فرشاد کاسنژاد / بسته بودن پنجره نقل و انتقالات چند باشگاه در لیگ برتر میتواند به زودی تبدیل به صادر نشدن مجوز حرفهای این باشگاهها شود. باشگاهها باید در همین تابستان برای دریافت مجوز حرفهای حسابهای مالی خود را شفاف در اختیار فدراسیون فوتبال قرار دهند و بدهیهای انباشته خود را تسویه […]
فرشاد کاسنژاد /
بسته بودن پنجره نقل و انتقالات چند باشگاه در لیگ برتر میتواند به زودی تبدیل به صادر نشدن مجوز حرفهای این باشگاهها شود. باشگاهها باید در همین تابستان برای دریافت مجوز حرفهای حسابهای مالی خود را شفاف در اختیار فدراسیون فوتبال قرار دهند و بدهیهای انباشته خود را تسویه کرده باشند اما باشگاههایی که به دلیل بدهیهای معوقه پنجره نقل و انتقالاتشان بسته است، چگونه میتوانند برای دریافت مجوز حرفهای اقدام کنند؟
کمیته نقل و انتقالات سازمان لیگ اعلام کرد که پنجره باشگاههای استقلال، فولاد خوزستان، ماشینسازی تبریز، صنعت نفت آبادان و شهرخودرو مشهد بسته است. پیش از این پنجره نقل و انتقالات باشگاه پرسپولیس نیز بسته بود و شاید به زودی با توجه به پرداخت نشدن بدهیها دوباره پنجره نقل و انتقالات این باشگاه بسته شود. آیا فدراسیون فوتبال میتواند پس از جریمه سال گذشته ایافسی به دلیل ارائه اطلاعات دروغین درباره بدهی باشگاهها، امسال نیز با باشگاههای بدهکار مماشات کند؟ پاسخ احتمالاً منفی است.
پنجره بسته نقل و انتقالات فلسفه دارد، یعنی این باشگاه را باید نجات داد، باید پنجره نقل و انتقالاتش را بست تا در حال ورشکستگی با قراردادهای جدید بعدی خود را بیشتر دچار بحران مالی نکند. در فوتبال ایران اما فلسفهاش فهمیده نمیشود، باشگاهها فکر میکنند بسته شدن پنجره اقدامی علیه آنهاست. به این اقدام اعتراض دارند و آن را حتی ناعادلانه میخوانند، در حالیکه پنجره بسته نقل و انتقالات تنها راه نجات آنها در روند افزوده شدن بدهیهاست.
در فوتبال ایران اما باشگاهها بیتوجه به پنجره بسته نقل و انتقالات بازیکن استخدام میکنند. هیچ هشداری را نمیشنوند و متوجه اهمیت و فلسفه این محرومیت نیز نیستند، بلکه همیشه خیال میکنند راهی پیدا میشود و میتوانند با انباشتن بدهیها به راه خود ادامه دهند. این اقدامی علیه خود است اما لیدرهای مجازی برای باشگاهها جوی میسازند که انگار خرید بازیکن بزرگترین هنر مدیران است و برای خریدهای گزافتر هورا میکشند. اسم این بلبشو بازار نقل و انتقالات فوتبال ایران است.
باشگاههای ایرانی و حتی فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ بسیاری از قوانین و دستورالعملهای بینالمللی را علیه خود تصور میکنند. سالهاست اینکه باشگاهها باید بدون بدهی انباشته مجوز حرفهای دریافت کنند، یک دشمنی از سوی ایافسی القا میشود، سالهاست آرای کمیته انضباطی فیفا کینهورزانه معرفی میشود، سالهاست اینکه فدراسیون باید در اساسنامه خود نشانههای واضح استقلال داشته باشد نیز یک دردسر خطاب میشود.
فوتبال اما با رعایت قواعد بینالمللی به چارچوبهای حرفهای نزدیک میشود و بدون درک فلسفه مقررات هرگز نمیتوانیم به رفتار حرفهای عادت کنیم. عجیبتر اینکه باشگاهها حتی بیتوجه به قوانین داخلی نقل و انتقالات به تماشاگران وعده میدهند. وزارت ورزش و سازمان لیگ استخدام مربی خارجی را ممنوع اعلام کردهاند اما مدیرعامل باشگاه با وعده بازگشت مربی خارجی، دو هفته وقت باشگاهش را برای محبوبیت نزد هوادار تلف میکند.
در فصل نقل و انتقالات تیمهای بدهکار با پنجره بسته نقل و انتقالات هر روز مشغول خرید بازیکن هستند و واکنش فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ انتشار یک خبر چند خطی است که اشاره به محرومیت آنها دارد اما چیزی بیشتر از خبررسانی از فدراسیون و سازمان لیگ نمیبینیم.