حسن غفاری درباره انتخاب مهدی تاج به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال گفت: در واقع انتصاب بود. انتخابات هر وقت برگزار میشد، گروهی میخواستند او به عنوان رئیس این فدراسیون معرفی شود. فرقی نمیکرد امروز برگزار شود یا ۱۰ روز دیگر. تاج به اندازه کافی رایها را تصاحب کرده بود و عزمی وجود داشت که او […]
حسن غفاری درباره انتخاب مهدی تاج به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال گفت: در واقع انتصاب بود. انتخابات هر وقت برگزار میشد، گروهی میخواستند او به عنوان رئیس این فدراسیون معرفی شود. فرقی نمیکرد امروز برگزار شود یا ۱۰ روز دیگر. تاج به اندازه کافی رایها را تصاحب کرده بود و عزمی وجود داشت که او رئیس فدراسیون فوتبال شود.
او در واکنش به این سوال که با وجود انتقادهای بسیار از دوره مدیریتی مهدی تاج، او همچنان آرای قاطع مجمع را داشت و گویا آنها مسائلی را از توان مدیریتی تاج میدانند که رسانهها و اهالی ورزش مطلع نیستند گفت: کسی که در اردبیل یا در مشهد حضور دارند، نسبت به شما که در متن کار هستید یا افرادی که در تهران هستند، کمتر اطلاع دارند. پس اینطور نیست که بگوییم اعضای مجمع چیزهایی میدانند که ما نمیدانیم. هر کسی دانش و قیمتی دارد. قرار بود به ایشان رای بدهند که این دوره هم اتفاق افتاد.
عضو سابق هیات رئیسه فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: در دورههای قبل هم انتخابات فدراسیون فوتبال، انتصابات بود. یک مدت مدیدی سازمان تربیت بدنی این کار را میکرد و در ادامه وزارت ورزش بیشترین آرا را داشت و افراد هم انتصاب میشدند.
غفاری در پاسخ به این سوال که آیا مهدی تاج میتواند متفاوت از گذشته عمل کند، گفت: هیچ کسی نمیتواند بگوید او چه کار خواهد کرد اما سوابق هر کسی نمودار حرکتی او را نشان میدهد. باید سوابق تاج بررسی شود که آیا خوب بوده یا نه؟ ایشان در این مدت دانشگاه نرفته و چیز جدیدی نیاموخته است. دوره مدیریتی فیفا یا مدیریت بحران سپری نکرده و اطلاعات جدیدی ندارد. پس تاج همانی خواهد بود که در گذشته بوده است. احتمالا با یکی، دو درجه تغییر خواهد داشت و تغییر کلی
از او نمیبینیم.
این عضو سابق کنفدراسیون فوتبال آسیا در واکنش به اینکه در انتخابات فدراسیون فوتبال از بین ماجدی، تاج و محمدی به کدام یک رای میداد، گفت: به هیچ کدام رای نمیدادم. هیچ کدام نمیتوانند فدراسیون فوتبال را آنطور که باید اداره کنند. این نفرات نمیتوانند مانند آتابای، صفایی و دادکان عمل کنند. آتابای و صفایی و یک مقدار هم دادکان موفقترین روسای فدراسیون ما بودند. پرویز آتابای برای مدتی رئیس AFC بود. صفایی هم بسیار خدمت کرد. دادکان هم فوتبالی بود و یک فدراسیون شسته و رُفته را که مثل ساعت کار میکرد، به ارث برد و کارش خوب بود.
او درباره سایر نفراتی که به هیات رئیسه راه پیدا کردهاند گفت: من از آقای قنبرزاده چیزی نمیدانم. هر چه بگویم بیانصافی است ولی آقای نبی از کارمندی کمیته مسابقات شروع کرد و به مسئولیت رئیس کمیته رسید. بعد دبیرکل شد. در کشورهای پیشرفته و سلسله مراتبی اینطور عمل میشود. به نظرم نایب رئیسی سمت مناسبی برای نبی است. او مراحلی را طی کرده و از یک دهکده جدا از فوتبال نیست. پس میتواند در کار خود دقت عمل و مثمرثمر باشد. او پلههای قبلی را طی کرده است. وقتی یک کسی را از اداره مالیات بیاورید، تا یاد بگیرد، وقت گذشته است. تا بخواهد آزمون و خطا کند، زمانی نمیماند. حضور نبی نکته روشنی در این وضعیت فدراسیون فوتبال است.
غفاری خاطرنشان کرد: ما اینجا آزمون و خطا میکنیم. ما آقای تاج، نبی و ساکت را قبل از قبول هر سمتی ملزم به تجربه یک دوره آموزشی نمیدانیم که در هنگام حضور در سیستم عملکرد قابل قبولی
داشته باشد.
درگیریهای داخلی، معضل فوتبال ایران در آستانه جامجهانی!
رویترز در گزارشی نوشت: «ایران امیدوار است تاریخ در جام جهانی قطر تکرار شود، ۲۴ سال در فرانسه و پس از پیروزی فراموش نشدنی بر ایالات متحده، رقیب ژئوپلیتیکی چند دهه این کشور دوباره این دو تیم باید در جام جهانی برابر هم به میدان بروند.
در حالی که تیمها برای جدال دوباره آماده میشوند و دولتهای آنها بر سر احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ ایران بحث میکنند، آمادگی تیم ملی فوتبال ایران با چند گانه شدن تیم و جدالهایی که بر سر ریاست فوتبال آن انجام شد مختل شده است.
انتخاب مجدد مهدی تاج رئیس سابق فدراسیون فوتبال این کشور این انتظار را تقویت کرده که دراگان اسکوچیچ در کمتر از سه ماه مانده به آغاز جام جهانی، شغل خود را در راس این تیم از دست بدهد.
رسانههای ورزشی ایران گزارش دادهاند که کارلوس کیروش سرمربی سابق رئال مادرید که در جامجهانی ۲۰۱۴ برزیل و ۴ سال پیش در روسیه از سوی تاج به عنوان سرمربی تیم ملی ایران منصوب شد، گزینهای جدی برای جانشینی اسکوچیچ است.
امیر قلعهنویی و جواد نکونام دو بازیکن سابق تیم ملی نیز از سوی طرفداران مربی ایرانی به ویژه سیاستمدارانی که مشتاق حضور یک مربی داخلی در مقابل آمریکا هستند نامزد شدهاند.
اسکوچیچ پس از بحث جدی درباره اخراج در ماه گذشته همچنان با آیندهای نامشخصی روبرو است. این در حالی است که او توانست ایران را به ششمین جام جهانی برساند و تنها دو بار در ۱۸ بازی شکست خورد. او در یک پست اینستاگرامی در ماه ژوئیه گفت که در برابر توهینها و فشارهای داخل فوتبال ایران مقاومت کرده است تا ثابت کند میتواند این کشور را به جامجهانی برساند.
این اتفاقها همگی بازتاب اتفاقهای قبل از جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه است، زمانی که ایرانیها در شش ماه منتهی به دیدار با آمریکا در مرحله گروهی، سه مربی داشتند. ویرا برزیلی که ایران برای اولین بار در دو دهه اخیر به جام جهانی رساند، اندکی پس از قرعه کشی از کار برکنار شد و تومیسلاو ایویچ کهنه کار جایگزین او شد. اما ایویچ، قهرمان لیگ یوگسلاوی، فرانسه، هلند، بلژیک و پرتغال، چند هفته قبل از عزیمت این تیم به فرانسه اخراج شد تا جلال طالبی ایرانی جانشین او شود.
طالبی که تجربه مربیگری او شامل کار در سنگاپور، امارات متحده عربی و اندونزی بوده است، فاقد کاریزما یا اعتبار ایویچ بود، با این حال او تیم را به پیروزی ۲ بر ۱ برابر آمریکا رساند. علیرغم این موفقیت، تیم ایران با حضور علی دایی، خداداد عزیزی و کریم باقری در مرحله گروهی از دور رقابت ها کنار رفت.
محمد خاکپور که عضو تیم ملی ایران در جام جهانی فرانسه بود درباره آن روزها گفت: بازی مقابل آمریکا واقعاً مهم بود زیرا اولین برد فوتبال ایران در جام جهانی رقم خورد اما متأسفانه بعد از آن مسابقه، مسئولان ما اشتباه کردند، زیرا برای آنها بازی با آمریکا مثل دیدار نهایی بود. برای آنها جامجهانی همان مسابقه با آمریکا بود و به چیز دیگری فکر نمی کردند. آن تیم پتانسیل این را داشت که به دور دوم برود و تاریخ بسازد.
این کشور در پنج دوره جام جهانی قبلی هرگز به دور حذفی صعود نکرده است، اما آشفتگی در پشت پرده، تهدیدی فزاینده برای امیدهای ایران برای عملکرد خوب در جام جهانی است.
تیم فعلی ایران با حضور نفراتی چون مهدی طارمی و سردار آزمون نیز این توانمندی را دارد که بتواند در گروهی که ولز و انگلیس نیز حضور دارد بدرخشد».
پاسخهای مبهم سجادی درباره انتخابات فدراسیون فوتبال و شرایط تیم ملی
سیدحمید سجادی درباره مراسم معارفه هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک، گفت: جای خانواده محترم ورزش خالی بود، چون بیشتر از این ظرفیت نبود. مراسم فوقالعادهای برگزار شد و امیدوارم امروز برگ زرین دیگری باشد.وزیر ورزش و جوانان در خصوص حواشی انتخابات فدراسیون فوتبال، گفت: انتخابات هشتم بود و امروز ۱۲ شهریور، دیگر گذشته است و انشاءالله حواشی کم شود.سجادی در پاسخ به سؤال خبرنگاری که در خصوص آخرین وضعیت فوتبال و عدم ثبات در نیمکت تیم ملی پرسید، تصریح کرد: هنوز اردو تشکیل نشده، اردو تشکیل شود، معلوم میشود.وی در خصوص حرفو حدیثهای تغییرات در نیمکت تیم ملی فوتبال، یادآور شد: من حرف و حدیثی نشنیدهام، شما شنیدهاید!