هشت طرح گردشگری برای تپه‌های مریخی دامغان ارایه شد
هشت طرح گردشگری برای تپه‌های مریخی دامغان ارایه شد

      مدیر انجمن علوم و ستاره شناسی استان سمنان گفت: هشت طرح برای توسعه گردشگری در تپه‌های مریخی دامغان به سازمان هوا و فضا ارایه شد. محمود خوشنویسان افزود: انجمن علوم و ستاره شناسی استان سمنان طی مقاله ای ۱۰۰ صفحه ای و تخصصی، هشت طرح گردشگی با شرایط تپه های مریخی دامغان […]

 

 

 

مدیر انجمن علوم و ستاره شناسی استان سمنان گفت: هشت طرح برای توسعه گردشگری در تپه‌های مریخی دامغان به سازمان هوا و فضا ارایه شد. محمود خوشنویسان افزود: انجمن علوم و ستاره شناسی استان سمنان طی مقاله ای ۱۰۰ صفحه ای و تخصصی، هشت طرح گردشگی با شرایط تپه های مریخی دامغان ارایه کرد. وی یادآور شد: تپه‌های مریخی یکی از پدیده‌های زمین‌شناختی بسیار جذاب و زیبا در شهر دامغان استان سمنان است که به عنوان یکی از شبیه ترین مکان های کره زمین به سیاره مریخ شناخته می شود. خوشنویسان با اشاره به وسعت حدود هفت هزارهکتاری تپه های مریخی دامغان ادامه داد: مشرف بودن به برخی مناطق حساس نظامی، یکی از مباحثی است که در توسعه گردشگری تپه های مریخی باید مدنظرقرار گیرد. وی جاده دسترسی به این منطقه را به سمت جنوب دامغان مناسب عنوان و اضافه کرد: با عملیاتی شدن این طرح گردشگری، علاوه بر معرفی این ظرفیت بکر استان سمنان در دامغان، فرصت کارآفرینی و اشتغالزایی مناسبی نیز فراهم می شود.

 

طبیعت ارتفاعات روستای مزرعه و قلعه شیور

ارتفاعات بکر و دیدنی روستای مزرعه و کوه شیور در شمالی ترین نقطه شهرستان اهر با ارتفاع بیش از ۲۰۰۰ متر و با قله ۲۶۵۰ متر شیور در فاصله ۲۰ کیلومتری از اهر در جهت شرقی – غربی کشیده شده‌اند، منطقه گردشگری ارتفاعات روستای مزرعه و قله شیور علاوه بر داشتن مراتع، مزارع، ییلاقات عشایری، عشایر چلبیانلو و روستاها، مکانی بکر و طبیعی با چشمه های گوارا که مهمترین آن‌ها «سویوخ بولاق» و «چوئوش گولی”، است،  منطقه گردشگری و بکر کوه شیور با داشتن دو قله سر بلند شبیه گوش خرگوش و یک قله کوچک در کنار این دو قله به مانند دیواری عظیم زمین‌های پست و بلند شمال و جنوب را از هم جدا کرده است. کوه شیور از قدیم بسیار مورد توجه بوده و به عنوان موزه زمین شناسی از جمله کوه های غنی از معادن مس و سنگهای باتولیتی و غیره را شامل می شود.  در افسانه های محلی آمده است که دو قله‌ شیور دختر و پسری عاشق هم بوده‌اند که توسط جادوگر کینه توز طلسم و به سنگ تبدیل شده‌اند. دو قله بلند شیور در گذشته (دوران ساسانیان) به دلیل موقعیت مناسب و استراتژیک بعنوان قلعه یا دژ مورد استفاده قرار می‌گرفتند، که هم اکنون بقایایی از این قلعه‌ها مانده است. این قلعه‌ها در زبان محلی با نام‌های « قاباخ قلعه» و «دالی قلعه» معروف بودند و در امتداد قلعه جمهور کلیبر به عنوان یکی از قلعه‌های آن زمان به حساب می آمده‌اند.