کارشناس کشاورزی گفت: در سال زراعی ۱۴۰۰_۹۹، حدود ۱۹ هزار هکتار چغندرقند پاییزه در خوزستان کشت شد. رحیمی با اشاره به اینکه خوزستان یکی از خواستگاههای تولید محصولات استراتژیک نظیر چغندرقند، گندم، جو و ذرت است، اظهار کرد: با توجه به خشکسالی کلی و کاهش ورودی آب به استان خوزستان، آب مورد […]
کارشناس کشاورزی گفت: در سال زراعی ۱۴۰۰_۹۹، حدود ۱۹ هزار هکتار چغندرقند پاییزه در خوزستان کشت شد. رحیمی با اشاره به اینکه خوزستان یکی از خواستگاههای تولید محصولات استراتژیک نظیر چغندرقند، گندم، جو و ذرت است، اظهار کرد: با توجه به خشکسالی کلی و کاهش ورودی آب به استان خوزستان، آب مورد نیاز کشت چغندر قند به سختی تامین میشود. او افزود: طی چند سال گذشته وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط با توسعه کشت چغندر پاییزه سیاست درستی اتخاذ کرد به طوری که در سال ۹۲ حدود ۲ هزار هکتار کشت چغندر قند در خوزستان احیا شد. رحیمی افزود: نبود سیاست گذاری بلندمدت از جمله در بحث کارخانههای قند چغندرقند با ظرفیت ۵ هزار تن در شهرستان شوش ناشی از واگذاری غیرکارشناسی، تعطیل شد که از سال ۹۲ با ورود کارخانههای چغندرقند استانهای دیگر، کشت این محصول استراتژیک احیا شد.
رشد اقتصادی ۶ درصدی در سال، ۵ میلیون شغل ایجاد می کند
خوانساری گفت: نیاز کشور به رشد اقتصادی سالانه ۶ درصد است تا بتواند حدود ۵ میلیون اشتغال ایجاد کند. مسعود خوانساری اظهار کرد: در تدوین این بسته از دانشجویان و محققان ایرانی در دانشگاههای بزرگ داخلی و خارجی استفاده شده است به طوری که تعدادی از محققان بزرگ ایرانی در خارج از کشور هم برای تنظیم این بسته زحمت کشیدهاند. او افزود: امروزه بزرگترین چالشی که کشور با آن رو به رو است، مسایل اقتصادی است. برای ریاست جمهوری دوره آینده حدود ۶۰ فرد شناخته شده ثبت نام کردهاند، اما اگر این افراد با مشکلات اقتصادی کشور آشنا بودند قطعا تعداد آنها به کمتر از ۱۰ فرد میرسید. وی گفت: فعالیت کاندیدهای ریاست جمهوری نباید به شعار و شو تلویزیونی محدود شود. افراد باید این چالشهای موجود را درک و روشهای خود برای حل آنها را مطرح کنند.
کشت برنج به موجب قانون در کرمانشاه ممنوع است
دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه با اعلام اینکه کشت برنج به موجب قانون در اراضی این استان ممنوع است، گفت: سازمان جهاد کشاورزی و امور آب مکلف هستند از کشت برنج جلوگیری کنند. «شهرام کرمی» افزود: کشت برنج نه تنها در کرمانشاه بلکه به موجب قانون در کل کشور به غیر از ۲ استان گیلان و مازندران ممنوع است. وی تصریح کرد: وقتی حتی در استان نسبتا پربارانی همچون گلستان هم کشت برنج ممنوع است، در کرمانشاه که بارش چندانی ندارد، ممنوعیت کشت این محصول باید جدی تر مورد توجه قرار گیرد. وی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی که به گفته کارشناسان هواشناسی در ۴۰ تا ۵۰ سال اخیر یکی از خشکترین سالهای کرمانشاه را پشت سر می گذاریم و پیش بینی شده در ادامه سال هم بارش های چندانی نخواهیم داشت.
فعالیت ۱۴۸ معدن مس در کشور
معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: مجموع معادن مس در کشور ۲۲۵ معدن است که ۱۴۸ فقره آن فعال بوده و ۱۰۰ میلیون تن ظرفیت استخراج در سال دارد. «اسدالله کشاورز» در نخستین کنفرانس آنلاین فرصتهای پنهان سرمایهگذاری در صنعت مس با نگاهی بر بازار و معدن در محل هتل المپیک، افزود: افزایش قیمت جهانی در ماههای گذشته سبب شده تا پتانسیلهای راکد مانده از ۲۰ سال قبل در کشور نیز فعال شوند. وی با پیشبینی افزایش قیمت جهانی مس به ۱۵ هزار دلار تا سال ۲۰۲۵ میلادی، این مساله را نویدبخش شکوفا شدن بیشتر این صنعت در کشور برشمرد. معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت ابراز امیدواری کرد: با سیاستهای وزارتخانه در آینده واحدهای پاییندستی بیشتری در این صنعت شکل بگیرد.
وزارت جهاد کشاورزی مکلف به ۱۳۰ میلیون جوجهریزی شد
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و محیط زیست مجلس، از مکلف شدن وزارت جهاد کشاورزی برای اقدام به ۱۳۰ میلیون قطعه جوجهریزی در جلسه امروز کمیسیون خبر داد. معینالدین سعیدی در این جلسه وزارت جهاد کشاورزی مکلف به اقدام برای ۱۳۰ میلیون قطعه جوجهریزی شد تا تلاطمی که در چند وقت در حوزه گوشت مرغ داشتیم، تا حدودی مرتفع شود. وی حکمرانی آب را دومین دستور کار کمیسیون عنوان کرد و گفت: اکنون در مجلس روی طرحی کار میشود که وزارت جدیدی مانند وزارت انرژی یا مسائل اینچنینی تشکیل شود. سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با اشاره بهمشکلات ساختاری موجود رد زمینه حکمرانی آب گفت: با توجه به اینکه کشور هماکنون با شرایط خشکسالی و کمبود منابع آب مواجه است بازنگری و اصلاح برخی از ساختارهای حوزه آب ضروری بهنظر میرسد.