نگرانی درباره رادو؛ بی‌رقیب چه می‌کنی؟
نگرانی درباره رادو؛ بی‌رقیب چه می‌کنی؟

  بالاخره جدایی علیرضا بیرانوند از پرسپولیس قطعی شد. گویا تلاش‌های باشگاه برای نگه‌داشتن او تا پایان فصل به نتیجه نرسیده و به همین دلیل هم کسی نمی‌داند سفرش به بلژیک بازگشتی خواهد داشت یا نه. به هر جهت مجموعه تیم پرسپولیس دیگر روی بیرانوند حساب نمی‌کند و از حالا تا پایان فصل دروازه‌بان اول […]

 

بالاخره جدایی علیرضا بیرانوند از پرسپولیس قطعی شد. گویا تلاش‌های باشگاه برای نگه‌داشتن او تا پایان فصل به نتیجه نرسیده و به همین دلیل هم کسی نمی‌داند سفرش به بلژیک بازگشتی خواهد داشت یا نه. به هر جهت مجموعه تیم پرسپولیس دیگر روی بیرانوند حساب نمی‌کند و از حالا تا پایان فصل دروازه‌بان اول آنها بوژیدار رادوشویچ است. گلر کروات که ۴سال برای فرارسیدن چنین روزی صبر کرده بود، حالا می‌تواند خوشحال باشد، اما شاید برخی به اندازه خود رادو به این ماجرا خوش‌بین نباشند. این گروه عقیده دارند رادو دروازه‌بان بدی نیست، اما صرفا به‌عنوان گلر دوم و جانشین قابل اعتماد است و نمی‌تواند نقش گلر یک را ایفا کند. آنها می‌گویند دلیل درخشش او در این سال‌ها آن بوده که همیشه در رقابت با بیرانوند دنبال اثبات خودش بوده، اما حالا که رقیب ندارد و حضورش در ترکیب اصلی تا پایان فصل تضمین شده، شاید دیگر خبری از آن همه تلاش، تمرکز و تکاپو نباشد.
در این مورد شاید حسین حسینی یک مثال خوب باشد. دروازه‌بان شیرازی استقلال در سالیان رقابت با مهدی رحمتی معمولا کیفیت خوبی نشان می‌داد و زیاد پیش می‌آمد که حتی کاپیتان استقلال را نیمکت‌نشین کند. با وجود این از زمانی که رحمتی از استقلال رفت، کیفیت کار حسینی هم به‌طور محسوسی افت کرد. او در هر دو داربی رفت و برگشت گل‌های بدی خورد و کلا از زمان حضور فرهاد مجیدی نتوانسته کلین‌شیت کند.
بدیهی است که برای حسینی، فضای رقابت یک عنصر پیش‌برنده بود، اما آیا برای رادوشویچ هم همینطور است؟ باید منتظر بمانیم و ببینیم. او از این هفته با خیال راحت فیکس است و عیارش در قالب جدید هم محک خواهد خورد. رادو ۷ بازی در لیگ، یک یا ۲ بازی در جام‌حذفی و ۴ یا ۵ مسابقه در لیگ قهرمانان آسیا فرصت دفاع از دروازه پرسپولیس را خواهد داشت و پس از آن، همه می‌فهمند درخشش او هم متکی به حضور رقیب بوده یا نه.

 

چهار دفاع؛ استقلال بالاخره تغییر سیستم داد

در دیدار پایانی هفته ی بیست و چهار لیگ برتر، استقلال و تراکتورسازی به نتیجه تساوی بدون گل، رضایت دادند. شاید بجز کلین شیت حسینی مهمترین اتفاق این دیدار، تغییر سیستم استقلال از ۲-۵-۳ به ۳-۳-۴ بود.
در ابتدای فصل و با حضور آندره آ استراماچونی سرمربی ایتالیایی بر روی نیمکت استقلال، این مربی به دنبال یافتن بهترین ترکیب و سیستم برای ارنج تیمش بود. او در بازیهای ابتدایی لیگ برتر مقابل ماشین سازی، فولاد و نفت مسجدسلیمان با انتخاب سیستم چهار دفاعه به زمین مسابقات رفت تا اینکه در چهارمین دیداری که تجربه ی سرمربی گری استقلال را داشت، در شهرآورد تهران دست به یک کار ریسکی زد و تیمش را با سیستم ۲-۵-۳ روانه ی میدان کرد. هرچند استقلال دربی را به پرسپولیس باخت، اما تیم استراماچونی با این سیستم بازی بهتری را ارائه داد و این مربی ایتالیایی تا آخرین دیداری که هدایت آبی پوشان را به عهده داشت، با همین سیستم تیمش را روانه ی بازیها کرد.
پس از خروج استراماچونی از استقلال و آمدن مجیدی، یکی از سوالات مهم نحوه ی سبک بازی آبی های پایتخت بود. مجیدی ترجیح داد به سیستمی که تیمش نصف فصل را با آن بازی کرده، دست نزند و تیمش را در تمامی بازیها با همان سیستم ۲-۵-۳ که استقلالی ها به آن عادت کرده بودند، روانه ی بازیها کند. مجیدی در ابتدا نتایج خوبی با استقلال گرفت، اما پس از دربی ورق برگشت و کسب نتایج نامطلوب استقلال شروع شد.
در نیمه ی اول دیدار شب گذشته ی استقلال و تراکتورسازی، شاگردان مجیدی ابتدا با همان سیستم ۲-۵-۳ به بازی آمدند. در نیمه ی نخست، استقلال با ۳ مدافع خود به نام های دانشگر، چشمی و غلامی و همان سیستم قبلی پای به نبرد حساس با تبریزی ها گذاشت. اما در نیمه ی دوم، مجیدی تصمیم به تغییر سیستم تیمش گرفت. او دانشگر را به سمت راست خط دفاعی تیمش برد، روزبه و عارف غلامی را به عنوان دفاع وسط قرار داد و به میلاد زکی پور در پست دفاع چپ ماموریت داد. او همچنین در خط حلو هم کریمی را به راست برد و با استفاده از ریگی در مرکز هافبک از رضاوند به جای دشتی بعنوان هافبک بازی گرفت.
این تغییر سیستم تیم مجیدی، احتمالا به معنای پایان دوره ی سیستم ۲-۵-۳ استراماچونی است که مجیدی هم در شروع مجدد تمرینات پس از کرونا، روی آن کار کرده بود ولی شاید چون تیمش هنوز به آمادگی کامل برای بازی با این سیستم نرسیده بود، ترجیح داد در دو بازی مقابل با فولاد و سایپا با همان سیستم قبلی بازی کند ولی در نیمه ی دوم بازی با تراکتور شرایط تیمش بهتر شد و شاید این یک نشانه است که بخواهد با این سیستم ادامه دهد.

 

کمالوند سومین مربی فصل گل‌گهر؟

مجید جلالی بعد از ناکامی چند هفته‌ای در نهایت در پایان جلسه ظهر امروز از سمت خود برکنار شد و مدیران گل گهر برای شش هفته حساس و سرنوشت ساز باقی مانده به دنبال گزینه نهایی خود روی نیمکت این تیم هستند. در این رابطه خبر می‌رسد فراز کمالوند گزینه اصلی این باشگاه برای جانشینی مجید جلالی محسوب می‌شود. سرمربی سابق پارس جنوبی که عملکرد مثبتی در دوران حضورش در تراکتور و گسترش فولاد و همچنین نفت آبادان از خود به جا گذاشته، بعد از پایان کار در نیمکت پارس جنوبی در نیم فصل، اکنون پاسخی به پیشنهادات خود نداده است و باید دید گل گهری‌ها قادر خواهند بود او را ترغیب به حضور در سیرجان و قبول این ماموریت سخت کنند یا خیر.
گل گهر که یکی از تیم‌های متمول فوتبال ایران محسوب می‌شود و در این فصل جواز حضور در لیگ برتر را به دست آورده، در ابتدای فصل با وینگو بگوویچ کار را دنبال کرد و بعد از نتایج ناموفق این مربی کروات، کار را به جلالی سپرد و علیرغم شرایط مناسب مالی و امکانات این باشگاه، آنها در مسیر موفقیت باشگاه ناکام ماندند و باید دید سرمربی بعدی چه راهکاری برای فرار از این شرایط خواهد داشت.