نتیجه هزینه ۶۰ میلیارد دلاری از صندوق توسعه رشد صفر درصدی بود
نتیجه هزینه ۶۰ میلیارد دلاری از صندوق توسعه رشد صفر درصدی بود

رئیس سازمان برنامه‌وبودجه گفت: نتیجه هشت‌سال معطل گذاشتن فعال اقتصادی با بهانه برجام و مذاکره و هزینه ۶۰ میلیارد دلاری از صندوق توسعه چیزی جز رشد صفر درصدی اقتصاد در بر نداشت. سید مسعود میرکاظمی در جلسه کارشناسان معاونت امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌وبودجه اظهار داشت: در سال‌های گذشته منابع زیادی در کشور […]

رئیس سازمان برنامه‌وبودجه گفت: نتیجه هشت‌سال معطل گذاشتن فعال اقتصادی با بهانه برجام و مذاکره و هزینه ۶۰ میلیارد دلاری از صندوق توسعه چیزی جز رشد صفر درصدی اقتصاد در بر نداشت.

سید مسعود میرکاظمی در جلسه کارشناسان معاونت امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌وبودجه اظهار داشت: در سال‌های گذشته منابع زیادی در کشور هزینه شده که در بخش‌های مختلفی عملکردها خوب بوده و در بخش‌هایی هم ضعیف عمل شده است. اما درمجموع برآیند کلی عملکردها، در سطح ملی ضعیف بوده که نیاز است در جهت بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی اقدامات اساسی انجام شود.
وی با تشریح وضعیت شاخص‌های کلان اقتصادی در سال‌های گذشته گفت: حجم اقتصاد در سال‌های گذشته کوچک‌تر شده است و ادامه این وضعیت به صلاح نیست و باید بازنگری اساسی در تدوین برنامه‌ها صورت گیرد.
رئیس سازمان برنامه‌وبودجه با طرح این پرسش که مشکل اصلی افت وضعیت شاخص‌های کلان اقتصادی کجاست؟ تصریح کرد: متأسفانه تمام توجه‌ها معطوف به بودجه شده است و توجهی به شاخص‌های کلان اقتصادی نمی‌شود. همچنین بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته حرکت نمی‌شود که همه این‌ها باعث افت شاخص‌های کلان اقتصادی شده است.
معاون رئیس‌جمهور افزود: طی هشت‌سال فعال اقتصادی را معطل مذاکره و برجام کردیم؛ اما نهایت چیزی که نصیب کشور شد رشد نزدیک به صفر اقتصاد بود. تحریم‌ها اگرچه در اقتصاد کشور مؤثر است، اما نباید اقتصاد را شرطی کرد. به‌عبارت‌دیگر برنامه‌ریزی‌ها باید مبتنی بر توان و ظرفیت داخل باشد که همین رویه در دولت سیزدهم دنبال می‌شود.
به گفته میرکاظمی اگر کشور در شش سال متوالی رشد اقتصادی هشت‌درصدی را تجربه کند حجم اقتصاد بعد از این مدت تازه به سال۱۳۹۰بازمی‌گردد.وی با اشاره به تعهدات سنگین دولت قبل برای کشور گفت: به‌غیراز افزایش شدید بدهی دولت به بانک‌ها و بانک‌ها به بانک مرکزی نزدیک به ۶۰ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی هزینه شد؛ ۵۳۵ هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق باید پرداخت شود؛ بیش از ۲,۷۰۰ هزار میلیارد تومان در کشور هزینه شد. نتیجه این هزینه‌ها رسیدن میزان سرمایه‌گذاری به رقم منفی ۴,۶ درصد است که حتی به‌اندازه استهلاک سرمایه هم نیست.میرکاظمی با بیان اینکه بهترین جایی که می‌تواند وضعیت اقتصادی کشور را آسیب‌شناسی کند سازمان برنامه‌وبودجه است گفت: اکثراً فکر می‌کنند سازمان برنامه‌وبودجه مسئول تأمین منابع است درحالی‌که آسیب‌شناسی شاخص‌های اقتصادی و برنامه‌ریزی دقیق و مدون از مهم‌ترین وظایف سازمان برنامه‌وبودجه است.وی با اشاره به اینکه روش‌های متداول گذشته در سازمان برنامه‌وبودجه کارایی لازم را ندارد، ادامه داد: در سازمان برنامه‌وبودجه به تحول و نوآوری نیاز داریم و راهبرد پیشرفت و توسعه نیاز به بازنگری در برنامه‌ها، کارشناسی قوی، خلاقیت و نوآوری دارد.
معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه همه مشکلات اقتصادی با تخصیص منابع، قابل حل نیست تصریح کرد :۸۰ درصد توان سازمان برنامه‌وبودجه باید صرف برنامه‌ریزی شود و این سازمان برای رفع آسیب‌ها برنامه‌محوری را به‌صورت جدی دنبال کند.وی با تأکید برافزایش نقش برنامه‌ریزی در بودجه سالیانه افزود: چنانچه عملکرد سازمان برنامه‌وبودجه در حوزه برنامه‌ریزی مثبت باشد شاخص‌های کلان در حوزه‌های مختلف بهبود پیدا می‌کند.
دکتر میرکاظمی خطاب به کارشناسان سازمان برنامه‌وبودجه گفت: مطالب و ایده‌های جدید و خلاقانه را پیشنهاد دهید و از بخشی‌نگری پرهیز و به جامع‌نگری توجه ویژه داشته باشید.معاون رئیس‌جمهور بابیان اینکه دارویی که سازمان برنامه‌وبودجه برای بهبود اقتصاد می‌دهد شفابخش باشد گفت: تصمیمات بخش‌های مختلف به‌گونه‌ای گرفته شود که منجر به بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی باشد.

 

 

ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده فصل بهار به روال قبل
معاون سازمان امور مالیاتی کشور گفت: به موجب قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده، تا زمان راه اندازی سامانه مودیان، نحوه ارایه اظهارنامه مالیاتی و رسیدگی به آنها، حسب مقررات مصوب ۱۳۸۷ می‌باشد.
محمد تقی پاکدامن، معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور، با اشاره به ماده (۱۳) قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده مصوب دوم خردادماه ۱۴۰۰، اظهار داشت: تا زمان راه اندازی سامانه مودیان، نحوه ارایه اظهارنامه مالیاتی و رسیدگی به آنها، حسب مقررات قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷ می‌باشد.
وی افزود: مودیان مالیاتی در اجرای ماده (۲۱) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷، مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده و پرداخت مالیات و عوارض متعلق به دوره مالیاتی بهار سال جاری حداکثر تا پایان روز چهارشنبه مورخ ۱۵ تیرماه ۱۴۰۱ می‌باشند.
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: حسب مصوبه مراجع قانونی، حکم ماده (۱۴) قانون مالیات بر ارزش افزوده برای دوره مذکور (بهار ۱۴۰۱) جاری نمی‌باشد.

 

۱۱ هزار تن روغن خام و گندم با قطار وارد کشور شد
یک قطار باری حامل یک هزار تن روغن آفتابگردان از قزاقستان و با عبور از کشورهای ازبکستان و ترکمنستان از طریق مرز ریلی سرخس وارد استان خراسان رضوی شد که با احتساب ۱۰ هزار تن گندم که در هفته‌های اخیر با قطار وارد این استان شده بود، مجموعاً ۱۱ هزار تن کالاهای اساسی از طریق ناوگان ریلی وارد کشور
شده است.
این قطار حامل روغن وارداتی، اولین محموله از محل قرارداد دو هزار تُنی خرید روغن خام با قزاقستان وارد کشورمان شده است و محموله‌ی بعدی نیز متعاقباً وارد خواهد شد.
بر اساس این گزارش، هدف از واردات روغن خام، کنترل بازار و تقویت ذخایر روغن در کشور است که برای ذخیره‌سازی و طی فرایند تصفیه به کارخانه‌های روغن‌کشی ارسال خواهد شد، ضمن اینکه ۱۰ هزار تن گندم وارداتی از طریق شبکه ریلی نیز قبلاً تخلیه و ذخیره‌سازی شده است.
این گزارش می‌افزاید، روغن ذخیره‌سازی شده بر اساس نیاز موجود و با صدور مجوز از مراجع مربوطه برای تنظیم بازار روغن از طریق شبکه‌های توزیع سراسری در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرند.

 

لزوم ساخت پارک علم و فناوری تخصصی خودرو در کشور
معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صمت گفت: به‌منظور افزایش عملکرد تولیدکنندگان و نگاه به آینده، ایجاد پارک علم و فناوری لازم است.
«منوچهر منطقی» در جلسه امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین وزارت صمت (معاونت صنایع حمل‌ونقل)، وزارت عتف (معاونت فناوری و نوآوری) و گروه صنعتی ایران خودرو افزود: استفاده از ظرفیت‌های نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان کشور، پاسخ به نیازهای فناورانه ایران‌خودرو و ایجاد پارک علم و فناوری تخصصی خودرو از اهداف این تفاهم‌نامه بوده است.وی ادامه‌داد: باید بتوانیم با ایجاد بسترهای دانشی و فناوری لازم، سازنده را از وجود فناوری بومی برای ساخت آن قطعه مطمئن کنیم، بنابراین به‌منظور افزایش عملکرد تولیدکنندگان و نگاه به آینده، ایجاد پارک علم و فناوری لازم است.معاون وزیر صمت با بیان اینکه تدوین سیاست‌های صنعتی کشور به‌ویژه در موضوع حمل‌ونقل یکی از اقدامات وزارت صمت است، خاطرنشان‌کرد: سیاست‌گذاری ما در حوزه صنعت حمل‌ونقل بر مبنای دانش‌بنیان بودن است، بنابراین باید بتوانیم از همه ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها استفاده کنیم و تفاهم‌نامه امروز نیز براساس همین سیاست به امضا رسیده است.

 

سهامداران پالایشی در طرح های کیفی سازی سرمایه گذاری کنند
وزیر نفت گفت: سهامداران پالایشگاه‌های کشور باید عمده سود سالانه خود را در طرح‌های توسعه‌ای و کیفی‌سازی محصولات پالایشگاه‌ها سرمایه‌گذاری کنند وگرنه به لحاظ مسائل محیط زیستی زیان می‌کنند.جواد اوجی گفت: وزارت نفت هر ماه نشستی را به‌منظور پیگیری روند ساخت پالایشگاه‌های نفت نو و طرح‌های کیفی‌سازی در پالایشگاه موجود برگزار می‌کند، در این نشست‌ها موانع و مشکلات طرح‌های توسعه‌ای در بخش پالایشگاهی کشور به‌شدت پیگیری می‌شود.وی با بیان اینکه طبق برنامه زمان‌بندی اعلام‌شده امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم ظرفیت پالایش کشور افزایش یابد، ادامه داد: امسال به امید خداوند دو طرح کیفی‌سازی فرآورده‌های نفتی در پالایشگاه‌های اصفهان و شیراز به بهره‌برداری خواهد رسید.وزیر نفت تصریح کرد: با وجود تحریم‌های ظالمانه‌ای که بر ضد کشورمان در جریان است، اما بنده از روند احداث طرح‌های جدید پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی کشور راضی هستم.اوجی تأکید کرد: سهامداران پالایشگاه‌های کشور باید عمده سود سالانه خود را در طرح‌های توسعه‌ای و کیفی‌سازی محصولات پالایشگاه‌ها سرمایه‌گذاری کنند. اگر این اتفاق رقم نخورد در سال‌های آینده به لحاظ مسائل محیط زیستی این سهامداران بی‌شک زیان خواهند کرد.

 

صادرات دام در انتظار امضای وزیر جهاد
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران ایران با بیان اینکه مصوبه صادرات دام زنده به زودی توسط وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ می شود، گفت: صادرات مدیریت شده خواهد بود تا به بازار داخل آسیبی وارد نشود.
سید احمد مقدسی با بیان اینکه شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک حدود ۳ هفته قبل آزاد سازی صادرات دام زنده را به تصویب رسانده است، گفت: هنوز این مصوبه به امضای وزیر جهاد کشاورزی نرسیده است.
وی اظهارامیدواری کرد: طی یک تا دو روز آینده این مصوبه به امضای وزیر برسد و ابلاغ شود.مقدسی تاکید کرد که در مرحله اول صادرات دام زنده با نظارت معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی و به صورت مدیریت شده، انجام خواهد گرفت تا آسیبی به بازار داخل وارد نشود.
وی قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم گوساله نر زنده را ۱۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام و اضافه کرد که هر کیلوگرم گوساله نر از دامداران به قیمت ۷۲ تا ۷۳ هزار تومان خریداری می‌شود.
وی افزود: دولت هم جلوی صادرات را گرفته و هم دام مازاد را با قیمت واقعی جمع آوری نمی‌کند و همین منجر به زیان گسترده تولیدکنندگان شده است.