پرونده مسکن مهر شهرهای جدید سال آینده بسته می‌شود
پرونده مسکن مهر شهرهای جدید سال آینده بسته می‌شود

جعفری، مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با بیان اینکه تلاش می‌کنیم سال آینده تمام واحدهای مسکونی مهر در شهرهای جدید واگذار و پرونده آن بسته شود گفت: ۶۰ هزار مسکن مهر نیمه تمام در شهرهای جدید داریم. به نظر می‌رسد پرونده مسکن مهر در شهرهای جدید سال آینده بسته شود. در شهرهای جدید از ابتدای […]

جعفری، مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با بیان اینکه تلاش می‌کنیم سال آینده تمام واحدهای مسکونی مهر در شهرهای جدید واگذار و پرونده آن بسته شود گفت: ۶۰ هزار مسکن مهر نیمه تمام در شهرهای جدید داریم.

به نظر می‌رسد پرونده مسکن مهر در شهرهای جدید سال آینده بسته شود. در شهرهای جدید از ابتدای آغاز پروژه مقرر شد تا ۳۶۰ هزار و ۵۳۰ واحد مسکن مهر احداث و واگذار شود. از مجموع ۳۶۰ هزار و ۵۳۰ واحد مسکونی در تعهد شرکت عمران شهرهای جدید برای ساخت در قالب مسکن مهر در این شهرها تاکنون نزدیک به ۳۰۰ هزار و ۵۳۰ واحد مسکونی تحویل متقاضیان شده است.
از آنجا که شهر جدید پردیس دیرتر از سایر شهرهای جدید اقدام به آغاز این پروژه کرد بیشترین آمار واحدهای مسکونی مهر باقیمانده را به خود اختصاص داده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد عمده واحدهای باقی مانده مسکن مهر در شهرهای جدید استانهای تهران و البرز شامل پردیس، پرند و هشتگرد است که با مشکلاتی همچون خلف وعده پیمانکاران در تکمیل واحدها، نبود زیرساختهای شهری، نبود انشعابات و عمل نکردن دستگاههای خدمات‌رسان به وظایف خود در این زمینه مواجه هستند. بر اساس برآوردی که اردیبهشت سال گذشته صورت گرفت در سه شهر مذکور حدود ۳۰ هزار واحد نیمه کاره و بلاتکلیف قرار داشت که به نظر می رسد این آمار تاکنون جا به جا شده است و آنطور که مدیرعامل شهرهای جدید عنوان می کند سال آینده پرونده مسکن مهر در شهرهای جدید سال آینده بسته می شود.
«علیرضا جعفری» مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «بازار» در پاسخ به این پرسش که چه تعداد مسکن مهر در شهرهای جدید باقیمانده است؟ گفت: چندی پیش در جلسه‌ای که با عنوان پایش سه شهر جدید پرند، هشتگرد و پردیس که با حضور اعضای هیات مدیره، مدیران عامل شهرهای مذکور و سایر عوامل اجرایی برگزار شد بر تعیین تکلیف شدن هر چه زودتر واحدهای مسکونی مهر تاکید شد. ما بر آن هستیم تا هر چه سریعتر و با تامین تمام امکانات و خدمات زیربنایی و روبنایی واحدهای مسکن مهر در این شهرها را به اتمام برسانیم. وی افزود: تمامی شهرها به ویژه سه شهر جدید پردیس، پرند و هشتگرد شناسنامه دقیقی از آخرین وضعیت پروژه‌های مسکن مهر باقیمانده تهیه شود و شرایط کنونی هر پروژه در زمینه های گوناگون را ذکر کنند. بنابراین طبق برآوردهای صورت گرفته سال ۱۴۰۲ تمام واحدهای مسکن مهر در شهرهای جدید واگذار و پرونده این پروژه در این شهرها بسته می‌شود. جعفری با اشاره به اینکه طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده مقرر شده است تا در تمامی شهرهای جدید که پروژه‌هایی که خدمات روبنایی آنها پیشرفت بالای ۹۰ درصد دارند را در اولویت قرار دهیم تا برای افتتاح و بهره برداری تا پایان شهریور ماه آماده شوند اظهار داشت: تاکید ما بر مدیران شهرهای جدید این است تا با جدیت تأخیرات تمامی پیمانکاران را در عملکرد اجرایی به ویژه در حوزه مسکن مهر را پیگیری کنند تا بتوانیم مسیر واگذاری و اتمام پروژه‌ها را هموار کنیم. مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر در شهرهای جدید چه تعداد مسکن مهر نیمه تمام در شهرهای جدید داریم؟ گفت: در حال حاضر در شهرهای جدید بالغ بر ۶۰ هزار مسکن مهر نیمه تمام داریم که عمده آنها در سه شهر پردیس، پرند و هشتگرد است. تلاش ما این است تا عمده این واحدهای مسکونی را تا سال ۱۴۰۲ تکمیل و واگذار کنیم. معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد تا پایان سال جاری تکمیل و تحویل متقاضیان خواهد شد؟ ادامه داد: تلاش ما این است که هرچه سریعتر تمامی پروژه‌های روبنایی ساخته شده که هنوز از سوی نهادهای خدمات رسان و اجرایی به بهره‌برداری نرسیده‌اند را تعیین تکلیف کنیم بنابراین می توان پیش بینی کرد که تا پایان امسال بالغ بر ۴۰ هزار واحد مسکونی را تکمیل و واگذار کنیم.
وی افزود: با تکمیل این ۴۰ هزار واحد مسکونی به نظر می‌رسد که ۲۰ هزار واحد مسکونی باقیمانده را در سال ۱۴۰۲ واگذار و به اتمام برسانیم.
جعفری در پاسخ به این پرسش که علیرغم اینکه اکثر شهرهای جدید مثل پردیس مشکلی در خصوص فروش عرصه مسکن مهر ندارند اما در برخی شهرها مثل شهر جدید هشتگرد می بینیم که برخی از متقاضیان با خرید عرصه و یا انتقال سند عرصه از قبل خریداری شده مواجه هستند گفت: بدون شک فروش عرصه در تمام شهرهای جدید بدون هیچ مشکلی در حال انجام است و فروش عرصه به صورت اختیاری است و هر متقاضی که تمایل داشته باشد می‌تواند به خرید عرصه مسکن مهر اقدام کند.
وی ادامه داد: متقاضیان مسکن مهر برای خرید عرصه مسکن مهر مختار هستند و این اقدام با قیمت کارشناسی روز انجام می‌شود. پس متقاضیانی که تمایل داشته باشند می توانند برای خرید عرصه مسکن مهر به شرکت‌های عمران و کارگزاری‌ها مراجعه کنند.
بر اساس این گزارش، اگر چه هفته گذشته جابرانصاری مدیر عامل شهر جدید پردیس اعلام کرد که فروش عرصه مسکن مهر اختیاری است و هر سه ماه یک بار دولت قیمت آنرا اعلام می‌کند اما خبرها حاکی از این است که در شهر جدید هشتگرد این اقدام متوقف شده است و فروش عرصه به متقاضیانی که قبلا عرصه آن واحد مسکونی را خریداری کرده و حالا قصد انتقال آن به خریدار جدید را دارد متوقف شده است.

 

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری:
۶۰۰ میلیارد تومان قیر برای آسفالت معابر شهری تخصیص می‌یابد

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: امسال ۶۰۰ میلیارد تومان قیر برای آسفالت معابر خاکی شهرها تخصیص می‌یابد.
محمد آئینی در جلسه مشترک با مسئولان شهرستان مراغه افزود: این میزان قیر برای آسفالت ۱۶۲ هزار هکتار از معابر خاکی و فاقد آسفالت شهرهای کشور تخصیص خواهد یافت.
وی ادامه داد: سالانه سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آسفالت معابر خاکی شهرها نیاز بوده که با تحقق آن امید است در پایان دولت سیزدهم شاهد آسفالت تمامی این معابر باشیم.
وی با اشاره به رویکردهای سازمان بازآفرینی شهری اضافه کرد: احصای مجموعه نیازهایی که در حوزه نوسازی و خدمات زیربنایی و روبنایی و نیز توانمندسازی شهروندان وجود دارد، از رسالت‌های این سازمان است.
وی بیان کرد: با توجه به سکونت حدود ۳۰ درصدی شهروندان برخی شهرها در مناطق حاشیه‌ای و نیز بافت فرسوده شهری، براساس قوانین موجود باید ۳۰ درصد از اعتبارات تملک دارایی‌ها برای نوسازی و بهسازی این مناطق اختصاص یابد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری افزود: عمده مشکلات محله‌ها و بافت ناکارآمد، کم‌برخورداری از امکانات و زیرساخت‌های مختلف شهری از جمله فضاهای بهداشتی و نیز محرومیت‌های اقتصادی و معیشتی است.
وی ادامه داد: براین اساس نهادهای حمایتی چون بهزیستی، کمیته امداد، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و ستاد برکت و سایر نهادها می‌توانند در شناسایی خانوارهای محروم برای نوسازی مسکن‌های فرسوده و ناکارآمد آنان نست به اجرای طرح‌های مسکن‌سازی اقدام کنند.

 

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی:
۲.۷ میلیون واحد مسکونی روستایی کشور نیاز به بازسازی دارد

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: هم اکنون دو میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی در کشور نیازمند مقاوم سازی است.
اکبر نیکزاد در در دیدار با اعضای شورا و دهیاران شهرستان تازه تأسیس باروق اظهار کرد: ۵۰ درصد واحدهای روستایی در کشور نوسازی شده و ۵۰ درصد دیگر شامل ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد نیاز به بازسازی دارد که با ابلاغ وام ۲۰۰ میلیون تومانی کار مقاوم‌سازی شتاب می‌گیرد.
وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌کنیم که تا سال ۱۴۱۰ جشن مقاوم‌سازی تمام مساکن روستایی را جشن بگیریم، ادامه داد: بر اساس آخرین پیگیری‌ها، تسهیلات مسکن ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت واحدهای روستایی به‌زودی ابلاغ می‌شود. نیکزاد با بیان این‌که بانک‌ها در این زمینه همراه هستند، افزود: مشکل ابلاغ آن تاکنون مابه‌التفاوت سود بود که توسط برنامه و بودجه حل شده‌است.
وی همچنین در خصوص آخرین وضعیت مناطق زلزله زده هرمزگان، گفت: آواربرداری در مناطق زلزله زده هرمزگان شروع شده و ستاد بنیاد مسکن در آن محل فعال شده و از سوی دولت هم ۵۰۰ میلیارد ریال تنخواه مصوب شده است.
نیکزاد با بیان اینکه بزودی هم در مورد تسهیلات و کمک‌های بلاعوض تصمیم‌گیری می‌شود، افزود: مصالح هم تأمین شده و در مسیر مناطق زلزله است و بزودی کار بازسازی واحدها هم شروع می‌شود. رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور همچنین گفت: در این شهرستان اجرای طرح هادی در ۱۵ روستا با ۱۵۰ میلیارد ریال مصوب شد و همچنین با توجه به بافت فرسوده روستاهای این شهرستان و در راستای محرومیت‌زدایی ۳۰۰ واحد روستایی بر اساس تفاهم‌نامه با بنیاد مستضعفان ساخته می‌شود. نیکزاد بیان کرد: تصمیم‌هایی که در این سفر در خصوص اجرای برخی طرح‌ها گرفته می‌شود، ظرف ۲ ماه آینده از آنها بازدید خواهم کرد و باید عملی شود.

 

 

معاون مسکن و ساختمان راه و شهر سازی استان اعلام کرد:
پیشرفت فیزیکی ۳۵درصدی پروژه‌های خودمالک نهضت ملی مسکن در مازندران

معاون مسکن و ساختمان راه و شهر سازی استان مازندران گفت: ساخت پنج‌هزار واحد مسکونی در قالب طرح خودمالکی نهضت ملی مسکن بر اساس گزارش‌های میدانی کارشناسان و بازرسان بانک‌های عامل تسهیلات دهنده در استان مازندران تاکنون ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (مازندران)، سیدعباس رهگشای با بیان این که از مجموع ۱۵۲ هزار واحد مسکونی که قرار است طی چهار سال در مازندران در قالب نهضت ملی مسکن ساخته شود حدود ۳۵ هزار واحد آن خودمالک است، گفت: از این تعداد اکنون پنج‌هزار واحد با پیشرفت فیزیکی مطلوب و طبق زمان‌بندی در نظر گرفته شده در دست ساخت است.
معاون مسکن و ساختمان راه و شهرسازی مازندران گفت: تسهیلات مسکن در قالب خودمالکی نهضت ملی مسکن در سه گام و بر اساس پیشرفت فیزیکی طرح به متقاضیان پرداخت می‌شود و تاکنون بیش از ۴۷۲ میلیارد تومان با همراهی بانک‌های عامل به عنوان بخش اول اعطای تسهیلات به پنج هزار متقاضی این طرح در استان پرداخت شد. وی ادامه داد : در ادامه اجرای طرح نهضت ملی مسکن، عملیات ساخت هفت هزار واحد مسکونی دیگر تا پایان ماه مرداد در استان آغاز خواهد شد و برای پرداخت بخش اول تسهیلات در این طرح با همراهی پنج بانک عامل حدود ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است. وی تامین بموقع زمین و واریز وجه آورده شخصی ۴۰ میلیون تومانی به حساب وزارت راه و شهرسازی را ۲ شرط اصلی در اعطای تسهیلات خودمالکی نهضت ملی مسکن و آغاز اجرای طرح از سوی متقاضی برشمرد و اظهار داشت : شهروندان بعد از انجام مراحل نام‌نویسی و بارگذاری مدارک، در ارتباط با واریز آورده شخصی کم کاری نکنند و طبق زمان‌بندی که ادارات شهرستانی راه و شهرسازی در نظر می گیرند، روند اداری را انجام دهند. رهگشای درباره پراکنش جغرافیایی دریافت‌کنندگان تسهیلات خودمالکی و ساخت خانه در قالب طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای مازندران نیز توضیح داد : در زمان حاضر حدود ۵۰۰ واحد مسکونی در قالب این طرح در ساری، یکهزار واحد مسکونی در بابل، ۸۰۰ واحد مسکونی در آمل، ۸۰۰ واحد در قائمشهر و حدود یک هزار و ۹۰۰ واحد مسکونی هم در دیگر شهرهای استان در حال ساخت است.
وی دلیل پیشتازی شهروندان بابلی، معاون راه و شهرسازی مازندران با بیان این که کارمزد این تسهیلات ۱۸ درصد و بازپرداخت آن ۲۰ ساله است، خاطر نشان کرد : پنج هزار نفری که در طرح خودمالکی نهضت ملی مسکن تاکنون بخشی از تسهیلات بانکی خود را دریافت کرده‌اند ساختمان‌های آنان در مرحله اسکلت‌بندی و سفت‌کاری قرار دارد. بر اساس این قانون، زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن، معلولان جسمی و حرکتی با ۲۰ سال سن می‌توانند در قانون جهش تولید مسکن (نهضت ملی مسکن) مشارکت داشته باشند. همچنین، قانون برای سرپرستان خانوار، محدودیت سنی نگذاشته است چرا که این افراد سرپرست خانوار تعریف می‌شوند و برای قانونگذار متاهل یا سرپرست خانوار بودن ملاک است. در عین حال، زنان و مردان سرپرست خانوار که به دلیل متارکه به صورت مجردی زندگی می‌کنند و سرپرست فرزندان خود هستند خانوار تلقی شده و بدون ملاک سن می‌توانند ثبت‌نام کنند.

 

استاندار کرمانشاه:
احداث مسکن باید جزو اولویت‌های اصلی تمام مدیران استان باشد
استاندار کرمانشاه با تاکید بر رفع موانع پروژه‌های نهضت ملی مسکن در استان گفت: احداث مسکن باید جزو اولویت‌های اصلی تمام مدیران استان باشد و این دغدغه باید توسط همه فرمانداران هم به‌ صورت جدی پیگیری شود.
«بهمن امیری‌مقدم» در جلسه شورای مسکن استان کرمانشاه در سرسرای اداره کل راه و شهرسازی استان، اظهار کرد: تعاونی‌های مسکن استان با مشکلاتی در مسیر خود مواجه هستند که سبب دغدغه‌ای جدی برای بسیاری از شهروندان و اعضا شده‌اند، متاسفانه بسیاری از مردم به‌صورت مکرر و روزانه به استانداری مراجعه و از وضعیت تعاونی‌ها ابراز نارضایتی می‌کنند.
وی با بیان این‌که این وضعیت خوشایند و قابل پذیرش نیست، گفت: باید وضعیت تعاونی‌های مسکن استان روشن شود و آن دسته از تعاونی‌هایی که توان تکمیل پروژه را ندارند تعیین تکلیف یا حتی منحل شوند و تعاونی‌های قدرتمند نیز روند اجرایی پروژه را تسریع کنند.
امیری‌مقدم با بیان این‌که باید مرجع تمام آمارهای مربوط به طرح نهضت ملی مسکن در استان اداره‌کل راه و شهرسازی باشد، بیان کرد: آمارها و ارائه گزارش‌های مستند و شفاف از سوی فرمانداران و مدیران دستگاه‌های اجرایی یک اصل ضروری است.
به گفته‌ استاندار کرمانشاه یکی دیگر از مشکلات پیش روی طرح تولید مسکن در استان، وضعیت نامطلوب طرح‌های خودمالکی است و درحالی‌که باید از این طرح‌ها استقبال و حمایت شود اما متأسفانه استقبال خوبی از طرح‌های خودمالکی صورت نمی‌گیرد که این‌موضوع قابل‌قبول نیست.
امیری‌مقدم از اداره‌کل راه و شهرسازی و فرمانداران خواست که به‌صورت علنی و رسانه‌ای آمادگی خود را برای استقبال از خودمالکی‌ها اعلام کنند و این کار را از طریق در اختیار قرار دادن بافت‌های فرسوده برای اجرای طرح خود مالکی آغاز کنند. استاندار کرمانشاه همچنین تاکید کرد: مدیران استان از سرمایه‌گذاران بزرگ برای استفاده از تسهیلات ساخت‌وساز مسکن دعوت کنند و این استقبال از طرف همه مدیران و فرمانداران استان پیگیری شود تا منجر به ورود سرمایه و سرمایه‌گذاران جدید برای رونق ساخت‌وساز مسکن در کرمانشاه شود. وی همچنین به فرایند صدور کوتاه مدت مجوز در برخی کشورهای منطقه اشاره و اظهار کرد: متأسفانه در مواقعی سرمایه‌گذاران ما در راهروهای ادارات سرگردان می‌شوند که لازم است برای این‌موضوع تدبیر شود و مسیر صدور مجوز برای سرمایه‌گذاران به کوتاه‌ترین حالت ممکن برسد. استاندار کرمانشاه با بیان این‌که مصوبات جلسات شورای مسکن استان باید در کمتر از ۲۴ ساعت ابلاغ شود، گفت: پس‌از ابلاغ مصوبات نیز بلافاصله باید اجرای آن‌ها توسط فرمانداران و مدیران دستگاه‌های اجرایی مختلف آغاز و خود را به‌صورت عملیاتی نشان دهد. به گزارش ایرنا؛ بیش از یک سوم از جمعیت یک میلیون نفری شهر کرمانشاه در حاشیه شهرها و بافت فرسوده زندگی می‌کنند. براساس سهمیه‌ای که وزارت راه و شهرسازی در طرح نهضت ملی مسکن برای استان کرمانشاه در نظر گرفته، قرار است طی چهار سال ۱۱۶ هزار واحد مسکونی در استان ساخته شود که از این تعداد واحد مسکونی عملیات اجرایی ۱۸ هزار و ۴۷۷ واحد آن بهمن ماه سال گذشته با حضور وزیر راه و شهرسازی در استان کلید خورد و قرار است عملیات اجرایی ۲۳ هزار واحد مسکونی دیگر نیز بزودی در استان آغاز شود. برای احداث واحدهای مسکونی این طرح در شهر کرمانشاه ۴۰۰ میلیون تومان و در سایر شهرستان‌های استان ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات به متقاضیان پرداخت می‌شود. استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان دارد.

مدیرکل راه وشهرسازی استان تهران:
ثبت نام در نهضت ملی مسکن تا پایان تیر ادامه دارد
مدیرکل راه وشهرسازی استان تهران گفت: ثبت نام این دوره از نهضت ملی مسکن در تهران تنها برای ایوانکی امکان پذیر است و تا پایان تیر ادامه خواهد داشت.
خلیل محبت خواه گفت: ثبت نام در طرح نهضت ملی مسکن از روز گذشته آغاز شده و تا پایان تیر این ثبت نام ادامه دارد. به گفته مدیرکل راه وشهرسازی استان تهران، در این دوره از مرحله ثبت نام در استان تهران تنها برای شهر ایوانکی ظرفیت سازی شده و متقاضیانی که پیش از این ثبت نام نکرده و یا در سایر شهرها ثبت نام کرده امکان ویرایش اطلاعات برای آنها فراهم شده است. پیش از این اعلام شده بود که ثبت نام طرح ملی مسکن تنها در ۴ استان امکان پذیر است و به مرور به این شهرها اضافه می شود.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌شرقی:
احداث ۱۵ هزار واحد مسکن ملی در آذربایجان شرقی آغاز شده است
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی با اعلام اینکه ۵۵ هزار و ۷۳۰ متقاضی مسکن در قالب طرح نهضت ملی حائز شرایط شناخته شده‌اند،گفت: عملیات اجرایی بیش از ۱۵ هزار واحد مسکونی آغازشد.
امیر بخشی زاده در جلسه شورای مسکن این اداره کل با بیان اینکه زمین مورد نیاز برای اجرای این طرح تأمین شده است، افزود: در استان آذربایجان شرقی بیش از ۲۷۲ هزار نفر در این طرح ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۲۰ هزار و ۹۲۶ نفر انصراف داده‌اند. وی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۰ هزار و ۵۱ متقاضی نیز وجه اولیه را واریز کرده‌اند، اظهار داشت: پالایش بیش از ۹۰ درصد متقاضیانی که مدارک خود را به صورت کامل بارگذاری کرده‌اند، انجام شده است و پالایش سایر متقاضیان نیز تا پایان تیر تکمیل خواهد شد.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه باید کیفیت زندگی مردم و تحقق خانه‌دار شدن خانوارها با اجرای طرح نهضت ملی مسکن ارتقا یابد، گفت: این روند در تمامی شهرهای استان با تأمین اراضی مورد نیاز با جدیت دنبال شده و پیگیری روزانه از طریق معاونت مسکن و ساختمان این اداره کل انجام می‌شود.