پزشکان آمریکایی می گویند که ویروس جدید کرونا احتمالا عامل سکته مغزی ناگهانی در برخی بزرگسالان بین ۳۰ تا ۵۰ ساله است. به گزارش رسانه های آمریکا پزشکان از افزایش شواهدی سخن می گویند که از لخته شدن خون بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» به شکلی غیرعادی حکایت دارد. لخته شدن خون بیماران می […]
پزشکان آمریکایی می گویند که ویروس جدید کرونا احتمالا عامل سکته مغزی ناگهانی در برخی بزرگسالان بین ۳۰ تا ۵۰ ساله است.
به گزارش رسانه های آمریکا پزشکان از افزایش شواهدی سخن می گویند که از لخته شدن خون بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» به شکلی غیرعادی حکایت دارد. لخته شدن خون بیماران می تواند منجر به سکته مغزی شود.
توماس آکسلی، جراح مغز در نیویورک به همراه همکارانش در روزهای گذشته با بیمارانی روبرو شده اند که یا علائم ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا نداشتند و یا تنها از علائم خفیف ابتلا به این ویروس رنج می بردند. این بیماران به دلیل سکته مغزی در بیمارستان بستری شدند. گزارش ها نشان میدهد که موارد سکته مغزی ناگهانی در میان بیماران جوان طی دو هفته گذشته هفت برابر شده است. اغلب این افراد سابقه بیماری ندارند و با علائم خفیف [بیماری «کووید ۱۹»] یا بدون علائم در خانه خود بودند.
به گفته توماس آکسلی تست کرونای این بیماران که کمتر از ۵۰ سال داشتند مثبت بوده است. این جراح مغز آمریکایی می گوید: «ویروس [کرونا] به نظر می رسد که با ایجاد لخته در شریان ها باعث سکته مغزی می شود.»
به گفته وی دو نفر از این بیماران با تاخیر با اورژانس تماس گرفته بودند. گزارش های متعددی طی هفته های گذشته از عدم تماس یا تاخیر در تماس با اورژانس همزمان با شیوع ویروس جدید کرونا منتشر شده است. به نظر می رسد که شهروندان آمریکایی با توجه شمار زیاد بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» تصور می کنند که نباید در شرایط فعلی با اورژانس تماس بگیرند. سکته مغزی در افراد زیر ۵۰ سال به ویژه در رگ های بزرگ مغز امری نادر محسوب می شود. نتایج یافته های توماس آکسلی و همکارانش قرار است در نشریه پزشکی نیو اینگلند چاپ شود.
رقابت دو ابرقدرت اقتصادی در عمق رکود
رکود کم سابقه اقتصادی در چین و آمریکا تاکنون موجب بیکاری حدود ۳۰ میلیون نفر شده و چشمانداز رشد دو قدرت نخست اقتصاد جهان را تیره کرده است.
اداره کار آمریکا پنجشنبه گذشته گزارش داد که با افزوده شدن ۴.۴ میلیون نفر دیگر به صف متقاضیان دریافت بیمه بیکاری، شمار افرادی که طی پنج هفته گذشته و به دلیل رکود ناشی از شیوع ویروس کرونا شغل خود را از دست دادهاند به ۲۶ میلیون نفر رسید. بدین ترتیب، نرخ بیکاری در ایالات متحده از ۳.۵ درصد در فوریه گذشته به ۱۶ درصد در آوریل رسید. این در حالی است که در جریان بحران مالی سال ۹-۲۰۰۸ نرخ بیکاری آمریکا از ۱۰ درصد فراتر نرفته بود.
در همین حال، موسسه بینالمللی مشاوره مدیریت «مککینزی اند کمپانی» پیش بینی کرده که اگر شیوع فزاینده ویروس کرونا تنها تا اواسط سه ماهه دوم سال جاری میلادی (ماه مه) در ایالات متحده ادامه داشته باشد، رشد اقتصادی این کشور در سال جاری میلادی به منفی ۲.۴ درصد میرسد؛ نرخی که از سال ۲۰۰۹ تاکنون بیسابقه خواهد بود.
همزمان برآوردهای کارشناسی نیز نشان میدهد که نرخ بیکاری در چین نیز از ۵.۲ در ماه دسامبر گذشته به نزدیک ۶ درصد در ماه آوریل رسیده و بر این اساس، تعداد بیکاران این کشور از ۲۳ میلیون نفر به حدود ۲۷ میلیون نفر افزایش یافته است.
تحلیلگران اقتصادی معتقدند با وجود رفع محدودیتهای وضع شده برای فعالیتهای اقتصادی در برخی نقاط چین کاهش تقاضای جهانی به دلیل رکود اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا موجب شده تا چین همچنان با افت تولید مواجه باشد. بر همین اساس کاهش ۶.۸ درصدی رشد اقتصادی چین در سه ماهه نخست سال جاری میلادی با سرعت بسیار کمی بهبود خواهد یافت.