بر اساس این نطرسنجی ۶۶ درصد از ایرانیان (دو سوم ایرانیها) دولت ایالات متحده آمریکا را یک دولت خطرناک میدانند که خواهان جنگ و کسب سلطه بر کشورشان است. بر اساس یک نظر سنجی جدید از میان ایرانیان، از زمان روی کار آمدن دولت ترامپ در آمریکا و تشدید فشار و تحریمهای اقتصادی […]
بر اساس این نطرسنجی ۶۶ درصد از ایرانیان (دو سوم ایرانیها) دولت ایالات متحده آمریکا را یک دولت خطرناک میدانند که خواهان جنگ و کسب سلطه بر کشورشان است.
بر اساس یک نظر سنجی جدید از میان ایرانیان، از زمان روی کار آمدن دولت ترامپ در آمریکا و تشدید فشار و تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ایران، دیدگاه منفی نسبت به دولت ایالات متحده آمریکا و سیاستهای آن در اکثریت افکار عمومی ایرانیان، بیشتر شده است.
وب سایت نشریه “فارن پالیسی” آمریکا به نتایج یک نظرسنجی جدید اشاره دارد که در ماه آگوست سال ۲۰۱۹ و با همکاری دو موسسه ” ایران پُل” در تورنتو کانادا و دانشگاه آمریکایی مریلند انجام شده است.
این نظرسنجی از میان ۳ هزار شهروند ایرانی (داخل ایران) و به صورت تلفنی انجام شده است و یافتههای آن نشان میدهد از ژانویه سال ۲۰۱۷ (روی کار آمدن دولت ترامپ در آمریکا) محبوبیت سیاستمداران میانهرو ایرانی (روحانی و ظریف) کاسته شده و محبوبیت شخصیتهایی همچون سردار “قاسم سلیمانی” (فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) افزایش یافته است.
بر اساس نتایج این نظرسنجی، ۶۶ درصد از ایرانیان (دو سوم ایرانیها) دولت ایالات متحده آمریکا را یک دولت خطرناک میدانند که خواهان جنگ و کسب سلطه بر کشورشان است.
همچنین محبوبیت حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران که معمار برجام بوده و برای نخستین بار در تاریخ پس از انقلاب اسلامی با یک همتای آمریکایی خود (باراک اوباما) گفتگوی تلفنی داشته از ۸۲ درصد در سپتامبر ۲۰۱۳( زمان گفتگوی تلفنی با اوباما در حاشیه شرکت در نشست مجمع عمومی ملل متحد در نیویورک) به ۴۲٫۳ درصد در تابستان سال جاری (۲۰۱۹) رسیده است.
محبوبیت ظریف هم از ۷۷٫۵ درصد در ژانویه ۲۰۱۶ (آغاز رسمی اجرای برجام) به ۶۶ درصد در آگوست امسال (مرداد ۹۸) تنزل یافته است.
در طی همین مدت اما محبوبیت “قاسم سلیمانی” از ۷۲٫۷ درصد در زمان اجرای برجام به حدود ۸۲ درصد در آگوست ۲۰۱۹ (مرداد ۹۸) رسیده است.
همچنین این نظرسنجی نشان میدهد اکثریت ایرانیها از زمانی که کشورشان با تحریمهای همهجانبه آمریکا مواجه شده از ایده گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای شرقی از جمله چین و روسیه بیشتر حمایت میکنند.
۸۶ درصد از ایرانیها نگاهی منفی به ایالات متحده آمریکا و سیاستهای ترامپ دارند و در مقابل ۵۸ درصد از ایرانیها توسعه روابط با چین، ۵۵ درصد به گسترش روابط با آلمان، ۷۰ درصد با ژاپن و ۵۷ درصد با روسیه را ایدهای خوب میدانند.
همچنین نتایج نظرسنجی نشان میدهد اعتماد ایرانیها به برجام به شدت آسیب دیده و درصد حمایت آنها از ۷۶ درصد (در آگوست ۲۰۱۵ و یک ماه پس از انعقاد توافق برجام) به حدود ۴۲ درصد در آگوست ۲۰۱۹ تنزل یافته است.
۵۹ درصد از ایرانیها هم معتقدند با خروج آمریکا از برجام، ایران نیز باید در مقابلهبه مثل، از این توافق خارج شود.
همچنین این نظرسنجی نشان میدهد درصد حمایت ایرانیها از برنامههای موشکی و نظامی کشورشان در مقایسه با دوره قبل از ترامپ و تحولات ۲-۳ سال گذشته در منطقه خاورمیانه، افزایش قابل ملاحظهای داشته و اکثریت ایرانیها معتقدند توسعه برنامه موشکی و نظامی برای امنیت بیشتر کشورشان در منطقه خوب است.