دبیر انجمن برنج ایران از افزایش ۳۰ درصدی تولید (بیش از دو میلیون و ۲۵۰ هزار تن) برنج ایرانی در سال جاری خبر داد و گفت: با آغاز فصل برداشت برنج، با وفور عرضه روبرو هستیم که باعث کاهش قیمتها در بازار میشود. طی ماههای اخیر قیمت برنج در بازار نوسان شدیدی را تجربه کرد؛ […]
دبیر انجمن برنج ایران از افزایش ۳۰ درصدی تولید (بیش از دو میلیون و ۲۵۰ هزار تن) برنج ایرانی در سال جاری خبر داد و گفت: با آغاز فصل برداشت برنج، با وفور عرضه روبرو هستیم که باعث کاهش قیمتها در بازار میشود.
طی ماههای اخیر قیمت برنج در بازار نوسان شدیدی را تجربه کرد؛ به طوری که قیمت هر کیلوگرم این محصول در استانهای شمالی کشور بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ هزار تومان و در شهرهای بزرگ از جمله تهران توسط برخی دلالان و سودجویان بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار تومان نیز به فروش میرسید؛ اما با شروع فصل برداشت از اواخر تیرماه قیمتها روند کاهشی به خود گرفت تا جایی که نرخ این محصول در استان مازندران بهتازگی به کیلویی ۸۰ هزار تومان نیز رسیده و قیمت برنج در استان گیلان نیز اکنون نیز در حدود ۱۰۰ هزار تومان است.
کاهش قیمت برنج در استانهای شمالی کشور روی قیمت این محصول در استانهای بزرگ و مصرفکننده اثر مطلوبی گذاشته است و اکنون شاهد عرضه برنج ایرانی در فروشگاههای زنجیرهای با قیمت کیلویی ۶۴ تا ۸۶ هزار تومان و برنج هندی درجه یک با قیمتهایی بین ۳۰ تا ۳۷ هزار تومان هستیم.
با وجود وفور برنج ایرانی و خارجی در بازار، برخی فروشندگان سودجو با اختلاط برنج این کالای اساسی را با قیمتهایی بیش از این نیز میفروشند که اجحاف به مصرفکنندگان است.
با افزایش برداشت برنج قیمتها در استانهای شمالی روند کاهشی به خود گرفته است که به نظر میرسد این روند ادامه یابد.
«جمیل علیزاده شایق» دبیر انجمن برنج ایران گفت: برخلاف آنچه که تصور میشد تا امسال با کاهش تولید برنج روبرو شویم، اما بارندگیهای اخیر موجب افزایش کمی و کیفی تولید برنج در شمال کشور شد که همین امر در روند کاهش قیمت این محصول اثرگذار است.
وی اظهار داشت: طبق آمارها عمده تولید برنج کشور مربوط به استانهای شمالی کشور (گیلان، مازندران و گلستان) است، یعنی از ۶۰۰ هزار هکتار اراضی برنج کشور، به طور قطع ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار هکتار مربوط به استانهای مذکور است؛ بنابراین روند تولید این استانها در قیمت این محصول تاثیر بسزایی دارد.
دبیر انجمن برنج ایران یکی دیگر از دلایل افزایش تولید برنج را علاوه بر شرایط آبوهوایی مناسب، استقبال کشاورزان از کشت دوم برنج (برنج رتون) دانست و افزود: به دلیل افزایش قیمت این محصول در کشور بخش عمدهای کشاورزان مازندرانی اقدام به کشت دوم این محصول کردهاند که موجب افزایش تولید شده است.
علیزاده شایق بیان کرد: بر اساس برآوردها به نظر میرسد امسال میزان تولید برنج بیش از دو میلیون و ۲۵۰ هزار تن باشد که رقم خوبی است.
وی اضافه کرد: برای کشت دوم برنج به طور معمول کشاورزان در اسفندماه خزانه برنج میگیرند، البته امسال این اقدام در بهمنماه رخ میدهد و برداشت این محصول در اوایل مردادماه صورت میگیرد؛ بنابراین کشاورز بلافاصله به کشت دوم میپردازد و حتی برای سرعت عمل بهجای نشاکاری، کشت مستقیم انجام میدهد و اواخر مهر و آبانماه برنج کشت دوم نیز روانه بازار میشود.
به گفته دبیر انجمن برنج ایران، استان گیلان به دلیل شرایط آبوهوایی خاص امکان کشت دوم برنج را ندارد و بیشتر کشت دوم مربوط به استانهای مازندران و گلستان است.
افزایش عرضه برنج و کاهش قیمت طی روزهای اخیر
علیزاده شایق گفت: برداشت مکانیزه برنج، ماه گذشته در استان مازندران و دو هفته قبل در استان گیلان آغاز شده و اکنون با برداشت سنتی برنج با وفور عرضه روبرو خواهیم شد که باعث کاهش روند قیمتها میشود.
وی بیان کرد: امسال تفاوتی که با سالهای گذشته دارد، این است که کاهش قیمت در ابتدای فصل برداشت همانند سالهای گذشته رخ نداد، زیرا کشاورزان برای فروش با قیمت مناسبتر بخشی از شالیها را برداشت و در انبارها نگهداری کردند و شالی را روانه کارخانههای شالیکوبی نکردند.
دبیر انجمن برنج ایران اضافه کرد: کشاورزان در سال گذشته برنج خود را در مرداد و شهریورماه کیلویی ۳۵ هزار تومان فروختند در حالی که در پایان سال قیمت برنج چند برابر شد؛ بنابراین امسال تلاش کردند در عرضه برنج به شالیکوبیها عجله نکنند تا بتوانند محصول خود را با قیمتهای بهتری بفروشند البته معتقدم این کار اشتباه است.
علیزاده شایق افزود: کشاورز برنج را وقتی دو هفته دیگر با ۱۰ درصد افزایش روانه شالیکوبی میکند، شالیکوبی و بازار نیز بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش قیمت میدهند که این امر دودش به چشم مصرفکنندگان میرود.
وی تاکید کرد: به طور معمول کشاورزان شالی را برداشت و روانه شالیکوبیها میکنند که حجم بالای ورود شالی در مراکز تبدیل موجب کاهش قیمتها میشود، به طوری که طی سالهای گذشته ما شاهد کاهش ۵۰ درصدی قیمت برنج ایرانی در فصل برداشت محصول بودیم، اما امسال به دلیل افزایش قیمت همه محصولات، قیمت این محصول نیز کاهش مییابد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد:
صادرات مرکبات ایران برای اولین بار به چین
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای نخستین بار مرکبات ایرانی به چین صادر میشود.
محمدمهدی برومندی معاون وزیر در امور باغبانی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه فناوریهای بخش نوین کشاورزی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در جهت ارتقا صادرات محصولات کشاورزی گفت: اخیراً در این زمینه تفاهم نامهای با چین امضا شده که بر این اساس قرار است مرکبات ایرانی برای اولین بار به چین صادر شود.
معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: سالانه حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن مرکبات از کشور خارج میشود که امسال تولید مرکبات در کشور نیز نسبت به سالهای گذشته افزایش قابل توجهی دارد. به گفته وی چینیها بیشتر خواستار لیموشیرین ایران هستند. برومندی افزود: صادرات مرکبات به کشور چین از سال جاری آغاز میشود.معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود درباره اینکه بعد از اصلاح نظام یارانهای کشور، قیمت میوه افزایش چشمگیری داشته است، گفت: هزینههای تولید محصولات کشاورزی به طور کلی افزایش پیدا کرده ضمن اینکه بحث قیمت تابع عرضه و تقاضاست.برومندی اظهار داشت: البته قیمت میوه در باغ یک مسئله و قیمت آن در بازار و مصرف کننده مسئله دیگری است و تمام اینها را باید به شکل یک زنجیره در نظر بگیریم.
وی در پاسخ به اینکه فعالان بخش خصوصی عنوان میکنند به دلیل افزایش قیمت، مصرف میوه در کشور به شدت کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: این مسئله را قویاً تکذیب میکنم. چرا که هر آنچه میوه در کشور تولید میشود به مصرف میرسد. البته صادرات هم انجام میگیرد که بحث صادرات ربطی به مصرف سرانه داخل ندارد.معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سرانه مصرف میوه در کشور ما ۱۵۰ کیلوگرم است، توضیح داد: اگر متوسط قیمت هر کیلوگرم میوه را ۱۵ هزار تومان در نظر بگیریم و این رقم را در ۸۵ میلیون نفر جمعیت کشور ضرب کنیم، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان میوه در کشور تولید میشود.
برومندی با اشاره به اینکه حدود ۵۰۰ هزار تن تولید سیب تابستانه کشور است، گفت: تمام این محصول در داخل مصرف میشود.
به گفته وی ۲۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن میزان تولید محصولات باغبانی در کشور به جز موز، انبه، نارگیل و آناناس در تولید مابقی میوهها مشکلی ندارد. ضمن اینکه صادرات نیز در این حوزه انجام میشود و ارزآوری محصولات باغبانی رقمی حدود سه میلیارد دلار است.
به گفته این مقام مسئول سال گذشته واردات موز و میوههای گرمسیری رقمی حدود ۴۵۰ میلیون دلار معادل ۱۵ هزار میلیارد تومان بوده است و میزان واردات موز به کشور ۶۰۰ هزار تن بوده است.وی با اشاره به بازدید اخیر ریاست جمهوری از این وزارتخانه گفت: رئیس جمهور بر توسعه تولید میوههای گرمسیری در سواحل مکران و مناطق جنوبی کشور تأکید کرده است.
برومندی با اشاره به اینکه برخی از کشورهای همسایه ما که در گذشته وارد کننده موز بودهاند، افزود: در حال حاضر این کشورها صادر کننده این میوه شدهاند و این مسئله نشان میدهد که ما هم میتوانیم در این زمینه پیشرفت چشمگیری داشته باشیم.معان وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه اجرای این طرح در برخی مناطق آزاد شده است، گفت: طرحی در دست اجرا داریم که براساس آن ۱۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از باغات میوههای گرمسیری را احیا کنیم. همچنین قرار است ۵ هزار هکتار در این زمینه توسعه داشته باشیم.
نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس :
ماشین آلات معدنی فرسوده است
نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس با بیان اینکه ماشین آلات معدنی باید نوسازی شوند، گفت: تولیدکنندگان داخلی توان تولید آن تعداد ماشین آلاتی که مورد نیاز کشور است را ندارند.
سید جواد حسینیکیا در خصوص واردات ماشینآلات در بخش معدن، بیان کرد: ماشین آلات معدنی در کشور تولید میشود اما متأسفانه صنایع بزرگی که ماشین آلات معدنی تولید میکنند به تعداد کافی نیست و تولیداتشان نیز محدود است، در نتیجه نمیتوانند تمامی نیازها را در حوزه ماشین آلات معدنی پاسخ دهند.
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: در واقع شرکتهایی مانند هپکو که ماشین آلات سنگین و معدنی تولید میکنند توان تولید آن تعداد ماشین آلاتی را که مورد نیاز کشور است را ندارند و این امر موجب میشود که عرضه و تقاضا در تناسب نباشد و صنایع را با مشکلاتی رو به رو کند.
وی با اشاره به فرسودگی ناوگان ماشین آلات معدنی، تاکید کرد: معادن به صورت جدی و فوری نیازمند نوسازی ناوگان ماشین آلات هستند چرا که این ناوگانها فرسوده شدهاند و حتماً باید نوسازی شوند. این فرسودگی باعث میشود هزینه تولید افزایش یابد و در ادامه شاهد کاهش تولیدات ماشین آلات باشیم.
حسینی کیا گفت: برای اینکه عرضه و تقاضا را در کنار هم قرار دهیم و مشکلاتی را که در تأمین ماشین آلات به وجود میآید را کمتر کنیم ناچار هستیم واردات در این حوزه داشته باشیم. این واردات را میتوانیم به طور کامل آزاد نکنیم و برای آن تعداد و محدودیت قائل شویم تا از یک سو توسعه منابع و معادن را داشته باشیم و از سوی دیگر واحدهای تولیدی هم به تولیدات خودشان ادامه دهند.
وی ادامه داد: در حقیقت یکی از اصلیترین و مهمترین موانع بر سر صنایع، ممنوعیت واردات است. اگر این واردات متناسب و به میزان نیاز باشد قطعاً میتواند به صنایع جان تازه بدهد و یک بازار رقابتی را در کشور ایجاد کند.
حسینی کیا با اشاره به مصوبه مجلس مبنی بر واردات ۵۰۰۰ دستگاه راه سازی و معدنی، اظهار کرد: دولت تمامی تلاشش را در تأمین ماشین آلات انجام میدهد و همواره سعی دارد مشکلات را از سر راه بردارد اما متأسفانه اقدامی که مشهود باشد را از سوی دولت ندیدهایم و وزارت صمت باید پیگیریهای لازم را انجام دهد.
وی تأکید کرد: معاونت معادن و فرآوری مواد همواره میتواند در تأمین ماشین آلات، تسهیلات اعطا کند و گامهای مؤثری در جهت نوسازی ناوگانهای معادن داشته باشد.نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس به کیفیت ماشین آلاتی که به کشور وارد خواهند شد اشاره و تصریح کرد: ما برای واردات ماشین آلات به کشور محدودیت قائل شدیم و این نکته را نباید فراموش کنیم که این ماشین آلات باید به روز باشند و وزارت صنعت، معدن تجارت و همچنین سازمان استاندارد باید استانداردهای لازم را برای این ماشین آلات مشخص کنند.
رئیس سازمان چای کشورخبرداد؛
پرداخت ۸۸ درصد مطالبات چایکاران شمال کشور
رئیس سازمان چای کشور با اشاره به پرداخت ۶۱۷ میلیارد تومان از مطالبات چایکاران گفت: این مبلغ معادل ۸۸ درصد مطالبات چایکاران است.حبیب جهانساز با اشاره به از ابتدای اردیبهشت امسال تاکنون بیش از ۸۲ هزار تن برگ سبز چای خریداری شده است، اظهار کرد: ارزش اقتصادی برگهای خریداری شده بیش از ۶۹۹ میلیارد تومان است.وی با بیان اینکه ۵۴ هزار و ۴۷۸ تن معادل ۶۴ درصد برگهای خریداری شده از نوع درجه یک هستند، افزود: تاکنون نیز ۶۱۷ میلیارد تومان از مطالبات چایکاران استانهای گیلان و مازندران پرداخت شده است.رئیس سازمان چای کشور در ادامه با تأکید بر اینکه پرداخت مطالبات چایکاران از دغدغههای دولت بوده و در اولویت برنامهها قرار دارد، گفت: ۸۸ درصد مطالبات چایکاران پرداخت شده وتلاش میشود مابقی مطالبات نیز به حساب آنها واریز شود.وی با اشاره به قرارداد بیش از ۱۶۰ کارخانه چایسازی برای خرید برگهای سبز چای اضافه کرد: تا به امروز ۱۸ هزار و ۵۵۰ تن چای خشک نیز تولید شده است.جهانساز تأکید کرد: دولت قدر سهم خود از مطالبات را تا ۱۵ تیر ماه تسویه کرده است.
نخستین نمایشگاه خدمات کسب و کار ایران برگزار می شود
معاون کسب و کار، تجارت و خدمات وزارت صمت از برگزاری نخستین نمایشگاه خدمات کسب و کار ایران از ابتدای شهریور ماه خبر داد.«علیرضا شاه میرزایی» افزود: این نمایشگاه از یکم تا چهارم شهریور در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار خواهد شد که در آن شرکت های متعددی که ارائه دهنده خدمات کسب و کار هستند با سامانه های خود حضور خواهند داشت.وی گفت: رونمایی از پلتفرم یا بازار خدمات کسب و کار، همچنین مدیریت زنجیره تامین، ارائه خدمات حقوقی کاریابی و روانشناسی کسب و کار، از جمله خدماتی هستند که توسط شرکتهای کسب و کار خصوصی راه اندازی شده و در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار می گیرند.شاهمیرزایی به ایجاد سایتی از سوی وزارت صمت اشاره کرد و گفت: این سایت مجموعههایی که در حوزه خرید شفاف و تامین تسهیلات به صورت زنجیرهای برای خرید کالا اقدام می کنند را معرفی می کند.وی ادامه داد: این سایت به نام «توان خرید» بوده که پیشتر با نام «خرید شفاف» شناخته میشد. این مقام مسوول اضافه کرد: با حذف واسطه ها، ارائه کد رهگیری و شناسه کالا و همچنین اسناد فروش در سامانه خرید شفاف و کنترل قیمت و اصالت کالا، با توجه به اینکه تسهیلات خرید نیز به آن اضافه شد به «توان خرید» تغییر نام یافت و مصرف کنندگان می توانند از طریق تسهیلات دریافتی به این طرح بپیوندند.معاون کسب و کار، تجارت و خدمات وزارت صمت خاطرنشانکرد: تاکنون پنج بانک و تعداد زیادی از تولید کنندگان به این طرح پیوستهاند و در مرحله نخست باید ثبت نام از سوی متقاضیان که زوج های جوان و خبرنگاران هستند انجام شود تا اسامی به بانکها ارجاع داده شود.وی گفت: اکنون تامین مالی برای ۲۰۰ هزار خانوار انجام شده و بهتدریج به هر میزان که منابع مالی توسط بانکها افزایش یابد، گروههای هدف نیز اضافه خواهند شد.
پیش بینی درآمد ۲۳۰۰ میلیارد تومانی از مالیات خودروهای لوکس
معاون فناوری های مالیاتی سازمان امور مالیاتی از تعیین درآمد مجموعا ۲۳۰۰ میلیارد تومانی مالیات بر خودروهای لوکس در سال جاری خبر داد.
افشین خدامرادی، معاون فناوریهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور، با اشاره به اینکه تاکنون برای ۱۷۸ هزار مالک خودرو لوکس، مالیات تعیین گردیده، گفت: پس از ارسال پیامک اطلاعرسانی برای این دسته از مودیان، تاکنون بیش از ۶۸ هزار مالک خودرو لوکس جهت تعیین وضعیت مالیات متعلقه به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی my.tax.gov.ir مراجعه و ثبت نام کردهاند.
وی با بیان اینکه اخذ مالیات از خودروهای گرانقیمت به استناد بند (ش) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور در حال انجام است، گفت: پس از تدوین آئین نامه مربوط به این ماده قانونی، اقدامات لازم جهت مطالبه و وصول مالیات از دارندگان خودروهای لوکس انجام گرفت و برای ۱۷۸ هزار مالک خودرو لوکس، در مجموع رقمی معادل ۲۰ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال مالیات تعیین شده است.معاون فناوریهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور درخصوص مشمولان پرداخت مالیات بر خودرو لوکس نیز گفت: اگر جمع ارزش خودروهای تحت تملک یک شخص و خودروهای فرزندان زیر ۱۸ سال او، بیش از یک میلیارد تومان باشد، مشمول پرداخت این مالیات میشود.خدامرادی اظهار داشت: مشمولان مالیات بر خودرو لوکس که پیامک اطلاع رسانی برای آنها ارسال گردیده، لازم است ضمن مراجعه به درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir و ثبت نام در آن، مشخصات خودروها و میزان مالیات متعلقه را مشاهده نموده و نسبت به پرداخت مالیات اقدام نمایند.
معاون فناوریهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص مودیانی که به مالیات تعیین شده اعتراض دارند و همچنین نحوه اعلام اعتراض نیز گفت: این دسته از مودیان، برای اعتراض به مالیات خودروهای خود، لازم است پس از ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیاتی و ثبت نام در آن، نسبت به ثبت اعتراض که در گام چهارم مراحل پرداخت مالیات پیش بینی شده، اقدام نمایند.