نظام پرستاری قوانین اجرا نشده را به سازمان بازرسی اعلام کند
نظام پرستاری قوانین اجرا نشده را به سازمان بازرسی اعلام کند

رئیس قوه قضاییه گفت: دست‌اندرکاران نظام پرستاری نیز قوانین اجرا نشده یا کامل اجرا نشده حوزه کاری خود را به صورت مکتوب یا در قالب برگزاری جلسه به رئیس سازمان بازرسی ارائه دهند تا پیگیری‌های لازم انجام شود. حجت ‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، (سه‌شنبه هشتم شهریور) در دیدار با اعضای شورای عالی نظام پرستاری، […]

رئیس قوه قضاییه گفت: دست‌اندرکاران نظام پرستاری نیز قوانین اجرا نشده یا کامل اجرا نشده حوزه کاری خود را به صورت مکتوب یا در قالب برگزاری جلسه به رئیس سازمان بازرسی ارائه دهند تا پیگیری‌های لازم
انجام شود.
حجت ‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، (سه‌شنبه هشتم شهریور) در دیدار با اعضای شورای عالی نظام پرستاری، ضمن اشاره به مجاهدت‌های پرستاران کشور در دوره شیوع بیماری کرونا، صمیمانه از خدمات و زحمات این قشر پرتلاش قدردانی به عمل آورد و یاد و خاطره شهدای مدافع سلامت را گرامی داشت.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه پرستاران در دوران کرونا در صف اول مبارزه با این بیماری و خدمت به مردم بودند، افزود : پرستاران در همه مقاطع زمانی در حال مجاهدت هستند اما در برخی مقاطع همچون دوران کرونا، این مجاهدت‌ها بروز و ظهور بیشتری می‌یابد.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه آنطور که باید و شاید، جایگاه و ارزش کار پرستاران در اذهان عموم مردم و تعدادی از مسئولان، روشن و مبرهن نیست، خطاب به اعضای شورای عالی نظام پرستاری تصریح کرد: ضرورت دارد خود شما متولیان نظام پرستاری نسبت به تبیین ارزشمندی جایگاه پرستاری و ارزش کار پرستاران در جامعه کوشا باشید.
رئیس عدلیه با اشاره به عنایات و توجهات مقام معظم رهبری به ارزش کار و جایگاه والای پرستاران و مدافعان سلامت کشور اظهارداشت: مقام معظم رهبری نسبت به جایگاه و ارزش کار دست‌اندرکاران و فعالان جامعه پرستاری شناخت بالایی دارند و بر همین مبنا حمایت‌های خوبی را از این قشر پرتلاش به عمل می‌آورند؛ چنانچه همین شناخت و حمایت‌ها را همه مسئولان و متولیان ذی صلاح در حوزه پرستاری داشتند، طبعاً به گونه‌ای دیگر در قبال این قشر عمل می‌شد.
محسنی اژه‌ای با تبیین وجوه مختلف ارزش کار پرستاران گفت: یک پرستار صرفاً به درمان جسمی بیمار کمک نمی‌کند بلکه در تقویت روحیه او نیز نقش ایفا می‌کند و با مسئولیت‌شناسی و اخلاق‌مداری خود، زمینه آسوده‌خاطری بستگان و همراهان بیمار را هم فراهم می‌آورد؛ از سویی دیگر، نحوه عمل پرستاران بر بالین یک بیمار، واجد اثرات تربیتی و فرهنگی نیز هست.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به ضرورت تامین نیازها و رسیدگی به خواسته‌های قشر پرتلاش و زحمتکش پرستار افزود: پرستاری در زمره مشاغلی است که به صورت مستقیم با سلامت جسمی و روحی افراد جامعه سروکار دارد و شاغلان این حوزه باید تمرکز حواس بالایی داشته باشند؛ بنابراین قشر پرستار نباید با مخاطرات دیگری در زندگی خود مواجه باشند وبه آنها اضطراب و تنش تحمیل شود.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به سخنان اعضای شورای عالی نظام پرستاری درباره عدم اجرای کامل برخی قوانین این حوزه از جمله قانون «ارتقای بهره‌وری کارکنان بالینی نظام سلامت»، اظهار داشت: یکی از اولویت‌های کاری سازمان بازرسی را نظارت بر حُسن اجرای همه قوانین مصوب و ابلاغ شده در همه دستگاه‌ها تعیین کرده‌ام و تاکید دارم در این زمینه نباید به صرف تذکر اکتفا شود؛ بنابراین دست‌اندرکاران نظام پرستاری نیز قوانین اجرا نشده یا کامل اجرا نشده حوزه کاری خود را، هم به صورت مکتوب و هم در قالب برگزاری جلسه، به رئیس سازمان بازرسی ارائه دهند تا پیگیری‌های لازم انجام شود.
رئیس عدلیه با اشاره به مطالبی که اعضای شورای عالی نظام پرستاری درباره برخی مسائل حوزه کاری خود در دیوان عدالت اداری بیان کرد و افزود: گلایه و انتقاداتی را که مرتبط با قوانین حوزه کاری پرستاری در دیوان عدالت اداری مطرح کرده‌اید، جمع‌بندی کرده و به رئیس حوزه ریاست قوه قضاییه ارائه دهید تا وی پس از دریافت گزارش از دیوان عدالت اداری و تشکیل جلسات مشترک با مسئولان دیوان، نسبت به پیگیری و حل آنها اقدام کند اگر موضوع هم در مدت زمان مشخصی به نتیجه نرسید مجددا شخصا پیگیری خواهم کرد.
محسنی اژه‌ای به اعضای شورای عالی نظام پرستاری پیشنهاد کرد با توجه به موعد در پیش بودن تدوین «برنامه هفتم توسعه» مطالب و موضوعات مدنظر خود را برای ارتقای وضعیت پرستاری در کشور برای لحاظ در قانون به مسئولان و دست‌اندرکاران ذیربط در هر سه قوه ارائه دهند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به موضوع مهاجرت برخی پرستاران کشور که در سخنان بعضی از اعضای شورای عالی نظام پرستاری به عنوان یک دغدغه و نگرانی متبلور بود، گفت: عموماً بسیاری از افراد در قشرهای مختلف از جمله قشر پرتلاش پرستاری تمایلی به ترک وطن ندارند؛ اما چنانچه مراعات شخصیت آنها نشود و آنها در اداره زندگی خود با مشکل مواجه شوند، به هر ترتیب صبر آنها لبریز می‌شود و ممکن است برخلاف میل خود، جلای وطن کنند؛ بنابراین باید با سلسله اقدامات و راهکارهایی در راستای حمایت از پرستاران، جلوی این قضیه گرفته شود و در این جهت، دولت سیزدهم نیز درصدد رفع تبعیض‌ها و اتخاذ سیاست‌های حمایتی از قشرهایی است که دریافتی کمتری نسبت به دیگران دارند؛ ما نیز در قوه قضاییه از این رویکرد
حمایت می‌کنیم.
در جریان این دیدار، پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با اشاره به موضوع مهاجرت برخی پرستاران به خارج از کشور، پدیده مهاجرت را یک چالش برای همه کشورها دانست و اظهار داشت: مطابق با آمارهای مستند، هزینه آموزش هر پرستار در کشور حدود ۲ میلیارد تومان است؛ بنابراین ما با اتخاذ رویکردها و سیاست‌های حمایتی و ارتقای وضعیت شغلی پرستاران و تامین امنیت شغلی آنها، نباید اجازه دهیم نیروی متخصصی که ۲ میلیارد تومان در داخل کشور برای ارتقای او هزینه شده است به راحتی مهاجرت کند.
ذبیح الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز در جریان این دیدار به ارائه گزارشی از اقدامات حمایتی سازمان متبوع خود از قشر پرتلاش پرستار پرداخت.
«میرزا بیگی» رئیس کل سازمان نظام پرستاری در جریان این دیدار با گرامیداشت یاد و خاطره ۱۵۰ پرستار شهید از مجموع ۳۰۰ شهید مدافع سلامت و ۹ هزار جانباز کرونایی در حوزه پرستاری افزود: در نظام سلامت کشور حدود ۱۶۰ هزار پرستار برای حدود ۱۴۰ هزار تخت بیمارستانی مشغول کار هستند؛ این میزان حاکی از کمبود شدید نیروی کار در این بخش است؛ ما در کشور یک چهارم کف استاندارهای جهانی ، پرستار داریم؛ بدین معنا که هر پرستار ما ۴ برابر ظرفیت
خود، کار می‌کند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با تشریح مشکلات و مسائل این قشر پرتلاش گفت: اکنون با توجه به مسائل پیش آمده در دوره کرونا، بازنشستگی همکاران پرستار و افزوده شدن به تخت های بیمارستانی در کشور با کمبود ۲۰۰ هزار نیروی پرستار مواجه هستیم.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری از اقدامات و پیگیری‌های مسئولان «سازمان بازرسی کل کشور»، «دیوان عدالت اداری» و «پزشکی قانونی» در راستای حمایت از قشر پرستاری تقدیر کرد.
همچنین در این دیدار برخی از اعضای شورای‌عالی نظام پزشکی به بیان نقطه نظرات و طرح مسائل خود پرداختند؛ از جمله سرکار خانم «مداح» که به «مادر پرستاری نوین کشور» معروف است با اشاره به پیشرفت‌های شگرف صورت گرفته در حوزه نظام سلامت و پرستاری کشور در بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به برخی مشکلات این حوزه از جمله بسط آموزش پرستاری در برخی مراکز غیرتخصصی اشاره کرد.

 

طرفدار قطعی «ازدواج بالغانه» هستیم
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: ‌ما طرفدار قطعی «ازدواج بالغانه» هستیم تا شاهد استواری نهاد والای ‌خانواده باشیم و این امر بیش از هر چیز نیاز به کار فرهنگی به خصوص در مناطق محروم دارد. انسیه خزعلی روز سه‌شنبه در حساب کاربری خود در توئیتر اظهارداشت: اینکه ما با دلایل مختلف با «نابالغ همسری» مخالفیم، امریست بدیهی، اما اینکه تفسیر ما از عدم بلوغ چیست؟ نیازمند تامل است.معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: ممکن است ناظر به بافت فرهنگی و جغرافیایی و دیگر عوامل موثر بر بلوغ جنسی و عقلی، در مواردی کودکی زود تمام شود و یا در مواردی کودکی حتی تا اواسط جوانی نیز استمرار یابد.وی تصریح کرد: رسالت ما رساندن جامعه به واسطه آموزش و تربیت به بلوغ فکری است، بلوغ جنسی خود به خود به وقوع خواهد پیوست.خزعلی در نشست خبری اخیر خود درباره آمارهای مربوط به ازدواج دختران زیر ۱۴ سال گفت: در حال انجام تحقیقات در برخی از مناطق محروم هستیم که با این موضوع درگیراند. برای ازدواج دختران زیر ۱۳ سال برگه رشد و مجوز باید وجود داشته باشد و در مورد ازدواج دختران زیر ۱۳ سال باید مراحل بازبینی انجام شود که حتما برگه رشد داشته‌ باشند.
وی با بیان اینکه در کشورهایی نظیر ایالات متحده نیز سن ازدواج متفاوت است، خاطرنشان کرد: باید از ازدواج پیش از بلوغ جلوگیری کرد. بالغ همسری در جنبه های مختلف فکری و اقتصادی لازمه ورود به زندگی است و باید مورد توجه قرار گیرد.

۹۵۷ هزار نفر خون اهدا کردند
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران گفت: در ۵ ماهه سال جاری یک میلیون و ۱۸۴ هزار هزار نفر به مراکز و کلینیک های اهدای سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد، ۹۵۷ هزار نفر موفق به اهدای خون شدند.عباس صداقت افزود: با احساس مسوولیت هموطنان شریف و نوع دوست و اهداکنندگان همیشه همراه سازمان انتقال خون ایران، “شاخص اهدای خون” در ۵ ماهه نخست سالجاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۱۲.۸درصد رشد داشت.وی ادامه داد: استان های خراسان شمالی، کردستان و همدان به ترتیب با ۳۵.۷، ۳۳ و ۲۹ درصد بیشترین رشد شاخص اهدای خون را نسبت به سایر استان های کشور در ۵ ماهه ابتدای سالجاری نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته، به خود اختصاص داده اند و با همراهی هموطنان در استان تهران نیز شاهد ۲۱.۵درصدی رشد شاخص اهدای خون در ۵ ماه نخست سالجاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بودیم.صداقت خاطرنشان کرد: سازمان انتقال خون در ۵ ماه ابتدای سالجاری، حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد انواع محصولات خون سالم با بالاترین استانداردهای تضمین کیفیت، برای پاسخ به نیاز مراکز درمانی کشور تولید کرده است. وی تصریح کرد: طبق گزارش شبکه ملی خون رسانی کشور، متوسط موجودی ذخایر خون و فرآورده های خون کشور در هفته جاری، ۱۰.۲ روز و ذخایر استان تهران ۱۴.۵ روز برآورده شده است که بالاترین رقم درطی سال های گذشته است.

سهم ۵۰ درصدی تأمین‌اجتماعی در حق بیمه تکمیلی درمان
سرپرست اداره‌کل امور مستمری‌های سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: سهم این سازمان در تقبل حق بیمه تکمیلی درمان مستمری‌بگیران ۵۰ درصد است.
مجتبی طهماسبی نقش این سازمان در بحث بیمه تکمیلی درمان مستمری‌بگیران و افراد تحت تکفل آنان را همکاری، تسهیل‌گری و مشارکت در پرداخت حق بیمه تکمیلی درمان این قشر اعلام کرد و گفت: بازنشستگان و مستمری‌بگیران تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان، چنانچه انتقاد، پیشنهاد یا مشکلی در این زمینه و سطح خدمات مورد تقبل این بیمه یا ارقام پرداختی از سوی شرکت بیمه‌گر دارند، باید به کانون‌های بازنشستگان یا دفاتر و نمایندگی‌های شرکت بیمه طرف قرارداد مراجعه کنند.
وی با اشاره به افزایش مشارکت تأمین‌اجتماعی در پرداخت حق بیمه تکمیلی درمان مستمری‌بگیران و افزایش تعهدات بیمه در قرارداد سال جاری، گفت: بیمه تکمیلی درمان مستمری بگیران از خدماتی است که با محوریت کانون عالی بازنشستگان و کانون‌های استانی به مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی و خانواده آنان ارائه می‌شود و سازمان تأمین‌اجتماعی در این برنامه، نقش همکاری و تسهیل‌گری داشته و از سنوات گذشته بخشی از حق بیمه تکمیلی درمان مستمری بگیران را نیز برعهده گرفته است. حسب رویکردهای حمایتی سازمان در سال جاری به‌منظور مساعدت بیشتر به جامعه مستمری بگیران، سهم سازمان تأمین‌اجتماعی از حدود ۳۰ درصد سال گذشته به ۵۰ درصد افزایش یافته است.وی افزود: همکاری و مساعدت سازمان تأمین‌اجتماعی در زمینه بیمه تکمیلی درمان مستمری‌بگیران با توجه به مصوبات هیئت‌مدیره سازمان در تاریخ‌های سوم آبان و ۱۵ آذر سال ۱۴۰۰ مبنی بر موافقت با تمدید کسر حق بیمه تکمیلی درمان مستمری‌بگیران و مساعدت به مستمری‌بگیران بابت بیمه درمان تکمیلی و بر اساس قرارداد منعقده بین کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری‌بگیر سراسر کشور با شرکت‌های بیمه‌گر طرف قرارداد، انجام می‌شود.
طهماسبی ادامه داد: براساس مصوبات هیئت‌مدیره و ابلاغ مدیرعامل سازمان مقرر شد به ازای هر نفر از مشمولان، از حق بیمه تکمیلی درمان مستمری‌بگیران در قرارداد سال جاری که ماهیانه مبلغ ۹۱ هزار تومان است، ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان از حقوق ماهیانه بازنشستگان و مستمری‌بگیران کسر و ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان نیز به عنوان مساعدت سازمان به این مبلغ افزوده و به شرکت بیمه‌گر (شرکت آتیه‌سازان حافظ) پرداخت می‌شود. همچنین بابت حق بیمه عمر نیز برای هر نفر ماهیانه ۱۴ هزار و ۵۵۰ تومان سهم مستمری‌بگیر طی دوره یکم آذر ۱۴۰۰ تا ۳۰ آبان ۱۴۰۱ توسط واحدهای اجرایی و با هماهنگی کانون بازنشستگان شهرستان و استان‌ مربوطه به شرکت بیمه ایران پرداخت می‌شود.