کلاهبرداری در پوشش فروش واکسن کرونا
کلاهبرداری در پوشش فروش واکسن کرونا

رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت از شناسایی و دستگیری فردی خبر داد که با ترفند خرید و فروش واکسن کرونا در فضای مجازی اقدام به کلاهبرداری می‌کرد. سرهنگ داود معظمی گودرزی افزود: فردی به پلیس فتا تهران بزرگ مراجعه کرد و مدعی شد در فضای مجازی اقدام به خرید واکسن کرونا کرده […]

رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت از شناسایی و دستگیری فردی خبر داد که با ترفند خرید و فروش واکسن کرونا در فضای مجازی اقدام به کلاهبرداری می‌کرد.

سرهنگ داود معظمی گودرزی افزود: فردی به پلیس فتا تهران بزرگ مراجعه کرد و مدعی شد در فضای مجازی اقدام به خرید واکسن کرونا کرده است و مورد کلاهبرداری اینترنتی قرار گرفته است.

وی ادامه داد: شاکی در ادامه اظهارات خود گفت در فضای مجازی با شخصی ناشناس که خود را از وارد کنندگان این واکسن معرفی کرد آشنا شدم و پس از صحبت های اولیه مبلغ ۴۰۰ میلیون ریال جهت خرید دو دوز از این واکسن برای وی واریز کردم و پس از واریز وجه دیگر پاسخی از وی دریافت نکردم.

گودرزی افزود: کارشناسان پلیس فتا پایتخت تحقیقات خود را آغاز کردند و با بهره گیری از روش‌های علمی و اقدامات فنی فرد مذکور را در فضای مجازی مورد شناسایی قرار دادند و دریافتند که مجرم با ایجاد یک کانال تلگرامی در فضای مجازی اقدام به کلاهبرداری تحت عنوان فروش واکسن کرونا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: با به دست آمدن اطلاعات هویتی متهم و پس از تشریفات قضایی، در نهایت مجرم در مخفیگاه خود حوالی مناطق شمالی تهران دستگیر گردید و به همراه تجهیزات الکترونیک به پلیس فتا انتقال داده شد.

سرهنگ گودرزی اظهار داشت: متهم پس از انتقال به پلیس فتا هرگونه جرمی را انکار می کرد اما پس از روبه رویی با ادله دیجیتال ضمن پذیرش بزه انتسابی  خود، به بیش از ۲۰ مورد کلاهبرداری با ارزش ریالی حدود پنج میلیارد ریال اعتراف کرد.

رییس پلیس فتا تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: باید توجه داشت که خرید و فروش هرگونه دارو در فضای مجازی ممنوع است و علاوه بر جرم بودن این اقدام، غالب این افراد نیز کلاهبردار هستند و بسیاری از این افراد اصلا دارویی در اختیار ندارند و فقط مدعی داشتن داروهای نادر هستند. شهروندان همچنین در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی می توانند مراتب را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس  www.Cyberpolice.ir  گزارش کنند.

افزایش ساعت فعالیت مراکز تعویض پلاک خودرو 

معاون اجرایی پلیس راهور ناجا گفت: به دلیل افزایش مراجعه به مراکز تعویض پلاک؛ فعالیت این مراکز در سراسر کشور از ساعت ۱۵ به ساعت ۱۶ افزایش پیدا می‌کند.

سرهنگ حسین رمضانی در این باره افزود: ساعات کار مراکز تعویض پلاک از ۸ صبح تا ۱۶ خواهد بود.

معاون اجرایی پلیس راهور ناجا از خریداران هم خواست به هیچ عنوان در هنگام خرید به صورت وکالتی خودرویی را خرید نکنند و در صورت اجبار به صورت وکالتی خرید را انجام دهند، اما تاریخ وکالت را از فروشنده چند ماهه بگیرند.

سرهنگ رمضانی افزود: البته خرید وکالتی مشکل خاص خود را دارد، چون در صورت تخلف از سوی خریدار ممکن است جریمه برای فروشنده لحاظ شود که این از مشکلات خرید وکالتی خودرو است و ما توصیه می‌کنیم خرید و فروش حتما به صورت حضوری باشد

معاون اجرایی پلیس راهور ناجا، با رد وجود اختلال در سامانه نوبت دهی اینترنتی مراکز تعویض پلاک خودرو گفت: فقط ظرفیت پذیرش در سامانه کاهش یافته است.

سرهنگ رمضانی در ارتباط اینترنتی با برنامه پیگیری افزود: در شرایط کرونایی طبق مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا باید مراکز تعویض پلاک تعطیل باشند، اما بر اساس تجارب پلیس راهور در پیک‌های کروناهای قبلی؛ این تعطیلی باعث افزایش درخواست‌های مردم در حوزه نقل و انتقال خودرو می‌شود و پس از آنکه شهر در حالت نارنجی یا زرد قرار می‌گیرد با حجم انبوهی از این درخواست‌ها مواجه می‌شویم.

وی گفت: بر همین اساس طبق بررسی‌های کارشناسی، درخواستی را به وزراتخانه‌های کشور و بهداشت ارسال کردیم تا بتوانیم با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مراکز خدمات خود را در حوزه نقل و انتقال خودرو فعال نگه داریم، اما با ظرفیت محدود و اکنون در شرایط کرونایی و به جهت حفظ سلامت مردم با یک سوم ظرفیت این مراکز پذیرش می‌کنند.

سرهنگ رمضانی افزود: بر این اساس سامانه اینترنتی نوبت دهی هم بر اساس یک سوم ظرفیت تنظیم شده است و مردم گمان می‌کنند سامانه دچار مشکل شده است.

سرهنگ رمضانی افزود: ۴۶ مرکز تعویض پلاک در سراسر کشور وجود دارد که روزانه حدود ۱۷ تا ۲۰ هزار تعویض پلاک انجام می‌پذیرد.

وی گفت: در چند روز اخیر برخی از مردم از طریق سایت راهور ۱۲۰ در حال اخذ نوبت هستند، اما به دلیل افزایش مراجعه‌ها امکان ثبت نام برای همه متقاضیان وجود ندارد بنابراین از مردم عزیز می‌خواهیم که در این زمینه صبور باشند.

ضرورت مسوول‌سازی دستگاه‌های مربوطه در حوزه مقابله با سرقت

جانشین فرمانده نیروی انتظامی به مسوول‌سازی سایر دستگاه‌ها در حوزه مقابله با سرقت اشاره کرد و گفت: هوشمندسازی پلیس تاثیر دوچندانی در انجام مطلوب ماموریت‌ها بویژه در حوزه کاهش سرقت خواهد داشت از این رو باید این امر مهم مورد اهتمام ویژه قرار بگیرد.

پسردار قاسم رضایی در قرارگاه مبارزه با سرقت به اهمیت تشکیل قرارگاه مبارزه با سرقت اشاره کرد و گفت: یکی از دغدغه‌های جدی مردم مبارزه با سرقت است از این رو بایستی با برگزاری این قرارگاه تا جایی که می‌توانیم به دنبال کاهش و رفع دغدغه‌های مردم در حوزه سرقت باشیم که تاکنون اقدامات خوبی انجام شده اما کافی نیست.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه یکی از اولویت‌های ناجا مقابله و مبارزه با سرقت است، ادامه داد: به‌روزرسانی و استفاده از تجهیزات نوین، آشنایی کارکنان با فناوری‌های روز و هوشمندسازی پلیس تاثیر دوچندانی در انجام مطلوب ماموریت‌ها خصوصا در حوزه کاهش سرقت خواهد داشت از این رو بایستی این امر مهم مورد اهتمام ویژه قرار بگیرد از سویی پلیس آگاهی نیز با تسلط و اشراف کامل پای کار باشد.

جانشین فرمانده ناجا همچنین تاکید کرد: در موضوع مقابله با سرقت تمام مسئولیت ها بر عهده نیروی انتظامی است بنابراین لازم است در این حوزه برای سایر دستگاه‌ها مسوول‌سازی و از آنها مطالبه‌گری کنیم و آنها را پای کار بیاوریم.

گفتنی است، اعزام گشت‌ها به صورت هدفمند، پوشش مناطق حساس و آلوده، ارتقاء آموزش همگانی مردم در حوزه سرقت از جمله مواردی بود که در قرارگاه مبارزه با سرقت توسط سردار قاسم رضایی جانشین فرمانده نیروی انتظامی مورد تاکید قرار گرفت.