، خود را بهخوبی معرفی کرده و هر کس که وی را بشناسد، میداند ترکیبی هماهنگ از دانش و تجربه مدیریتی است و خود نیز به چنین ترکیبی از مدیران در حکمرانی باور دارد.
وی ضمن اینکه فلسفه خوانده است و جزو سیاسیون اهل مطالعه و سخنور است همچنین کرسیهای مدیریتی چون وزارت فرهنگ و ارشاد، ریاست سازمان صدا و سیما، عضویت در شورای عالی امنیت ملی و دبیری این شورا، سه دوره ریاست بر مجلس شورای اسلامی که هم ازنظر کیفی و هم ازنظر کمّی درخشان بود در کارنامه خود دارد و با وجود همه این موارد، همچنان یک چهره ملی با توان بالای اجماعسازی است و احتمالاً ریشه ردصلاحیت وی و عناد گروههای تندروی اصولگرا چون جبهه پایداری را نیز باید در همین نقاط قوت، جستوجو کرد.
آنچه که موجب شد به علی لاریجانی بپردازیم، سفر دو روزه وی در میانه دود و خون به سوریه و لبنان بود، سفری که با دستور رهبر معظم انقلاب انجام شد، همان رهبری که به اندازه کافی درایت دارد که هرگز برای چنین سفری، پرچم جمهوری اسلامی ایران را دست افرادی چون سعید جلیلی و حمید رسایی نمیسپارد، البته منظور ما تحقیر و تخفیف این افراد نیست که آنان نیز اگر در جایگاه خود بمانند، میتوانند به اندازه قامت خود، موثر باشند اما زمانی که تلاش میکنند به قیمت چنگ انداختن به چهره افرادی چون لاریجانی که سرمایههای فکری و مدیریتی کشور هستند، بزرگ شوند و رشد کنند، موجب خشم مردم میشوند.
سفر دو روزه فرستاده ویژه رهبر انقلاب به سوریه و لبنان، با اهدای پیام رهبری به مقامات این دو کشور به پایان رسید و علی لاریجانی ساعاتی قبل به تهران بازگشت. وی طی دو روز گذشته در سفر به سوریه دیدارهایی با رییسجمهور و رییس مجلس این کشور داشت و در لبنان نیز با نبیه بری رییس مجلس این کشور دیدار کرد.
نماینده ویژه رهبری در نشستی خبری هدف از این سفر را اعلام حمایت جمهوری اسلامی از ملت لبنان و مسئولان این کشور در هر شرایط اعلام و تاکید کرد: ما از هر موضوع مهمی که مسئولان و مقاومت لبنان بپذیرند، حمایت میکنیم.
فرستاده ویژه رهبر انقلاب همچنین از طرح موضوع توافق ۱۷۰۱ در دیدار رییس مجلس لبنان خبر داد و گفت: آقای نبیه بری توضیحات خوبی در این زمینه ارائه کردند.
حضور علی لاریجانی بدون حادثه هم نبود و زمانی که وی با رییس شورای عالی امنیت ملی سوریه، نشست داشت، جنگندههای رژیم صهیونیستی به ساختمانی در مجاورت محل جلسه، حمله کردند و خوشبختانه وی و هیأت همراه آسیبی ندیدند و از محل دور شدند.
همین خطر در لبنان نیز در کمین بود که خوشبختانه اتفاقی نیفتاد و وی پی از انجام این مأموریت دشوار به کشور بازگشت. شاید برخی افراطیون اصولگرا و جبهه پایداری را خوش نیاید اما سرمایهای چون علی لاریجانی، اگر از دست برود، به آسانی قابل جبران نیست و اگر نیز بخواهیم مانند وی را پرورش دهیم، به چند دهه زمان نیاز داریم.
مخالفان علی لاریجانی که خود را از بندگان صالح روزگار میدانند و تنها محفل سیاسی را بهعنوان پیروان ولایت قبول دارند نباید فراموش کنند رهبری برای چنین مأموریتی وی را فرستاد ضمن اینکه ترور شخصیت یک انسان مانند تخریب یک ساختمان است و به هیچ طرح و برنامهای نیاز ندارد اما ساختِ فردی چون علی لاریجانی، امری مهم و کاری عظیم است که از دست آنان ساخته نیست و کافی است به رجال بزرگ خود نگاهی بیندازند و ببینند که این افراد در برابر فردی چون علی لاریجانی، هیچ وزنی ندارند، شاید به این حقیقت برسند که لازم است حرمت این سرمایهها را حفظ کرد، هر چند نقدهایی بر افرادی چون لاریجانی داشته باشند و چه بسا این نقدها وارد هم باشد، اما بین نقد و پردهدری درهای ژرف وجود دارد
مأموریت در میان دود و خون
برچسب ها
حلیل «جمله» بر پیچیدگیهای مختلفی که به دولت چهاردهم به ارث رسید و کشور را به روزمرهگی انداخت؛ توسعه در پستو
تحلیل «جمله» بر خبر معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رییسجمهوری مبنی بر پخش «پیام مهم» مسعود پزشکیان برای جهان از شبکه آمریکایی NBC؛ مذاکره شرافتمندانه و برابر
توسعه در پستو
در مدیریت توسعه، دو الگو یا دو مدل برای توسعه کشورها وجود دارد، «توسعه آمرانه یا توسعه از بالا» و «توسعه دموکراتیک» و دولتهای توسعهگرا بسته به ساختار دموکراتیک یا غیردموکراتیکی که دارند، یکی از این دو الگو را در دست میگیرند. همچنین برای توسعه دو صفت نیز در نظر گرفته میشود که اهمیت این دو صفت اگر از خودِ توسعه بیشتر نباشد، کمتر نیست؛ «توازن» و «استمرار»، یعنی توسعهای ارزشمند است که مستمر و متوازن باشد.
مذاکره شرافتمندانه و برابر
مجموعه شرایط منطقه و جهان و همچنین نیاز فوری و مبهم اقتصاد کشور به تنفس که تنها در صورت پیوستن به جهان آزاد و حل معضل «fatf» و رفع تحریمها ممکن است موجب شد دو نگاه و نگرش در میان سیاسیون در کشور شکل بگیرد، نگرش اول همچنان هر نوع مذاکرهای با غرب و آمریکا را ذلت میداند و آن را مذموم میشمارد و مخالفان خود را با اتهامات و عناوینی چون نفوذی و غربگرا مینوازد.
پزشکیان: ایران هرگز به دنبال ترور ترامپ نبوده است/ اقدامی هم در آینده نخواهیم کرد
مسعود پزشکیان در گفتگو با شبکه ان بی سی نیوز گفت: آنچه درمورد توطئه علیه ترامپ گفته میشود، طرحی از سوی اسرائیل و سایر کشورها برای ترویج دشمنی با ایران است.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
زنان خسته از سرگردانی در بازار کار
اشتغال زنان نقش کلیدی در رشد اقتصادی و افزایش سطح رفاه جامعه دارد.
نقش زنان در منطقه دیده شود
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درمورد نقش زنان در منطقه توضیحاتی ارائه کرد.
حقیقتی که گم شده است
در دنیای امروز، رسانههای اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی و اطلاعاتی، نقش پررنگی در شکلدهی به آگاهی عمومی دارند. اما این ابزار قدرتمند به همان اندازه که توانایی انتقال اطلاعات را دارد، میتواند بستری برای گمراهی و ایجاد آگاهی کاذب باشد.
پایه وفاق، پذیرش درک تفاوتها است/همه یکصدا برای ایران باشیم
سخنگوی دولت در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی عنوان کرد: پایه وفاق، پذیرش درک تفاوتها است بلکه همه با وحدت و همدلی، یکصدا برای ایران باشیم.
قانون حجاب و اتفاقات سوریه !
اصولگرایان تندرو و طیف پایداری قصدی برای کوتاه آمدن ندارند و عزم خود را برای ابلاغ قانون حجاب در تاریخ 23 آذر جزم کردند آن هم در شرایطی که بسیاری از دلسوزان حوزه دین و معارف بر آن نقدهای جدی وارد کردهاند و مدیران ارشد دولت چهاردهم بهعنوان مجری قانون نیز بندهایی از آن را غیرقابل اجرا میدانند و بسیاری از سیاسیون هم تأکید کردند با توجه به نیاز به تصمیمات سختی که در شرایط فعلی وجود دارد و ضرورت همراهی و هماهنگی مردم با این تصمیمات، اجرای این قانون که مخالفان بسیاری در میان شهروندان دارد، در حال حاضر به مصلحت نیست.
تاثیر منفی آلودگی هوا بر رشد مغز کودکان تهرانی
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص کیفیت هوا در حال حاضر بر روی عدد ۱۱۶ قرار گرفته، وضعیت نارنجی و هوا برای گروههای حساس ناسالم است.
دستهای کوچک زنگزده
چهارمین نشست تخصصی اورژانس اجتماعی در حوزه کودکان کار و خیابان با موضوع مسئولیت اجتماعی و چگونگی جلب مشارکتهای مردمی، با حضور دستیار رئیس سازمان بهزیستی در حوزه مسئولیت اجتماعی، معاون اورژانس اجتماعی و کارشناسان مرتبط برگزار شد.
تحقق اقتصاد دریامحور و سرانجام رسیدن طرح های شیلاتی چشم انتظار نگاه ویژه رئیس جمهوری
تحقق اقتصاد دریامحور و سرانجام رسیدن طرح های شیلاتی و اهمیت توجه به توسعه دریامحور و تاثیر آن در تثبیت اشتغال 31 هزار 867 صیاد قایق و لنج بصورت مستقیم و 100 هزار نفر بصورت غیر مستقیم در بحث بازار و صنایع تبدیلی مرتبط، نیازمند توجه و تخصیص ویژه اعتبارات توسط رئیس جمهوری است که امیدواریم تمام پیشنهادات حوزه شیلات با نگاه ویژه عملیاتی شوند.
مدل «حراج همزمان» با موفقیت در بورس کالا کلید خورد/ ابراز رضایت کارگزاران از کاهش قابل توجه زمان معاملات سیمان
مدل جدید حراج در بازار فیزیکی بورس کالای ایران با نام «حراج همزمان» امروز برای نخستین بار در روند معاملات سیمان عملیاتی شد که طبق اهداف تعیین شده، علاوه بر کاهش قابل توجه زمان حراج، روند کشف قیمت انواع سیمان نیز به شکل بهینه و براساس تحلیل معامله گران انجام شد و کارگزاران بورس کالا نیز از نخستین تجربه حراج همزمان ابراز رضایت کردند.
گشایش دروازهای اقتصاد ایران روی سرمایهگذاران
در دیدار معاون وزیر صمت با کاردار دوم سفارت سوییس در تهران راهکار حضور سرمایهگذاران دو کشور برای افزایش حجم تبادلات تجاری تهران _ ژنو مورد بررسی قرار گرفت.
۷ بازیکن در آستانه جدایی از آبیها
نیمفصل اول لیگ برتر فوتبال ایران به لحظات حساس خود نزدیک میشود، و استقلال، بهعنوان یکی از مدعیان جدی قهرمانی، با دو بازی سرنوشتساز مقابل چادرملو و سپاهان، فرصت دارد تا هم جایگاه خود در جدول را تقویت کند و هم تکلیف بازیکنان نامطمئن را مشخص کند.
چرا نیما میرزازاد باید الگوی بهتری باشد؟
حواشی پیرامون نیما میرزازاد، دروازهبان دوم تیم فوتبال سپاهان، بار دیگر نشان داد که مسئولیتهای اجتماعی ورزشکاران حرفهای، به ویژه در رشتههایی همچون فوتبال که از محبوبیت ویژهای برخوردار است، تا چه حد میتواند تأثیرگذار باشد. این بازیکن 27 ساله پس از دیدار حساس سپاهان و پرسپولیس در هفته دوازدهم لیگ برتر، با انتشار ویدئویی در فضای مجازی مورد انتقادات گسترده قرار گرفت و کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال نیز با صدور دستور موقت، او را تا اطلاع ثانوی از حضور در میادین محروم کرد.
به یاد صدف خالقی، قلبی که همیشه عاشقانه میتپید
هواداران تیمهای ورزشی، این گروه از افراد پرشور و وفادار، همیشه در کنار تیمهای خود ایستادهاند، چه در روزهای خوب و چه در روزهای بد. آنها نه تنها به تیمها در میادین ورزشی، بلکه در زندگی روزمره نیز وفاداری نشان میدهند.
چرا ترمیم استادیوم آزادی طولانی شد؟
استادیوم آزادی یکی از نمادهای ورزش ایران است که برای بسیاری از مردم یادآور روزهای افتخارآمیز تیمهای ملی فوتبال ایران، مسابقات مهم بینالمللی و رویدادهای مختلف ورزشی است.
چالشهای تکراری یا هشدارهای تازه؟
لیگ بیستوچهارم فوتبال ایران در حال ورود به نیمفصل زمستانی است و هنوز برخی از تیمها نتوانستهاند از سایه بحرانهای مدیریتی، فنی و روانی خارج شوند.
رسانههای بیگانه، واقعیت مسکن اقتصادی را مخدوش میکنند
نماینده مجلس با بیان اینکه رسانه های بیگانه واقعیت مسکن اقتصادی را مخدوش می کنند و با اشاره به بحران مسکن در شهرهای بزرگ مانند تهران، پیشنهاد ساخت واحدهای مسکونی کوچک و مقرونبهصرفه را مطرح کرد. وی تأکید کرد که این طرح میتواند به جوانان تازهازدواجکرده کمک کند تا با هزینههای کمتر، صاحب خانه شوند و از فشار اجارهبها رهایی یابند.
هزاران راه نرفته خودروهای کارکرده
شرایط و ضوابط واردات انواع خودروهای سواری نو و کارکرده به داخل کشور توسط «محمدرضا عارف»، معاون اول رئیسجمهور ابلاغ شد که طبق آن، اشخاص حقیقی نیز میتوانند خودروهای خارجی را وارد کشور کنند. آنچه موافقان خودروهای کارکرده خارجی به داخل کشور بر آن تأکید داشتند این بود که این خودروها بتوانند اولاً با ایجاد یک فضای رقابتی به افزایش کیفیت خودروهای داخلی بینجامند دوماً اینکه مردم جامعه بتوانند با پرداخت پول کمتری خودروهای با کیفیتتر سوار شوند و همچنین همین امر به ایجاد فضای رقابتی به کاهش قیمت خودروهای داخلی نیز بینجامد.
ویراژ روی آرزوهای مردم
شرکت خودروسازی سایپا در تازهترین اقدام خود، لیست محصولات خود را بروزرسانی کرد و قیمت برخی از آنان را افزایش داد.
سازمان ملی استاندارد ایران پیشرو در امر روانسازی فنی وقانونی فرآیند واردات خودرو
با هدف روانسازی و تسریع در فرآیند واردات خودرو، جلسات فنی مشترک بین سازمان ملی استاندارد ایران وسایر دستگاه های اجرایی مرتبط به منظور ارتقا و اصلاح بندهایی از آیین نامه واردات خودرو که موانع غیرفنی ایجاد می نمود؛ تشکیل شد
بیکیفیت باش و گران شو!
خودرو گران شد؛ همین خودروی ملی که بحث در خصوص کیفیت محصولات آن فراوان است، همین بازاری که اذعان میشود نه تنها سودآوری ندارد بلکه زیان هم دارد، کمپانی همین محصولاتی که ثبت نام برای خرید آنها گاهی به اندازه عمر یک نسل به طول میانجامد، پس از چندین ماه قرار گرفتن در صدر اخبار و تکذیب و گمانهزنی، بالاخره گران شد.