همستر مُرد!
همستر مُرد!
بازی همستر کامبت (Hamster Kombat) که در بهار سال‌جاری سروکله‌اش پیدا شد و قرار بود تا پایان خردادماه یا نهایتا پایان تیرماه یک شبه مردم سراسر جهان را پولدار کند، زودتر از چیزی که تصورش می‌رفت، به افول و پایان خود نزدیک شد.

به گزارش فرارو، شخصی به نام الکس از پروژه simple، خبر از بین رفتن پروژه همستر کامبت را در کانال تلگرامی خود با بیش از دو میلیون دنبال‌کننده اعلام کرده است. بر اساس اظهار او، اختلافات داخلی میان اعضای این بازی به وجود آمده است. با وجود اینکه سازندگان این بازی تعهد تقسیم ۱۸.۶ درصدی از سود بازی را به سرمایه‌گذاران داده بودند، مدیرعامل این بازی هم‌اکنون از پرداخت سهم سرمایه‌گذاران طفره می‌رود. سرمایه‌گذاران بازی در حال آماده کردن شکایت قانونی از تیم بازی همستر کامبت هستند. در نتیجه این اتفاق، لیست شدن توکن این بازی منتفی شده است.
به گزارش خبرآنلاین، در روزهای اخیر نیز اخبار درگیری‌های داخلی بین بنیان‌گذاران همستر، وضعیت را بدتر از قبل کرد. علاوه بر مدیر پروژه سیمپل، چندی پیش یک شرکت تبلیغاتی روسی نیز اخبار ناامیدکننده‌ای در خصوص همستر کامبت منتشر کرده بود. این شرکت در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد قبلا با تیم توسعه‌دهنده بازی همستر کامبت، پروژه‌ای را انجام دادند؛ اما در آن پروژه خبری از ایردراپ توکن نشد و احتمالا همین اتفاق برای توکن همستر کامبت هم رخ خواهد داد. این شرکت همچنین مدیران این پروژه را کلاهبردار خواند و بیان کرد سهم آن‌ها در پروژه قبلی داده نشده بود و به همین دلیل قصد دارند از تیم توسعه‌دهنده آن پروژه شکایت کنند.
این شخص ابتدای پیام خود در را با جمله‌ (Hamster is Dead) آغاز کرد که به معنی «همستر مُرد» است. خبری بسیار کوتاه و برای طراحان و سازندگان این بازی و سرمایه‌گذاران بزرگ، بسیار کم اهمیت و معمول؛ اما برای ۲۰۰ میلیون کاربر این بازی، فراتر از یک جمله ساده است و کمترین ضرر آن از بین رفتن وقت ارزشمندی است که می‌توانست صرف کارهای بسیار پراهمیت‌تری شود. این خبر حتی تلفات جانی داشت؛ به گزارش دیلی فوتبال؛ منابع خبری در توییتر از مرگ نوجوان ۱۶ ساله اصفهانی بر اثر ایست قلبی در پی شنیدن شایعه ورشکستگی پروژه همستر کامبت خبر دادند.
هنوز هیچ چیز به طور کامل و دقیق مشخص نیست. اگرچه تقریبا مبرهن است که این بازی به پایان خود نزدیک شده است، اما گمانه‌زنی‌هایی نیز در این خصوص مطرح است. ممکن است این شخص برای مطرح شدن نام خود در صدر اخبار چنین اظهاراتی را مطرح کرده باشد که اگر چنین هدفی داشته باشد، به آن رسیده است. تئوری بعدی، این است که مالکان بازی در لحظه‌ی لیست شدن همستر و به سود رسیدن آن، قصد ریزش کاربران برای پرداخت کمتر سود را داشته اند. چرا که در کمتر از ۲۴ ساعت از لحظه مطرح شدن این شائبه، بخش قابل توجهی از کاربران همستر ریزش کردند.
شاید هم واقعا پروژه به اتمام رسیده و دیگر تاسف خوردن بابت وقت و انرژی از دست رفته، هیچ سودی ندارد. در پایان باید یادآوری کرد که از ابتدا نیز مشخص بود که این بازی، آخر و عاقبت خوشی نخواهد داشت. روزهای ابتدایی ظهور همستر که کارشناسان و بعضی چهره‌های مشهور مثل «المیرا شریفی مقدم» به آن واکنش‌هایی نشان دادند، صحبت‌هایی بر این اساس مطرح بود که کاش مسئولان روشن‌گری ویژه‌ای در این خصوص می‌کردند. البته روشن‌گری‌ شد و بارها تاکید شد که نمی‌توان به این برنامه اعتماد کرد و شاید حتی اهداف دیگری چون سرقت اطلاعات شخصی تلفن‌های همراه در دستور کار باشد. ضمن تاکید بر اینکه مسلما بسیار بهتر بود که به شکل ویژه‌تری به این ماجرا پرداخته شود، انصافا باید یک واقعیت را پذیرفت و آن هم این است که محل ظهور این بازی، تلگرام است. تلگرام در ایران محدودیت دسترسی دارد و این خود یعنی حاکمیت ایران این برنامه و هرچه از آن منشا می‌گیرد را مخرب دانسته و مسئولیت نمی‌پذیرد. فیلترینگ، به هیچ عنوان قابل دفاع نیست و مثل روز روشن است که مطالبه‌ی قاطبه‌ی جامعه، رفع محدودیت دسترسی است؛ اما این بحث دیگری است. این یک دستورالعمل کلی است که در مواجهه با این برنامه‌های مسدود، باید با هوشمندی بیشتری رفتار کرد چراکه در صورت بروز مشکل، سخت بتوان از حمایت مراجع مختلف بهره‌مند شد.