در چهارمین روز از هفته دولت و به مناسبت روز داروساز دکتر محمد رضا فرزین مدیرعامل بانک ملی ایران به همراه محمد حسین فروزان مهر مدیرعامل گروه آینده پویا، دکتر مهدی بخشایش مدیرعامل شرکت داروسازی اُسوه و دکتر ارسلان کاظم پور مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری شفادارو از شرکت داروسازی اُسوه در تهران بازدید کرد. دکتر […]
در چهارمین روز از هفته دولت و به مناسبت روز داروساز دکتر محمد رضا فرزین مدیرعامل بانک ملی ایران به همراه محمد حسین فروزان مهر مدیرعامل گروه آینده پویا، دکتر مهدی بخشایش مدیرعامل شرکت داروسازی اُسوه و دکتر ارسلان کاظم پور مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری شفادارو از شرکت داروسازی اُسوه در تهران بازدید کرد.
دکتر فرزین با حضور در بخش های مختلف شرکت داروسازی اُسوه در جریان مراحل ساخت، روند پیشرفت و اجرای طرح های توسعه این مجموعه قرار گرفت.
مدیرعامل بانک ملی ایران در این بازدید ضمن تبریک هفته دولت و روز داروساز با بیان این که صورت های مالی این مجموعه بیانگر عملکرد مثبت شرکت طی سال های اخیر است، اظهارداشت: این شرکت با نقش آفرینی موثر باید در آینده نزدیک سهم عمده بازار را در ساخت داروهای درمانی و پیشگیرانه
کسب کند.
وی به موضوع اجرای حاکمیت شرکتی در بانک و شرکت های تابعه اشاره کرد و افزود: نگاه ما در حوزه مدیریت کلان اجرای دقیق، مناسب و مطلوب ساختار حاکمیتی شرکتی در تمامی ارکان و اجزای بانک است.
دکتر فرزین توجه به دو شاخصه شایسته سالاری و تخصص گرایی را از مهمترین مولفه ها و عناصر اصلی مدیریت در بانک دانست و تصریح کرد: بنا داریم اجرای ساختار حاکمیتی شرکتی را درتمامی انتخاب ها و تصمیم گیری ها خرد و کلان بانک در اولویت قرار دهیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که همه باید موانع تولید را شناسایی کنیم و در رفع آن بکوشیم، اظهار کرد: ما می کوشیم تا به جای بنگاه داری، به خلق بنگاه کمک کنیم به این معنی که ما کمک می کنیم تا بنگاه های اقتصادی و واحد های تولیدی در سراسر کشور با تکیه بر بخش خصوصی و متخصصان در مسیر افزایش ظرفیت تولید و بکارگیری توانمندی های های موجود با تامین مالی و سرمایه گذاری های بانک گام های موثری
بردارند.
مدیرعامل بانک ملی ایران به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اجرای دقیق اصل« ۴۴ » اشاره کرد و گفت: در بانک ملی ایران هدف را واگذاری بنگاه های اقتصادی به متولیان امر، متخصصان و صاحبان صلاحیت بنا گذاشته ایم تا شاهد تکمیل زنجیره ارزش در بانک و حضور موثر شرکت ها در رشد و شکوفایی کشور باشیم.
دکتر فرزین در جریان این بازدید از راه اندازی شعب دانش بنیان در بانک ملی ایران خبر داد و خاطرنشان کرد: تاکنون ۳شعبه دانش بنیان درتهران به جهت همراهی و کمک به شرکت های دانش بنیان راه اندازی شده است و تا پایان سال نیز در تمامی مراکز استان ها شعب دانش بنیان در جهت کمک به توان این شرکت ها راه اندازی و آماده کمک و خدمات دهی خواهند شد .محمد حسین فروزان مهر مدیرعامل گروه آینده پویا نیز در این بازدید گفت: این مجموعه در تولید محصولات دارویی راهبردی کشور با تکیه بر نیروهای متخصص جزو شرکت های برتر است که با وجود شرایط سخت همچنان سنگر تولید را ترک نکرده است.
وی با بیان این که کمک به طرح های توسعه این شرکت زمینه توان تولید این شرکت را افزایش خواهد داد، گفت: کمک به توسعه این شرکت کمک به تبدیل شدن این شرکت به هاب دانش بنیان دارویی در منطقه خاورمیانه است.
مهدی بخشایش مدیرعامل شرکت داروسازی اُسوه در این مراسم به اجرای تحولات و دستاورد های این شرکت طی ۳ سال اخیر اشاره کرد و ادامه داد: ما در حال حاضر با تلاش نیروهای متخصص توانسته ایم شرکت را از رکود شدید به توسعه برسانیم و جزو ۵ شرکت دارویی سازنده واکسن کرونا در کشور باشیم .
وی گفت : به عنوان يكي از شركت هاي پيشرو در صنعت داروسازي كشور همواره در تلاش هستیم تا با بهره گيري از فناوريهاي نوين و بر اساس استانداردها و معيارهاي بين المللي در جهت ارتقاء سطح سلامت جامعه فعاليت کنیم و در حال حاضر با رويكرد فعاليت در زمينه درمان بيماريهاي صعبالعلاج نظير تالاسمي، نقايص آنزيمي ژنتيكي، ام اس، سرطان، پيوند اعضاء و … دهها قلم دارو به سبد داروئي
كشور افزوده ایم.
گفتنی است، دکتر فرزین خط واکسن سازی این شرکت را افتتاح و از بخش های ویال، آمپول سازی و بیوتکنولوژی (واکسن سازی) بازدید کرد. همچنین با حضور در این شرکت به مناسبت روز داروساز از داروسازان این مجموعه با اهدای لوح
تقدیر کرد.
لازم به ذکر است، شركت داروسازي اسوه به عنوان یک مجموعه معتبر و پيشرو در صنعت داروسازي كشور يكي از شركت هاي تابعه بانک ملی ایران است كه با دارا بودن خطوط انحصاري در توليد بسياري از اشكال دارويي، جايگاه ويژه اي در تأمين داروهاي مورد نياز جامعه دارد.
در دیدار مدیر عامل بانک صنعت و معدن با استاندار ایلام مطرح شد؛
ایجاد خط اعتباری در آینده نزدیک
دکتر علی خورسندیان، در نشست با استاندار و مسؤلان استانی دست اندر کار تولید و اشتغال استان ایلام از ایجاد خط اعتباری توسط این بانک در آینده نزدیک خبر داد.
مدیرعامل این بانک که به منظور بازدید از برخی طرح های صنعتی به این استان سفرکرده بود در ادامه این بازدیدها در نشست مشترکی با استاندارد و دیگر مسؤلان استان ضمن تبریک هفته دولت و روز کارمند با تأکید بر موقعیت و ظرفیت های استان ایلام در حوزههای مختلف بیان داشت: ارتباط بین بنگاههای تولیدی و بانکها یک ارتباط متقابل و مؤثر است و ضروری است که این رابطه با برگزاری جلسات سازنده و تبیین درخواست های طرفین در راستای بهبود فضای تولید و اشتغال ارتقا یابد.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن در ادامه سخنان خود ضمن تشریح رویکرد این بانک در محرومیت زدایی در نقاط مختلف کشور از طریق توسعه صنعتی و امکان اشتغال پایدار عنوان داشت: اهتمام ما تمرکززدایی و گسترش واحدهای تولیدی متناسب با آمایش سرزمین و بهره برداری از ظرفیت ها و مزیت های اقتصادی این استان است.
وی از تخصیص بیش از ۷۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات از سوی بانک صنعت و معدن به واحدهای تولیدی این استان خبر داد و ادامه داد: این بانک با توجه به رسالت خود وظیفه دارد در خدمت سرمایهگذاران و بنگاههای تولیدی باشد و در این راستا میتواند با بررسی کارشناسی در حوزه تأمین مالی و ارائه خدمات نوین خود نقش مهمی در تسهیل و تسریع روند سرمایهگذاری در این استان داشته باشد.
در این دیدار حسن بهرام نیا، استاندار ایلام گفت: این استان از ظرفیت های اقتصادی و صنعتی خوبی برخوردار است و بانک صنعت و معدن نیز همکاری مناسبی با صنعتگران استان داشته است؛ در حوزه اشتغال نیز ۱۲ هزار شغل در این استان ایجاد شده که به پیشنهاد بنده به ۱۴ هزار افزایش یافت و هم اکنون رتبه اول اشتغال در کشور را داریم.
وی افزود: برای تامین برق پایانه نیز پست ۳۲ مگاواتی برق ایجاد شده و ۲۰ هزار متر مربع با اعتباری افزون بر ۸۰ میلیارد تومان در مهران ایجاد شده و ۳۵۰ میلیارد تومان نیز در حوزه راه های
اربعین هزینه شده است.
گفتنی است در این نشست مقرر شد، شرکت های بزرگ نسبت به تمرکز موجودی حساب های خود نزد بانک صنعت و معدن اقدام کنند تا بانک نیز متقابلا با توان وام دهی بیشتر به ارائه خدمات به این
شرکت ها بپردازد.
دکتر خورسندیان همچنین در خلال این سفر در جمع کارکنان مدیریت استانی ایلام حضور یافت و طی مراسمی محمد کلانتری را به عنوان مدير استاني و رييس شعبه ایلام معرفي نموده و از زحمات امین رضایی مدير پيشين این استان که منشاء اقدامات مؤثر و مثبتی در حمایت از واحدهای تولیدی استان بوده است، قدرداني کرد.
وی در جمع همکاران بر نقش مهم بانک صنعت و معدن در توسعه و رونق واحدهای تولیدی استان تاکید کرد و خاطرنشان ساخت: مدیریت استانی این بانک توانسته در سطح مطلوبی به معرفی و ارائه خدمات متعدد به مشتریان بپردازد و عملکرد خوب همکاران ما در این استان کاملا مشهود است.
در این نشست حسین عسکری عضو هیات مدیره بانک صنعت و معدن نیز اظهار داشت: مقوله تولید و سرمایه گذاری در این حوزه با امنیت رابطه مستقیم دارد و با ایجاد زیرساخت های لازم و حمایت از کارآفرینان و صنعتگران می توان ظرفیت های بالقوه را بالفعل نمود و در این مسیر توان تخصصی و مشاوره ای بانک صنعت و معدن نیز می تواند نقش سازنده ای داشته باشد.
وی بر اهمیت وصول مطالبات تاکید کرد و گفت: تداوم خدمات دهی بانک وابسته به وصول هر چه سریع تر مطالبات غیر جاری است و بایستی یک اعتماد دوطرفه و متقابل بین بانک و مشتریان وجود داشته باشد.
محمد کلانتری مدير جديد استان ایلام پیش از این سمت، مديريت استان کرمانشاه و رياست شعبه کرمانشاه را بر عهده
داشته است.
کارشناس اعتبارات بانک توسعه صادرات ایران تشریح کرد:
وضعیت طرح های صادراتی تامین مالی شده توسط بانک
کارشناس اعتبارات بانک توسعه صادرات ایران به مناسبت هفته دولت، آخرین وضعیت وضعیت طرح های صادراتی تامین مالی شده توسط بانک توسعه صادرات ایران را تشریح کرد.
احمد احسانی با اشاره به تکمیل پنج طرح و اتمام قریب الوقوع هشت طرح صنعتی تامین مالی شده از سوی بانک توسعه صادرت ایران،گفت: بانک توسعه صادرات ایران برای اجرای طرح احداث یک واحد شیرین سازی گاز، بازیافت اتان، تولید متانول و تولید اتیلن در پتروشیمی بوشهر، ۱۸ میلیارد یوآن مصوب کرد که به صورت سندیکایی با مشارکت بانک صنعت و معدن از محل فاینانس چین و ۷۵ میلیون یورو از محل منابع بانک تامین شد.
احسانی اظهار داشت: برای اجرای این طرح تا پایان تیرماه سال جاری بالغ بر ۱۸ میلیارد یوآن چین و ۷۵ میلیون یورو به شرکت پتروشیمی بوشهر، پرداخت شده که ۸۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
این کارشناس اعتباری در ادامه به تشریح وضعیت طرح احداث واحد تولید اتیلن در پتروشیمی گچساران پرداخت و گفت: ۱۶۵ میلیون یورو به صورت سندیکایی با مشارکت بانک تجارت برای این طرح تصویب شد که تا پایان تیرماه سال جاری، ۱۲۸٫۶ میلیون یورو به شرکت پتروشیمی گچساران پرداخت شده و بیش از ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
احسانی افزود: برای اجرای طرح احداث واحد تولید پروپیلن در پتروشیمی سلمان فارسی نیز، بالغ بر ۹۵ میلیون یورو در بانک توسعه صادرات ایران، مصوب شد که تا کنون ۵۱٫۷ میلیون یورو از این مبلغ پرداخت شده و ۶۳ درصد نیزپیشرفت فیزیکی طرح گزارش شده است.
وی در ادامه به تشریح وضعیت طرح های فولادی تامین مالی شده از سوی بانک پرداخت و گفت: طرح دو فاز توسعه فولاد سازی به ظرفیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن با مبلغ مصوب ۱۰۹ میلیون یورو ، طرح واحد آب شیرین کن صنعتی به ظرفیت ۳۰ هزار متر مکعب در روز با مبلغ مصوب ۲۵ میلیون یورو و همچنین طرح ایجاد واحد تولید آهن اسفنجی به ظرفیت ۹۶۰ هزار تن در سال با مبلغ مصوب ۵۲٫۵ میلیون یورو تکمیل و به بهره برداری رسیده اند.
احسانی به پیشرفت فیزیکی ۹۷ درصدی طرح تولید اسلب عریض فولادی با ظرفیت ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال در شرکت فولاد جهان آرا اروند اشاره کرد و گفت: بانک توسعه صادرات ایران ۱۵۹ میلیون یورو برای این طرح مصوب کرده که بالغ بر ۱۵۴ میلیون یورو از این مبلغ تا پایان تیرماه ۱۴۰۱ به این شرکت پرداخت شده است.
به گفته این کارشناس اعتباری طرح احداث یک واحد تولید ۷۰۰ هزارتنی شمش در شرکت فولاد آلیاژی ایران با مبلغ مصوب ۱۰۶ هزار و ۵۵۰ میلیون یورو به صورت سندیکایی با مشارکت بانک توسعه صادرات ایران و بانک صنعت و معدن، به پیشرفت ۸۳ درصدی دست یافته است.
احسانی از پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصدی طرح احداث واحد کک متالوژی در شرکت کک طبس و طرح ماشین آلات خط تولید در شرکت سولیکو کاله خبر داد احداث واحد کک و گفت: مبلغ مصوب برای طرح احداث واحد تولید کک متالوژی۳۰ میلیون یورو و ۳۵۰ میلیارد ریال و مبلغ مصوب برای برای شرکت سولیکو کاله ۲۰ میلیون یورو بوده است.وی اضافه کرد: طرح توسعه تولیدات بلوکات گازی در شرکت صنایع خاک چینی ایران از دیگر طرح های تامین مالی شده از سوی بانک توسعه صادرات ایران، با مبلغ مصوب ۹ میلیون یورو و ۲۵۰ میلیارد ریال به پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی دست یافته است.احسانی به پیشرفت فیزیکی ۵۷ درصدی طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار اشاره کرد و گفت: از ۳۳۴ میلیون دلار مبلغ مصوب برای تامین مالی این طرح تا کنون ۱۷۳ میلیون دلار به شرکت آریابنادر ایرانیان پرداخت شده است.
وی درپایان به تشریح وضعیت طرح خط سوم انتقال برق ایران به ارمنستان پرداخت و گفت: بانک توسعه صادرات ایران بالغ بر۸۷ میلیون یورو برای اجرای این طرح مصوب کرد؛ این طرح تا پایان تیرماه سال جاری به پیشرفت ۸۰ درصدی دست یافته است.
تأکید مدیرعامل بانک دی بر تسریع در پیگیری پروندههای حقوقی و مطالباتی بانک
مدیرعامل بانک دی در نشستی با همکاران معاونت حقوقی و وصول مطالبات بانک بر ضرورت پیگیری مستمر پروندههای حقوقی بانک و تسریع در امور حقوقی تا حصول نتیجه تاکید کرد.
علیرضا قیطاسی، مدیرعامل بانک در این نشست ضمن دریافت گزارشی از روند انجام فعالیتها و پروندههای در جریان حقوقی بانک گفت: خوشبختانه با پیگیریهای مستمر از دستگاه قضایی و تلاش شبانه روزی همکاران حوزه حقوقی از تعداد پروندههای مطالباتی بانک کاسته شده اما تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله وجود دارد و انتظار میرود با تداوم این اقدامات در اسرع وقت تعداد ییشتری از پروندههای حقوقی بانک تعیین تکلیف شوند
قیطاسی فعالیت در بخش حقوقی و وصول مطالبات را دارای حساسیتهای ویژه دانست و تصریح کرد: تمامی همکاران حقوقی و وصول مطالبات باید به تمامی مراحل حقوقی انجام شده پرونده ها تسلط کامل داشته باشند تا شاهد تسریع در فرایند وصول مطالبات باشیم
وی با اشاره به تشکیل کمیته تعیین صلاحیت وکلا در بانک افزود: در پروندههای حقوقی باید علاوه بر تهیه لیست کاملی از بدهکاران و مراحل حقوقی طی شده برای هر پرونده، از وکلای خبره نیز بهره برد تا با استفاده از یک نگاه چندوجهی به حل مسائل و دفاع از مصالح بانک نایل آمد.
لزوم ایجاد بانک آفشور در مناطق آزاد
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: بانک آفشور (فراساحلی یا مرزی) قانون است و باید انجام شود، در صورت انجام نشدن مسئولین ذی ربط باید پاسخگو باشند.
سعید محمد گفت: در تبصره ۳ بخش هـ بند ۱ قانون بودجه ۱۴۰۱، بانک مرکزی مکلف است با همکاری سایر دستگاه های ذیربط اقدامات زیرساختی مالی و بانکی سازگار با برنامه تجارت کشور را اجرا کرده و گزارش عملکرد این بند را هر سه ماه یکبار به کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات و اقتصادی مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور ارائه دهد.
وی در ادامه افزود: دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد از سال گذشته پیگیر تاسیس بانک آفشور در مناطق آزاد است، اقدامات خوبی انجام شده، جلساتی با بانک مرکزی برگزار شد و طی مکاتبات رسمی بانک مرکزی با ما درخواست شد که ما سهامداران بانک آفشور را معرفی کنیم تا هویت سنجی شوند. پکیج مناسبی از سهامداران داخلی و خارجی در خصوص بانک آفشور آماده شده که تا هفته آینده به بانک مرکزی ارسال و طبق قانون بانک آفشور با نظارت بانک مرکزی راه اندازی خواهد شد.
سعید محمد افزود: اینها ظرفیتهای مغفول مانده قانون است و در دولت سیزدهم با حمایت رئیس جمهوری به جد پیگیر راه اندازی این ظرفیت ها هستیم.
وی ادامه داد: در هفته گذشته شورای عالی بورس مجوز تاسیس بورس بین الملل در مناطق آزاد را صادر کرد. این بورس فرصتی را برای سرمایهگذاران فراهم میکند که هم سهامداران داخلی بتوانند سرمایه های ارزی خود را سرمایه گذاری کنند و هم سایر کشورها هم می توانند سهام شرکتهای خود را به این بورس بیاورند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه این پنجمین بورس کشور است و می تواند برای تولیدکنندگان داخلی ضمانت نامه ارزی صادر کند، اظهار کرد: همه معاملات در این بورس ارزی انجام میشود و به رونق بورس سرزمین اصلی هم کمک میکند. این اقدام با هماهنگی و همکاری شورای عالی بورس و سازمان بورس کشور در دست انجام است. روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد: برخی ادعاهای مطرح شده مبنی بر حضور ناظران شرعی در تمامی شعب بانکها به هیچ وجه صحت ندارد.مصطفی قمریوفا مدیر کل روابط عمومی بانک مرکزی در حساب شخصی خود در فضای مجازی نوشت: بر اساس مصوبه شورای فقهی بانک مرکزی، در هر بانک یا موسسه اعتباری، یک نفر به عنوان مسئول نظارت شرعی در کمیته تطبیق حضور خواهد داشت تا به عنوان عضوی از اعضای کمیته مذکور، انطباق عملکرد آن بانک و موسسه اعتباری با ضوابط و مقررات شرعی را کنترل نماید.
وی افزود: بنابراین برخی ادعاهای مطرح شده مبنی بر حضور ناظران شرعی در تمامی شعب بانکها به هیچ وجه صحت ندارد. همچنین برخلاف ادعاهای مطرح شده، ناظران شرعی به هیچ وجه منحصر به روحانیون محترم نمیباشد و همه متخصصان صاحب صلاحیت در حوزه بانکداری اسلامی (حوزوی یا دانشگاهی)، پس از اخذ گواهینامه حرفهای مربوطه میتوانند با انتخاب بانک یا موسسه اعتباری و تایید شورای فقهی بانک مرکزی، به عنوان ناظر شرعی در کمیته تطبیق حضور داشته باشند.