مسکن باز هم گران می‌شود؟
مسکن باز هم گران می‌شود؟

قیمت مسکن در ماه‌های گذشته با نوسان هر چند کند همراه بود. پیش‌بینی می‌شود قیمت مسکن در ماه جاری با افزایش مواجه شود. قیمت مسکن بر فرض ثابت بودن نرخ ارز تا حدودی در این ماه افزایش خواهد داشت. قیمت مسکن این روزها در سایه گرانی افسار گریخته مصالح ساختمانی تولید داخل وارد فاز گرانی […]

قیمت مسکن در ماه‌های گذشته با نوسان هر چند کند همراه بود. پیش‌بینی می‌شود قیمت مسکن در ماه جاری با افزایش مواجه شود.
قیمت مسکن بر فرض ثابت بودن نرخ ارز تا حدودی در این ماه افزایش خواهد داشت. قیمت مسکن این روزها در سایه گرانی افسار گریخته مصالح ساختمانی تولید داخل وارد فاز گرانی خواهد شد، هر چند این افزایش قیمت از نرخ تورم سرعت کمتری خواهد داشت.
بازار مسکن در فصل طلایی خود با رکود معاملات همراه بود که این مهم در سایه همزمانی فصل تابستان با ماه محرم و اخبار جدید از وین بود. متاسفانه در تابستان امسال بازار مسکن نتوانست از رکود معاملانی کمی فاصله بگیرد که این خود در تعمیق رکود تورمی بی‌تاثیر نیست. امیدواری به نتیجه مذاکرات باعث شد تا بسیاری از خریداران مصرفی و سرمایه‌گذاری برای خرید صبر کنند تا با مشخص شدن نتیجه برجام معامله بهتر با قیمت مناسب‌تری داشته باشند. این مهم در کاهش حجم معاملات مسکن در ماه گذشته نقش بسزایی داشت.

é فروش فوری ترفند افزایش معاملات مسکن
با نگاهی گذرا به آگهی‌های اینترنتی و یا محلی فروش مسکن به راحتی می‌توان به این مهم دست یافت که بسیاری از فروشندگان و به خصوص دلالان ملکی برای رهایی از این وضعیت باز ترفند جدیدی رو کرده‌اند و قصد دارند تا متقاضیان مصرفی را با ترفند فروش فوری به انجام معامله ترغیب کنند، چرا برخی از فعالان بازار مسکن معتقد هستند که فروش در این شرایط فعلی با برد همراه خواهد بود.
é قیمت‌های پرت در بازار مسکن
در شرایط فعلی برخی از دلالان ملکی با دادن قیمت‌های پرت سعی در بالا نگه‌داشتن قیمت مسکن دارند، تا در صورت تحقق برجام بازار با افت شدید قیمتی همراه نباشند. این روش یک روش سنتی و تا حدودی تاثیرگذار در بازار مسکن به حساب می‌آید، اما در شرایط فعلی شاید چندان موثر نباشد، چرا که این روزها دیگر توان مالی متقاضیان مصرفی با این قیمت‌ها همخوانی ندارد.

é مسکوت ماندن وام‌های مسکن
بنا به تحقیقات میدانی صورت گرفته این روزها دریافت وام مسکن چندان زیاد نیست، چرا که از یک طرف بانک‌ها اعتبار چندانی برای پرداخت وام ندارند و از طرفی متقاضیان به خصوص خانه اولی‌ها دست نگه‌داشته‌اند تا بازار مسکن به سروسامانی برسد. به طور کلی هرگاه دریافت وام تا حدودی کاهش و یا با شیب آرامی همراه شود. ایجاد تغییرات قیمتی در بازار مسکن دور از ذهن نخواهد بود. قیمت املاک مسکونی در مردادماه امسال نسبت به ماه قبل از آن (تیر ۱۴۰۱) ۲٫۸ درصد افزایش داشت. همچنین قیمت مسکن نسبت به مردادماه سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۳۲٫۶ درصد افزایش یافته است. همچنین در دوازده ماه منتهی به مرداد امسال قیمت املاک مسکونی نسبت به دوره مشابه پیش از آن ۲۸٫۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد. در بخش اجاره نیز میزان تورم ماهانه در مرداد نسبت به ماه قبل از آن ۲٫۸ درصد، در مقایسه با مرداد سال گذشته ۳۲٫۳ و در ۱۲ ماه منتهی به مرداد امسال ۲۸٫۶ درصد افزایش یافته است.

é قیمت املاک مسکونی در مرداد ماه
قیمت مسکن در یک الی دو هفته پایانی مرداد ماه با کاهش همراه بود که این مهم مدیون کوچ متقاضیان مصرفی و سرمایه‌گذاری از این بازار پرطرفدار است.

 

 

بلاتکلیفی اعضای تعاونی زمین فرهنگیان فارس
مدیرعامل اتحادیه مسکن: پروانه ساخت تا یک ماه آینده صادر می‌شود

اجرا نشدن توافقات تعاونی زمین فرهنگیان عشایر فارس نسبت به اعضای تعاونی بعد از ۱۱ سال، باعث شد که این اعضاء در شهرداری منطقه ۹ حضور یافته و این مطالبه را جدی‌تر از قبل مطرح کنند.
در سامانه فارس من کمپینی با عنوان «مشکل تعاونی زمین فرهنگیان شیراز را حل کنید» راه اندازی شده با ۲۶۳ حامی که خواستار رفع مشکل تعاونی زمین فرهنگیان شیراز بوده است.
در توضیحات این کمپین آمده است: «حدود یازده سال پیش تعاونی زمین فرهنگیان شیراز و حومه آن با اخذ مبالغی اقدام به خرید زمین جهت فرهنگیان در آدرس جنب شهرک مهدی‌آباد نمود که ابتدا قرار بود زمین‌ها به صورت ویلایی باشد که بعدا تبدیل به مشارکتی شد با این حال پس از گذشت ۱۱ سال هنوز زمین ها در اختیار خریداران قرار نگرفته و مسئولین تعاونی جوابگو نمی‌باشند و هر روز بهانه‌تراشی می‌کنند.
در حالی که هزینه اخذ شده در ۱۱ سال قبل در هر موضوع دیگری سرمایه‌گذاری شده بود چندین برابر آن سود کرده بودیم. مردم در این موضوع دچار ضرر و زیان زیادی شده‌اند و هنوز هم مشکل حل نشده‌است. تقاضای بررسی موضوع را از طریق مسئولین تعاونی زمین فرهنگیان و ورود دادستانی محترم به عنوان نماینده مدعی‌العموم جهت رسیدگی و حل مشکل و بازخواست مسئولین تعاونی زمین فرهنگیان داریم.»
در ابتدا برای بیان روشن‌تر شدن موضوع با اعضای تعاونی گفتگویی انجام شد و مشخص شد که حدود سال های ۹۱ و ۹۲ تعاونی زمین فرهنگیان عشایر تشکیل شده و با اخذ مبلغ ۳۳ میلیون تومان در سه قسط از اعضا، اقدام به خرید زمینی در مهدی‌آباد و در منطقه ۹ شهرداری شیراز کرده‌ است.
هیات مدیره وقت تعاونی قبل از آنکه وضعیت ساخت و ساز زمین از طرف شهرداری و ارگان های مرتبط مشخص شود به اعضاء اعلام کرده بودند که زمین‌ها به صورت ویلایی است و به هر عضو ۲۰۰ مترمربع زمین تعلق می‌گیرد، حال آنکه بعد از محرز شدن موقعیت و وضعیت زمین، مشخص شد که مجوز‌های این زمین به صورت مشارکتی و آپارتمانی با تراکم ۳ و ۴ است و همین موضوع باعث نارضایتی تعداد زیادی از اعضاء شده که مقصر اصلی این مورد را هیات مدیره اول تعاونی می‌دانند.
تاک با تاکید بر نقش تعاونی‌ها و ارکان سه‌گانه آنها گفت: تعاونی‌ها در کل زیر نظر اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند و هر تعاونی با داشتن ارکان و روند مشخصی، در مجامع عمومی به انتخاب هیات مدیره و مدیرعامل می‌پردازند و این هیات مدیره با داشتن حق قانونی و امضاء و قدرت تصمیم گیری، می‌توانند به کار خود ادامه دهند. وی افزود: برای رفع مشکل تعاونی زمین فرهنگیان، با حضور نمایندگان اعضاء و اداره تعاون، جلساتی در استانداری و اداره تعاون‌ تشکیل شد و در این جلسات اتحادیه مسکن فرهنگیان فارس به عنوان ناظر و ما به واسطه وابستگی اعضای تعاونی به آموزش و پرورش، حضور داشتیم.
تاک از ماهیت جلسات تشکیل شده هم گفت: تصمیماتی گرفته شد و مهلت تعیین شد تا سر موعد معینی مشکلات رفع شود اما در کل اتحادیه مسکن فرهنگیان فارس به عنوان ناظر پیگیر این تعاونی است.
وی افزود: تعاونی ها زیر نظر مستقیم اداره تعاون هستند و پیگیری کار تعاونی‌ها باید از طریق این اداره، دنبال شود اما به هر حال ما حافظ منافع فرهنگیان هستیم‌ و باید صورت جلسات مطالعه و پیگیری شود تا مشخص شود که کارها تا کجا پیشرفت داشته است.

é صدور پروانه ساخت تا یک ماه آینده
حسینی در مورد مشکل تعاونی زمین فرهنگیان عشایر گفت: این تعاونی قطعه زمینی را در سال ۹۱ خریداری کرده بود و قبل از کمیسیون ماده ۵ و تعیین تکلیف زمین به اعضاء اعلام کرده بودند که زمین‌ها به صورت ویلایی است، اما در کمسیون ماده ۵ و شهرداری، ضابطه به صورت ارتفاع صادر شده و کارهای تفکیک هم انجام شده و در قطعات ۴۵۰ و ۵۰۰ و ۶۰۰ متری سند به نام تعاونی صادر شده و سهم شهرداری هم داده شده است.
وی ادامه داد: قطعات به اعضاء هم ارائه شده و فقط صدور پروانه ساخت باقی مانده که آن هم نهایتا تا یک ماه آینده با رایزنی قسمت آب‌های سطحی شهرداری منطقه ۹ و معاونت فنی شهرداری، مشکل آب‌های سطحی منطقه حل می‌شود و پروانه ساخت صادر و مشکل کاملا حل می‌شود.
حسینی در مورد شکایت اعضاء درباره تغییر نوع ضابطه زمین از ویلایی به آپارتمانی هم گفت: در این مورد اعضاء با مراجعه به دادگستری می‌توانند احقاق حق خود را از هیات مدیره تعاونی بخواهند.

é تعاونی زمین فرهنگیان عشایر به تعهدات خود عمل نکرده است
برای اطلاع جامع از وضعیت زمین و مشکلات آن، با شهرداری منطقه ۹ شیراز نیز ارتباط گرفتیم. محمدحسین شیخی، معاون عمرانی شهرداری منطقه ۹ در رابطه با این موضوع گفت: توافق‌نامه و تفاهم‌نامه‌ای بین ۴ تعاونی مسکن فرهنگیان از جمله تعاونی شهید دکتر بهشتی عشایر فارس و آقای بیژن غلامی از یک طرف با شهرداری منطقه ۹ در مورخ ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ انعقاد گردیده که موضوع آن در مورد مجموع ۵۶ هکنار زمین شامل قطعه مشاع و قطعه ۶ دانگ است که طبق این توافق‌نامه تعاونی‌ها و شخص بیژن غلامی متعهد شده‌اند که نقشه و طرح تفکیکی مصوب را به شهرداری ارائه دهند و تمام زیرسازی‌های لازم مثل آب و برق و جدول بندی و آسفالت و دفع آب‌های سطحی را انجام دهند تا شهرداری مجوز صدور پروانه را صادر کند.
شیخی با تاکید بر این موضوع که تاکنون تعاونی به تعهدات خود عمل نکرده، افزود: علاوه بر اجرا نشدن تعهدات از طرف تعاونی، علیرغم اینکه تعاونی قبل از صدور نقشه تفکیکی مصوب حق واگذاری را به اعضاء ندارد، اما این کار را انجام داده و همین موضوع باعث ایجاد مشکلات بسیاری شده است.
وی با اضافه کردن این نکته که هیات مدیره تعاونی تاکنون چند مرتبه عوض شده است، گفت: اعضاء تعاونی اذعان دارند که برای زیرسازی و دفع آب‌های سطحی، ۱۰ سال قبل مبالغی را پرداخت کرده‌اند، حال آنکه رابطه حقوقی تعاونی و شهرداری به یک سال قبل و انعقاد تفاهم‌نامه مذکور بر‌می‌گردد و اینکه اعضای تعاونی با تجمع در محل شهرداری منطقه ۹ به دنبال این باشند که از زیر بار پرداخت عوارض شانه خالی کنند، یک امر غیرممکن است و این کار تنها باعث می‌شود که کار ارباب رجوع به تاخیر بیفتد و یک روز کاری کارمندان شهرداری عملا از بین برود.
شیخی به اعضاء تعاونی توصیه کرد که از هیات مدیره تعاونی بخواهند هر چه زودتر به تعهدات خود عمل کند تا روند صدور پروانه ساخت و واگذاری سریعتر شود در غیر این صورت ممکن است کلا روند واگذاری ملغی شود.

 

 

 

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران:
جزئیات احداث مسکن ویژه کارکنان جوان دانشگاه تهران اعلام شد

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران از آغاز پیگیری‌های قانونی بهره‌برداری از زمین‌های دانشگاه تهران جهت احداث مسکن ویژه کارکنان جوان خبر داد.
احمد نوحه‌گر معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران همزمان با هفته دولت و به مناسبت روز کارمند، گفت: بر اساس پیگیری‌های دانشگاه تهران از طریق مسئولان وزارت راه و شهرسازی، در حال پیگیری در جهت رفع موانع توسعه و ساخت مسکن برای کارکنان هیأت علمی و غیرهیات علمی دانشگاه تهران هستیم. نوحه‌گر با یادآوری اینکه تأمین مسکن برای جوانان از دغدغه‌های مهم دولت سیزدهم است، افزود: در دانشگاه تهران نیز سیاستگذاری و چاره‌جویی لازم برای تأمین مسکن کارکنان هیأت علمی و غیرهیات علمی جوان در حال انجام است. عضو هیأت رئیسه دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: استفاده از املاک و زمین‌های دانشگاه برای ساخت مسکن کارکنان نیازمند مجوز هیأت امنای دانشگاه تهران است و ساز و کار لازم برای تأمین مسکن کارکنان هیأت علمی و غیرهیات علمی دانشگاه تهران، پس از تصویب هیأت امنای دانشگاه اعلام خواهد شد.
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران در بخش دیگر سخنانش از رفع موانع اعمال مدرک تحصیلی کارکنان دانشگاه تهران خبر داد و اظهار داشت: در گذشته یک سری موانعی در زمینه اعمال مدرک کارکنانی که تحصیلات خود را همزمان با کار ادامه داده بودند ایجاد شده بود که خوشبختانه در دوره جدید مدیریتی دانشگاه تهران، این مشکلات برطرف شد. نوحه‌گر ادامه داد: متأسفانه در گذشته، تعدادی از کارکنان دانشگاه تهران بخاطر ادامه تحصیل با موانع و مشکلاتی مواجه شده و حتی برخی از آن‌ها لغو قرارداد شده بودند. ضمن اینکه بازگشت به کار این همکاران انجام شده است، پرونده‌هایی که برای آن‌ها در کمیته تخلفات اداری تشکیل شده بود نیز مختومه شد. چراکه ضمن رعایت قوانین و مقررات حضور در محل کار، کارمندان می‌توانند در زمان‌هایی که تعهدی برای کار ندارند، تحصیل‌شان را ادامه دهند.

 

 

 

شرایط دریافت وام ۲۰۰ میلیونی مسکن
اعلام مسئولان بانک مرکزی حاکی از آغاز پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن برای فرزند سوم است که سرپرست خانوارهای فاقد مسکن که تاکنون تسهیلات مسکن دریافت نکرده‌اند می‌توانند به شش بانک عامل در این زمینه مراجعه کنند.
تمامی خانواده‌هایی که دارای فرزند سوم متولد سال ۱۳۹۹ به بعد هستند و صاحب خانه نیستند، می‌توانند جهت دریافت وام ودیعه مسکن ۲۰۰ میلیون تومانی اقدام کنند.
در این زمینه، مسئولان بانک مرکزی از ابلاغ بخشنامه مربوطه به بانک‌ها و اجرای آن خبر داده‌اند که متقاضیان برای دریافت این وام باید با در دست داشتن مدارک لازم به یکی از شعب بانک‌های عامل مسکن، تجارت، صادرات، کشاورزی، توسعه تعاون و پست بانک مراجعه کنند.
همچنین، برای دریافت وام ۲۰۰ میلیون تومانی با بازپرداخت حداکثر ۲۰ ساله و کارمزد حداکثر ۴ درصد به صورت سالانه، باید سفته و یا یک ضامن معتبر به بانک ارائه کنند. البته، تقاضای دریافت وام باید توسط سرپرست خانوار یا نماینده قانونی آن به بانک اعلام شود و احراز ولادت فرزند متقاضی باید با مشاهده اصل شناسنامه زوجین، فرزند متولد شده و استعلام از سامانه‌های ثبت احوال توسط بانک نیز انجام شود.
در این بین، وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن به فرزند سوم خانواری تعلق می‌گیرد که فاقد مسکن باشند که در این زمینه، معاون اعتبارات بانک مرکزی می‌گوید: وقتی متقاضی به شعبه مراجعه می‌کند، بانک نمی‌تواند تشخیص دهد که متقاضی فاقد خانه هست یا خیر که در حال رایزنی با وزارت راه و شهرسازی هستیم که این امکان را به صورت یک لینک در اختیار شعب قرار دهند.
صحابی در ادامه بیان کرده که منتظر این لینک نماندیم و از بانک‌ها خواستیم که برای این که قانون روی زمین نماند و لازم الاجراست، به این که وضعیت متقاضی را در سامانه سمات بانک مرکزی رصد کنند و اگر متقاضی تسهیلات مسکن یا جعاله فعالی نداشت، اکتفا و این تسهیلات را به آنها پرداخت کنند.

ساخت ۴۰ هزار مسکن محرومان توسط بسیج سازندگی در کشور
مسؤول سازمان بسیج سازندگی در آئین افتتاحیه اولین قرارگاه جهادی مازندران گفت: در بحث محرومیت‌زدایی مانند ساخت مسکن محرومان براساس تفاهم نامه‌ای که با کمیته امداد داریم، ۴۰ هزار مسکن ساخته می‌شود.
محمد زهرایی مسؤول سازمان بسیج سازندگی کشور در آئین افتتاحیه اولین قرارگاه جهادی استان مازندران در این شهرستان، با تبریک به مناسبت هفته دولت اظهار کرد: سازمان بسیج سازندگی به عنوان متولی، برای ساماندهی و هدایت گروه‌های جهادی طرحی تحت عنوان قرارگاه عملیات جهادی پهنه‌ای و منطقه‌ای در سراسر کشور تهیه کرده است.
وی با بیان ینکه در بازه زمانی ۵ ساله یک هزار قرارگاه ایجاد خواهد شد،افزود: اکنون در کشور ۱۶۵ قرارگاه فعال شده است و شهرستان بابل نیز با اقدام بسیار خوب هیأت‌های مذهبی و خیران، این قرارگاه که در زلزله و سیل تا موکب‌داری در اربعین و حضور گروه‌های جهادی در اربعین در سال‌های اخیر فعال بوده، به عنوان قرارگاه پهنه‌ای انتخاب شده است.
مسؤول سازمان بسیج سازندگی کشور با اشاره به اینکه قراگاه پهنه‌ای یک شهرستان را در بر نمی‌گیرد و در هر استان سه قرارگاه پهنه‌ای راه‌اندازی می‌کنیم، خاطرنشان کرد: در استان مازندران قرارگاه جهادی سجادیه در بابل برای ۸ شهرستان انجام خدمات خواهد داد و خدمات گروه‌های جهادی که ذیل قرارگاه تعریف می‌شوند تخصصی می‌شود.
زهرایی بیان کرد: در بحث محرومیت‌زدایی مانند ساخت مسکن محرومان بر اساس تفاهم نامه‌ای که با کمیته امداد داریم تعداد ۴۰ هزار مسکن ساخته می‌شود که هر قرارگاه سهمی از این تعداد دارد، در بحث معیشتی این قرارگاه در بابل یک هزار شغل را هدف‌گذاری کرده است، در حوزه‌های مختلف مانند پزشکی نیز فعال هستیم، علاوه بر این موارد، موضوع بحران‌هاست که در سیل و زلزله و جاهای مختلف، قرارگاه‌ها نوک پیکان عملیات بسیج سازندگی هستند.
وی با بیان اینکه طرح محرومیت‌زدایی پایه را در کشور در حال اجرا هستیم، افزود: در این طرح روستاها و مناطق حاشیه شهر در اولویت هستند، در بحث آب شرب روستایی برای ۷ هزار ۱۳۸ روستا با وزارت نیرو قرارداد شده است و از این تعداد ۳ هزار و ۵۰۰ مورد بر عهده بسیج سازندگی است.
مسؤول سازمان بسیج سازندگی کشور ادامه داد: در حوزه آب کشاورزی نیز طرحی به نام آب‌خیز تا جالیز برنامه‌ریزی شده که با اجرای آن استفاده بهینه از اتفاق می‌افتد، همچنین در بحث جاده بین مزارع در استان مازندران، بسیج سازندگی ۱۲۰ کیلومتر ساماندهی راه روستایی را در دست اجرا دارد که با دولت تفاهم نامه امضاکرده و تاکنون نزدیک به ۶۰ کیلومتر جاده بین مزارع را ساماندهی کرده است.
زهرایی با اعلام اینکه بسیج سازندگی مازندران در بحث مسکن محرومان هم یک‌هزار و ۷۰۰ واحد تحویل و در مسکن ملی هم ساخت ۸۰۰ واحد را برعهده گرفته است، یادآور شد: همدلی و همراهی خوبی در مازندران در بین مسؤولان وجود دارد و سپاه استان نیز در انجام پروژه‌های عمرانی و محرومیت‌زدایی و حرکات جهادی شاخص است که امیدواریم این امر در سراسر کشور تسری پیدا کند.
وی با بیان اینکه مازندران به لحاظ انجام پروژه‌های محرومیت‌زدایی همواره جز برترین استان‌ها در کشور است، خاطرنشان کرد: همایش دو روزه بسیج سازندگی کشور را هم به همین دلیل در مازندران برگزار می‌کنیم تا مسؤولان بسیج سازندگی کشور از مازندران الگوگیری کرده و به این مدل محرومیت‌زدایی و استفاده بهینه از ظرفیت لایزال جهادی که در مازندران اتفاق افتاده است، دست پیدا کنند.