از اسفند ماه و با شیوع ویروس کرونادر ایران، لیگ برتر فوتبال مثل بسیاری از فعالیتها تعطیل شد. تعطیلات نوروز کمک کرد تا کمی از آمار مبتلایان و فوت شدگان کرونا کاهش پیدا کند و علاوه بر این مشکلات اقتصادی سبب شد تا دولت تصمیم به بازگشایی برخی اماکن و ازسرگیری فعالیت های […]
از اسفند ماه و با شیوع ویروس کرونادر ایران، لیگ برتر فوتبال مثل بسیاری از فعالیتها تعطیل شد. تعطیلات نوروز کمک کرد تا کمی از آمار مبتلایان و فوت شدگان کرونا کاهش پیدا کند و علاوه بر این مشکلات اقتصادی سبب شد تا دولت تصمیم به بازگشایی برخی اماکن و ازسرگیری فعالیت های مختلف بگیرد.
لیگ برتر فوتبال هم از این قاعده مستثنی نبود و اواخر اردیبهشت ماه بود که سازمان لیگ با گرفتن مجوز از ستاد ملی کرونا به تیم ها اعلام کرد که با رعایت پروتکل های بهداشتی که از سوی این سازمان ها تهیه و تنظیم شده بود، تمریناتشان را آغاز کنند.
اکثر تیم ها با برگزاری لیگ مخالفت کردند و مدیران، مربیان و بازیکنانشان در مصاحبه ها بارها و بارها تصمیم سازمان لیگ را زیر سوال بردند. آن ها می گفتند که لیگ ایران پتانسیل لیگ های اروپایی را برای اجرای دقیق پروتکل ها ندارد و هر چند این دستورالعمل ها دقیق باشند اما اجرای آن از عهده تیم ها و سازمان لیگ برنمی آید.
با مبتلا شدن چندین بازیکن استقلال و فولاد به کرونا اعتراضات، شدت بیشتری گرفت و بعضی از اعضای تیمها هنوز اجرای پروتکل های بهداشتی را در لیگ برتر، دور از دسترس میبینند. با این حال در همین مدت اتفاقات ریز و درشتی افتاده که نشان می دهد که هم کسانی که به شروع لیگ اعتراض داشتند و هم افرادی که مخالفتی با آن نداشتند، در مواقعی پروتکل ها را رعایت نمی کنند.
در این مدتی که لیگ دوباره شروع شده است کم ندیده ایم که بازیکنان از فعالیت های خارج از برنامه کاریشان عکس و فیلم در فضای مجازی منتشر کنند. به نظر می رسد ویروس کرونا حساسیت خاصی روی حضور بازیکنان در مراکز خرید و مهمانی ندارد و اگر در خانه بمانند کرونا از آن ها خشمگین می شود.
اگر فرض را بر این بگذاریم که بازیکنان لیگ برتر ایران پروتکل ها را رعایت می کنند پس به این نتیجه می رسیم که یکی از توصیه های سازمان جهانی بهداشت این است که بازیکنان حتما بعد از گلزنی خوشحالی دسته جمعی کنند و چه بهتر که همه اعضای تیم در این خوشحالی حضور داشته باشند. طوری که این روزها بازیکنان بعد از گلزنی خوشحالی می کنند ما می ترسیم قبح کار بریزد و بازیکنانی هم که گل خورده اند در این شادی شرکت کنند.
دست دادن، بغل کردن، برداشتن ماسک و اعتراض دسته جمعی نیمکت نشینان در کنار زمین را در این مدت کوتاه دیده ایم. همراه ما احتمالا مسئولان سازمان لیگ هم این صحنهها را دیده اند ولی احتمالا پیش خودشان گفته اند هر چه پیش آید خوش آید. دریغ از یک تذکر یا جریمه برای کسانی که پروتکل ها را رعایت نمی کنند.
البته از کسانی که دستور لغو بازی نساجی-فولاد را با علم به اینکه بیش از ۲۵ درصد اعضای فولاد تستشان مثبت است، صادر نکردند، چیزی جز این انفعال انتظار نداشتیم و نداریم. امیدواریم لیگ هر چه زودتر با کمترین میزان بیماری به پایان برسد./ایسنا
ایرانیها و لیگ قهرمانان؛ مستقیم تا فینال!
برنامه ادامه مسابقات لیگ قهرمانان آسیا اعلام شده و بر این اساس، شاهد یکی از فشردهترین ادوار مسابقات رسمی در تاریخ فوتبال جهان خواهیم بود. این بازیها از ۲۴شهریور آغاز خواهد شد، ۴ مسابقه مرحله گروهی در ۱۰ روز انجام میشود و سپس مراحل یکهشتم، یکچهارم و نیمهنهایی هم در کوتاهترین زمان ممکن نهایتا تا ۱۲ مهر برگزار خواهد شد. این یک برنامه دیوانهوار است که باشگاههای ایرانی را بهشدت خشمگین و ناامید کرده. دلایلش هم مشخص است. هیچکدام از ۴ نماینده ایران (پرسپولیس، استقلال، سپاهان و شهرخودرو) شرایط خوبی در جدول ردهبندی ندارند. به علاوه آن زمان باید بعد از یک ماهونیم تعطیلی وارد این مسابقات شوند که همین مسئله آمادگی بدنی و فنی بازیکنان را به چالش خواهد کشید. از همه بدتر هم اینکه کنفدراسیون فوتبال آسیا با تقبل هزینه تیمها موافقت نکرده و هر ۴ باشگاه ایرانی باید مخارج اقامت ۱۰ تا ۱۹ روزه خود در قطر را از جیب بپردازند. تکتک این مسائل ناامیدکننده بهنظر میرسد، اما شاید اوضاع به این بدیها هم نباشد. در حقیقت دلایلی وجود دارد که ثابت میکند این مدل خاص از برگزاری مسابقات، یک فرصت خوب برای نمایندگان ایران است تارؤیای دور و دشوار فینالیست شدن در آسیا را ظرف کوتاهترین مدت ممکن، زیر ۳ هفته به آغوش بکشند.
۱- اگر فشردگی و خستگی وجود دارد مال همه است و نمایندگان بقیه کشورها هم از این مسئله آسیب میبینند، اما در عوض این مدل برگزاری، نمایندگان ایران را از تحمل رنج سفرهای پیاپی و مشکلات فرودگاهی و چیزهایی نظیر آن معاف میکند. واقعیت آن است که بهخاطر مشکلات مالی، مدیریتی و اداری، هر بار سفر نمایندگان ایران به کشورهای دیگر برای برگزاری چنین مسابقاتی با دردسر مواجه میشود. کافی است داستانهای باورنکردنی حضور استقلال در کویت و قطر برای ۲ بازی پلیآف امسال را به یاد بیاورید تا بدانید در مورد چه چیزی حرف میزنیم. حالا اما چنین مسائلی وجود ندارد و فقط با یک سفر و ۱۹ روز اقامت میتوان جواز ارزشمند حضور در فینال آسیا را بهدست آورد.
۲- ما با تیمهای عربستانی همیشه در زمین بیطرف بازی میکنیم. همیشه هم مشکل داریم که مثلا اماراتیها را برای میزبانی راضی کنیم یا در عمان به میدان برویم. امسال اصلا معلوم نبود کنفدراسیون اجازه میزبانی از اماراتیها و قطریها را هم به ایران بدهد و هر روز در این مورد یک خبر ضدو نقیض مطرح میشد. برگزاری متمرکز بازیها در ورزشگاههای مجهز و خالی از تماشاگر قطر، کل این مشکلات را حل میکند.
۳- با اعلام کنفدراسیون، تیمها برای این مرحله بازیکن جدید هم میتوانند بگیرند. این هم یک امتیاز دیگر برای نمایندگان ایران است که از گروه بالا بروند. تا به حال سابقه نداشته در مرحله گروهی، یک تیم با ۲ لیست شرکت کند، اما حالا در شرایط خاص این اتفاق رخ داده است. در نتیجه اگر تیمهای ایرانی با نهایت توان و تمرکز در این تور ۳ هفتهای حاضر شوند، شاید یک سوغاتی بسیار شیرین برای هوادارانشان همراه بیاورند؛ تحفهای به ارزش حضور در فینال لیگ قهرمانان آسیا.